Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, doufam, ze jste vsechny v poradku. JJ posunutej cas u nas znamenal vstavani ve 4
, by me trefilo.
Ahojky pošli recept na kulajdu ještě nikdy jsme ji nedělala
Mně dnes příšerně bolí bradavky jsou jako kámen a vadí úplně vše i podprsenka a i triko
My dnes máme na oběd nějaký masíčko a rýží a nebo karbanátky s bramb.kaší tak nevím an co budu mít chut. Musíme vařit dva chody protože vaříme pro dědu a strejdu když babička je v nemocnic.mamka vaří přes víkend a mně to čeká přes týden ale to budu vařit jen jeden chod jen o dvě porce více než obvykle (vařím pro 5 lidí a ted musím pro 7) nejhorší je to že oni si moc vymýšlí a jen tak něco nejí takže se jich napřed musím zeptat co si dají aby to pak vůbec jedli. Nemáme to ted vůbec jednoduché babička má vše pod kontrolou ale jak není doma tak si dělají co chcou děda má alzhaimera a trejda je po operaci hlavy a rád si vypije a pokud jim nenachystáme jídlo tak prostě nejí nepřála bych to nikomu zažít.Babičcce je 75 a ještě je docela zvládá když chtěla mamka na ně brát opatrovné tak to úřady zamítli protože se sami oblečou ale že je to jediné co zvládnou to jich už nezajímá.Děda by pořád někam chodil tak ho musíme neustále hlídat smai si nevemou žádné jídlo ani prášky no prostě se o ně musím starat jako o mimina chjo. Pa pa pa
Ahoj holky,
po očku vás sleduju. Můj domovský měsíc je říjen 2007 a další mimi by se podle mého propočtu mělo narodit koncem června 2009 (k dr jdu ve středu). Jen u nás v říjnu 2007 teď máme soutěž o první těhuli a nemáme se prozradit, což mě štve, protože jsem se k vám chtěla přidat a taky si udělat metřík.
Tak snad ta soutěž brzo skončí a já budu moci oficiálně k vám do červňátek 2009. I když jestli mě tady holky najdou, tak je po soutěži…
Přeju vám všem pohodové těhu.
welu: tak to je u vas velkovyvarovna. Ja si uz odvykla varit pro vic lidi- kdyz nekdo prijde na navstevu-tak pak vysledek není jistý. ![]()
Jinak ja vypomaham rodicum spis financne- na sev. Morave toho moc nevydelaji-takze prakticke darky vypomohou.
Tak at se babicka brzy uzdravi.
jinak ke kulajde-mam rada jednoduche a hlavne rychle recepty,protoze u toho delam milionpadesat veci najednou-vcetne uceni se se synem.
Brambory na kostky dam varit,osolim,vegetu, trosku masoxu, kmin, po uvareni brambor pridam slehacku s rozkvedlanou moukou, okyselim, dochutim a pak nakonec pridavam fazolove lusky (steril. muzes pridat i trosku te vody) a podusene zampiony a uplne nakonec cerstvy kopr. Proste rychlovka.
Stiko: ty se musis taky hlidat a neprepinat. Nic nedelej a zalez do pelisku a hrej si s malou (aspon myslim,ze mas princeznu).
Oběd? U nás dneska byly taky řízečky a bramborový salát. Dělám ho s domácí majonézou, byla to ňamka. Jinak ráda vařím ty jednohrncový jídla jako bramboračka, zelňačka, guláš a tak. Dá se při tom stihnout i něco jinýho. I já mám problém s množstvím. Jsem z pětičlenné rodiny, manžel ze čtyr (se třema pěkně jedlýma chlapama), takže neumím uvařit míň, než 4 porce. Ale často se objeví nějaká nečekaná návštěva, takže se to v pohodě sní. Nebo cinknu sestřičce a ta se staví ráda.
Zanka - asi to bude jen z únavy. Nedá se nic dělat, budeš fakt muset trochu vy:,–(it. Ať se postará rodina, určitě rádi pomůžou.
Baruš - to budeš mít dítka celkem rychle po sobě, co? Tak ať je to v pohodě.
welu: tak jsem dnes taky měla blinkací premieru. Ráno jsem snědla asi 2 hrstě vlašských ořechů, a nesedlo to, nesedlo. ![]()
včera jsme byli na koncertě a bolí mě hlava ještě ted jak to tam řvalo. Snad to na mimi nemá vliv (ten hluk myslím). A miláček to včera oznamoval kamarádům, že čekáme mimi, byl tak pyšnej
Každej se nás ptal na jména, mě teda popravdě ještě nenapadlo nad tím přemýšlet. Zatím je to naše švestička ![]()
já do kulajdy místo fazolek přidávám houby a to je bašta.
weela: taky tam mam houby-zampiony ![]()
Jinak koncert by vadit nemel-tak malemu mim urcite ne. Ja jsem krmila v minulem tehu maleho horem dolem hudbou a prcek je odmalicka velmi hudebne nadany.
Orechy - si myslim,ze jsou na migreny. Ja si vcera vecer zobla par křupek a pak jsem jen trpela-jak me bolela hlava. Na to jsem snedla cottage cheese a mela jsem co delat,abych to nevyhodila.
Baruš-vitam te ve foru-aspon nas tu bude vic. SE mi zda,ze je nas nejak malo. Ale mame uz slusny pocet stranek.
To ja si plnim s predstihem-az budu chodit zase do prace-tak to nebudu jen tak stihat-v praci net v kancliku nemam a ani neni cas. A vecer nez obstaram rodinu…
Doufam,ze mimisek je v poradku-malej se o me tak stara-chodi se mnou nakupovat, nosi kosik, ukoly si dela uplne sam, je ke mne miloucky-tak moc se tesi na sourozence.
Ahoj holky, mohu se k vám přidat? I kdyz nevim, jestli vyložene patrim mezi vas. Zjistila jsem, ze jsem tehotna a dle terminu poceti mi vychazi termin porodu 29.6.2009. Takze mohu patrit mezi cerven nebo cervenec. ![]()
K doktorovi jdu teprve v pátek, dříve nemeli cas, tak se snad dozvim vice. Zatim to mam spocteno na 4+6 tt.
Zdravim vas vsechny pri nedelnim odpoledni. Tak jsem vsechno docetla. Vcera jsme byli v Ikei (cely den, nebot tam bylo desne narvano), maly vubec nespal, ja mela naladu pod psa, strasna unava a nevolnost (zadna novinka), vecer doma jsem jen uklohnila neco pro maleho a pak jsem jen dokazala civet na nejaky film. Pak me ale v deset chytl opet sileny naval nevolnosti, tak jsem si sla uvarit mou oblibenou rychlovku, po ktere se mi vetsinou ulevi…cinske cili nudle v kurecim vyvaru. Dojedla jsem to v jedenact. To je ale zivotosprava, co?
Stiko: opatruj se!
Zanko: ty se taky opatruj.....je to sice tezke s jednim malym ditetem, ale musis se ted setrit.
Me ceka KO zitra, tak mam nervy z toho v kyblu…snad mi koralek poradne povyrostl. Fakt jsem uzlicek nervu.
Vsem ostatnim jdoucim zitra na KO drzim pesticky.
Korvapuusti
Jeste jsem chtela privitat Barus a Strelecku. Vitejte holky mezi nas a gratulace k pozitivnim testikum.
Korvapuusti
prekvapena - a jo houby nevšimla jsem si, že je tam máš ![]()
holky mě je dneska šíííleně
To že jsem neudržela ořechy, beru. Ale to že neudržím ani oběd (špagety) už je na mě moc…žaludek mě bolí jak čert jen ležím a občas si odběhnu na wc. nevíte co by mi pomohlo na bolavý žaludek? Fakt to bolí a natahuje mě to neustále…
Vítám nové příchozí ![]()
Weela: me kupodivu vzdy pomohl cajik rooibos. Nejak to ten zaludek zklidni. A taky zazvorovy odvar. Nastrouhas, nebo nakrajis takovou lzicku cerstveho zazvoru, prelijes varici vodou a nechas odstat tak 5 minut. Potom muzes i dosladit medem. Ma kamaradka, co v prvnim trimestu blila prvni ligu tvrdila, ze ji zaludek uklidni a paleni zahy urovna cerny caj s citronem. Ja toodzkouseno nemam, ale ona tvrdila, ze ten citron prebije uz tak prekysely zaludek a pomuze to.
No mi je taky soufl, varim na par dni dopredu, protoze jdu zitra na tu KO a budu tim padem skoro cely den ve meste.....takze to jisti kure na paprice a kureci marinovane v jogurtu a bylinkach. Pak to jen hodim na spizy do trouby a ugriluju k tomu cerstvou zeleninu. Ale pri tom vareni trrrrpim. Zase mi strasne smrdi restovana cibulka, ktera mi normalne voni primo bozsky, ale ted je to des a hruza.
Korvapuusti
Ahojky kocky,
nakukuju uz delsi dobu, ale dneska byl ten test uz fakt tehotny
Tehu vime skoro ode dne poceti, i pri prvnim tehu jsem to mela stejne, takze jsem jen vyckavala terminu MS. Nastesti skutecne nedorazila, tak jsem se odhodlala pisnout.
Vim, ze tady mate nejaky interni seznamek, muzete mi nekdo prosim poslat odkaz?
STIKO, mrzi me, jak to dopadlo, ale verim, ze ten pravy cas pro miminko jeste prijde. Drzim palce, at Ti vsechno vychazi.
ZANKO, setri se, setri. Ja jsem pri prvnim tehu spinila od 5. do 8.tydne, nikdo nevedel proc a pak to ze dne na den prestalo. Doufam, ze tentokrat me to mine, protoze s tim nasim dablikem nejaky relax moc nehrozi…
Krasnou nedeli vsem!
Nico: ahojky i tobe, dneska jsou tu teda uz tri novicky. Jak koukam, taky uz mas doma jednoho pionyra. Chlapecek, holcicka?
Ty hesla a odkazy na nase estranky ti urcite posle pres SZ Milli. Ma to tak nejak pod palcem.
Taky preji krasnou nedeli. Tady nam ovsem uz od rana notne lije, takze snad bude zitra pekneji.
Pa, Kvp
KORVI, mame chlapecka Dana, 2.11. mu budou dva roky. Metrik jsem tady na emimi mela notne zastaraly, takze po KO na gynde dodam oba ![]()
Vazne jsi v Helsinkach? A jezdis obcas do Cech? V lete planujeme dovcu v Tallinu, coz je po vode celkem v dosahu, tak pokud budes prahnout po ceske navsteve… ![]()