ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2055
28.10.08 14:46

Mi to tak řekl můj Dr a kašel nijak nevadí miminku není se prý čeho obávat vadí prý až ve 3TT
Já brala jen ten čajík nic víc pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
28.10.08 16:42

Meluzinka: tak to tě naprosto chápu s tou reakcí maminky, já si to zatím pořád maluji, jak budou nadšení, ale reakce může být vlastně jakkákoliv.

KPU: Tak ať to jde všechno bez komplikací a prášky co nejlépe snášíš…všechno bude zase dobré, tk se drž! :!

Baruš: já jdu taky zítra na KO, tak si budeme držet palečky jo, ať nám to všechno dobře dopadne!!! :wink: :!

Dneska jsme byli na návštěvě u známých, co mají už dvě dětičky a cestou zpátky se mu v autě udělalo pěkně zle, ještě teď to tady těžce rozdejchávám, dnes mi nemopáhá ani to jídlo…a žaludek tlačí jako kámen :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
28.10.08 16:52

Ahoj, zdravim vas z prace. Uz se tesim, az zitra padnu do postele po tehle 48 hodinovce.
KPU - drzim palce, a vsechno probehne co nejjednoduseji a at jsi co nejdrive zase v poradku (a pak i znovu tehotna , co?)
Nico, mne dr. UZ nedela pri kazde kontrole, protoze ho v ordinaci nema. Coz me docela mrzi, poprve jsem bydlela jeste v jinem meste a chodila prechodne jinam a mela UZ vzdy, bylo super sledovat, jak miminko roste. Na druhou stranu ted si ho muzu aspon udelat sama, ale zase prd poznam. Trochu uvazuju o zmene Dr., bydlim na naovem sidlisti, kde ted jsou dve nove ordinace, nemusel bych dojizdet. Ale svou doktorku znam a je soudni znalec, o tech novych nevim nic.
Dneska se citim tak netehotne, aspon mi neni v praci spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
28.10.08 17:12

Mroe -to mi pripomina,ze jdu zitra taky poprve po nemocenske do prace a desim se toho,ze nezapnu kalhoty-to bude velky prusvih.
Mam nervy z patecni kontroly, do toho nervy s truhlarem - kdo vi co na me ceka jeste v praci. Fakt je ta mala fazolka u mne v brisku chudak -co bude muset vytrpet.

Dnes jsem byla na prochajde a mela jsem co delat,abych to ustala. Strasne se mi tocila hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
28.10.08 17:40

Průběh těhotenství - 8. týden

8. týden

• plod (tedy již ne embryo) má velikost 3 - 4 cm .

*

obličej je stále zřetelnější - nos se zašpičaťuje a spojené strany čelistí vytvořily ústa. Plod má ale také již jazyk. *

vyvíjejí se i vnitřní části uší důležité pro sluch a rovnováhu

• Objevují se pohlavní žlázy - vaječníky či varlátka

*

všechny hlavní vnitřní orgány jsou vyvinuty, i když ne v úplné formě ani v definitivní poloze *

ruce a nohy jsou již delší - lze rozeznat kolena, lokty i ramena

• více patrné jsou i prsty na rukou a nohou (zatím však spojené kožní blanou)

*

dítě začíná být velmi pohyblivé. Tyto pohyby s však matka neuvědomuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
28.10.08 17:43

Průběh těhotenství - 12. týden

12 týden

• dítě je veliké 9 cm a váží až 100 g

*

většina vnitřních orgánů již funguje, nebezpečí poškození plodu léky či infekcí je již menší

• vyvinutá jsou i oční víčka, oči však zůstávají zavřeny

*

pozorovatelné jsou i ušní lalůčky *

dítě má již ( i když velmi malé) nehty *

více vyvinuté jsou i svaly - dítě se proto stále více pohybuje, dokáže zatínat pěstičky i pohybovat prsty na nohou, špulí rty a otevírá a zavírá ústa

• dítě polyká tekutinu, která ho obklopuje (umí sát) a také močí

Matka

• Důsledkem hormonálních změn se může matka stát přecitlivělou a „rozhodí“ ji i maličkosti.

*

Ranní nevolnosti i časté nucení na moč, kterými jste možná trpěla v počátečním období těhotenství by již měly začít ustupovat. *

Vaše prsy mohou být citlivější. *

Začněte provádět cviky pro budoucí maminky a choďte i plavat. *

Dodržujte pestrou stravu s vyšším obsahem ovoce a zeleniny. *

Váhový přírůstek do této doby by měl být asi 1,2 kg (10% celkového váhového přírůstku během těhotenství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
28.10.08 17:44

Něco jsem tady okopírovala z netu asi většina už zná ale tak nějak mě to tady lákalo dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
28.10.08 18:42

jezis welu - to je daleko. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
28.10.08 18:47

MROE, ja se citim netehotne od te doby, co jsem zretelne uvidela // , zvlastni…
Me delala dr UTZ prave pokazde, aspon takova rychlokontrola srdecni akce a premereni, bylo to fajn.

WELU, v prvni tehu jsem si nechavala posilat maily z rodiny, obcas to teda byly blaboly na entou, ale stejne jsem vzdycky rada nakoukla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
28.10.08 18:53

welu: je to brané asi jako stáří plodu né od poslední MS viď? :wink:

Z rodiny si ty „bláboly“ taky nechám posílat, ale na druhou stranu je to milé, že ti každý den přijde nějká ta větička co je u tebe v bříšku nového. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
28.10.08 18:59

ZUZ, samozrejme, ze si to budu nechavat posilat zase :wink: :lol: Chodi mi to i pro starsiho dodneska…posledne jsem mela zachvat smichu, jak tam licili, ze se ani ne dvoulete dite samo oblekne a svlekne, jen ty knofliky jsou zatim problem :lol: Asi jsme trosku zaostali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
28.10.08 19:00

moje máti posílá kočárky a postýlky :lol:

jinak ten měsíc jsou 4 týdny a může to být mezi našimi mimi jak je vidět velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
28.10.08 19:21

Nico -jo tak tomu se taky vždy směju,to jsme asi taky silně zaostalí dle nich.jo a ultrazvuk mi dělá doktor pokaždé,má ho v ordinaci,ale je fakt,že jsem tam zatím byla jen 1 a další kontrola za měsíc.

Mroe - tak že si můžeš udělat ultrazvuk sama moc závidím.aspon zkontroluješ fazolku kdykoliv.

Prekvapená - no o nervech mi něco povídej,dyk jsem tu psala, že co jsem byla asi v 5 tt,tak mi umřel děda a to byly fakt hodně nervy,pak pohřeb,to byl děs.snad to nebude malý nerváček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
28.10.08 19:21

Nico: mě to na malou chodí taky, a to s těma knoflíkama si ještě pamatuji :D , my se umíme svlékat, to nám problém nedělá, ale sama navléknout spoďárky nebo tepláky, to je o úraz :lol: Nechce u toho sedět, tak oblékáme ve stoje, takže u toho hezky poskakujeme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
28.10.08 19:26

ZUZ, u nas probiha oblekani i svlekani tak nejak podobne…jen se u toho jeste honime po celem baraku :lol:

Jdu dozehlit a trochu to tady pofackovat. Od vikendu mam rozkramarene skrine - vanocni uklid - a nejak to nemuzu dotahnout do konce. Asi to vyhodim a bude. Hezky vecer vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí