Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jste mě přehlasovaly
Zůstaneme jen červňátka.
Dneska odjíždím na dva až tři dny k našim - mamce zítra přivezou novou kuchyň a s jejíma zádama by těžko zvládla vygruntovat před a po, tak se toho ujmu já. Pište pište, ať je pak co číst.
Ještě tu někdo sháněl přihlašovací údaje na webovky. Jak už jsem psala - kdo nový je chce, pošlete mi SZ a já vám je pošlu.
Zdravím nové těhulky ![]()
Ka-tka: No třeba to bude do třetice holčička
3 kluky si u násneumím představit, ale to nám snad nehrozí… ![]()
Nevolnosti stále, včera k tomu opět bolest hlavy a to jsem zrovna vyrazila shánět se ségrou na Florku botičky…No, měla jsem se kolikrát, co udržet a vše jsem sváděla na bolest hlavy
![]()
Mějte se hezky…už aby byl pátek a věděla jsem na čem jsem ![]()
Ahoj po vikendu.
Dneska se chystam na prvni ultrazvuk. Po tech smutnych kontrolach tady jsem uplne nasponovana. Maleho si vyzadala babicka, tak na to budeme mit s panem doktorem klid ![]()
Ostatnim co dneska jdou preji at to dopadne co nejlepe.
Kdyz bude vse OK tak to zitra oznamime rodine a uz vam reknu, ze je na case, protoze zacinam byt podezdrela ![]()
Tak pekne pondeli. Tady je teda osklivo.
Ahoj kočky,
tak jelikož má manžel dovolenou, tak Vás sice čtu, ale už jsem nějak nestihla reagovat.
Vítám nové spolutěhule a myslím, že nás je tu dost na to abychom brali ještě i červenec. Jak jsem si to stejně přečetla, tak s tím nesouhlasíte, tudíž diskuze zůstává červen 2009 ![]()
Nico - a opíchne ti ten zubař ten zub? Než ti ho vytrhne? Protože mě se udělal kaz a já jsem staršný poseroutka na zubaře, a ještě mi zubařka řekla, že ona mi v žádném případě nedá injekci když jsem těhu, no ale to pak bude booolet
![]()
ahoj holčiny, zdravím do nového týdne … ![]()
My byli čtvrtek, pátek v Německu a víkend tak utekl, že jsem ani nestihla sem zajít.
Vítám nové těhulky, to je bezva, že se krásně rozrůstáme. Nevolnosti třeba ještě dorazí…
ale nechci strašit… ![]()
Držím palce na dnešní KO a těším se na dobré zprávy. Já už zase začínám být nervozní jestli je všechno ok a to jdu na kontrolu až za měsíc…
Nějak se mnou ty hormony hází.....
Vařit zvládnu tak 10-20min, a už i u toho trpím, parfém už vůbec nepoužívám, ztratila jsem chut, všechno chutná stejně…
ale nestěžuju si, už neblinkám…zatím.
Snažím se pořád něco ujídat, protože se zdá, že to fakt celkem zabírá. V neděli jsem se vážila a mám zhruba o kilo mín než před těhu, tak zatím dobrý… ![]()
Já jsem taky pro jeden měsíc, vždyt už takhle sotva stíhám dočítat… ![]()
korena píše:
Zdravím nové těhulky![]()
Ka-tka: No třeba to bude do třetice holčička
3 kluky si u násneumím představit, ale to nám snad nehrozí…
Nevolnosti stále, včera k tomu opět bolest hlavy a to jsem zrovna vyrazila shánět se ségrou na Florku botičky…No, měla jsem se kolikrát, co udržet a vše jsem sváděla na bolest hlavy
Mějte se hezky…už aby byl pátek a věděla jsem na čem jsem![]()
Koreno, my mame kluka a holku… a je nam fakt jedno co to bude, teda nechceme zviratko ![]()
Zuzanica já nejsem alergická na ořechy, ale přítel je (má právě takový příznaky jako jsem měla já) tak nevím jestli to může mít nějakou spletitost s mimi…jako že už by bylo taky alergický, ale to je asi blbost ![]()
korvapuu - dneska už mi je mnohem líp, trochu se bojím jíst ale se včerejškem se to srovnat nedá. Nevím co to bylo, právě že jsem ani moc nejedla den před tím. Napadá mě jen to jak jsme byli na koncertě - zakouřeno, hoodně hlasitá hudba a pak ty ořechy…tak třeba to všechno dokupy mi nesedlo…
ad zubař - jéé toho se bojím snad víc než čehokoli jiného, já jsem tam už nebyla hodně dlouho a určitě mám 1 kaz. Pokud mi to neopíchne tak tam asi zešílím, jsem hrozná cíťa na tohle…A je nějaký důvod proč by to neopíchla?
ja jsem si jednou zahrala na hrdninku- doktor mi chtel pichnout injekci a ja rekla,ze to nestoji za to. Vse bylo ok. Vrtani se dalo snest,ale nejhorsi bolesti me cekaly az se to rozlezelo-po nekolika hodinach.
A pamatuji si,ze kdysi se injekce nedavaly vubec a normalne se to muselo vydrzet a to jeste vydrzet ty kecy zubarky- to jen ted jsou takove vymozenosti.
Tak jak dopadly kontroly-jsem strasne nedockava.
Mama mi nadava,ze jsem se nechala uschopnit od doktorky a ze nelezim do patku az se dozvim co a jak. Ale ja bych to nevydrzela- uz se nemuzu dockat ven a taky do prace,ze mi ty dny utecou rychleji.
Dneska jsem u doktorky potkala tehotnou kolegyni z prace-ma za sebou hodne dlouhe snazeni a taky par potratu-ted je v osmem mesici na rizikovem- vypadala moc dobre-ani brisko nemela velke. Tak jsem si ho hned musela pohladit.
Pak jsem sla nakoupit a neodolala jsem se nepodivat na kocarky, pak jsem jeste obhlidla jeden obchod na tehu obleceni.
NO holky já už mám vyvrtaných zubů celkem dost, ale ještě nikdy jsem nedostala injekci.....
Se jí snad bojím víc než vrtání…Většinou se to dá přežít a mám hodnou doktorku, když vidí, že mě to bolí na chvíli přestane…ale i tak už jsem tam zase dlouuuuho nebyla a vím stopro o jednom kazu…
takže už tedka se bojím…nejhorší je fakt pak jak z toho bolí hlava atd. To jsem si většinou brala brufen a byl pokoj, ale tedka budeme muset trpět…
Ahoj holcinky,
pekne pondelni odpoledne preju ![]()
Vitam nove mamky ![]()
U me porad docela blbe, kaslu jako o zavod, porad jen na cajich s medem a citronem a v teple, obcas stavu z cibule nebo cesnek, fuj. Do toho obcas nejaka ta nevolnost, no uz jsem z toho zoufala a chtela bych, aby to skoncilo. Zitra jdu na krev, tak se necham prohlidnout a treba mi neco predepise, co bych mohla.
Napiste, jak jste dopadly, kdo dneska jdete na utz ![]()
Ja jdu ve ctvrtek, uz se fakt nemuzu dockat, ale samo bez obav taky nejsem. Snad nam to vsem vyjde!
Prekvapena- preju hodne optimismu a sil do pristi kontroly ![]()
Wapik- super ze uz Ti neni tak blbe
Jo a vareni- no to je taky vzdycky porod, dneska se chystam na veprove po mexicku s jogurtovym dipem a tortillama, tak uz se vidim, jak mi bude soufl z tech vyparu… ale kdyz ten muj je desne zravej ![]()
Zatim se mejte,
pa kobra
Ahoj maminy, hlásím se z kontroly. Oproti minulému týdnu, když jsem dle MS byla 7+6 a srdíčko nikde, nastala jen ta změna, že kromě žloutkového váčku byl dnes vidět i malinkatý plůdeček (zatím jen 1,5 mm), srdíčko zatím není. Takže prozatím pořád bohužel těhu s otazníkem, kontrola a ultrazvuk zase za týden. Zatím pápá a držte se ![]()
Zpravy z ultrazvuku : vitalni gravidita odpovidajici 8+2. Nejdriv mne teda doktor vystresoval, protoze hledal a hledal a nic. No nakonec nasel, nasel i srdicko tak mi spadl kamen ze srdce. Prcek byl zasitej v uplne nejtmavsim rohu.
Fotku nemam, dava az ve 12.týdnu. Je prisnej ![]()
Takze momentalne se mi ulevilo, zitra oznamime rodine.
Prvni poradna mne ceka 4.11.
ka-tka : Tak to jsem blbka, nevím proč se mi vsugerovalo, jak jsi psala o dvou prccích, tak jsem myslela,že máte kluky ![]()
Wapiku: Taky trpívám na bolesti hlavy, a i když už jsem si na to kvůli těho a pak dlouhé domě kojíní, nic nevzala, tak je to někdy fakt na zbláznění…teď mě taky už druhý den bolí hlava …nevíte, zda mezi těhu nevolnosti patří i bolest hlavy? …nebo že by to bylo pořád od páteře ![]()
Dnes jsem novinu oznámili moji mamce, která tu byla…včera jsem s ní byla na nákupu a viděla, že mi je blbě …a dnes říkala, že jsem strašně bledá…tak už jsme to nechtěli hrotit no
Ale tchánovům to mám v plánu opravdu oznámit až po utz a asi až o oslavě svátku manžela…tak snad se neprokecne dřív ![]()
Gratuluji k výsledkům nových kontrol ![]()
Ještě add + červenčátka - taky bych nebyla pro, myslím si,že nás je dost a určitě ještě další přibudou i v průběhu dalších měšíců
A upřímně, už bych se v nějakém velkém počtu dost těžko orientovala:oops: …i teď mi to dělá problémy ![]()
Ahojky holciny, vsem, co jste byly dneska taky na KO gratuluji k potesujicim vysledkum a Janiku, nehazej flintu do zita, jeste to muze byt dobre.
Ja bohuzel dobra nejsem a je mi hrozne smutno, ze kazim pozitivni statistiku. Byla jsem dnes na te KO a mela jsem byt v 9+1tt, oproti minule mi drobecek povyrostl, ale nakonec si to asi prece jen rozmyslel (podle lekarky nekdy pred tydnem) a odesel mi. Lekarka nenasla zadnou srdecni aktivitu, ani pulsujici pupecnik, tak mi rovnou rekla…je mi lito. Zitra nastupuji do spitalu na revizi, nebo na prasky, aby spustily potratovou reakci. To se musim domluvit s doktorem primo ve spitale.
Vsem ostatnim maminkam preji do budoucna jen to nej, pohodove tehotensti, za nejakych 7 mesicu krasne zdrave deti a snad zase nekdy na pisenou. Jsem byla mezi vama rada holky. Pa, Korvapuusti
Ahoj, gratuluji k uspesnym KO az na Korapuusti ![]()
Kocenko, kdybys potreboala neco edet ohledne reize nebo tak, napis mi SZ, moc me to mrzi, teda to je fakt zacarovanej mesic. No moje mimi melo 9tt jen 1mm a ma uz normalne mit asi 13mm.
Ja dneska zacala dost krvacet a jeste mam nejakou chripku, tak je mala s manzou u babiny.
Mejte se krasne a drzte se