Poradna duly
Jana Čurdová
A taky se mi nechtělo, ale už bylo třeba no nevím kde seberu energii a nadšení na umytí oken, nejspíš zadělám žaluzie ![]()
Tak hotovo ![]()
I jsem se vykoupala…nadhera.
A jeste mam asi pul hodinky pro sebe.
Holky co budete o vikendu varit? Opet jsem bez inspirace…a bez chuti ![]()
Elhana - tak se zkus kouknout po nějaké firmě, není to drahé, u nás to stjí kolem 10 kč/m2 Nepusiti se do toho manža, tak bych to takhle udělala
já normálně vytuhla při uspávání Kuby, usnula jsem dřív než on, naštěstí taky zabral…
Meluzinka - já chodím na www.apetitonline.cz, když nevím co vařit a vždycky něco najdu nebo se alespoň inspiruju.
Ahojky od rána jsem se nezastavila samé ježdění s bábi po doktorech a pak na nákup v ledničcce jen zima a žárovka až ted jsem se zastavila, do toho mi píšou kámarádi at snima jdu večer někam sednout, no to ještě zvážím.
Pžesně jak píšete holky NA KAŽDOU SVINI SE VAŘÍ VODA. Naštěstí jsme od sebe 55km a když jsme byli u manželovy maminky a ona tam byla tak jsme se bavili o miminku a tcháně říkala že už se těší až k nám bude jezdit a Karla nebo taky Kájka (tak ji říkají) moje ¨skvělᨠšvagrová dodala no já k vám jezdit nebudu takže jsme v klidu ani bych ji dovnitř nepustila.A když se sejdeme u tchýně tak ani obraz ani zvuk jak se říká prostě u mně skončila definitvně může se plazit jak chce.Navíc mi ještě napsala že ji nemám otravovat přitom ji nemusím odedne co jsme se poznaly a to vždycky napíše ona jako první a napsala.Cituji: A nemysli si já má švagrovou.
Tím měla na mysli od manžela jeho bývalou manželku brali se ve 20 a ve 21 se rozváděli což je 11 let co jsou od sebe a nesnáší se a nesnáší ji ani jeho maminka a vůbec celá jeho rodina až teda na Kááááájku nebo taky Krličku. V životě jsem potkala a poznala spustu lidí ale takovou bestii teda ještě ne.Až ted. A to jste ji měly vidět jak po nás vyjela když se nás tchýně před ní ptala jestli už máme jména a když jsme řekli ano že to bude určitě Andrejka a nebo možná Tomášek tak po nás vyjela že neexistuje aby jsme dali Tomáška toho bude mít ona a ne my. No prostě já ybch o ní mohla napsat knihu. O zlé a zákeřné bezcitné a závistivé mrše.Jdu asi spinkat jsem unavená a večer možná půjdu někam s tou naší bandou posedět dlouho jsme je neviděla. Tak zatím pa pa
welu klííd
je dobře že si to nebereš, a večer si to hezky užij. Já taky dnes vyrážím mezi lidi, zamluvila jsem místa v jedný restauračce, domluvila se s kamarádkama…už se těším, akorát jdem až v 8hod a tak jsem zvědavá jak dlouho udržím oči. Holky ještě nic netušej, myslej si že popijem, zatancujem, zablbnem…a to je teda vyvedu z omylu ![]()
Holky tak přeju hezkej večer a ještě hezčí prodloužený víkend..... ![]()
weela
Welu - ta tvoje švagrová je nějaká pošahaná, ne? Jestli si chce pro sebe syslit jména, tak ať si je dá patentovat! Být tebou, tak jí buď absolutně ignoruju, nebo těžce sjíždím (to bych si teda vychutnala).
Wapik - gratuluju k výsledkům, měla jsi to jako pěkné překvapení, co?
Já se taky tak trochu bojím reakce - máme v příbuzenstvu pár, který by chtěl, ale nejde jim to a to už dost dlouho. Mezi tím máme Matýska a teď druhé. Ale závistiví rozhodně nebudou, spíš budou smutní kvůli sobě.
U nás kontrola v pohodě, mám i natočené DVD. Prcík měří 4,67 cm od hlavinky po prdýlku, hlavičku má jak makovičku, odpovídá podle tělíčka 11+4 (odpovídá MS) a podle hlavičky 12+4. Jestli to bude jako u Matesa, to se bude hlavička jako kulička rodit jedna radost ![]()
Ptala jsem se i na ty placené testy a řekl mi toto: každému se dělají krevní testy, komu tam vyjde jen náznak něčeho nepatřičného, toto speciální vyšetření hradí pojišťovna - nosní kůstka atd. Podle něj je to zbytečné tahání peněz z pacientek, které to vyšetření nepotřebují. No upřímně, být to moje první těhotenství, asi bych na to chtěla jít. Ale teď určitě nepůjdu, je to dobrý doktor a ví, co dělá.
Teda Welu, Weelo, jsem si teď uvědomila, jak píšete, že večer vyrážíte s kámoškama, že už si vlastně ani nepamatuju, jaký to je. My, když někam vyrážíme, tak maximálně někam na chatu se známýma, kteří mají podobně starý děti, ale to je o něčem jiným… Tak se dobře bavte!!!
Weelo a jaký máš ten výtok? Průhledný? Já ho mám takovej narůžovělej a přijde mi, že s postupem těhu je ho pořád víc, rozhodně teda ale není průhledný, jak tady píšete. Je to ok, nevíte? To jsem myslím posledně neměla.
Jinak k těm snům, taky patřím k těm snícím typům a poslední dobou se mi pořád zdá o tom, jak jdu na kontrolní UTZ a doktor mi říká, že jsou to dvojčata, asi proto, že se toho tak nějak podvědomě bojím, tak se mi to přenáší i do snů. A jak se tady někdo ptal, jestli je možný, aby se dvojčata nezjistily hned na prvním UTZ, tak je. Mám kamarádku, která loni rodila dvojčátka a poprvé to zjistilli až na velkém UTZ ve 30.týdnu. Řekli jí, že prý byli za sebou tak uložený, že to prostě nešlo dřív poznat…
Milli, tak gratuluji k výborným výsledkům!!!
To už byl ten spešl UTZ na šíjové projasnění?
Milli bezva, že jste takhle krásně dopadli… to jsme na tom skoro stejně s velikostí…
A co fotečku máte… ![]()
TAk ještě mroe měla být dneska na kontrole, tak snad taky napíše…
Duhovka - ano, to je tenhle test asi za 1400 nebo tak nějak. Ale rozhodně od toho nechci nikoho zrazovat, to je věc každé z nás.
Wapik - fotku budu mít až příště, nějak se tam sekla tiskárna a já jsem nemohla čekat - měla jsem omezené hlídání. Zkusím něco vytáhnout z toho DVD, ale bude to určitě stejné, jako u tebe.
Milli a kdy máš další kontrolu…doplním to v seznámku… ![]()
hele stejné to být nemůže…
to je prosím moje miminko…takže zkus něco vytáhnout…
![]()
duhovko u tebe taky nemám další kontrolu…
Ahojky hlásí se vyspinkaná Welu
No tak zrušila jsem dnešní akci s kamarádama jsem se před chviličkou vzbudila a hned jsem letěla na wc blinkat nechci riskovat že mně to zase chytne ale dnes mám za sebou náročný den a raději budu už odpočívat.Co se týče výtoku tak dnes je taky takový narůžovělý až jsem se lekla že jsme začala špinit ale je to prý normální.Mám hroznou chut na domácí klobásku tatka dnes donesl od jednoho řezníka má je výborné a už týden jsem neměla maso ale dnes si ji asi uvařím a k tomu křen snad se mrnous nebude z kženu červenat ![]()
Holky moji švagrovku házím za hlavu a budu ještě přikládat do ohně jak tady někdo psal omlouvám se už nevím kdo ale budu si to užívat ne že bych byla mrcha ale jen at trpí kravka at se uvzteká.
Musím se vás na něco zeptat četla jsem že pohyby maminky cítí až od 4 nebo 5 týdne, já jak jsem byla na UTZ jak jsem chtěla vědět jestlije vše OK když jsem měla ten kašel tak mi Dr řekl že jsme o dva dny starší než říkala paní doktorka ke které chodím takže 11+2 by to dnes mělo být a dnes když jsem stála frontu v masně tak ten smrad mi ani tak moc nevadil ale dole v podbřišku jako by se mi něco zavlnělo, jako docela mně to překvapilo že by tam sebou miminko nějak hodně mrsklo a já to cítila??Byl to jen moment a myslím na to celý den.Ale to asi nebylo miminko fakt nevím bylo by to hodně brzy.Jdu na tu klobásku zatím pa pa
Oprava pohyby miminka od 4 5 MĚSÍCE NE TÝDNE JAK JSEM TADY NAPSLA
Ahoj, ja uz jsem z kontroly davno doma, ale vyspavala jsem posledni sluzbu. Takze jsem dorazila na odber, a byla hotova za 2 minuty, protoze tehule maji prednost. Vysledky uz asi jsou, u doktorky v pocitaci. Pak jsem dorazila k doktorce a s nelibosti zjistila, ze ma dnes dovolenou(byla jsem objednana), asi to bylo neco nutneho. Byla jsem docela nastvana, vzala jsem si v praci na to volno a nahradni volno na zbytek dne, nemam ho zas tolik, abych s nim mohla mrhat, nastesti me napadlo zazvonit na vedlesi doktorku, chtela jsem aspon zkontrolovat moc, kdyz uz jsem se tam s ni vlacela(rano jsem jeste v praci nacedila moc do zkumavky a byla jsem nucena se osprchovat v uplne studene vode, protoze jina netekla). A ona rekla, ze o me vi, a ze me samozrejme vysetri, papiry jsem uz mela pripravene. UZ ale nemaji, takze jsem jen dostala prukazku a papiry na NT screening a vysetrila me, vse OK. Na NT screenig na odber jsem mohla jit hned, ale uz jsem se v praci domluvila na utery rano, tak jsem to tak nechala. Takze tak.
UZ si muzu udelat kdykoli v praci, ale nechci mimco moc drazdit, snad je OK.
Takze u me 18.11. odber na NT, na UZ se objednam ten den. Dalsi poradna predbezne 22.12., ale mam pro jistotu zavolat, jak to kolem vanoc bude. Mezi vanocnimi svatky a silvetrem si asi budu muset zajit na triply, jsem zvedava kam, to urcite nebude moc vyber.
To je zatim vse, nevolnosti me zrejme opustily, je mi ted docela dobre, jen to nezakriknout ale spava jsem stale. Vytok mam take, lehce dozluta.
Wapik - vždyť víš, jak jsem to myslela
Jasně, že je to tvoje miminko. Jen mám dojem, že ho doktor chytil zrovna ve stejné poloze. Co kdybychom je takhle fotily dalších padesát let a pak to porovnaly? ![]()
Další kontrolní odběry na genetiku mám 2.12. a kontrolu u dr. 16.12. To je až za měsíc, to se zase načekám. Ale je fakt,že když nemám potíže, tak není důvod.
Průkazku už mám, jsou od minule jiné. Alespoň, že už tam není to grafické znázornění přibírání, to mě hrozně deptalo, protože jsem byla skoro pořád nad horní hranicí.
Welu - u prvního by pohyby měly být tak od 20tt. Pokud je těhulka třeba hodně vysportovaná a má citlivé břišní svaly, tak i o týden dřív. U silnějších tomu brání „sádýlko“, tak to trvá zase dýl. Já je cítila až ke konci 20tt, bylo to skoro jako nadýmání, ale víc to lechtalo. Podle toho ti upřesní pravděpodobný termín porodu. Mě na utz miminko vyloženě boxovalo levačkou do dělohy, ale jsou prostě ještě moc malinký a slabounký.
Mroe - přesně o téhle situaci se mi zdál sen, když jsem měla jít na první kontrolu, jestli jsem vůbec těhule. No hlavně, že se tě vedlejší doktorka ujala.
Dneska nám už konečně přivezou ten nábytek do pokojíku, půjdu si dát vrtačku na nabíječku, už se na tu tvořivou činnost těším. K obědu bude asi knedlo zelo vepř, už máme dozrálé vlastní zelíčko v soudku. Jenže to abych pak dva dny nešla mezi lidi
![]()