Poradna duly
Jana Čurdová
Janiku: moc n tebe myslím…, vždyť víš!!!! ![]()
Korvapusti : je mi to moc líto, já už pořád čekám od všech jen samé dobré zprávy a takhle mě to vždycky dostane a je mi z toho smutno ![]()
MOC GRATULUJI K ÚSPĚŠNÝM KO!!!!!
Weela: : ta alergie, to by bylo si moc brzo myslím, ale možná na ní bude mít mimísek po tom předávkování zaděláno
…když to není nic horšího, tak je to fajn! Hlavně, že už ti je dobře! ![]()
Jo a u toho zubaře se neboj, anes se v těhu normálně dává! ![]()
Vítám taky novou těhulku!
Holcenky, moc dekuji za slova utechy. Zatim si prochazim asi tim samym, co Stika, bulim, pak se zklidnim, po chvilce mi to zase dojde a zase rvu. Malemu se snazim vysvetlit, ze je maminka smutna a place, ale ze az to bolistko preboli, tak bude zase dobre a ze to neni jeho vina. Chudak maly.
No, zitrejsku se docela bojim, ne fyzicky, ja ustojim vsechno, ale ta psychika.
Koreno: ja se desne te KO bala jeste ten minuly tyden, ale pak jsem se zklidnila a zacla byt v pohode, protoze jsem fakt byla porad strasne unavena a ta nevolnost. No zivot je nikdy tvrdy, zadne naznaky, ze by mohlo byt neco spatne, me je neskutecne blivno jeste ted, kdyz pisu tyto ubrecene radky. Taky mi lekarka pri vstupu do jeji ordinace a optani se , jak mi je, hned rekla, no to jsou dobre zpravy, ze je vam tak desne spatne.......Za deset minut a tom ultru uz ale bylo vsechno jinak. Ale neboj, ty budes urco v pohode, ja si dobrovolne holky nakladam vsechny sracky a nezdary na sve bedra za vas vsechny. Mi a memu detatku se stejne uz neda pomoc, ale kdyby to tak pomohlo vsem ostatnim a vy se uz jen bezproblemove radovaly a uzivaly si pozehnaneho stavu.
No, ted jenom tu jobovku rict me mame a ostatni rodine, ktera dotedka nevedela, ze jsem vubec tehu. Ale vim, ze to tak musi byt.
Korvapuusti
Holky, je mi to lito, jak to tady ctu, mam stale intenzivnejsi pocit, ze donosit zdrave dite je nadlidsky ukol. jen doufam, ye budu mit ten stastny los, nevim, jestli by byla jeste nejaka dalsi sance.
Ja mam dobrou zpravu, kamaradka z prace mi udelala dneska sono, potrebuju totiz obrazek
A srdicko jsme videly jasne, i kdyz tomu jinak nerozumime, nejsme gynekologove. Taky se mi zdalo, ze ten bobek lehce povyrostl, tak doufam.
A to nas jeste cekaji testy v prvnim trimestru. Ja jdu na ko vlastne az po jejich prvni casti. jeste, ze si muzu delat UZ sama, v nejhorsim. Moc toho sice nepoznam, ale aspon neco.
Taky si rikam, ze bych mela asi prehodnotit sve pracovni nasazeni, jsem v praci nejak moc dlouho a casto.m
korvapuu taky mi to je strašně líto, opravdu jsem si myslela, že už „TO“ skončilo, a ono ejhle…
Tyhle zprávy jsou uplně děsný a to mě teprve čeká první KO 5.11 a cítím se fakt těhu…i když jak koukám tak to rozhodující není.
Já se teda moc nešetřím ani nepozoruju, normálně makám na baráku (ale už ne tak intenzivně) a katastrofický scénáře taky nečtu, to až tady bohužel ![]()
Zuzanica no jsem hold trdlo, ale chut je někdy silnější…snad to prcek rozdýchal jako mamča
Uff to jsem moc ráda za toho zubáka a jeho injekce…bych se nervovala už tak 14dní předem a to by nebylo dobrý…
všem co dopadly KO na výbornou moc gratuluju a taky závidím…holky já se tak bojím
korvapuu - ja o tom hodne premyslim-mam na kahanku- a rikam si,ze je to urcite lepsi ted nez nekdy mnohem pozdeji nebo pak resit nejake postizene dite.
Ja se nedivim,ze je nas tak moc-co maji problemy. Dnesni doba moc zdravi nepreje. My jsme stresovane, chlapi sedi u pc-coz taky neni priznive pro mimco.
budu na tebe zitra moc myslet a jestli budes mit silu-tak napis,ze jsi ok.
holky taky máte takový bílý hustý výtok? já jsem dnes v práci myslela, že jsem to dostala a ono „jen výtok“. Nesvědí, nezapáchá prostě tam ale je…je to normální? ![]()
to ja mam taky-porad se citim,ze bych to mela dostat a on je to vytok.
Tady pise jeden doktor,že je to normalni. Ale nic jineho necti-je to stresujici.
http://www.rodina.cz/dotaz58227.htm
Ahojky kocky,
cely den jsem byla v praci a melu z posledniho…
Moc moc me mrzi spatne zpravy, i ty s otaznikem. Verim, ze na konec vsechno prece jen dobre dopadne!
Vsem, kterym KO dopadla dobre gratuluji a drzim palce do dalsi…me to ceka 3.11. a citim se tak dobre, az je mi to podezrele. Snad bude vsechno v poradku.
ZUBAR - dneska je lokalni anestezie nekde uplne jinde nez pred par lety. Celkove pusobeni je temer vylouceno - to by to zubar musel spatne pichnout. Nejbeznejsi je Supracain, kde je sice male mnozstvi adrenalinu, ale to je RADOVE mensi nez kolik se ho vyplavi pri bolesti do organismu samo. Muj zubar zastava nazor, ze pro kvalitni praci potrebuje klid a pacient zmitajici se bolesti neni to prave orechove. Ja toto jednou podstoupila a diky tomu, ze me to tak bolelo mi zubar vypln odflakl a muselo se to predelavat.
RTG probehl taky lege artis - krome kryti stitne zlazy jsem mela i zastenu pres cele bricho, takze se nebojim. Navic byl fakt nutny, protoze me bolel cely oblicej a nijak jinak neslo zjstit, kde je problem. Zubar mi na zuby ruzne poklepaval, popichoval a nic
…bez RTG by mi mohl rozvrtat pulku huby ![]()
ZUZANICO, zanet tam nastesti jeste nebyl, to bych mela ohrozenou i tu oblbovacku
, ale byla tam hodne velka vypln a pod ni se neco delo. Uplne malinkaty kaz, ale podrazdena tkan…takze mi cistil kanalky, dal lecivou vlozku a 6.11. jdu na dokonceni. Bude mi trhat i osmicku, ale to nevim kdy. Zuby, pohroma huby, jak by rekl klasik ![]()
BOLEST HLAVY - Holky, netrapte se, treba Panadol nebo Acylpyrin (ten je v prvnim trimestru i vice doporucovany) si klidne muzete vzit ve stejne davce jako kdybyste tehu nebyly! Jednorazove muzete i Ibuprofen. Ta bolest a nepohoda maminky je pro plod mnohem mnohem horsi!!!
WEELO, vytok je normalni ![]()
KA-TKO, tak zviratko
Ja rikam - doufam, ze bude mimi zdrave a ze bude jen jedno
![]()
prekavapena ale tam se píše o tom jak se pozná plod. voda od výtoku.
No uklidnuje mě to, že to máš taky..
welo-tam se pise,ze vytok je v tehu normlani- a to napsal lekar-tak jsem te chtela uklidnit- to ostatni necti.
Pěkný večer,
tak jsem se konečně práskla u nás v diskusi a můžu tady být oficiálně s vámi. Tak hurá.
korvapuusti to je mi líto, posíláme ti pohlazení, mrňousek asi věděl, že ještě není připravený a dorazí o chvilku později. U nás v říjnu dvě holčiny taky měly zamlklé těhu a jedna pak porodila v listopadu a druhá v prosinci, takže nejlepším lékem na smutek bylo nové a tentokrát zdravé a silné těhu!
Vypočítávala jsem si TP ale nejsem z toho moudrá. Podle MS 12.6. a podle početí (teda předpokládaného
) až 12.7. takže stejně spojím červen a červenec. Já jsem nato expert. Mám „říjňátko“, které se narodilo 23.9. ![]()
Jdu zalehnout a ještě musím zítra nastudovat komu poslat tu SZ.
Barus, jak muzes mit mezi terminem porodu podle MS a podle data poceti mesicni rozdil? To musis mit cyklus dlouhy aspon 50 dni, ne?
Nico: Mám zato,že Acylpirin se nemůže, pouze paralen příp. ibuprofen, ne?
weela: Menší bílý výtok taky mám, minule jsem ho měla skoro celé těho a pořád jsem musela mít slipovky
.
Ale manžel má takový „postřeh“ , že jsem při tom těhu tak nějak jinak "cítit
![]()
Taky bych si ten Acylpirin v tehotenstvi radsi nebrala, mimo jine ma za nasledek vetsi prokrveni, coz v 1.trimestru neni zadouci, aby nedoslo k potratu, ne?