Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Janiku, moc me to mrzi.
AD mleko, ja ho taky nemuzu, jogurt si dam jen obcas, ale je vic veci, ktere ted nejak nejim. Naopak jsem o vikendu sezrala za jeden den dvoje rozmixovany zmrzly jahody(baleni po asi 300 g). Vubec ted mam porad chut na ovoce a zeleninu.
Bedary mam a vlasy mi nedrzi vubec.
Dnes mam za sebou odber na NT screening, byla to bomba, stala jsem ve fronte v poliklinice ve VFN az v litacich dverich ven z polikliniky(bylo tam asi 100 lidi jen k pultu, kde si brali zadanky a rozdavali cisla do cekarny - kde bylo dalsich asi 100 lidi), no nedovedete si to predstavit, ja nic podobneho jeste nikdy nevidela, doslova hlava na hlave, telo na tele. Nastesti mi po asi 35 min. ve fronte k recepci, dali prednostni cislo, dost me to prekvapilo, kdyby me pan vedle neupozornil, ze hlasi moje cislo, nevsimnu si, pak mi trvalo nekolik minut, nez jsem prorazila hradbou tel k jednomu z 13 odberovych mist.
Objednala jsem se na UZ ke screeningu, 8.12., pry se tam bezne ceka o dve hodiny dele, tak jsem zvedava, Praha no.
Rovnou jsem se objednala i k zubari, zitra si domluvim zbytek.
Janik - ach jo, doufám, že ti bude brzy líp, kdybych ti mohla nějak pomoci, tak naoiš SZ, nevím odkud si, ale mám pár kontaktů na lidi, co mě pomohli, třeba by tě to zajímalo.
Mléčné výrobky já teda můžu, teda teď moc ne, ale jinak třeba jogurtů se můžu užrat…
Zuzanica - heh, já si taky říkala, že jsem asi něco přehlídla, že jsem na fotce viděla Stafforda ![]()
Gratuluju k těm úspěšným kontrolám, snad už budou jen samé dobré zprávy.
Holky asi mi tady něco ušlo ale kam dáváte fotky? Já se dnes sanžila dát fotky na ty naše etsránky tady http://www.cerven2009.estranky.cz/ ale vy jak jste dnes dávaly fotečky tak tam nejsou …
Ahoj holky,
nemám moc čas, s prckem to moc nejde.
Janíku, je mi to moc líto, drž se
.
Já jdu zítra na kontrolu, tak na mě myslete, dám vám vědět.Jdu hned ráno, tak doufám, že to nebude na dvě hodiny jak minule.
Koukala jsem na seznámek, jsem z Českých Budějovic, je mi 32 a chtěli bysme holčičku. Tedy já ![]()
Ahojky spolutěhulky
toto zase popojelo - je pěkná fuška to tu všechno dočíst…
Teď jsem úplně rozhozená z tolika informací a už vůbec nevím, co jsem chtěla napsat ![]()
No, aspoň to zkusím…
Docela mě potěšilo, kolik je tady psích příznivců
Fotky v galerce jsou fakt moc krásný - psí, dětské i ty rodinné!
Gozra a ostatní s dobrým výsledkem kontroly: gratuluju ![]()
Mlíko a jogurty: naprosto rozumím zvedajícímu se žaludku nad kelímkem jogurtu… A to je normálně tak miluju… Nakoupila jsem jogurtů plnou ledničku a teď je nenápadně podstrkuju mé drahé polovičce ke svačině, abych je nemusela vyhazovat… Za poslední čtyři dny jsem zvládla dva kefíry, což nebylo tak hrozný, ale za normálních okolností je vypiju s chutí a teď jsem se víceméně nutila ![]()
Naopak nechápu, co mě přepadlo za chutě - včera v 8 večer jsem dostala chuť na špagety s mořskýma plodama, takže jsem tady hodinu věnovala loupání krevet a přípravě těch dalších potvor na olivovým oleji a víně, s cherry rajčátkama, chilli a bazalkou, a pak jsem se toho nechutně přecpala....... Předevčírem jsem zase večer rozmražovala tvarohový knedlíky plněný meruňkama, dávala si na ně tvaroh s cukrem, granko a rozpuštěný máslíčko. Mňam. Taky jsem po letech dostala hroznou chuť na tu krupičnou kaši, jak tady o ní někdo psal, ale na tu zatím nedošlo ![]()
Co se týká váhy, spíš jsem zatím pořád na svým (teda aspoň po ránu), protože to nechutenství je rozhodně častější jev......... Každopádně večer taky bývám nafouklá jak balón… i když zrovna nemám tu žravku…
Vlasy padají, takže ideál je culík, co se týká pleti, vyskákaly mně taky pupence… Takže to aspoň trochu kryju mejkapem - i když ani ten neschová všechno. Minulej týden jsem chodila s nějakou obří fialovou nedobrotou uprostřed čela, vymáčknout to nešlo a vstřebávalo se to týden… Navíc mám pocit, že jsem pořád nějaká umaštěná…
Janiku - tvoje zprávičky plné doufání a naděje znám jako nováček sice až teď ke konci, ale moc jsem ti v duchu přála, ať to dobře dopadne… moc mě mrzí ten smutnej konec, ale přeju ti hoooodně sil a brzké zotavení!
........jeeee, to jsem se zas rozepsala........ tak raděj končím, ale ještě musím popřát všem, kteří se chystají na kontroly zítra, hodně štěstí - tfuj tfuj!!! ![]()
Papááááá, Ž.
dnes jsem vyfotila bříško,ale večer před spaním je mnohem větší,tady vypadá jak nic
tak šup šup bříškatý fotky at zkouknem.letím spát,leze na mě chřipka
Gorza, odkud si, že pojedeš na velký UTZ do Budějc? A jestli můžu radit, nech si to napsat k Čutkovi na polikliniku Jih, dá ti zadarmo fotky a řekne pohlaví mimča. V nemocnici nedají nic
. Já jdu na UTZ ke svému gynDr, Tůma si ho dělá sám.
Míšenka. hezkýýýýý ![]()
Welu: fotky dáváme do fotogalerie tady na Emiminu do června 2009 ![]()
Dobré ráno holky,
Nico zkusím si tu operaci pozjištovat, ale třeba si maluju čerta na zed. No mě v tý kříži píchá právě když dlouho ležím a pak když mám vstát jsem jak stařena.
misenka krásný bříško
tiše závidím..
Janiku je mi to líto a držím pěsti at ti to dobře dopadne, a at jsi brzo zase štastná.
jinak chválím fotečky, opravdu jsou moc krásné…
Weela - na ty záda pozor, jak píše Nico - osobně jsem si tím zadělala na pořádný bolesti zad po porodu. Včera jsem se nachytala, jak dávám při chůzi víc špičky od sebe - to jsem dělala až s velikým bříškem.
Taky zvažuju tentokrát ten podpůrný pás, máte s ním někdo zkušenosti?
Zuzka - no jo, když jsem koukla na ty fotky, tak mi to došlo
Ale sejně je to krásný mazel ![]()
Wapik - to bych brala, mít ho na zkoušku. To jsou fakt nádherný psi. Jednou jsem hledala na webu a našla jsem ceny za štěňata a málem mě šlehlo ![]()
Gozra - gratulujeme k úspěšné kontrole a pěknému miminku. Do ČB se taky chystáme, hned za 2 týdny a pak ještě v lednu. Ty půjdeš na nějaký speciální utz?
kobrapistolnice - jo jo, linea negra to je prevít. Mě zmizela snad až kolem půl roku po porodu. A měla jsem kolem ní narostlých pár chloupků, co pořád zarůstaly ![]()
Mroe - to máš teda kouzelný zážitky z odběrů. To musel být fakt cvrkot. Tady „na venkově“ si jen ťuknem na sestřičku a ta to hned odbyde.
Držíme palce všem dnešním kontrolám, je jich hodně, tak dejte potom holky vědět.
Do rána nám tu napadl sníh, není to sice na sáňky, ale je to už fakt zimní počasí.
Gozro, gratuluji k uspesne kontrole, jen tak dal a vsem mamcam, co jdou dneska, drzime palecky!!! ![]()
Kobro, to se ti ta linea negra udelala dost brzy, já jsem ji měla až ke konci těhotenství a zmizela mi po šestinedělí, taky jsem z ní nebyla nijak zvlášť nadšená - jako Milli.
Misenko, krasna fotecka, ale kdybych to o tobe nevedela, zatim bych si to na tehu brisko netypla, asi to pribirani, jak uz jsi tady driv psala, nebude tak dramaticky, zatim jsi porad stihlunka. ![]()
Jinak máte fakt krásný bafany a je vás docela dost, byste mohly zalozit paralelni diskuzi o pejscich…
Taky u nás do rána napadla troška sněhu, ale udrželo se to jen na střechách a autech.
Jinak je mi pořád blbě, při změně polohy se mi dělají mžitky před očima, tak se vždycky musím zastavit, rozdýchat to a počkat, až to přejde. Ach jo, už aby to bylo za náma. ![]()
Milli já si přijdu že chodím a stojím normálně. Bolí mě to jen když ležím a dlouho sedím asi to řeknu svý obvodačce ta je pečlivá až až, tak snad poradí. Docela bych si nechala líbit nějaký masáže, jenže když nemůžu ležet na břichu tak nevím, při představě že na mě ještě někdo tlačí mi není moc dobře.
Gozra taky gratuluju
já jdu až 3.12 se snad nedočkám.
tak tady taky sněžilo, ráno to vypadalo moc hezky. Ale i když bydlím v pohůří Orl. hor tak to tady nevydrželo, ted už je tam jen poprašek a taje to.
duhovka ty nevolnosti nezávidím, mě přijde že u mě už ustupujou, ale hodně pomalu. Jak jsem tady už psala, skoro nejím (už jsem neměla normální jídlo ani nepamatuju), dneska se zvážím, protože mi přijde že hubnu alespon přes nohy a zadek. Tak snad se obě vrátíme brzy do normálu a budem si konečně to těhu užívat.
Včera u mě byla kamarádka s 8mi měsíční holčičkou a to byla kráása, uplně mě to naladilo. Už abych měla bříško, nepřijdu si vůbec jako těhulka ![]()
Ještě mě tak napadlo, budete někdo chodit na plavání pro těhulky? mě říkala kamarádka že chodila od 12tt a že to bylo super právě na ty záda. Tak přemýšlím že se asi taky nahlásím co nejdříve, tady je o to mela, a nevíte někdo jestli to hradí pojištovna? Se mi zdá, že jo…ale nejsem si jistá.
Duhovka - to jsem měla minulý týden, takové stavy, že jsem se málem vyvrátila i při chystání snídaně Kubovi…ALe mám pro tebe dobrou zprávu, je to čím dál lepší, mám pocit, že nevolnosti to pomalu a jistě vzdávají, ikdyž večer ještě bojujeme… ech jsem jak malá, každý den se koukám kolik mi ještě zbvývá, kdy se to asi přehoupne ![]()
Milli - jo na Vysočině tam budete mít sníh dřív a i se vám tam udrží, ale prý má být tuhá zima, tak snad si ty sáňky letos užijeme, minulý rok jsme byli s Kubou jen jednou ![]()
Mroe - ufff, tak to jsem fakt ráda, že jsem tohodle zmatku ušetřena, fakt ti to nezávidím, ještě v kombinaci s těmi rezervacemi v porodnicích.
Žížala - tak to seš dobrá, já bych krevety nedala, obecně mi to trání nožiček dělá problém, ale masíčko z nich mi moc chutná, mušle bych si taky dala…ale když si představím ten smrad při přípravě, tak si to radši odpustím.
Ad padán vlsů, já to mám přesně obráceně, konečně mi padat přestaly, dokonce je mám v těhotenství hustší a pevnější, zato do tři měsíců od porodu je to havárka, padá to naprosto zběsile…
A pleť ta je zatím v pohodě, když pominu ten „roh“ co mi do rána narostl na čele, ale je to ještě ve vlasech, tak není vidět ![]()