Poradna duly
Jana Čurdová
Vanocni uklid, UZ!!!!!!!??????? ![]()
Tak jestli zacnu v tehotenstvi chodit na plny uvazek(jak mam v planu), tak ten asi letos vynecham uplne. Asi pul roku jsem se premlouvala umyt okna, nebyl cas, pak jsem se rozhodla si je nechat umyt a uz dva mesice nemam cas zavolat myce(nebo mycky?). Tëd jsem tehotna a do prace chodim pomalu vic, takze okna uz nehrozi urcite. Jeste najit cas, s tim mycem tu musi nekdo byt, ze.
Z rodiny mi ty maily chodi taky, jen mi prijde, ze to maji nejak podivne napreskacku, obcas jim ty tydny nejak nevychazej…
Moje ditko uz je velke, az nejak moc, i na svuj vek. Uz prerostlo i nektere starsi deti ve skolce, i mentalne. Nedovedu si predstavit, ze moje dite by melo jit do skoly o rok pozdeji nez ostatni, je totiz rijnatko. Coz mi pripomina, ze musim zabalit darky, moje ditko bude mit 4. narozeniny!!!!
Nico: věta: Asi to vyhodím a bude..
…mi dneska sedí, teď se tu přemlouvám jestli ano nebo to rozdejchám
![]()
Taky hezký večer, já musím žehlit…uffff ![]()
Mroe: Tak jsem se po přečtení tvého příspěvku rozhodla, že letos si na okna fakt pozvu úklidovou službu, potřebujeme rovnou vyčistit i sedačku od propisky od dcery a vydrbat v obýváku a v pokojíku koberec, tak to vidím jako nejlepší řešení
Navíc máme fakt velká okna
…ideální pro dřepy…od podlahy až ke stropu ![]()
Ještě jsem takových služeb nikdy nevyužila, máte s tím některá zkušenost či tip v Praze?
MROE, vanocni uklid je kryci nazev
Ve skutecnosti me chytlo prestavovani nabytku, vyuzila jsem navstevy sestry a uz to jelo…
Jo a male vsechno nejlepsi k narozeninam. Nas ceka oslava 2.11. Danik bude mit dva rocky…boze toto leti!
ZUZ,
tak to vyhod a bude lip
A ja tedka dozehlila - nesnasim to!
A s uklidovkou zkusenosti nemam.
zuzanico a kolik tech oken mate?
Ja tu mela na navsteve mamu a ta mi ty okna potajmu umyla.
Taky jsem nad tim uvazovala - uklidova firma,ale pak si rikam- ze za takovy uklid si budu moct koupit nejake pekne tehu obleceni.
No a v televizi rikali,ze se musi dat velky pozor na to,kdo tu bude-jinak se muze stat,ze prijdete o cennosti atd.
Ja mam relativne hodne dovolene (12dnu)-tak si chci neco nechat na peceni a uklid a mezi svatky pujdu do prace-to je clovek vetsinou prejezeny a tak se muze v praci postit a hlavne odpocinout od rodiny. ![]()
Pěkný večer,
tak jsem se pro sichr naposledy testla, abych měla jistotu a pořád mi to hlásí těhule. Tak to zítra nahlásím dr a uvidíme.
zuzi zítra ti držím palec na kontrole, já jdu v 10,30, jsem zvědavá, ale žádné strachy mě nepřepadají (což jsem ráda). úklid my máme pesany a teď i prasící dítě tak jsme pořídili čístící stroj. Čistí čalounění, koberce i dlažbu. Jen se musím dokopat k tomu ho zase vytáhnout už to fakt chce.
Dobre rano, holky co jste mely revizi, kdy bude ten tehu test negativni a kdy ztratim bricho? dekuju ![]()
stiko: bříško ubývá postupně, těžko říct…stejně jako hCG - důležité je, aby ubývalo, tak jak má. Nějakým positivním TT bych se netrápila a ani si ho nedělala ![]()
Je někomu taky zle hned jak procitne ze spaní? Mně je blbě už třeba 2h než vstanu
…já už ty nevolnosti fakt nechci ![]()
Dobré ráno,
Tak meily z rodinky taky dostávám, zatím jen na malou, na mimi už asi chtít nebudu. Občas jsem se u nich teda fakt zasmála, jako když asi v roce a půl přišlo, že dítko už umí dělat novinovou koláž
..už ji vidím, ta by mi nejdřív olízala lepidlo a ve finále polepila sebe a okolí a ne nějaký papír.
nevolnosti - tak snad mě teda definitivně opustily, sice pořád mám žaludek jak na vodě, hlavně z jídla které nemůžu čut..ale jinak mi špatně není. Ba naopak nějak se začínám přežírat, to musím krapet kontrolovat, jinak budu jak bečka za chvilku.
Asi jsem tu jediná na sladké co? Jak jsem tak četla všechny baštíte okurky a utopence, jen já jsem jak posedlá po koláčích (ani ne tak po čokoládě) jak fakt po nějakém pěčivu sladkém . Včera jsem sežrala 8 palačinek se šlehačkou
(pravda ne najednou, na svačinu a na večeři)
úklid - tak nějak neřeším, jako my jsme předělávali byt a celý staře zařízený obývák vyměnili za minimum nábytku a plovoučku, takže tady udržet pořádek je snadné asi 10 min práce. Okna ještě uvidím jak se mi bude chtít…buď umyju nebo zadělám žaluziema a nechám až do léta
![]()
Koreno, mne je ted taky porad blbe, trosku mi na to pomaha vypit grepovy dzus nebo snist kyselou mandarinku, ale bohuzel jen velmi kratkodobe. Nastesti nezvracim, jen je mi porad blivno.
Ellhano, normalne jsem na sladke hodne, ale ted prave ze nijak extra, i kdyz si obcas neco sladkeho dam, tak se mi z toho udela spatne. Ale teda pri predstave utopencu a kyselych okurek se mi zveda zaludek, to bude asi nejaky vybiravy dite.
Nase dite taky nesplnuje tabulky, vyskou a vahou odpovida tak ctyrletemu diteti, ale treba az ted se mu rozvazal jazyk, donedavna rikal jen par slov a ted opakuje kazdou blbinu. Oblekat se sam neumi, ale umi se svlikat, samozrejme tehdy, kdyz je to nezadouci. Sam si s vypetim sil obuje boty, ale uz si nezavaze tkanicky, coz bych teda od nej ve dvou letech ani necekala…
Baruš: na 10.30 tfuj, tfuj, tfuj
, já jdu 12.30 ![]()
Korena: mám to taky tak, jkmile se probudím, obvykle kol 5.-6. hodiny, jdu na wc a od té doby mi je blbě, nejhorší je to těsně před snídaní, pak už je to lepší…hodně mi pomáhá vody, jakmile otevřu oči už ji do sebe leju, zkus to! ![]()
prevkapená: velká okna máme 4 a pak 2 malá, buď to nebudu dělat vůbec…rodiče daleko a tchýni žádat nebudu… nebo někoho pozvu…ještě uvidím ![]()
Holky co jdete na dnes na kontrolu: Držím pěsti, ať to dobře dopadne!!! ![]()
Ach jo, s politováním musím konstatovat, že mé jediné džíny, které mi jsou dobře, se mi unavou materialu roztrhly. Krome nich uz mam jenom jedny bokovky, ktere jsou mi trochu vetsi a kdyz se ohnu, leze mi z nich cely zadek, coz nesnasim. Tak ted resim dilema, jestli si mam kupovat nove kalhoty, ktere vyuziju tak na jeden mesic nebo rovnou tehu dziny. Resite nektera podobny problem? Nosite uz tehu obleceni?