Poradna duly
Jana Čurdová
Tak tu bych asi břinkla… hulit v těhotenství, ještě když má potíže, ach jo
Teda né, že bych taky nekouřila, ale to už je docela dávno, na svoje třicátiny jsem se rozhodla, že je to blbost, a že to nemám za potřebí a tenhle zlozvyk jsem zrušila ![]()
v slabsim utz bych to nevidela. Uvidime-v patek.
Mne je 29. Takze kdyby to vyslo-byl by to pekny darek k 30.
Ad. koureni. V minulem tehu mi sefova kourila v kanclu-otevrela okno a myslela si,ze to je jako by nic nedelala.
Boli me docela dost prsa.
A mate holky nejake chute? Ja mam problem se sladkym-proste ho nemuzu.
Já na sladký nikdy nebyla, jsem od přírody masožravec
Takže mi to nijak nevadí…ne teda, že bych si čas od času nedala čokošku, ale nejsem z těch co si ze zákusku a štangle salámu vyberou zákusek
Já radši to maso, ani sušenky nemusím to si radši dám slaný tyčky…
to ja jsem taky masovy typ,ale vypestovala jsem si takovy zvyk. Rano snidam sladke s cernou kavou. Pres den uz ho pak nemusim.
Ale ted ani za boha si to dat nemuzu.
jo a mam velke problemy se spankem. Hrozne malo spim. Strasne jsem se tesila,ze se na nemocenske vyspim a pak usinam kolem jedne v noci a rano v sedm jsem vzhuru.
Pri prvnim tehu jsem chodila spat v osm a vstavala jsem v sedm do prace. A je pravda,ze malej je desny spac od malicka.
Tak si rikam co se deje,ze nejsem unavena jako minule.
Ono je to asi pokaždý jiný… já ze začátku byla tak unavená, že jsem chodila spát i na hoďku odpoledne a teď vydržím celý film večer. Jen se teda pořád budím brzo, asi kolem šesté…ale teď už si dokážu pomalu i přispat, prostě si řeknu, že ještě nemusím vstávat a hotovo ![]()
Když jsem bla těhotná v létě, než přišli na to, že je to mimoděložní, tak mě děsně natekly prsa a hrozně mně bolely, to teď vůbec nemám… a unavená jsem nebyla vůbec, zato teď…tak je to fakt asi pokaždé jiný…
prekvapená: Taky si myslím, že co těhu, tak jiné pocity …já byla prvně taky hrozně ospalá, hned jsem v osm večer vytuhla u Tv a nic neviděla a teď jsem od dcery vytrénovaná a vydržím dýl - ne že bych nebyla utahaná, ale někdy musím dělat i do 23h, abych tu domácnost nějak zvládla. Protože s dcerkou za zády toho během dne moc neudělám.....to mi připomíná, že tu na mě čekají už pěkně dlouho 2 koše prádla ![]()
Prekvapena: Taky jsem pri prvnim tehu behem 1. trimestru porad spala, ale na nasem diteti to zadne stopy nezanechalo - spac nebyl kdyz se narodil a neni ani ted, i kdyz ted toho navzdory moudrym kniham naspi celkove vic nez toho naspal jako novorozenec. Souhlasim s Korenou, ze ted uz si tu unavu proste tak pripoustet nemuzeme. Filda mi usina kolem desate, pak je potreba jeste rychle podelat nejnutnejsi veci v domacnosti a kdyz mam preklad, tak kolem te jedenacte v noci teprve zacinam pracovat. Nemluve o tom, ze se dite v noci tak trikrat vzbudi a v sedm rano je budicek. Takze ono proste neni kdy odpocivat…
Milli: Byla to docela v pohodě. Nemusela jsem mít moc oblečení, vlastně jsem si vystačila s jedněmi kalhotami a jednou sukní. A jakmile se malej teplotně stabilizoval, tak jsem ho nemusela ani navlíkat do oblečení. Stačila košilka, plena přes nohy a už jsme jeli. ![]()
A v porodnici jsme si mohly dovolit luxus a otevřít okno, aniž bychom riskovaly, že miminka nachladíme…
Ivi: díky za postřehy, to bude změna, já mám doma lednovku, takže třeba z porodnice jsme jeli v té největší vánice…a pak dítkok porád navlékat do x vrstev, než jsem vyrazili ven a vůbec než se to malé mimi do oblečků nasoukalo
…ale zase asi moc oblečení po Florce nevyužiji, což je škoda…
Ahoj holky,
dekuju ze jste na me myslely. Uz jsem doma a mala to s tchynkou a tatkou zvladla, akorat no byla desna, furt plakala a volala me
, ja taky vubec nespala.
Revize je to zakrok v narkoze a trva asi 2Omin, desne jem se bala a jeste na sale, na kterej jdete pesky, jsem se ptala anesteziloga, jestli se vzbudim a ze teda musim, ze mam malou holicku. Pred tim, mi udelaly krevni testy a EKG, na kterym zjistili srdeni arytmii, tak jsem mela strach.
dneska dopoledne me pustili a slabe krvacim, jinak jsem ok. nesmim dva tydny zvedat malou, oz nevim jak dokazu a taky 6 nedel bez sexiku a dalsi tehu za 4-6 mesicu. MS by mela prijit do 5 tydnu v silnejsi verzi, ale muzu elych 6 nedel nepravidelne krvacet.
Prekvapena, to by me mo mrzelo, kdybys dopadla jako ja. moje mimi melo v 8tt min nez 1mm, vubec se nezacalo vyvijet, prej jsem mu nemohla v zadnem pripade ublizit zvenci, to spis treba ten stres, ale to uz nezjistim. 19 listopadu si jdu pro vysledky histologie.
Tak holky, krasny a zdravy miminka vam vsem
Prekvapena, pokud mas nejaky priznaky, tak to bude ok, ja uz nemela ani napjaty zilnaty prsa, nevolnosti, unavu, nic. Mimi odeslo ve 4-5tt a az v 8tt mi ho vyndali, jsem rada ze jsem nedostala zanet. Ja se pak uz vubec tehu necejtila
, asi to tak melo byt a dusika sla k jine mamince, ktera ho bude od zacatku milovat ![]()
STiko- jsem rada,ze ses ozvala a ze jsi vporadku - bez komplikaci.
Verim,ze to bude posledni tvuj spatny zazitek.
Vsichni jsme na tebe moc mysleli.
TAk na sebe davej pozor!
diky holkam tady jsem se chytla hesla „nadeje umira posledni“.
Doma se to nejak zvrtlo-jak si me chlapi predchazeli-tak po vcerejsku zase beham po byte jak silena - mezi kuchyni a obedem a domacimi ukoly a uklidem a ostatni clenove rodiny jsou v klidku a happy. ![]()
Do toho mam pusu plnou aft.
Stiko,ale takhle se preci nemuzes obvinovat,ze si ho nemela rada. To s tim vubec nesouvisi. Ja taky nemam buhvijake pocity lasky.Kazdy to vnima a citi jinak. Takze se musis brat takovou jaka jsi a nic nezpochybnovat.
Ahojky zdravím všechny.
Já dnes trpím zimnicí něco málo jsem pomohla mamce v kuchyni při vaření oběda pak jsem uklidila aspon schodiště což jsou 3 patra v našem domě pak jsem poobědvala a na chviličku jsem si lehla přešla mně zimnice tak jsem se přikryla a usnula na 20 min ted jsem dala prát prádlo a odpočívám pořád mám ten kašel už mně tak nedusí ale necítím se vůbec dobře.
Holky už nevím která jste mi to psala asi Milli ?? netuším ale myslíte si že na 8+2 (podle Dr co říkal ve čt na KO) je 23 mm hodně?? kolik by mělo mít miminko v 8+2t ??? Já nechci cvalíka nebo ne že nechci ale bojím se toho protože sestřenka rodila 55cm a 4,40kg chlapečka a zažila 20 hod porodu ![]()
Je tady někdo ve steném týdnu jako já?? A kolik vám měří miminko?? pa pa pa
welu : do porodu daleko, bud rada,ze prospiva a ze to nemas opacne - jako ja. Nemuzes se srovnavat se sestrenkou-kazdy je jinak staveny na porod a kazdy porod je taky jiny.
A koukej se vylezet at te to neskoli uplne. Ja beru antibiotika a nemam z toho moc dobry pocit vuci tomu malinkemu-kdybych neprechodila to nachlazeni predtim-tak bych dnes nemusela atb brat.
Welu: našla jsem, že embryjko bě mělo mít v 9.tt těhotenství - 7.tt od odplození velikost 20mm, tak si myslím, že jste maloučko větší, ale v normě ![]()
My byli dopoledne na velkém nákupu a nebylo moc dobře, ještě, že byl i manža a tahal košík s malou, já jsem fakt nemohla, chodila jsem po supermarketu a hladila si pořád bříško, jak kdyby to bylo vidět, což není ![]()
Stiko: vítej doma, hezky si teď odpočiň, buď na sebe opatrná a uvidíš jak se všechno vyvrbí.....bude dobře! ![]()
Jinak já bych spala pořád, v 1. těhu i teď ![]()