Poradna duly
Jana Čurdová
Zanko, tak nacasovani bylo tip top
Ja rodila o tyden driv pred TP, takze muzicek natiral postylku kdyz jsem byla v porodnici. Zdrzeli jsme se tam tyden, tak mel aspon na vsechno dost casu.
Recept je jednoduchy a ma milion obmen podle toho, co mas zrovna doma. Puvodne se ma delat z krkovice, ale ja delam z kureciho nebo z kotlet. Das do pekacku maso, okorenis podle chuti, na to nasypes co mate radi - ja davam cibuli na kolecka, zampiony, sterilovane leco, nastrouham syr a zaleju smetanou. K tomu delam na kolecka opecene brambory…luxusni zalezitost!
Ahoj holky jdu s tou samou zprávou jako do července ..
tak a já začínám špinit, takže mrcha je na cestě … ale jsem v pohodě, já to věděla. další důvod proč neveřit testům, ale svému tělu
Tak se holky držte, já myslím že se to do MS určitě rozjede.
Zanko, 4 děti, to budeš na doživotí matkou na plný úvazek. Já se nejspíš naprosto spokojím s těma dvěma, ledaže by mne před čtyřicítkou chytil nějaký záchvat a chtěla jsem ještě miminko (což se asi nestane…). Přítel je z 5 dětí a když se doma všichni sejdou i se svýma rodinama, mám pocit, že se jedná o velkou oslavu a ne o běžné rodinné setkání.
Cacorko, ja jsem taky 3 dny pred MS zacala spinit, tak jsem si rikala, ze se nam nezadarilo, ale do vecera to prestalo a za dva dny byl test se dvema careckama, kdoví, jak to s tebou bude? Ale jednoho raubíře už doma máš, takže ať to dopadne jak to dopadne, jsi mladá a není kam pospíchat, co?
Cácorko - tak uvidíš jak se to rozvine,třeba to je jen špinění.
ad počet dětí - no jednou bych chtěla mít 3 děti,ale to třetí si pořídit až později,třeba okolo té 35.no uvidíme jaká bude konstalace hvězd ![]()
Duhovko - no já jsem ze 3 holek a když se sejdem všichni s manželama,dětma,tak je nás taky požehnaně,nejstarší 3 kluky,prostředny 2 děti,já zatím 1 a další na cestě,no je aspon veselo.já to mám ráda,když se takhle sejde celá rodina
a koukám že jsem už dnes začínám 11 týden.tak už se to přehouplo do dvouciferných čísel.to letí ![]()
Krásný den holky - hlásím se po dlouhé době - s mimískem jsme skoro měsíc stonali (skolila nás příšerná angína) a neměla jsem z domova přístup k netu. V úterý jdu do poradny a mám docela strach, aby bylo vše v pořádku,když jsme se projedli 2 antibiotiky. Ať vám bříška krásně rostou a únavy, nevolností je co nejméně. Teď budu mít záhul v práci, musím všechno dohnat, snad vás stihnu alespoň číst.
Duhovko: buď v klidu, s tím sexem to teď mám úplně stejně
až se cítím provinile.
Gozro: Taky usínám kol 22. hodiny a většinou tak 1×-2× za noc se vzbudím s plným močákem a musím letět, navíc mi je vždy po probuzení šoufl. A vždycky mě v noci bolí šíleně prsa, přes den ne. ![]()
Cácorko: já bych ještě nedělala definitivní závěry, špinění je velice často součástí začínajícího těhu. Držím palečky ![]()
Lupe: Dr ti dala dvoje ATB za sebou? To jsi měla takové horečky? A co jsi užívala za ATB? Snad to bude dobrév úterý ti budeme držet pěstičky!!!
Cácorka - počkej a uvidíš, třeba je to jen špinění. A nemůže to být třeba to nidační špinění, jak se mimísek zavrtává hloub? Měříš BT? Mě vždycky před ms spolehlivě klesla.
Lupe - to je teda nářez, dvoje atb za sebou. No ale doktoři vědí, proč to dělají a určitě je to lepší, než nechat tě trápit s nemocí. Hlavně si nedovedu představit, jak jinak vyléčit angínu, než atb.
Druhotěhulky - taky vás tlačí bříško, když se předkloníte? Poprvé jsem to takhle určitě neměla, tak jsem z toho trochu nervózní.
Děti chceme taky 3, nejlíp teď holčičku a pak je to jedno. Ale pokud bude zase klučík, mám slíbeno, že budeme dělat, dokud se to nepovede
Maximální maximum je ale 4, víc by bylo neúnosný ze spousty důvodů.
Proběhl tu recept na masíčko v kečupové lázni - prosím o napsání, jsme doma samí masožrouti.
Pokud má někdo zájem, pošlu na oplátku recept na jednoduchou studenou sýrovou roládu.
Milli
neměřím, ale mám spolehlivě osahaný čípek, a ten je otevřený a zašlý, měkký takže to vážně bude MS .. nevadí .. já sem si to myslela ![]()
No, možná je to tak lepší, viď? Alespoň máš chvilku si odpočinout a udělat něco jen tak pro sebe.
Přiznám se, že po tom prvním potratu jsem se doma s jednou věrnou kamarádkou pěkně zlískala vodkou
(ona to měla pár měsíců přede mnou) a pomohlo mi to. Teda až na to ráno po tom ![]()
Zuzanica, Milli - byl to penicilin a penbene (což je taky penicil. ant) - horečky jsem měla skoro 14 dní(přemnožený streptokok, totálně zhnisaný mandle), dr. povídal, že je lepší to přeléčit, horečka je pro miminko špatná tak jako tak- nemohla jsem bolestí jíst. Já se nikdy z anginy bez atb nevyhrabu.Tak se sice moc bojim, ale vůbec nevím, jak bych se bez ATB obešla. Každý den prosím, aby se mimísek držel a byl v pořádku. Proti tomu jsou nevolnosti radost, alespoň člověk ví, že mimi roste. Dr. mě bude víc hlídat.
Tak si na mě občas vzpomeňte, i když skrz práci asi nebudu mít moc čas si s vámi povídat.
Nico - sladkou nebo kysanou smetanou nebo je taky obměňuješ?? A jak dlouho pečeš?? 30-40 minut??
Nico - prv porod byl načasován fakt tak tak, já taky rodila o 14 dní dřív, taky jsem tomu nevěřila, že rodím, furt jsem všem tvrdila, že jsem se přejedla den předem jablek, které jsem otrhala, manžu málem ranila mrtvice, když přišel domů a na zahradě byly lísky s jablíčky a tři stromy byly očesané ![]()
Duhovka - já to vidím tak, že jediná varianta jak by se mi to mohlo stát je, že se přesvědčím do toho 3tho a ono to budou dvojčata, jinak fakt nevím.....Ale je fakt, že c jsem doma, tak mě ta kariéra až tak nebere
Milli - to mám taky, akorát to radši nedělám, neb zmáčknutí břicha mi vyvolává ještě větší nevolnosti,
Taky bych poprosila o tu roládu(když budu tak dlouho na té RD ![]()
Mill, recept v prvnim prispevku na strance. A roladka zni lakave!
Zanko, davam Ramu na vareni nebo na slehani, podle toho co mam doma. A pecu dlouho, protoze mam rada, kdyz se to masicko rozpada, kureci hodinu a veprove dve…
Navsteva odesla, jeste tedka mi z deti huci v hlave, chvilema jsme se vubec neslysely
Jdu dodelat tu vecu.
Duhovka a co ti pomáhalo nabrat energii? Přijdu si už ted docela vyšťavená. A s tím věkovým rozestupem dětí, no já mám bráchu mladšího o 5 let a myslím si, že je to akorát. pak mám ještě sestru o 15let mladší a to už je dost. Tak uvidíme, jen vás obdivuju, já bych to asi nezvládla, sotva zvládám sebe ![]()
Ridickamiša proč jsi ve snažilkách těhulko ![]()
add sex já teda chut mám a hlavně po ránu než vstanu, to mi ještě není zle…a hormony se mnou mlátěj hlava nehlava…
A užívám si to snad víc než před tím, a jsem taky víc citlivá na každej dotek
![]()
milli tak já to jdu pokoumat ty galérky, jde mi spíš o to, kam budete většina vkládat fotky abych něco neprošvihla
nějak nestíhám sledovat vše najednou.
lupe já jsem si říkala, že jsi tu dlouho nebyla. Hlavně se ted nestresuj, pěkně mimíska pohlad, dopřej si nějakou ňamku a usměj se. Stresy určitě nejsou potřeba kor po práškách a horečce co máš za sebou. Tak hlavu vzhůru, v práci pěkně v klidu, však ono ti nic neuteče… ![]()
já bych se taky přimlouvala za roládku, miluju sýry… ![]()