Poradna duly
Jana Čurdová
Bré dopoledne holky,
tady hezky svítí sluníčko.
wapik děkuji za odkaz. TP na stránkách vyšel 16. Podle měsíčků +- týden.
já budu muset taky koupit nějaké kalhoty. Už jsem udala jedny vel. UK 8, protože nedopnu knoflík. Ale tak to bylo i u Andělka. Bříško viditelně žádné až do 4m. Ale do kalhot (všechny mám podpupíkové )jsem se nedostala. Jsem už koukala na mimibazar a dají se tu sehnat hezké kalhoty do 400. Nevím jak je to teď v CA a HM cenově… já tam předtím sehnala nejlevnější za 890 (ve slevě) Ale ty jsou spíš od 4-5m.
ad tchýně: jedeme tam v sobotu, ale to se těším na změnu prostředí, protože už jsme 2 týdny s Andělou samotné. Jinak mi dodnes vyčítá, že jsem jí ukradla syna. Už jsi zvykla, že nenosím moc sukně, topánočky na podpadcích a růžovou barvu… . A 6 let nevěděli kd mám narozky… . Teď se to trochu uklidnilo, ale asi jen díky tomu, že tam jezdíme tak max. 5× do roka.
Já běžím za beruškou, nějak pokašláva a potohuje nosíkem.
Jo a dnes máme květák… mně přepadli děsné chutě na zeleninu…
welu těšíme se na fotečku ![]()
welu-tak to mas dobry,ze jsi doma-doufam,ze si to vychutnavas.
Mne chytne nakupovaci manie asi az budu znat pohlavi - na kluka mam spoustu veci,ale paklize by to byla holcicka-tak to vezmu ve velkem. Nac troskarit- ![]()
Nejak si nedovedu predstavit,ze bych zustala na nemocenske. Jsem v praci sama a tech par dni me zastupuje kolegynka, ale dlouhodobe by to bylo neunosne a asi by se to tam velmi zkomplikovalo.
Ale co se da delat,ze?
já už mám fotečku doma a moc ráda bych ji sem dala ale nemůžeme najít připojovací kábl k fotáku karta mi do pc nejde je moc malá tak snad ten kábl najdeme brzy taky mně to štve mám plno fotek a nemůžu si je dát do pc a pár jich vytisknout
Jo, tak v HM asi neuspejes, ja si tam obvzkle kupodivu na svou nekonfekcni postavu kalhoty vyberu a do 1000. Ted jsem si koupila tehotenske dziny a staly skoro dvakrat tolik, myslim, ze 1600, mel;i docela vyber, ale pod 1000 urcite zadne. Docela des, ale chodim do prace a ze soucasnych kalhot jsou mi jen jedny a budou mi uz jen chvili(pres bricho) tak jsem si je proste koupila, snad je uziju co nejdele. Minule tehotenstvi jsem si koupila cerne kalhoty v UK za asi 800 a nosila jsem je od konce kvetna(zac. 5. mes) do konce srpna (konec 7. mes). Pak uz mi nebylo nic. Ted je asi neobleknu uz ted. Bohuzel.
Tak jsem si bezela zkusit obleknout dziny,ale jsou natahovaci-takze v tom problem nevidim. A pak si nejake koupim-verim,ze se da sehnat do 1000Kc.
Detem taky budeme kupovat obleceni,ktere za dva mesice neobleknou. To k tomu patri.
Jen to budu mit horsi v praci- priznat se mi nechce,takze budu muset nejak kamuflovat.
Tak to já si minulé těhu koupila neskutečně úžasné kalhoty v Halle(takový ten levný obchod) stály asi 120,– a nekecám dá se v nich v klidu odchodit celé těhu, ony jsou takové fajně natahovací, takže se to tomu bříšku pddává a ještě mi byly velké tak ten pas je fakt nad pupek takže to pak neškrtí ani nevadí. Mě totiž strašně vadily bokovky nebo cokoliv pod pupek( teda mě to nevadilo, ale Nikolce v pupku jo
) Jinak mám samozřejmě klasické zahradníky těhotenské, ale ty jsem ani jednou na sobě neměla, sem si připadala jak krteček.
Nakupovat začnu až po všech těch testech na to jsem celkem pověrčivá. A stejně už toho moc nepotřebuju, když to bude holka tak skoro nic, pár nových hadříků…no a když kluk tak taky jen pár modrých věciček na ven, doma nikomu nebude vadit když bude třeba v růžové…žejo? ![]()
chci se zeptat-zitra bych dostanu jen obrazek? Nebo mi to lekar muze nahrat na flashku nebo cd?
Prekvapena - nápodobně, na kluka tady mám spoustu věcí po Kubíkovi, ale pokud to neydržím,jako že bych si to asi nechala jako překvapení a zjistila, že čekáme holčičku, vzala bych obchody útokem ![]()
Třeba v Tescu mě maximálně vytáčí, že většina kolekcí je zaměřená na holčičky a pro kluka ve velikosti 98, to ta strávím půl dne, než něco najdu ![]()
Ad tchýně - moje oooooooooooobrovská výhoda je, že bydlí 550km daleko, jinak by byl ze mě naprostý neurotik. Manžel je z nich nešťastný, přitom nejsou zase nejak extra hrozní. Tchán je argontní pracháč a tchýně je v jeho vleku a taky trochu hysterka. A v podstatě jako svoji životní prohru berou, to že si jejich manžel našel partnerku, která není v domácnosti za služku(jako tchýně a švagrová), odstěhoval se na severní Moravu a je tady spokojený a nenechává si od nich kecat do života a jejich „moudra“ nebere moc vážně. A navíc jsem hrozná mrcha, protože jim kecám do dárků pro Kubu-já prostě nemám zájem aby moje dítě bylo zavaleno haldou drahých a ooobrovských dárků naprosto na dvě věci. A tak bych ráda, aby moje dítě zanlo hodontu pěněž. Ona totiž moje neteř dostává na vánoce dárky jako kůň(ano, ten živý), notebook apod.
Jsem se nechala nějak unést, tohle téma je tak vděčné ![]()
Jinak mě osobně se přihlásili nevolnosti, zatím teda udržím vše, ale je to na hraně
Takže opět nastoupily zázvorová lízátka, tak snad to už nebude horší. Uklidňuju se tím, že je to vlastně dobře, že je mi špatně ![]()
Ahojky
tak já nevolnosti jen po ránu na lačno,když zakousnu něco,je to dobrý,ale co se začíná hlásit je pálení žáhy.já myslela,že tomu tentokrát uniknu a ono prd.u Aničky to bylo šílený
tchýně - no budeme s nimi bydlet v baráku,ale vydupala jsem si samostatný vchod,ale i tak to bude děs,berem to jako nouzovku,chvilkový řešení.je hodná,možná až moc,snaží se pořád pomáhat,až to pak vadí a je to otravné.když jsem příjela z porodnice,chtěla každý den chodit pomáhat,tak to jsem zatrhla hned od začátku,udala jasná pravidla,co bude Anička jíst a co ne,a většinou to dodržuje.je fakt,že když jí něco řeknu,tak se tím drží.tak snad to vydrží
jinak tchán když jsme jim řekli,že bude druhé,tak řekl, že by v dnešní době druhé dítě neměl,čímž mě nasral,tyhle kecy já prostě nesnáším.pak mě rozčíli když byli úplně hotoví,že nějací sousedi čekají 4.dítko,což oni prostě nechápou,tak jsem jim řekla,že né všem stačí 2 děti,že já bych chtěla taky 3,že mi to přijde normální.
oni jsou takový konzervy,klasika 2 děti a nejlépe páreček,aby bylo „splněno“ což já úplně nesnášim.
fuj jsem se zas rozčílila
![]()
Misenka- tak to tě obdivuju, že za těchto okolností jdeš do jednoho baráku. Tak mě zarází, kde berou tu jistotu, že jen ten jeich názor je správný a to co oni uznávají je v pořádku.
Takhle mi tchán přepnul TV, když jsem koukala na Sex ve městě a když ho manžel upozornil, že se na to dívám, ať to přepně zpátky, tak se ohradil, že jak nechápe proč, že je to hrozná blbost. Tak jsem opáčila, že mě se ta blbost líbí a že skutečně jsem se dívala. Prostě já bych si tohle nikdy u nich na návštěvě nedovolila a on se nezeptá, přepne, protože JEMU se to nelíbí. Stejně jako mi říkali, že mám neprosto hrzný lustr v obýváku a že bych si měla koupit křišťálový a tchýně si moji mámě stěžovala jak jsem nemožná a ať mi domluví, že chtěli Kubovi do pokoje koupit nějaký hoooodně barevný koberec a já jsem to odmítla a že mi to má přikázat, protože já tam mám hrozný-jednobarevný- Máma na ni koukala jako blázen ![]()
Zanka - no jelikož máme hrozně malinkatý byteček, a potřebujeme větší,tak na chvilku k nim.oni budou dole,my nahoře.samostatné vchody.myslím že když se budou dodržovat určitá pravidla,tak to půjde,zas je dobré,že kdykoliv bude potřeba pohlídat,tak pohlídají,neb jsou oba v důchodu.když se mi něco nelíbí,tak se ozvu,nebo zaúkoluju manžu a on to řekne.nenechám si nic líbit a oni to vědí. no ale myslím že mluvit do zařízení bytu atd by si nedovolila.to fakt ne.to je šílený co si někdy ty tchyně dovolují. ![]()
Ahojky tedáá já jsem vděčná za to že mám super tchýni jsme od sebe 50km a doufám že se nezmění když se dítko narodí ona je dětima přímo posedlá a zaslechla jsem že jak se narodí bude k nám jezdit mamka dodala klidně na i na 3 dny a ona co na 3 na celý týden tak je fakt že se toho už ted bojím co bude ale snad bude pořád taková jako je ted ikdyž člověk nikdy neví že jo.
Tááák byla jsem se teda zeptat Dr jestli jsem v pořádku když mně píchá a pobolívá v podbřišku a že jsem celý týden měla dráždivý kašel. Udělal mi vyšetření i s UTZ vše je v naprostém pořádku a asi jsme starší o 3 dny 8+2 teda podle něj já k němu nechodím a neměla jsem tam dnes co dělat ale ráno mi sestra řekla když jsem byla na krev že mám přít jestli chci mít jistotu a tak jsem opět jela do Zlína jenže moje Dr tam nebyla tak mně vyšetřil jiný Dr.Sestra se zpletla a poslala mě dát moč a změřila mi tlak .
Na moči jak je napsané v těhu kartě jsem měla B 0 a C 0 což nevím co to je a měřili mi tlak 130/70 mívala jsem 120/80 ale nějak tomu tlaku nerozumím je to v pořádku?????
Na KO ke své Dr jdu 7.11.08 už se těším
A podle dnešního Dr nejsem v 7+6t ale v 8+2t a máme 23mm minule na prvním UTZ jsme měli 6t a 3,5mm takže jsme povyrůstli.
Jsem ráda že jsme v pořádku jen mě mrzí že mi neukázal na UTZ miminko ještě že chodím k jiné Dr DÍKY BOHU
Napsal mi Magnesium aby mi ulevil od bolesti tak budu pít jeden sáček vždy ráno mám toho plnou krabici tak snad to není škodlivé.
Pak po KO jsem jela do obchodu že už si něco koupím na miminko ale nic se mi nelíbilo
bud měli hezké věci v modré nebo růžové ale neutrální barvy tak bud žlutá ale s kombinací modrá nebo růžová nebo zelené ale taková brčálová barva a když se mi líbily bílé věci tak je měli až od vel.62 což je zase moc velké tak jsem prošla 3 obchody ale nic jsme nekoupila ASI NĚJAKÉ ZNAMENÍ ŽE MÁM JEŠTĚ POČKAT.Nemá se prý kupovat na miminko nic dřív dokud nejsme tak v 7 8 měsíci.No tak asi počkám.Dnes jsem úplně KO asi půjdu spinkat.Miláček dělá koupelnu a já se mám šetřit tak jdu spát pa pa pa
Tak jsem zpatky z kontroly a mam dobre zpravy, videla jsem takovou malou zizalku, ktera pry odpovida stari meho tehotenstvi a ma i srdicko. Fotku nemam, sestra si je nechala, udelam si je sama pristi tyden(mame lepsi UZ). Tak pak zkusim dodat. Jinak vse v norme, 13.11. jdu na krev, 14.11 do poradny a ten den i na odber na NT screening. Takze tak.
Tak 130/70 je normalni.
J mam kompletni vybavu na hoku do dvou let. Pak uz jsem to zacala prodavat. Na kluka nemam skoro nic, bude doma chodit v ruzovem, na ven neco mozna dokoupim. A mam tuseni, ze to kluk bude(ale tatinek by radsi zase holcicku, Julca taky radsi sestricku). Mne je to jedno, na holcicku ma temer kompletne vsechno, ale kluk se doma hodi (jsem ze dvou sester) a navic mame ted v rodine same holcicky, kluk by urcite udelal radost i babickam a dedeckum, ALE hlavne mit zdrave dite, vic nechci.
welu: moje byla taky ze zacatku super,ale ditetem ty problemy zacaly.
napr. par dni po porodu byly -12mrazy-chtela mermomoci ven s kocarkem. Tak jsem ji ho nabalila at teda jde,ale musi byt do hodiny doma-vratila se za 3hodiny. Letos jsem vsak zjistila,ze na me porad hleda chyby. Malej pil cocacolu a zkritizovala nas co mu to davam pit,ze je to sladke-pritom to manzel koupil uplne nahodou-my to nepijem. Ona malemu kupovala cervene limonady-na to vsak zapomnela.
Ale trebas budes vyjimka a tchyne bude porad skvela. Prala bych ti to.
Taky zalezi na tom jak s ni umi komunikovat jeji syn,ktery muze hodne tomuto vztahu prospet.
Ja uz se zase laduji,ale blizi se 18hod-tak pak uz budu jen koukat.