Poradna duly
Jana Čurdová
Nico - no právě,hlavně když jsem tam občas něco napsala,tak už ani nikdo nereagoval,už tam nějak nezapadám.tak neboj,nic neřeknu,já jim taky nechtěla nic říkat,až po potvrzení srdíčka,ale Radunka mě tady vyšpionila ![]()
Prekvapena- no však mě taky není blbě,jen ráno,když jsem nalačno a mám hlad,tak stačí jen do něčeho kousnout,a pak už je dobře.u prvního těhu jsem taky neměla nevolnosti.budme rády.
ad diskuze - no asi bych taky nechala jen červnátka,i vzhledem k tomu, že každá z nás už chodí i do jiných diskuzí,tak se v tom orientovat,už ted se mi to plete kdo je kdo
![]()
ja to beru zase jinak-radeji bych kdyby mi bylo spatne,abych mela nejakou nadeji,ze tehu probiha..... Tak mam jenom velke bolesti v prsou a taky me semtam boli podbrisek a zada.
V minulem tehu jsem blinkala jen parkrat-poprve ze slepici polevky-a tu jsem pak cele tehu nenavidela a to byl prvni naznak tehu. Jinak to tehu probihalo nadherne-uplne jsem zarila a vsichni se shodli,ze vypadam mnohem lepe nez kdyz jsem tehu nebyla.
Net jsem tenkrat neresila-takze to bylo opravdu bez stresu.
A ze jsme nemeli kde bydlet? Jako 20-ti leté mi to jaksi nedochazelo a bylo mi to jedno.
Mam kamaradku,ktera byla pred 14dny v nemocnici na kapackach,protoze nebyla schopna udrzet v sobe ani vodu-takze blila a blila-nakonec ji vzali na vikend do nemocnice a uz je pry vsechno dobre. Konci 3mesic tehu.
Jinak je to uz druha holka,ktera je u nas v praci tehulka. 3 už porodily a ja si delala v praci srandu,ze se s nimi nemuzu moc bavit,aby na me ten bacil neskocil taky. A vidite skocil a pak,ze to nefunguje. ![]()
Tak jsem se vratila z vikendu na Sumave a koukam, ze jste popsaly 6 stranek. Prolitla jsem to orientacne, neb mam v nohou asi 10 km - v mem stale unavenem nap0ul spicim stavu, takze sotva pletu nohama a zaviraji se mi oci.
Bliozy mam jen na prazdny zaludek, takze zeru kontinualne a bojim se vylezt na vahu.
Vitam nove spolutehule.
Hlasuji jen pro cervencatka, myslim, ze i takhle toho nakecame tolik, ze to nestiham cist.
Tak a ted si jdu umyt hlavu a zitra rano razim do prace - verte nebo ne, prijdu domu az ve stredu rano( a to jsem tam mela byt az do odpoledne, ale vzala jsem si na stredu dovcu, to uz bych asi nezvladla). Tak mi drzte palce, at to preziju ve zdravi.
MISENKO, ja na cervnatka na BC zatim nepsala (trosku mi tam nesedla jedna prispevatelka
), takze snad me Radunka nevyhmatne tady ![]()
PREKVAPENA, me taky nic neni. Jen pobolivani v podbrisku a pekelna unava. Ani v prvnim tehu jsem nezvracela, jen mi bylo soufl. Tentokrat nemam ani tolik citlive bradavky. Uvidis, dopadne to dobre.
TAk ja myslim, ze Nico uz v listopadu odhalili ![]()
Gratuluji ti.
A ano jsem to ja......
Holky dekuji za uvitani, obcas nakouknu, treba i vic nez to
U nas se jedna o prekvapeni jako neco… vubec jsem to necekala, nesnazili sme se, ale taky nechranili.
Jenze ja mam problemy otehotnet bez prasku- no jsem si to myslela ![]()
Manzel je porad v soku, uz resime jak budou prcci v pokojicku a podobne
A mne vubec nic neni, citim se normalne…jsem zvedava dokdy
koukam,ze Katka to bere hezky po sobe-tolik deticek.
Tak gratuluji.
Tak at se dari.
U nas je to taky prekvapeni-proto ta prekvapena. ![]()
Ka-tko, no…
asi odhalili
, ale cekala jsem to. A prekvapko paradni
verim, ze to vyjde a bude treti mimi.
KA-TKO
diky za mlzeni na listopadu
zitra jsem cely den v praci, tak je jeste potrapim…
Weela: no to snad nebylo bezne tehu bliti, tu reakci, co jsi mela. A nejedla jsi treba jeste predchozi den neco divneho? Ty orechy mi prijdou nejake divne. Alergicka reakce je jedna vec, ale to mas spis problemy s dychanim, zvracis a svedi te pusa a tak. Ten prujem, co popisujes by spise smeroval na nejakou mirnou otravu jidlem. Nebo nezacina ti treba strevni chripka? Ale to by jsi asi poznala, ne? K tomu patri bolest hlavy, teplota…vsak to znas. No, hlavne, aby uz bylo vse zazehnano. ![]()
Kat-ko: taky zdravim a vitam. Ja vas teda holky obdivuju, dve deti, predpokladam dve predesle tehu domovske diskuse a jeste BC? Kde na to berete cas? A mozkovou kapacitu?
Jo. mimochodem chtela jsem se vas zeptat, kdy holky planujete navstevu zubare? Ja bych se chystala uz ted, ale nedokazu si predstavit, jak se mi nekdo stoura v puse pri tech blijo navalech. To bych asi nezvladla. Takze se chystam az nekdy po prvnim trimestru, kdy uz snad bude nevolnost za mnou.
Mroe: tak, aby jsi ty smeny ve spitale vydrzela. Nezavidim ti.
Preji dobrou noc, Korvapuusti
Pěkný večer,
holky díky za přivítání. Náš prcek, myslím ten menší, je taky překvápko. Chtěli jsme pracovat na sourozenci. Na Lucinku jsme čekali asi půl roku a až mě srovnal utrogestan tak se zadařilo. No to naše překvápko bylo hned první MS po porodu a myslím tak dva nechráněné sexíky, flákali jsme to. Tak jsem těm // ani nemohla věřit, ale jak říkám u dr jsem ještě nebyla tak uvidím.
nevolnosti já to musím zaťukat ale netrpím na ně, s Lucinkou ani teď. Maximálně malé zhoupnutí žaludku a hotovo. Cítím se tak nějak netěhotně, asi jako s Luci. ![]()
Můžu dostat vysvětlení, o co že si mám zažádat SZ? Ještě u mě přetrvává „laktační“ demence. ![]()
Nico - no však RAdunka mě vyhmátla tady,já na BC do června nechodím,to už bych fatk nestíhala.
Baruš - no vidíš,my na Aničku taky čekali 6 měsíců,tak jsem si myslela,že ted to bude ještě víc,(bála jsem se komplikací po císaři) a ejhle,vyšlo to druhý měsíc.
KP - já jdu na preventivku v březnu,ale je fakt že v lednu jsem ještě objednaná na vrtání jednoho kazu.ono u nás se objednává už vždy když jdeš z prevence domů,tak rovnou tě objednají za půl roku
no ja jsem to pene vymnoukla. Dvakrat jsem byla objednana u zubare a poprve jsem byla nemocna a podruhe byl nemocny zubar.
Tak jsem zvedava jak to bude probihat-vestinou jdu totiz na rentgen,aby se zjistily kazy. Ted to bude muset jit bez rentgenu.
Uz se holky zacinate opecovavat? Ja zacinam pouzivat olejicek od la roche posay do vody,abych mela vlacnejsi plet. A pak mazat a mazat. cim drive zacneme tim se tak kuze lepe pripravi.
Prekvapena - tak já se přiznám,já se ani u Aničky nemazala,ale chtěla jsem.no a je fakt,že na břišku nemám žádné strije.jen trošku na bocích.podle mě bud máš hodně elastickou kůže a strie se ti neudělají a někdy můžeš mazat a udělají se ti stejně.hele mě dělali rentgen a byla jsem asi 2 dny těhotná a nevěděla o tom.
ale to prý ještě nevadí
no ja jsem u prvniho tehu mazala drahymi kremy a dopadla jsem stejne spatne. Strie mam. Takze bych chtela predejit dalsi katastrofe a budu se snazit si kuzi predchazet,abych si pak mohla rict,ze vic se pro to delat nemohla.
Prsa rostou, brisko poroste za chvilku..
Dobre ranko kocky,
tak ja mam potize se sedmickou a u zubare jsem byla minuly tyden. Rentgen byl, ale navlikl me do olova uplne celou, tak snad to bude OK. Sesteho tam jdu znova a bude mi trhat osmicku
chyta me panika jen pri te predstave. Takze ja si jeste zubare uziju. Nastesti je sikovny a rozumny a netrpim u nej bolesti jako u jinych. Jen ten strach je neovladatelny
chudak dite je za zaplavovano adrenalinem…
Strie jsou hodne geneticka zalezitost. Mazani jsem flinkala a popraskala mi trochu prsa, ale uz to neni videt. Strie na zadku a stehnech mam uz z drivejska diky pribirani po antikoncepci ![]()
Za chvili vyrazim do prace, snad to preziju. Chodim jen v patky, tak dneska je to vyjimka a pondelky byvaji dost huste…no, uvidime. Mejte se tady krasne.