Poradna duly
Jana Čurdová
Baruš, Zuzi - moc gratuluji k úspěšným kontrolám,jen tak dál
Duhovko - no jasný že ti poradín.,bohužel je to všechno o jídle,ale dá se to.na začátku stejně budeme kojit,tak to se musí hubnout hodně pomalu a rozumně.snad nám to půjde
jo ještě jsem měla takovej jeden přihlouplej dotaz. Dost často tady píšete v jakém jste týdnu a po KO přijdete s tím, že je to vlastně jinak. TAk jak se to teda počítá?
Já jsem si to spočítala od prvního dne poslední MS.
a taky mě zajímá (budu asi za hlupajdu ale nevychází mi to) když jsem ted 7tt+5 tak jsem ve 2.měsíci těhu že? Tím pádem se podle mě měsíc těhu skládá ze 4týdnů? Pokud ano tak to právě nevychází, vždyt 40:4=10 a ne 9měsíců.
![]()
Weela - no těhu trvá 10 lunárních měsíců. lunární měsíc trvá 28 dní.jako cyklus.takže já zítra budu 8+1,tudíž začínám 3.lunární měsíc.kalendářní měsíc se počítá normálně. jinak těhu doktoři to počítají od prvního dne poslední ms.
Holky, gratulace k uspesnym kontrolam! Mam radost.
Ja jsem dneska udelala bramboraky, mela jsem na me strasnou chut, mnamky.
Navsteva pred chvili odesla, za chvili dorazi muzicek a ja si konecne dachnu…spim s otevrenyma ocima.
Nico: jsi mně ale udělala chutě s tím bramborákem
Já si ho dala včera ve městě. Mňam, byl výborný a spavil mi chuť, ale byl poloviční a tak mi cestou pořád špital jazyk na další.
…Tak snad zítra přemůžu lnost a taky je udělám
![]()
brambory u nas mame taky.
omyju brambory ve slupce,rozpulim nebo udelam platky (je to lepsi) a pak dam na jemne pomasteny plech-osolim,okminuju a dam bylinkove koreni-nesetrim. Je to fantazie - rodina na tom ujizdi a k tomu asi bude smazak-miluju syry.
Jinak gratuluji dalsim uspesnym.
malej mi cetl v knizce a ja jsem lezela s otevrenyma ocima a vubec nevnimala jak jsem byla unavena. Tato pulhodinka mi stacila a jsem zase fit a muzu se obavat,ze budu zase cumakovat do dvou nez konecne zaberu.
Citim se nejak blbe. Jako bych mela zanet mocaku-je mi tak tezce a taky zima. Zjistuji,ze jsem mela byt jeste doma a dolecit se dukladne a ne spechat do prace,kde trpim a na sucho se davim.
Teprve ted mi dochazi, ze byt doma behem tehu nemusi byt vubec spatna zalezitost.
Holky, moc děkujeme za gratulace, je to strašně fajn pocit a úleva, že to šlape jak má
, přeju to každé z vás!!!
Baruš: supéééééer, taky velká gratulace, to jsi jako jsem byla před já 14 dny
na první KO i se srdíčkem.
Takže jen tak dál… ![]()
Kolik ti Dr. řekla řekla, že stojí ten screening?
Jinak mě Dr. počítá TP dle velikosti na UZ né podle MS, tak asi jak kdo a metřík jsem si po 1. KO poopravila o týden mladší, protože ovuluji později a nevycházelo mi to, teď už rosteme souměrně.
Baruš, taky gratuluju k srdicku!!! Dneska same dobre zpravy, kdo jde jeste tento tyden na KO?
PREKVAPENA, neco podobneho delame taky. Bud jako prilohu, silnejsi platky na pecicim papiru s olivovym olejem a ruznym korenim dle chuti. Nebo jako mnamku na vecer k TV, kdy krajim hodne tence a jsou to vlastne takove chipsy.
Ja byla v prvnim tehu doma od pateho tydne kvuli spineni, dr me hrozne vydesila. Ale ve finale jsem to brala jako vyhodu. Stejne jsem si rikala, ze bych v lekarne mohla tak akorat neco chytit.
Nech se zase zneschopnit a zustan doma.
Ja se pro dnesek loucim, musim jeste otevrit Photoshop a udelat nejake scrapbooky, mam silene resty, jak pres den chrapu
![]()
Hezky vecer vsem! …mozna jeste pred upadnutim do komatu nakouknu ![]()
tak si rikam,ze prestanu chodit na patecni kontroly. Ze by to nosilo smulu a nejistotu? Preci jenom se na ten konec tydne ceka hure.
BAruš-tak jsem zvedava jestli budeme mit stejny termin. ![]()
Ahoj těhulky,
máte to tady pěkně rozjetý, právě jsem přečetla asi 35 stránek z 94, z přecevzetim, že nejdřív přečtu všechny, ale tohle mi zabralo tak půl dne, tak jsem to nevydržela a přečetla poslední stránku a rozhodla se, že zkusím napsat.
Já bych měla být nyní v 10tt+2 dle M, TP dle Dr. mám na 1.6.,jinak se v tom moc neorientuju. Jsem prvotěhule.
Ale začátek jsem měla trochu náročnější, Poslední Ms jsem 25.8., pak jsem si udělala test 24.9., negativní, 25.9. jsem to normálně dostala, ale trvalo to tak 2 dny a pak tak 4 dny spíše špinění,ale neřešila jsem to. Ale tak po týdnu ve mně začal hlodat červík pochybností. Udělala jsem si testík a byli tam //, i když ta 2 trochu slabší, ihned jsem běžela do lékárny pro druhý test a to samé.To bylo 2.10. Ale v té době jsem měla docela ošklivou virozu a byla jsem doma na neschopence.Tak jsem se objednala u doktorky na 7.10., ta mi těhotenství potvrdila.Ale sotva jsem si na to trochu začala zvykat, začala jsem 9.10. krvácet, takové trochu věčí špinění, tak jsem hned druhý den naběhla k doktorce. Ta sice konstatovala, že tam váček mám, plod byl jen malá šmouha bez srdíčka, tak nešlo určit zde žije nebo ne, a řekla, že je trochu „povadlejší“. Vzala mi krev na HCG testy a poslala okamžitě domů ležet a abych se dostavila za týden 17.10. Krvácení trvalo celý víkend a skoro neustávalo. Strašný pocit,čekat týden, jestli roste,žije, nežije…
V úterý 14.10. jsem myslela, že to se mnou sekne, když jsem šla na WC a ze mně šla čirá krev a sraženina krve.
Okamžitě jsem letěla k doktorce, s tim že mi do telefonu řekla, že to je asi špatné. Mám to 2 zastávky tram a myslela jsem, že tu cestu nepřežiju, dorazila jsem k doktorce úplně vyklepaná. Vyšetřila mně a prohlásila, že je vše v pořádku a vypadá to, že roste. Vzala mi další krev na HcG pro porovnání a poslala ležet. V tu chvíli mi bylo úžasně.
A říkala jsem si, že to mi už může být cokoliv a bude to dobré. A i když jsem skoro do konce týdne slabě krvácela, nic jsem si z toho nedělala. A kontola byla OK, dostala jsem fotečku malé šmouhy, a předčasně těhotenský průkaz. Jen to srdíčko tam ještě nebylo.
A na kontrolu jdu až 15.11. Tak doufám, že je to nejhorší už za námi.
Doufám, že jsem vás nezahltila a omlouvám se za to.
Ahoj anonymní ![]()
Tak snad už bude vše jen v pořádku. Začátek tedy nebyl jednoduchý a docela se divím, že tě po tom všem Dr. pozvala až za tak dlouho
Ale na druhou stranu to je asi dobrá zpráva, když nemá o tebe/vás Dr. strach ![]()
anonymni-tak to klobouk dolu-ja uz bych byla u chocholouska.
Mne stacila veta doktora,ze mozna tehu neprospiva a uz jsem z toho na prasky. Preji ti uz jen same hezke zazitky bez nervu.
Ahoj holky, 5 dní jsem tu nebyla a nestačím se divit, kolik jste toho napovídaly. Budu se snažit vás postupně dočíst. Mám dotaz ohledně Coly v těhotenství. Vítě některá, jaké denní množství je optimální? Všude se dočítám, jak pomáhá proti těhu nevolnostem, tak ji chci vyzkoušet. Už od pátku je mi v jednom kuse zle, nezvracím, ale i tak je to hodně nepříjemné. Vadí mi jakákoli vůně a už jenom při představě že budu muset doma vařit, se mi obrací žaludek. Teď jsem byla 5 dnů s Jonáškem u rodičů, tak jsem byla všeho ušetřená, ale ode dneška už budu muset zase normálně fungovat a mám z toho docela strach. Přijde mi, že nejsem ničeho schopná. Ach jo, doufám, že to co nejdřív přejde a že vám je líp
.
Petulo, jestli te to uklidni, tak nekterym z nas je taky porad blbe. Budiz nam utechou, ze to neni naporad… ![]()