Poradna duly
Jana Čurdová
Taky mívám často sny. Hlavně se mi kdysi vracel jeden děsně divný, radši ho nebudu popisovat. Ale bylo to takový strašidelný tím způsobem, že jsem prostě věděla, že je něco špatně, ale nevěděla jsem co. A taky jsem mívala krásný sen, ten jsem měla moc ráda. Jen tak jsem se vznášela v moři, kolem jen krásná průzračná voda. Žádný strach z mořských potvor, že se utopím a tak. Nejspíš nějaký prenatální paměťový efekt ![]()
Jdu odsát Matymu rýmu, to zase bude boj ![]()
welu tak babičky u nás se taky klepou a nemůžou se dočkat, až mi to trochu nahání hrůzu. U nás si budem muset stanovit hranici co ano a co ne. Ted u nás byla kamarádka s holčičkou a kojila ji přede všema, a moje babička ji násilím odtrhla, že at neblázní že malou udusí. Tohle udělat mě, tak by si to pěkně slízla. Už to slyším, tohle dělej, tohle ne. takhle jsme to dělali my,…uááá. Ale tchýně a rodiče jsme tady už řešili, to bych se musela rozrušit ![]()
Co se volneho casu tyka , tak ja se snazim jednou tydne vyjit si s kamoskama na kafe/vino, jdu kdyz manzel dorazi z prace ( 20 h. ), nez jsem byla tehotna podruhe tak jsem chodila cvicit a na squash..ale fakt vse po vecerech. Nekdy na to ani nebyla energie.
Vikendy se mi nikam nechce, je to jedinej cas kdy jsme delsi casovy usek pohromade. Jo a taky mame spolecnou aktivitu bez maleho-chodime na hokej.
Holky kdybyste videly ten curbes co tu dnes vytvoril…ted jsem to nakydala zpatky do beden ![]()
Meluzinka - taky máme bedýnky na hračky, to je hned uklizeno ![]()
Holky, přidala jsem na www.cerven2009.estranky.cz novou rubriku - Recepty. Tak kdo chcete, pište tam ty svoje, já už se tam vlezla.
Weela - jé, to bych jí asi taky hnala (teda obrazně). Za jejích časů nejspíš ženský do konce šestinedělí nesměly mezi lidi a kojilo se nejspíš po tmě. Bereš to za správný konec, jen ať od začátku vědí, co můžou a co ne, aby ti pak nekecali do všeho.
teda vy jste toho nakecali,měla jsem tu bývalou kolegyni z práce,tak jen zírala,že je Anička tak živá a neposedí a neposlouch
klasika
tak já si myslím že by se tatínek zapojit měl a aby uměl aspon ty základy.jako přebalování jistě není nic příjemného nikomu,ale kdyby se se mnou něco stalo,tak to dítě bude v posrané plínce?to přece nejde.
taky jsem byla po porodu na malou sama,přítel dodělával policejní školu,každý den ve škole,pak 3 měsíční cvičení,ale jak byl doma,hned jsem chtěla aby byl s malou a pomáhal.je to přeci naše společné dítě.samo že jsem po něm nechtěla aby v noci vstával k malé,stejně chtěla jen nakojit tak by mi byl prd platnej,ale přes den klidně může.
a i ted když už normálně pracuje,dělá 12-ctky,směny,když má noční tak druhý den celý spí,tak mám pocit že je v práci pořád,ale jak není,hned vymýšlím společné aktivity,nebo nechám Aničku tatínkovi a já si jdu něco zařídit.já to hlavně chtěla abych věděla, že kdyby se semnou něco stalo,tak aby byl schopnej se o dítě postarat.když jsem byla v nemocnici,zvládnul se o malou starat úplně báječně.
jo a babičky a tchýně chce usměrnit hned od začátku.tchýně mi chtěla docházet každý den co jsem přišla z porodnice,jako pomáhat,tak to jsem zatrhla ihned,pak měla tendence radit,ale stoletý rady,který nefungujou,tak to jsem taky řekla že nechci.a je klid.i ted kolikrát mi volá,když hlídá, jestli jí může dát tohle k jídlu atd.
ahoj holky, dneska nestíhám.....
tak jen v krátkosti.....a zrovna když vám toho chci tolik napsat…
![]()
Ráno jsem byla u dr. a ona tak pojdte uděláme ten screening..... jsem na ní vyvalila oči a říkám, že jsem objednaná až na příští týden k panu doktorovi. A ona no jak chcete, ale můžeme to udělat dneska. Tak jsem neodolala..... ![]()
Takže mimísek je v pořádku, měříme 4,87cm a je nádhernej…Screening dopadl taky výborně, NT 1,2 a riziko 1/22 650. Rovnou jsem dostala zprávu z toho vyšetření.
Jinak při tom UTZ se mimís vrtěl, chytal se ručičkama za hlavu…
a kopal nohama…dokonce je jednou celé natáhnul a byl tak veliký…
NO bylo to bezva. I mi ho doktorka přepnula na 3D, ale měl zrovna před obličejíkem něco tak byl vidět jen nosánek a pak ručičky. Tak jsme udělali jen fotku 2D. Určitě dodám, ale tedka nestíhám.
Tak jsem to volala manžovi a říkám, že pro něj mám jednu dobrou a jednu špatnou zprávu…kterou chce slyšet dřív. Nevěděl, tak říkám no ta špatná je, že mi dr. udělala ten UTZ už dneska, (a na to on říká a je to holka co…
, myslel jako ta špatná zpráva… ), tak když jsem mu řekla, že jen se mnou příští týden už nepůjde tak mu to tak nevadilo…
NO a dobrá, že je zdraví atd. atd. No a manžel šel zrovna ověřit podpisy, tak to tam prý rovnou řekl, že čekáme mimčo…toho už tedka neudrží nic…
Ale je to sladký…
JO a mám krevní skupinu B+ … ![]()
Tak já letím…kdyžtak napíšu z domova…jsem se rozepsala co…
![]()
Nemám dočteno tak taky až doma…
Wapik - gratuluju k vysledkum a jeste o tyden driv…to je parada ![]()
Mne se hrozne libi, kdyz je chlap takhle nadsenej ![]()
K „dobrym“ radam - ja jsem takova, ze to ani nikdo nezkousel
Mama teda obcas taha historky jak co delala a co jsme kdy delali kdyz jsme byli s brachou decka..ale ja jsem presvedcena, ze uz si to nemuze pamatovat. Ja si sama nepamatuju jak dobre mi dite spalo ve ctyrech mesicich a jaky jsme meli v te dobe rezim.
Tchyne je v poho-ta rovnou rekla, ze ji musim vsechno ukazat a vysvetlit, ze uz si nic nepamatuje-parada ne? Mam ji moc rada ![]()
Wapíku - velká gratulace k výsledkům, jsou úžasné.
![]()
Asi bych byla v šoku jít o týden dřív. Hlavně, že je všechno v pořádku. Moc ti to přeji a tiše závidím.
![]()
Můj manža taky každý den za prací dojíždí, je to asi už normální. Vrací se v podvečer, a pak chodívá na druhou „šichtu“, která je naším koníčkem. (Učíme v 1 kroužku). Ale to se střídáme, buď jdu já nebo on. Jsme rádi, že se sejdem všichni večer. Malej chodí spát dýl, užívá si pak tatínka o to víc.
Wapíku - gratuluju k úspěšnému screeningu
![]()
super pohled na prďolu co? ![]()
Ahojte,
u nás je dneska teda hnusně, prší… bléé a zima.
Ségra dneska ráno byla na UTZ, tak budu mít synovce, malej jim ho ukázal v celé své kráse
Tak by to chtělo teď ty holčičky ![]()
Jinak podle těch výpočtů je Kuba holčička… mno tak já si asi počkám až bude prcek na světě ![]()
Tatínek a pomoc - manža chodí do práce na 6 a bývá doma kolem 3 to se Kuba akorát budí. Tent týden to sice nejde, neb mám v práci auditory, ale pokud to jen trošku jde, tak prostě chodí brzo, aby si Kubu užil. Jeho služeby jsou teď pro mě noční můrou, je mi tak blbě… Ale co jde tak řeší přes telekonference. Vůbec Vám tu hektiku nezávidím, my kvůli toho odešli z Prahy, neb jsem nechtěla aby se manža vracel domů v 8 večer.
Nicméně co se týče práce o malého, tak se musí začít hned na začátku a fakt nevyměknout, jak už tady některé psaly. Já taky trnula hrůzou, že ho přizabije… A opravdu jediné co nedělal bylo kojení, ovšem jakmile jsme přešli v roce na sunar, tak i on vstával a vařil. Jako nevidím důvod proč by měl on být do práce vyspaný a já ne… Já se tady celé dopoledne nekopu do zadku, takže pokud neměl před sebou služebku, tak jsme jeli napůl, jeden den on, druhý já. Je to přece naše dítě.
Wapik - moc gratuluju k dobrým výsledkům
Ja se spis na zacatku bala abych malemu neublizila ja
Prvni koupani a prebalovani…jsem ani nedejchala
Casem jsem zjistila , ze deti toho docela dost vydrzi ![]()
Wapíku: to je super, že už to máš za sebou a takový krásný výsledek
Ty chlapi jsou s tím pohlavím nějací nedočkaví viď
![]()
Já byla dnes do 15 hodin v práci, dovalila se domů a zalehla, malá vstávala ve o hodinu později, tak teď jsem se teprve dala do kupy, najedla se a už mi je líp ![]()
Milli: recepty dobrý nápad, hned juknu ![]()
SNY: já jsem jako malá na ZŠ mívala dlouho sen, že nastoupím u nás paneláku do výtahu, zmáčknu třetí patro, kde jsme bydleli , ale výtah 3. patro přejel a jel pořád výš, občas pomohlo zmáčknout tlačítko STOP a vrátit se, ale pak jsem měla problém naši chodbu poznat a na zvonku bylo cízí jméno, někdy, ale stopka nezabrala a já jela pořád výš, měli jsme jen 5 pater, ale já už třeb byla v 10 a výtah pořád nezastavoval…hrůza, už ani nevím jak jsem se toho zbavilo, jednou to přestalo sama, ale trvalo to několik let ![]()
wapik moc gratuluju to je super.
Koukám že jsi v 11tt a to už s tebou mohl jít manža na UTZ? Já půjdu totiž taky v 11tt a gyndr mi neříkal že bych mohla vzít i přítele. To ses ho ptala, nebo ti to sám řekl?
zítra si to tu v klidu dočtu, začíná na mě padat únava a asi dlouho nevydržím. Dneska jsem makala na baráku a trochu mě bolí břicho…tak si jdu dát sprchu a hupky dupky do postele… ![]()