Poradna duly
Jana Čurdová
NIco - já začala naopak v 10ti měsících u Kuby látkovat, ono to bylo úplně jedno, jstli se s ním peru u látkovky nebo u jednorázovky. Jela jsem ale napůl s jednorázovkama, ty jsme používali, když jsme jeli mimo domov ať nemusím sebou vláčet 20 počúraných plen..
My jsme bez plínek od srpna, občas se mu stala ještě nehoda, ale krásně volá. NA spaní zatím dáváme plínu, po obědě se budí suchý, ale ta noc je na něj zatím moc dlouhá. Ale on si na to přijde časem sám.
Kobra - ještě že se ti nic nestalo, z toho mám taky docela obavu, furt se někde zasekávám jak se mi točí hlava..
Janik - držím palce!
Duhovka - na ten komentář v galerce, to je focené v ateliéru u jedné paní, pokud by tě to zajímalo, tak další fotky od ní mám na stránkách, odkaz najdeš v pdopisu.
Ad kafe - já ho taky nemůžu ani cítit a to jsem si odpoledne nedovedla bez něj představit, hlavně jak to tělo na něj bylo navyklé, tak i to trávení šlo do háje. Připadám si těď jako kdyby do mě někdo natlakoval vzduch.
Zanko, koukala jsem a fotky máte moc krásný, přítel je fanda do focení, tak až budu s malým nazpátky doma, ukážu mu je pro inspiraci…
Jinak já jsem na kafe nebyla vyloženě navyklá, ale když se mi čas od času ozvaly problémy se zácpou, stačilo si uvařit kafe a do 5 minut jsem šla. Teď se mi při představě kávy zvedá žaludek, takže budu muset vymyslet jiný fígl.
K tomu tlaku a motání hlavy - je to pořád stejný, ale za týden jdu na kontrolu, tak se o tom zmíním doktorovi, stejně si myslím, že mi řekne, ať to vydržím, že to samo přejde… Každopádně děkuji Nico za tipy, jak si s tím poradit, zelený čaj běžně piju, takže ten mi asi nepomáhá, zkusím tu colu a hroznový cukr.
A s tím nočníkem to máme Nico stejný, Filda taky ví, k čemu to je, někdy se tam vyčurá, občas i vykaká, ale když ho nechám běhat bez plínky, máme pořád nehody, i když ho dávám na ten hrnec pravidelně sednout, tak on tam stejně většinou nic neudělá a za chvilku na to se mi počůrá a hlásí to až když to teče. Problém je taky s tím, že chce pořád hodně pít, vypije přes 2 litry denně a to se pak hlídá hůř než kdyby pil málo.
Ahojky ![]()
Před chvilkou jsme se vrátili z víkendu na chatě a tak dočítám, co je tady novýho… achjooooo, sobota byla hrozná........ I když bylo tak krásně a celej den svítilo sluníčko, tak jsem si to vůbec neužívala, protože mě celej den bolela hlava nebo jsem se cítila taková jakási slabá...... no a dneska, když je zase hnusně, tak je mně dobře…
Tak jsem se aspoň dokopala k tomu, abych přidala taky nějakou fotečku -koukám, že album se zase pěkně rozrostlo ![]()
Zanko: jak píše duhovka - fakt moc krásná fotka!!! Asi před měsícem si nechala něco podobnýho dělat dcera od jedné kolegyně, taky v ateliéru, jsou tam oba rodiče a miminko a vypadá to taky moc krásně! Když se dívám na naše miminkovský fotky, je to vesměs jedna a ta samá kompozice: sedící mimino s medvědem nebo dortem nebo balónem
…a když jsme se o tom bavili s kamoškama, tak tuhle fotku z období cca před 25 až 30 lety mají snad všichni a liší se opravdu jen v malých detailech ![]()
ad kafe: taky ho nějak poslední dobou nemusím, a to jsem si bez něj ráno nedovedla představit. Nastartovat se bez něj v práci bylo takřka nemožný… Takže to teď řeším zeleným čajem a naštěstí celkem pohoda…
RidickaMiska: průkazku mi dr slíbil taky ve čtvrtek ![]()
ad strie: mažete se od začátku těhu nebo až když máte pocit, že vám roste bříško? A máte nějaký tip na dobrý krém? Kolegyně v práci něco doporučovala, ale už si nepamatuju, co to bylo… a určitě si ráda nechám poradit i od někoho dalšího - víc hlav víc ví ![]()
Žížalko, ty strie se myslím doporučuje mazat až od 4. měsíce, když začneš dřív, tak samozřejmě nic nezkazíš, zvlášť, pokud máš sušší pokožku, ale myslím si, že ta kosmetika je spíš taková podpůrná a hlavní roli hraje genetika. Mám kámošky, co měly před porodem malý bříška, mazaly se a strie se jim udělaly, já jsem byla jak velryba, na strie jsem si koupila olejíček od Weledy, který jsem aplikovala asi 3krát a pak jsem přestala, protože mi nevoněl, tak jsem se mazala jen normálními tělovými mléky a strie se mi neudělaly. Zato mám strie na bocích z období dospívání. Tentokrát si chci zkusit namíchat směs šípkového oleje s neroli a mandarinkou, mám takovou knížku o aromaterapii a občas si podle ní namíchám nějakou směs a tuhletu právě doporučují na prevenci vzniku strií v těhotenství. Myslím, že Salus dělá nějakou takovou podobnou směs, jenom ten základní olej používají jiný, což možná snižuje účinnost.
Duhovka: tak to jsme na tom podobně… Já mám zboku popraskaný prsa když mi nějak rychle za celkem krátkou dobu narostly (říkala jsem, že byly vyhnaný práškama
) a taky trošku boky, když jsem se zakulatila z pubertálního kostlivce do ženskejch tvarů.
Taky si myslím, že je to hlavně dědičný....... stejně jako celulitida. Taky mám kamošku hubenou jak lunt a zadek má jak pomeranč, a z toho druhá kamoška žádná Twiggy není a po celulitidě ani památka. S těma striema je to asi podobný… Švagrová má 12 let po porodu a břicho má chudina popraskaný příšerně - taky říkala, že to má po matce. Moje máti naštěstí nic, tak doufám, že to budu mít po ní v pohodě......ale po sprchování jsem každopádně zvyklá se mazat, protože jsem vysušená z mýdla, tak asi pro jistotu budu promazávat i to panděro........
Duhovko zatím díky a těším se na další tipy od ostatních ![]()
Ahoj holky,
zdravím vás po delší době
. Měli jsme moc práce a já nestíhala.
Mimi je snad v pohodě, ve středu jdu na kontrolu a čeká mě UTZ ve 12tt a bude mi rozepisovat odběry. Jinak je mi už líp, je přece jenom znát, že je ve třináctém týdnu
.
Zdravím nové těhulky, už se tu pomalu nevyznám
![]()
Duhovka - jé moc děkuju za pochvalu, to se dobře poslouchá, na fotkách jsem jen já s malým, protože to byl dárek pro manžu…
S kafem jsem na tom naprosto stejně. Dneska jsme měli návštěvu a musel chystat manža, já jen otevřela tu dozu a odpotácela jsem se pryč ![]()
Žížalka - já jsem obecně typ, co má problém dělat něco pravidelně, co se týče mojí údržby, , takže podle toho vypadalo mazání břicha u Kuby a nemám jedinou prasklinku, ale je fakt, že á přibrala 7 kg za celé těhu. Jak už holky psaly, tak dost záleží na té genetice.
Nicméně mazala jsem ElastiQ
Ahoj holky, nejak vas ani nestiham cist.
Tak jen - zapomnela jsem na jednu dulezitou info, kterou mam z laborky, kde mi brali krev. oGTT, ten glukozovy test je ted v tehotenstvi povinny(jen nevim, jestli pro vsechny nebo jen od urciteho veku).
Pak tlak , ktery jste psaly je sice nizsi, ale neni to zase zadna hruza, zalezi ale na tom, jaky tlak ma ta osoba normalne. Ja mam normalne tak 100/60, ale uz jsem mela i 80/50 a to uz jsem se motala. Jak na to lidi reagujou je dost individualni, u me je takova hodnota v norme.
Tak a jetse jsem chtela past spuostu veci, ale vsechno jsem zapomnela. Tak zitra, jdu skouknout galerku.
Látkovky jsme taky dlouho měli - úplně klasický s kalhotkama Bambino Mio. Pak tak v půl roce jsem dala papírovku na cestu k dr. nebo někam dál a postupně jsem přidávala, až jsme v roce byli jen na papírovkách. Od dvou let už jedem zase jen látkovky. Dávám je jen na noc a kolikrát se ani nevzbudí na výměnu, takže mám dvě plíny za den. Po vyprání je na šňůru skládám, takže je jen po uschnutí stáhnu a je složeno. Dřív jsem je ještě z vrchu přežehlila. Ale to složení už před schnutím je docela úleva - zaberou mnohem míň místa na šňůře a nemusím je pak skládat a když přeschnou, nevadí.
Tlak - kdysi jsem mívala tak nízký, že jsem párkrát ztratila vědomí. Naštěstí to nebylo v těhu a vždycky byl někdo u toho, takže mě položil na zem a nohy nahoru. Hodně pomáhla zelený čaj, jak píše Nico, to je fakt lomcovák. Ale asi by bylo fakt dobrý, pokud to bude přetrvávat, řešit to s dr. Jen ať máš jistotu.
Duhovka - na zácpu mám taky super recept - domácí kysaný zelí. To je pak fofr
Na Matýska fungují hrušky a meruňky, z toho bych praskla, ale žádaný účinek na mě nemají.
Žížala - já minule nemazala a na bříšku žádné strije nemám. Zato na prsou a na bedrech
Sestřenka mazala myslím Bonelou, ale stačí i obyč Indulona. Hlavně, aby se to pěkně promastilo. Možná by stačil i olivový olej. Uvidíš, co ti řeknou ostatní. Taky mi sestřička už minule řekla, že komu se mají udělat, ten může mazat jak o závod a nepomůže si. Ale alespoň je to příjemná masáž a miminko to určitě bude vnímat.
Duhovka - já jsem taky dřív řešila zácpu kafem a taď jsem zjistila, že ideální je dát si ráno horký čaj a k tomu jogurt, to je pa úprk ![]()
Jo, chtěla jsem se holky zeptat, jestli s tím třeba taky nemáte zkušenost. Mně se v puse, pod jazykem jak jsou takový ty úpony v dolní čelisti, ucpala nebo natekla či jak to nazvat (zkrátka mám tam takovou hrču) jedna z těch slinných žláz či uzlin, či co to tam je? Ne, že by to nějak bolelo, spíš to pod tím jazykem překáží… nevíte co s tím? Zatím kloktám Florsalmin, ale to jen proto, že mně nic lepšího nenapadlo.
Ahojky
teda vy jste ukecaný
![]()
ad strie - no z prvního těhu nemám na břiše ani jednu,nemazala jsem,ale mám pod pasem na bocích,jak jsem pěkně narostla.no jo, 20kg je 20kg ![]()
ad sny - no tak já zrovna dneska v noci byla milenkou půlky vesnice,no děs
přítel už ty mý sny ani nechce slyšet,je z nich nanervy,že se spouštím s někým jiným
![]()
ad přibírání - no já už mám nahoře skoro 3kg,takže děs,pořád doufám, že se to zastaví,břiško už se taky pěkně rýsuje,už si toho i všímají.
ad kafe -no při koju jsem se naučila pít meltu,a ted piju Caro a Vitakávu s mlíčkem a dobrůtka.
ad zácpa - no docela na ní taky trpím,poradili mi koupit sušené švestky a 1 nakrájet a hodit do ovocného čaje.tak zkusím.
jo dneska jsme byli naposledy na houbách a zase našli malý koš,tak paráda.máme na zimu.jé já už chci sníh,ale tady v tý hnusný Boleslavi zase žádný nebude.ještě že mám rodinu na horách
![]()
ale hrozně se těším na vánoce, ![]()
Ahoj holky…
tak jsem konečně dočetla…
o víkendu jsem byla na výstavě hafanu. V sobotu jsem usla s Andělkou uz v osm. Jinak se o Andělku postará polovička super a já se dostanu mezi lidi. Těhu jsem utajila (jinak by mně na stamku asi nechtěli) a dozvěděla jsem se, že koleginka,c o s nama jezdila je taky v tom. HURÁ… Asi v 4t a 25 jede na kontrolu… tak jsem rada STRASNE.
hoky dejte si nektera prosim odkaz na galerii k podpisu… moc prosim, anebo i ho nekdo poslite v SZ
tenhle tyden to je sama kontrola… to bude fotecek ![]()
jo a jeste k striim…žádné jsem nemela do 8 m. A pak mi kleslo hodne bricho a bylo to. Mazala jsem se s .. jak byla sooutez v casaku o pupik roku… Ted asi skusim weledu
a plenky… taky asi najedeme s mimi na latkovy, ne furt ale aspon neco. Andelka doma beha nahata. a hezky cura do nocniku (uz si sedne sama). A dnes se i vykadila. Vetsinou si sysli hovinko do pleny. Jo a jakmile ji dám kalhotky a puncosky, tak se pocurava…nevim jestli si mysli, ze kdyz má neco na sobe, tak je to plena…nevim co s tim
Studentkana2 - já bych to nechala, mi se občas dělá něco podobného podle toho jak to popisuješ a mě se to zase samo vstřebá.
Misenka - tos mě uklidnila s těmi sny, začala jsem si myslet, že jen já tady ve snech „ojždím“ půlku vesnice ![]()
Mroe - prý je povinný pro všechny, tak yjsem se na to ptala, nicméně ho můžeš odmítnut, ale musíš jim podepsat, že si to nechtěla… Asi budu za exota, ale pokud nebudu mít zvýšenou hladinu cukru v moči tak nevidím důvod, proč bych tohle měla podstupovat, jenom proto, že to nějaký inteligentní pán na ministerstvu schválil, který nemá ani potuchy o tom co je to těhotenství…
Milli - tead já bych jen klasiké čtvercovky nedávala, nakoupila jsem zavazovačky a konopné vkládací a tvarované konopné nebo bambusové kalhotky, takhle to pro mě bylo přijatelnější
Klobouk dolů…
Ahoj, přeji hezký sváteční den… ![]()
nevolnosti pořád a nezdá se, že by byly na ústupu…
Chtěla jsem vám pochválit hafany v galerce
Jsou úžastní - samí moji oblíbenci - hnědé labradory zbožňuji a wapikův ridback je tedy taky kus! Jestli někde najdu nějakou slušnou fotku našeho čtyřnožce, tak ho tam taky šoupnu ![]()
iviqv: odkaz na galerku na e-mimi: https://www.emimino.cz/modules.php?…
mazání: já mazala tak nějk asi od 4.m Elasti-Q, docela dobrý, ale kdybyste měla některá k doporučení něco lepší, tak sem s tím, klidně vyzkouším. Jinak jsem to zvládla bez popraskání a jak tu někdo psal, myslím, že je to hodně v genech…někdo může mazat horem-dolem a stejně rupne a někdo na to kácí a nic…
Mně se akorát pak ke konci udělali na vrcholu bříška pod prsy červené žilky, jak to už byla zátěž, ale jinak dobré. Vylezlý pupík zase zalezl - naštěstí… ![]()