ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6344
12.11.08 18:54

Weelo, víš co mi pomohlo dobít energii? Vstup do 5.měsíce těhotenství, do té doby nic. :-) A co se týče péče o dítě v kombinaci s únavou a nevolnostmi, já myslím, že těm prckům neuškodí vidět, že maminka není vždycky schopná fungovat na stopro. A když už jsem na dně, odjedu s malým na pár dní k babičce a dědovi, tam mám příležitost si přes den víc odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
12.11.08 19:24

Pěkný večer,
wapiku díky za doplnění do seznamu, já se ani nedivím, že jste na mě zapomněly, když se tady ukážu jednou za 15 stránek… :wink:
cacorko ať to dopadne jsk chce, hlavně, ať jsi ty i tvoji kluci spokojení a i kdyby to teď mimouš nebyl, tak se zadaří příště…
weelo když jsem čekala Lucinku tak jsem pořád odpočívala a podobně, teď, když kolem mě ta prinzezna tancuje a pořád něco potřebuje nebo řve nebo chce prostě mámu tak už to tak nevnímám. Funguju jako netěhule, maximálně si na deset minut orazím mezi vařením oběda a odpolední procházkou..... počkej, až budeš mít druhýho prcka, taky ti to tak nepřijde… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
12.11.08 20:19

Brý večer holky,
tak mně dnes nějak bolí břicho.. pícha a dost :(. jsem si musela na půl hodky lehnout. To ale Andělka běhala a mami doju… jako že nemám ležet. Andělka už jen málokdy spinká přes den, většinou když ji má na starosti polovička.

A taky mně tlačí břiško, když se ohnu. Jakoby jsem byla v nějakém 5 m.

A jako prvotěhule jsem s nevolnostmi problém neměla. Zato jsem furt spala. I přes den … první 3 a poslední 2 měsíce. Jsem si asi naspala i na tole těhu, protože zatím mně spaní nechytá.

holky všem Vám to moc sluší. Tak možná v pátek hodím nějaké foto i já

tak zatím pa… jdu napravovat dělohu: hajnout na břich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
12.11.08 20:58

Ahojky diskutérky :-)
tady to teda frčí!!! 8O

ad honička:
Já vás všechny těhule-už maminy- obdivuju, jak to zvládnete… Já se cítím pořád jaksi unaveně, víc než obvykle, a hrozně se každej den těším z práce domů až vezmu ty naše hafoše a vyrazíme se projít někam mimo, kde člověk může vypnout, jen tak relaxovat a pročistit si hlavu… Představa ještě nějaké další „směny“ je hrozná :( Ještě, že mám vařícího chlapa, kterýmu nedělá problém nachystat něco k jídlu - ale o tom už jste tady psaly, jaká je to velká výhoda :lol:

Časem asi taky budem chtít mít další mimčo, tak se tomu kolotoči asi stejně nevyhnu, ale to je naštěstí ještě daleko… Každopádně zatím smekám před všema, kdo to zvládají :wink:

Hihi - ještě k tématu - včera přišel kolegyni náramně vtipnej mail, že se chystá vysílání nové reality show, ve které budou účinkovat pouze muži s dětmi: každý muž ve svém vlastním domě se bude muset kompletně starat o své tři děti, vařit jim, chystat svačiny, vodit je do školky a na kroužky, hrát s nimi hry a vymýšlet program, číst jim pohádky před spaním, uspořádat narozeninovou oslavu, mít pořád uklizenou domácnost, prát, žehlit, pamatovat si data jejich narození, velikost a váhu při porodu, velikost jejich oblečení a nemoci, které prodělaly, vědět, na co mají alergii a jaké je jejich nejoblíbenější jídlo, hračka, atakdále atakdále...... a ty děti každej týden vyloučí jednoho, co to nejhůř zvládal :lol: :lol: :lol: Musím říct, že jsme se v kanclu s kolegyňkama pořádně nasmály :lol: :lol: :lol:

Mimochodem - jaké máte vlastní zkušenosti se staráním tatínků o děti? Poslední dobou se mi zdá, že to tak nějak víc sleduju, a o vtipné zážitky rozhodně není nouze :lol: (třeba když pětiletou dceru od kamošky tatínek v březnu obleče do ponožek, sandálků a sukýnky, protože „venku už přece svítí sluníčko“ - podotýkám bylo asi 10 stupňů, nebo tříletýmu chlapečkovi obleče na venkovní procházku miminovský kalhotky, který má jak pumpky ke kolenům a nepřijde mu to divný :-) ..........) Z vlastní zkušenosti to znám zatím jenom ze starání o psy a divím se, že zatím oba mají ocasy vcelku (počet přiskřípnutí v autě ani ve výtahu už nepočítám…). Vždycky si říkám děj se vůle boží........

ad fotky:
Včera jsem se nekoukala a dneska se to album pěkně rozrostlo :) Já nesnáším focení, protože všude vypadám jak mimozemšťan - ale taky zkusím nějakou vybrat :)

ad roláda: Šup sem s ní! …i když se trošku bojím, že to dopadne jak po nákupu, kdy přitáhnem spoustu věcí a na všechny mám chuť, ale uložením do lednice chuť jaksi odchází......... :cry:

Pááááá, Ž.

PS: Nico: my jsme sice psoví, ale máte fakt krásný kocoury :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
12.11.08 22:25

jo Nico - já jsem taky kočičí-odjakživa máme doma kočičáka.nejraději bych víc,bohužel v našem pidibytě to neklapne.ale až bude jednou baráček…

ad druhomatky - no je fakt že holky co nemáte doma prcka odpočívejte,dokud to jde.pak už to nepůjde.já se vždy těším až půjde po obědě Aní spát,ale to většinou poklízim,nebo tady čučím co nového,tak než si stihnu lehnout,už se vstává.co je nejhorší je zvedání do židličky, postýlky, na houpačku, klouzačku,do vany atd atd. příjde mi den ode dne těžší.a to je relativně lehká oproti Vašim ostatním broučkům

ad břicho - no je fakt že večer je už pořádně vyboulený.asi večer vyfotím a dám do galerky.

ad péče tatínků - no myslím že v dneší době už je to dobrý,pryč jsou ty doby,kdy o dítě pečovala jen mamka,naštěstí.potkávám hodně tatínků s kočárkama,dětma na hřišti a je to fajn.je to dítě obou,já osobně se snažím tatínka zapojovat hodně a chci aby byl 100% schopnej se o dítě postarat,kdyby se něco stalo a já tu nebyla.takže u nás od narození tatínek koupe,přebaluje,obléká,krmí,(krom koja :lol: :lol: )uspává, myslím že je to dobré zapřáhnout už od začátku :wink:

chci se objednat k holiči a dát si melír,ale nevím asi to nemá cenu,ted v těhu mi to stejně asi nechytne.tak aspon ostříhat.

fuj žehlím tu a taáák se mi chce jen odpočívat¨, ležet a číst si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
12.11.08 22:42

Misenka: koukám, že jsi taky noční pták :-)
Já se k žehlení snažím tento týden donutit už potřetí, ale nějak to nevychází…

S těma tatínkama je to určitě dobrý zapojit hned ze začátku - co vidím v okolí, někteří to zvládají v poho, ale někteří na to prostě nemají buňky a ať se snaží sebevíc, tak starání o potomka v jejich podání pak vypadá v lepším případě komicky, v horším případě se dá předpokládat nějaká pohroma :D Nejdůležitější je nevyměknout :lol: :lol: :lol:

Hmmm, asi už taky půjdu chrnět. Ráno brzo vstávám.
Tak papa a dobrou :-)

… ještě zkusím konečně připojit podpis, jestli bude fungovat metřík, ale případnou opravu už nechávám na zítra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
12.11.08 23:04

Žížalo - no chlapi na to kolikrát spoléhají, že vyměknem a nevydržíme to a uděláme to samy,ale to nejde.to by si navykli a byl by konec :lol: no taky u nás bylo spoustu humorných historek - např.boty obráceně,nebo když za mnou přišli na návštěvu do nemocnice,tak neměla sukni ani šortky,jen tričko a plínu (prý si myslel,že to tričko jsou šaty- a přitom bylo k zadku) :lol: :lol: no a spoustu jiných,ale chce to NEVYMĚKNOUT :lol: :lol:

no tak jsem něco požehlila,a jdu taky si lehnout.mám toho plný kecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
13.11.08 05:12

Taky jsem manzela zapojila od zacatku,ale stejne mam spoustu humornych zazitku i ted, kdy jim nachystam vse a jen to musi pobrat a jit do skoly.
Pokazde neco nemaji. Ale jsem ticho a rada,ze s nim jde aspon ten jeden den v tydnu nebo,kdyz ma odpoledni.

Vcera jsem to rekla kolegyni v praci,ktera me pak bude zastupovat az budu na materske. Ta mi neverila-bylo to dlouhe presvedcovani a jeste pak odpo mi volala,ze ji to nedochazi a ze tomu nemuze uverit.

Pristi tyden mi v praci budou malovat a davat koberec-tak se na to musim pripravit mnohem driv nez normalne-at se nesedru za jeden den s tim stehovanim.

JInak jsem zase trosku shubla. Nestiham jist a ani neni chut. Mam radost,protoze jsem se desila,ze budu na konci jak tank-coz asi budu.

Zitra mam dovcu a pak je prodlouzeny vikend-se tak tesim na pohodicku,ze nemusim do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
13.11.08 06:43

duhovka to jsem sice slyšet nechtěla, ale čekala jsem to :lol: Je pravda že mám rodiče o dům vedle, tak s hlídáním taky nebude problém, už se na to klepou. No a je 2letý dítě schopný pochopit že mamince je špatně a že ted si prostě hrát nepůjde? :lol:

baruš no já si zatím neumím představit tu „práci“ kolem jednoho mimča natož kolem dvou dítek…ale snad do toho spadnu jako vy :wink:

žížala tak při starání se o dítě si myslím, že by se měli podílet oba a to fakt hned od začátku. Sice se vidím jak budu trnout strachy aby miláčkoj nevyklouzl náš poklad z ruky, aby ho dostatečně opečovával ale hold budu muset zatnout zuby a vyderžať, jinak by to bylo k ničemu a všechno bych „slízla“ sama :wink: add chutě - taky si vždycky nakoupím takových mňamek, přijdu domů, vybalím to…a už z toho pohledu na to je mi zle…i když ted se mi většinou stává, že mi je špatně už v obchodě a sama sobě nekoupím ani Ň.

pracující - už jste to v práci řekli všichni? Já ještě vyčkávám a nechám jim to asi jako překvápko do novýho roku, takže během ledna…pokud to teda nebude vidět dřív.

prekvapena taky nám v práci dávali novej koberec,bylo to docela náročný to všechno vystěhovat, ale prostě jsem se zasekla že tahat těžký věci nebudu a zavolala jsem si na to pomocníky. Jů ty jsi shubla? Tak to závidím, já miluju sladký…i když moc nejím „normální jídla“, sladkýho bych se mohla ujíst…takže není šance něco shodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
13.11.08 07:58

http://www.forexample.cz/view.php?…

http://www.forexample.cz/view.php?…

docela dobré články pro naše drahé polovičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
13.11.08 08:10

Dobré ráno holky…
Jak se máte dneska a co dneska plánujete?
weela:Proč chodím do snažilek, protože jsem tam začínala je to už dlouho, takže se všichni známe a hlavně jsme si tam všichni navzájem pomáhali a hlavně co jsme otěhotněli, tak jsme tam ze snažilkami zůstali a prskáme na ně bacilky a oni nás nechtěli pustit a jsem tam taky moc ráda, fakt taky fajn holky jako tady, takže jsem ráda a opravdu mi i dost pomohli po tom všem co se nám stalo…
Holky tak jste viděli fotečky, no dneska a nebo zítra jdu ke kámošce, je kadeřnice a tak bude změna, pak se vyfotím a dám nejnovější foto, jsem o tři kilča přibrala tak jsem silnější trošku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
13.11.08 08:50

Dobré ráno,
tak mám za sebou první z mnoha rodících snů :lol: , zdálo se mi, že jsem porodila malinkou holčičku a vůbec mě nic nebolelo…hm už to zas začíná, u Nikiny čím jsem se blížila k porodu tak jsem ve snu rodila čím dál častěji :wink:

břcho - po předklonu taky bolí, mě přijde občas i takové ztvrdlé, přesně jak když tvrdlo, jak už bylo velké. Takové pnutí v něm.

Teda já teď masová vůbec nejsem, masa jím minimálně, všechno nacpu manžovi na talíř, já jen kousíček. Já jsem spíš teď ovocová a zeleninová, už ani to sladké mi nejede. Jen samé mandarinky a grepy a jabka a mrkve a tak :wink: a to mám 3 kg nahoře nevím z čeho…

pomoc s miminem - no tak já přiznám bez mučení, že si skoro všechno dělám sama, manžel při přebalování zvracel(nekecám on ani kočce nemůže vyhodit bobky) takže z toho jsme ho vysvobodila. Max.co udělá je že občas nakrmí a sem tam vykoupe. Ale už je připraven na to, že až se druhé narodí, tak se ta jeho výpomoc razantně navýší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
13.11.08 09:04

Huráááááááááááá jsem se dostala dneska už na ty estránky, ale ještě se rozhlížím a nerada bych tam něco udělala, proto se chci zeptat. chci se tam představit ale nevím přímo kam, nebo vím ale nejsem si jistá a radši se ptám.
Mám tam představujeme se- pak bych dala vložit příspěvek no a pak je takový veliký čtverec a tam jste všichni, takže já kliknu dotoho a už můžu psát, teď první tam je Millli takže nad ní můžu písat normálně dotoho čtverce holky ?Díky za pomoc…nerada bych třeba něco pokazila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.11.08 09:05

Ahoj holčiny,
tak jsme trochu marodní, Matýsek dostal pořádnou rýmu. Skoro celou noc nespal, pořád pokňourával. Už jsem zapoměla, jaké to je, celou noc nespat :( V poledne zalehnu s ním, jsem jak mátoha.

Sýrová roláda
40 dkg cihly (lepší je 45%)
10 dkg šunky na plátky
3 vejce
1 tavený sýr (třeba Lipno, stačí ten jeden obdélník z krabičky, jak jsou tam dva) česnek, sůl

Cihlu nastrouhám na hrubo, nasypu do pekáče vyloženého potravinářskou fólií a šoupnu do trouby tak na 50-60 st. Krásně se to sleje a udělá to plát. Dřív jsem to mořila v igeliťáku ve vodě a pak válela válečkem, ale bylo to moc tlusté, takhle je to lepší a míň pracné.
Natvrdo uvařená vajíčka nastrouhám, rozetřu s taveňákem, přidám prolisovaný česnek a sůl podle chuti. Pro barvu je možné přidat třeba i sladkou papriku.
Na plát sýra pokladu šunku tak, aby byl sýr úplně zakrytý a pomažu to tou směsí z vajec. Je možné ještě při balení doprostřed vložit třeba celá vařená vajíčka nebo okurky nebo proužky červené papriky, aby to při krájení bylo barevné. Pak vezmu fólii za kraj po delší straně a pomalu stáčím do rolády.
Je dobré, dát to na chvíli ztuhnout do lednice, pak se to líp krájí. Pro přepravu (dělávám to na rodinné oslavy, ale ze čtyřnásobné dávky :lol: ) je lepší nechat to zabalené ve fólii, aby to neoschlo.

Nějak mi to spustilo mlsací reflex, asi vyrazím do krámu pro sýr.

S hrůzou jsem zjistila, že mám 2 kila nahoře a to se vyloženě hlídám! Asi si to tělo prostě jede svým tempem a já s tím moc nenadělám.

Potkala jsem kamarádku, čeká koncem května a představte si - pořád zvracela, tak dostala nějaké prášky od dr. a měla na ně alergickou reakci. Začaly jí neovladatelně cukat svaly krční páteře a tahly jí hlavu pomalu do pravého úhlu. V nemocnici jí dělali CT, jestli neměla mozkovou příhodu, naštěstí se prokázalo, že je to fakt z těch prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
13.11.08 09:06

Ahojky,

zapojení otce - je fakt, že je dobré je do toho navézt hned od začátku, ale třeba u nás se to neuchytlo :roll: Manžel histerčil od začátku a spíš jsem to pak ještě odnášela já, protože na mě třeba křičel, ať už s ní něco udělám, ať nebrečí…je fakt, že malá brečela skoro poád, jenže jsem s tím mohla těžko , co dělat - a tak nervy pracovali - hlavně tedy z manžela :evil: Když byla mimi, tak jedinné při čem asistoval, bylo koupání, jinak s ničím nepomohl a spíš ještě deptal mě… :roll: víc se zapojil až tak od roka, takže občas i přebalí, nebo se s ní rozdělí o jídlo, výjimečně vykoupe sám - ale to bylo tak možná 2-3× :wink: Musím přiznat, že náš vztah dostal opravdu dost na frak příchodem mimi - manžel skoro od začátku spí v jiném pokoji - prý aby se vyspal - a to i teď, když už se Florka v noci nebudí…manžel chodí na směny, ale dřív s nám i sdílel lože, alespoň když neměl jít do práce, ale to už ani nepamatuji - zpohodlněl :roll: Je to fakt hrozné, když se nad tím zamyslím, tak to raději nedělám, neb bych se zbláznila :x 8)

břicho - taky mě jednou dost bolelo - jakoby vaječníky, ale říkala jsem to Dr. a prý se nemám obávat, že je to tím, jak roste dĚLOHA A VMĚSTNÁVÁ SE MEZI DALŠÍ orgány. Občas mě pobolívá více či méně a hlavně večer si připadám taková nafouklá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí