Poradna duly
Jana Čurdová
Mi to tak řekl můj Dr a kašel nijak nevadí miminku není se prý čeho obávat vadí prý až ve 3TT
Já brala jen ten čajík nic víc pa pa
Meluzinka: tak to tě naprosto chápu s tou reakcí maminky, já si to zatím pořád maluji, jak budou nadšení, ale reakce může být vlastně jakkákoliv.
KPU: Tak ať to jde všechno bez komplikací a prášky co nejlépe snášíš…všechno bude zase dobré, tk se drž! ![]()
Baruš: já jdu taky zítra na KO, tak si budeme držet palečky jo, ať nám to všechno dobře dopadne!!!
![]()
Dneska jsme byli na návštěvě u známých, co mají už dvě dětičky a cestou zpátky se mu v autě udělalo pěkně zle, ještě teď to tady těžce rozdejchávám, dnes mi nemopáhá ani to jídlo…a žaludek tlačí jako kámen ![]()
Ahoj, zdravim vas z prace. Uz se tesim, az zitra padnu do postele po tehle 48 hodinovce.
KPU - drzim palce, a vsechno probehne co nejjednoduseji a at jsi co nejdrive zase v poradku (a pak i znovu tehotna , co?)
Nico, mne dr. UZ nedela pri kazde kontrole, protoze ho v ordinaci nema. Coz me docela mrzi, poprve jsem bydlela jeste v jinem meste a chodila prechodne jinam a mela UZ vzdy, bylo super sledovat, jak miminko roste. Na druhou stranu ted si ho muzu aspon udelat sama, ale zase prd poznam. Trochu uvazuju o zmene Dr., bydlim na naovem sidlisti, kde ted jsou dve nove ordinace, nemusel bych dojizdet. Ale svou doktorku znam a je soudni znalec, o tech novych nevim nic.
Dneska se citim tak netehotne, aspon mi neni v praci spatne.
Mroe -to mi pripomina,ze jdu zitra taky poprve po nemocenske do prace a desim se toho,ze nezapnu kalhoty-to bude velky prusvih.
Mam nervy z patecni kontroly, do toho nervy s truhlarem - kdo vi co na me ceka jeste v praci. Fakt je ta mala fazolka u mne v brisku chudak -co bude muset vytrpet.
Dnes jsem byla na prochajde a mela jsem co delat,abych to ustala. Strasne se mi tocila hlava.
Průběh těhotenství - 8. týden
8. týden
*
obličej je stále zřetelnější - nos se zašpičaťuje a spojené strany čelistí vytvořily ústa. Plod má ale také již jazyk. *
vyvíjejí se i vnitřní části uší důležité pro sluch a rovnováhu
*
všechny hlavní vnitřní orgány jsou vyvinuty, i když ne v úplné formě ani v definitivní poloze *
ruce a nohy jsou již delší - lze rozeznat kolena, lokty i ramena
*
dítě začíná být velmi pohyblivé. Tyto pohyby s však matka neuvědomuje.
Průběh těhotenství - 12. týden
12 týden
*
většina vnitřních orgánů již funguje, nebezpečí poškození plodu léky či infekcí je již menší
*
pozorovatelné jsou i ušní lalůčky *
dítě má již ( i když velmi malé) nehty *
více vyvinuté jsou i svaly - dítě se proto stále více pohybuje, dokáže zatínat pěstičky i pohybovat prsty na nohou, špulí rty a otevírá a zavírá ústa
Matka
*
Ranní nevolnosti i časté nucení na moč, kterými jste možná trpěla v počátečním období těhotenství by již měly začít ustupovat. *
Vaše prsy mohou být citlivější. *
Začněte provádět cviky pro budoucí maminky a choďte i plavat. *
Dodržujte pestrou stravu s vyšším obsahem ovoce a zeleniny. *
Váhový přírůstek do této doby by měl být asi 1,2 kg (10% celkového váhového přírůstku během těhotenství).
Něco jsem tady okopírovala z netu asi většina už zná ale tak nějak mě to tady lákalo dát ![]()
MROE, ja se citim netehotne od te doby, co jsem zretelne uvidela // , zvlastni…
Me delala dr UTZ prave pokazde, aspon takova rychlokontrola srdecni akce a premereni, bylo to fajn.
WELU, v prvni tehu jsem si nechavala posilat maily z rodiny, obcas to teda byly blaboly na entou, ale stejne jsem vzdycky rada nakoukla ![]()
welu: je to brané asi jako stáří plodu né od poslední MS viď? ![]()
Z rodiny si ty „bláboly“ taky nechám posílat, ale na druhou stranu je to milé, že ti každý den přijde nějká ta větička co je u tebe v bříšku nového. ![]()
ZUZ, samozrejme, ze si to budu nechavat posilat zase
Chodi mi to i pro starsiho dodneska…posledne jsem mela zachvat smichu, jak tam licili, ze se ani ne dvoulete dite samo oblekne a svlekne, jen ty knofliky jsou zatim problem
Asi jsme trosku zaostali…
moje máti posílá kočárky a postýlky ![]()
jinak ten měsíc jsou 4 týdny a může to být mezi našimi mimi jak je vidět velký rozdíl.
Nico -jo tak tomu se taky vždy směju,to jsme asi taky silně zaostalí dle nich.jo a ultrazvuk mi dělá doktor pokaždé,má ho v ordinaci,ale je fakt,že jsem tam zatím byla jen 1 a další kontrola za měsíc.
Mroe - tak že si můžeš udělat ultrazvuk sama moc závidím.aspon zkontroluješ fazolku kdykoliv.
Prekvapená - no o nervech mi něco povídej,dyk jsem tu psala, že co jsem byla asi v 5 tt,tak mi umřel děda a to byly fakt hodně nervy,pak pohřeb,to byl děs.snad to nebude malý nerváček.
Nico: mě to na malou chodí taky, a to s těma knoflíkama si ještě pamatuji
, my se umíme svlékat, to nám problém nedělá, ale sama navléknout spoďárky nebo tepláky, to je o úraz
Nechce u toho sedět, tak oblékáme ve stoje, takže u toho hezky poskakujeme ![]()
ZUZ, u nas probiha oblekani i svlekani tak nejak podobne…jen se u toho jeste honime po celem baraku ![]()
Jdu dozehlit a trochu to tady pofackovat. Od vikendu mam rozkramarene skrine - vanocni uklid - a nejak to nemuzu dotahnout do konce. Asi to vyhodim a bude. Hezky vecer vsem!