ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
549
22.10.08 14:26

No ja kojila Misenko poctivych 26 mesicu, takze ten vydej tam byl. Proste ta tvorba mlika si bere z tela takovou energii, ze clovek docela zdarne i hubne. Ale mozna to neplati na vsechny. ......jo jinak se holky omlouvam za ty silene preklepy.....jak to po sobe tady ctu, tak se fakt stydim… :oops:
Vykyno: gratuluji k bobankovi, ze je vse v poradku a krasne ti prosperuje. Taky se setri behem toho stehovani. Ja se stehovala v 9 mesici a nikomu bych to fakt neprala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
22.10.08 14:29

Vykynko, blahopreji k srdicku a ze je vsechno v poradku. Ted uz jen at zvladnete ve zdravi to stehovani a az budes zase „pripojena“, tak nam o tom povypravis.

Misenko a ostatni, co maji zkusenosti s hubnutim po porodu: Ja jsem poprve nabrala 18 kg, 10 jsem nechala v porodnici a zbytek teda kojenim dolu nesel, dokonce jsem jeste 2 kg pribrala, holt nejsem ten stastny typ… Pak jsem, podotykam ze pri kojeni, zacala dodrzovat mirnou dietu a k tomu cvicila a jen tak se mi podarilo zhubnout, posledni dve kila navic se me ale porad drzi, takze vychozi vaha pro druhe tehu bude o ty dve kilca vyssi. Taky bych se tentokrat chtela vic hlidat, poprve jsem jedla podle toho, jak jsem mela chut, ale zadne velke prezirani, v jednom tydnu jsem nabrala dokonce 4 kila, coz si myslim, ze za normalnich okolnosti by ani pri extra vykrmovaci akci nebylo mozne.

Ad hodne a zlobive deti: Jak uz jsem psala, Filda patri k tem malym „rostackum“. A kdyz se to navic propoji s obdobim vzdoru, tak to stoji za to. Souhlasim s Misenkou, ze je potreba je minimalne dvakrat za den nechat poradne vybehat venku, jinak je s nima k nevydrzeni. U nas funguje jako nejvetsi trest, kdyz ho uprostred zachvatu odvedu k nemu do pokojicku, zavru za nim dvere a reknu, at prijde, az prestane. To se vzdycky hrozne rozbreci a dozaduje se, abych ho pochovala, aby mel pocit, ze je to mezi nami zase dobry. Kdyz by ho v tu chvili vzal tata nebo babicka, tak to nezabere, asi ma pocit, ze si to u mne musi urovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.10.08 14:33

Weela: tak s tím špekem, který už nejde zatáhnout jsi mě pobavila :lol: , jsem na tom úplně stejně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
22.10.08 14:35

ahoj holky, tak především gratulace Vykyně…no už je krásně velký mimísek, taky je tady nejstarší, tak to má být… :lol:
Teda stěhování je horší než vyhořet se říká… :lol: tak se drž a at se máte krásně v novém bydlení. Snad budete mít časem připojení ne???

Koukám, že se tu řeší kila a pupíky… :lol: :lol: :lol: Já jsem před těhu taky zhubla a byla jsem celkem spokojená. Jenže já nikdy neměla ploché bříško. Prostě i kdybych byla chodící kostra tak tam ten špek je… :evil: NO a tedka je to ještě ke všemu nafouklý špek.....tak se těším až to bude těhu břísko a nebudu ho muset pořád schovávat… :lol:
HOlky a taky vám tak rostou prsa???? 8O Dneska se mi zase zdáli větší…před těhu jsem měla plné A nebo prázdnější B no a tedka jsem koukala, že mi pomalu začínají přetékat z těch B..... 8O No potěš.....teda manža je z toho v tranzu, pozitivním… :wink:

JO vítám novou těhulku.....

K těm stránkám, já jsem tam jen doplnovala ten titulní seznámek, at jsme tam kompletní. Ale příjde mi, že je nás tu tolik, že doplnovat každému všechno je snad nadlidský úkol… :lol: Napadlo mě jestli neuděláme takovou obyčejnou přehlednou tabulku, o kterou by se starala jedna z nás a doplnovala důležité info a ty stránečky s fotkama, odkazama atd. bysme si prostě doplnovali sami každá, nebo komu to nejde se pomůže.....ale nevím jestli je to dobrý nápad. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
22.10.08 14:35

Jo jo, dělal mi vnitřní :roll: :roll: . Docela stres ale sám mi to nabídl :wink: Malej je totiž pěknej ultrazvuk :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
22.10.08 14:38

Kpu - naprosto souhlasím s tím co si napsala k homeopatii…

Ještě to vezmu z jiného konce, chodím k fyzioterapeutce, soukromé, bere si za hodinu 400, ale za tu hodinu mě dá dohromady a věnuje mi individuální péči… kamarádka dělá Fyzioterapeutku na nějaké poliklinici, na pacienta má 30 minut vč. oblečení, má dané metody a když jsem se zmínila, já laik o dornově metodě, tak na mě hleděla jako tele na vrata, co že to jako je…
U homeopatik je to tak, že ty obecně popsané způsoby užití nemusí zabírat, Kubovi dává homeopatika, které se primárně používají při prořezávání zoubků… a jemu zabírají na kašel, teploty, prostě všechno… Mroe, neříkám, že jsou doktoři špatní, ale je mezi nima spousta ignorantů a pitomců, stejně jako mezi inženýry a právníky. Ne každý tomu o vystudoval rozmí a věnuje se tomu skutečně do hloubky.

Ad přibírání na váze - já měla přd porodem 75 a po 6ti nedělí jsem byla díky kojení na 58…Ale u druhého to asi už tak rychle dolů nepůjde

Ten vzdor u dětí je naprosto v pohodě, Kuba má taky svoje dny. Lampičku při usínání chce taky nechat svítit, má období, když se bojí tmy, měsíčku, tak ho hold chytím za ruku, aby se nebál, když zhasínám a vysvětlím mu to, poprvé ječel, podruhé už míň… Pokaždé smlouvá, ale když se mu řekne, že světýlko jde taky spinkat, tak už teď neřve…Taky si dneska před obědem vyřval bonbon, jinak bysme pro ty obědy nedošli. chce to jen trpělivost, oni ty mantilely potřebují… Holky bude hůř, počkejte, až to budou puberťáci!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
22.10.08 14:49

Ještě dodatek
Milli - ta knížka „Deník špatné matky“ je výborná, mi ji ségra přinesla do porodnice, fakt podpora od vlastní sestřičky :lol:

Wapik - já si taky myslím, že na stránky ať si každý dává co chce a tady by byl nějaký seznámek, jmen a TP + nějakých dalších informací, v podstatě to tak funguje na většině diskuzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
22.10.08 14:50

Asi to holky pro dnesek zabalim, at taky neco udelam. Maly se stejne za chilku bude budit, takze ze vsechny mejte, preji uspesnou a pohodovou KO plnou radosti Petuli a Mroe a tem, co jsou ze severu Moravy, at si to krasne dnesni pocasi jeste stacite vychutnat. Muj tatik referoval, ze zlom ma nastat az o vikendu.
Korvapuusti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
22.10.08 14:51

taky gratuluji k přírustku. 2cm -to mame co dohanet :lol:

Ja jsem si pro sveho mimiska pripravila krasny polstar na brisku- ja jsem hodna maminka. 8) Ale ne- nejprve jsem chtela shubnout nejmin 10kg,ale bohuzel clovek miní manzel mení. :evil:

No a prsa - o tech ani nechci mluvit. Moje Ecka- nevite jak ta řada pokracuje? :roll:

Ale umite si predstavit ty vanoce? Toho jidla? Si zmerime pupky potom. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
22.10.08 15:02

Prekvapena že by F, G, H..... :lol: :lol: :lol: Hele to je tvoje první mimčo nebo už nějaké máš? Omlouvám se pokud jsem nepozorně četla…

Iviqv tak máš konečně v SZ ty naše stránky, pokud je poslal už někdo dřív tak to je dobře…budeš to mít dvakrát… :lol:

Zanka taky bych řekla, že takto by to bylo ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
22.10.08 15:05

ad prsa - no tak mě se teda zvětšily hodně a hodně zpevnily.no manža je samo spokojený,já méně.já při koju jsem měla 75 F :roll: pak jsem zhubla na 70D,no a ted mi z těch D pořádně přetejkají a hezky mi sedí E.děs běs

no je tady hnusně,ale stejně musíme ven,koupila jsem křídy a jdeme malovat na chodník a pak na hřiště.tak páá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
22.10.08 15:15

Prekvapena, Misenka - já jsem kamarádce pomáhala po porodu sehnat jakokoliv podprsenku, měla totiž 70H..... hrozný, prostě s tímto obvodem se tyto stany opravdu moc nedělají a to nemluvě o plavkách 8O :lol: …a to má normálně D-E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
22.10.08 15:15

Holky jen mi chybí ještě TP a KO od Zuzanice, Welu, a nově od Prekvapene… :wink: A Iviqv tak si to spočti na netu jen orientačně..... :wink: pak tě třeba přehodíme…jen at nemusíš dole sama samotinká býti… :lol:

Omlouvám se pokud jste mi to sem už psali asi to zapadlo v příspěvcích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
22.10.08 15:24

jezisi zlate casy,kdy jsem vytahla kocarek a sla ven s nejhodnejsim mimiskem na svete. Za to mi ted dava.
Wapik : mam 8leteho dacana a porad skemra o mimiska a tak mu to tatulda splnil. Co by pro sveho jedineho synacka neudelal. 8O
Misenka: mame manzele jsou si v tom podobni-ten muj si taky libuje pod vousy a tesi se jak se to bude vyvijet dal f,g,h 8O

jeste jsem chtela napsat k tem homeopatum. Ja se na to koukam takto: pokud tomu clovek hovi a bavi ho to-tak je to velky predpoklad,ze by mohl byt dobry - neni nad doktora,ktery je otraveny a pak taky ty vysledky podle toho vypadaji. Bohuzel ve vsech oborech najdeme patlaly. Takze bych tu homeopatii az tak nezatracovala.

Vykyno- stehovani - kdyt to slovo vidim-tak mi naskoci husi kuze. Fakt je lepsi vyhoret,ale bud rada,ze tak brzy,protoze s batohem na brichu se to dela mnohem hur. Ale ty to urcite delat nebudes-jen dohlizet. 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
22.10.08 15:32

Zanka - taky mám šikovnou sestřičku - přinesla mi do porodnice doma vyrobený sešitek s kuponama - na hlídání, na mytí oken, na uvaření, na vyžehlení a tak. To mi fakt sedělo, asi nejlepší dárek (když pominu ty zlatý hodinky od manžela :wink: ) k porodu.

Kojení - já kojila bez týdne do dvou let, pak jsem si na víkend vyrazila do Paříže, abych odstavila, ale ještě 3 týdny jsem měla mlíko, i když jen kapičku. Pro mě kojení bylo jako super dieta - ládovala jsem se kdykoliv čímkoliv a kila šly dolů. Takže se na to zase těším.

Mmch - jen tak ze zvědavosti jsem koukla na tabulky na www.rodina.cz a vyšlo mi, že dneska už by se mohla první červenčátková těhulka dočkat //. To to letí, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí