Poradna duly
Jana Čurdová
Milli
Néé kdepák, ráda se sem vracím, a ještě raději tady vidím dobré zprávy z kontrol … holky mám návrh .. když jsem ty stránky zřídila já, ráda se vím nabídnu a budu se Vám o ně starat, doplním tam to co se nechtěně smazalo, času na to moc nemám, ale jsou jednoduché takže není problém je aktualizovat.. je to nabídka, pokud byste chtěli, já tady s vámi asi budu až do konce… holt jsem v ten červen fakt věřila
no .. nedá se nic dělat.
Fotečky mimísků jsou překrásné.
cacorko - to by od tebe bylo moc milé, ale nebude tě to bolet? Ať si nejitříš rány.
No nic pro dnešek asi budu muset off, mám plno práce co je třeba udělat a hlavně manžel se tu cpe
![]()
Tak zas zítra maminky a opatrujte se všechny
Ellhano
myslím, že horší je už to že sem nepatřím … Mě už stejně není pomoci tak co , budu ráda, když bude u Vás všech všechno v pořádku. A pokud budete ty stránky chtít hlídat, tak není problém.
Milli bezva gratulace, tak to máme dneska 3 dobré zprávičky…ufff se mi ulevilo. Ostatní to doženou do příštího týdne a pak už se budeme jen radovat!!!!
Ellhano a Milli vy jste se snad domluvili…
jak jste na tom krásně stejně…
Já jsem si metřík upravil o 3 dni, podle ms jsem 8tt+4, ale všechny kontroly mi počítala podle toho UTZ, tak at mám přehled. ![]()
Cacorko pořád mě mrzí jak to s tebou dopadlo. POkud tě to moc nebolí tak tu s náma určitě bud častěji. A stránečky jsem trochu doplnila ten seznámek, ale bude bezva když se nám o ně budeš starat. Pokud tě to nebude nějak moc bolet. Kdyžtak řekni.....
wapiku
Ahoj kočenko … no mě to taky mrzí, to víš že jo, bylo mi tu s vámi fajn, moc jste mě podporovali, ale když to chce příroda jinak, asi fakt nepomůže nic .. dneska už se na to dívám trošku s rozumem, ale bolí to pořád… akorát je ta bolest už tak jakoby zastřená … ale je tam, a bude vždycky… a nebylo to poprvé, takže hledám jen tu správnou cestu jak se s tím vyrovant úplně …
Nakukuju sem občas, nedá mi to. ![]()
wapik jen se ještě blbě zeptám k těm kočkám, když si třeba sednu na židli, kde před tím seděla kočka, té židle (potahu) se dotknu rukou a pak si vezmu něco k jídlu neumytýma rukama, může se něco stát? Dost často venku grilujem a jak říkám kočky jsou všude grrr ![]()
Ellhana + Milli holky GRATULACE je to paráda
moc vám závidím a už se taky nemůžu dočkat.
cacorka to budeš moc hodná..
Tak mi pomalu oschly slzenky a je opet nejakej duvod se radovat. Moc gratuluji Ellhane, Misence a Milli k dobrym spravam. To je fajn, ze jde vse, jak ma a muzete si holky aspon trosku vydechnout. To tehu jsou ale nervy co? Me prvni tehu bylo taky takove slepe blahove nicnevedeni a vse bylo naprosto super a ok. Cim vic clovek starne, dovida se veci a ma moznost porovnavet, tim vic si uvedomuje ty rizika a boji se. Ach jo, nejak se to ale musi ustat.
K te toxoplasmoze…holky co mate micky, urcite budte opatrne, protoze mam kamaradku veterinarku, kterou jsem mela moznost pred mesicem v Praze navstivit a ta mi rekla, ze se toxoplasmoza silene rozsirila. Tak si holky davejte bachajzna ju.
weela hele já jsem četla, že hlavně nebezpečí je v těch výkalech, ale nemám to nijak nastudované, protože kočku nemáme. Možná zkus zabrouzdat na netu co o tom píšou..... Snad na srti to není ale fakt nevím…
korvapu já jsem provotěhu, ale máš pravdu čím víc sem člověk chodí, tím víc se pozoruje a bojí. Když jsem sem přišla netušila jsem tolik věcí, a možná to i bylo dobře..ale zase jsem ráda, že tu je taková drbárna, podporujeme se, říkáme si novinky…to ženské potřebují. Přítel si se mnou nesedne a neprobírá problémy v těhu, a asi bych to ani nechtěla ![]()
ty kočky nechám kočkama, prostě jak uvidím nějakou ve svý blízkosti, tak poletí světelnou rychlostí…
jinak jsem tu pořád říkal jak mi nic není, tak pozor!!od včerejška se mi nějak hlásí žaludek a ne všechno co sním, se mu líbí..nezvracím, ale vím o něm.. ![]()
Tak jsem ted mrkla na ty nase estranky a fakt se rozrustame. Taky jsem mrkala na kalendar KO a zitra by to teda mela mit Vykyna, ve ctvrtek Mroe a Petula001, v patek Lupe a pristi pondeli je teda mazec, protoze na KO jde Korena, Janik , Meluzinka a Kpu neboli ja. Vsem drzim palecky (samo i sobe
).
Weela: naprosto s tebou souhlasim, emimino je super, se vsim vsudy. Ja nez zacla dochazet sem (cerven 2009), tak jsem nemela zadnou domovskou diskusi a jen se tak brouzdala a sporadicky reagovala na dotazy a prispevky jinych. Jedinou vyjimkou byl klub maminek malych atopiku a exemaru, kde jsem se ze zacatku taky hodne angazovala. Tim brouzdanim clovek skonci mnohdy nekde, kde mu snad ani neprislusi byt a tak jsem prozivala zpetne celou story Katty a jejiho Filipka a spoustu dalsich diskusi, kde maji maminky trable dosti velkeho formatu, aby bud otehotnely, nebo mimi udrzely. Jak jsem uz drive psala, vzdyt ja ani nevedela donedavna co je to treba zamlkle tehu nebo revize
. No ted to vim a taky mam z toho nocni mury. ![]()
holky k té toxoplazmoze - mám docela naštudováno už kvůli prvnímu těhu,
takže ta toxo se šíří fakt jen výkalama a to byste na ně museli šahat holýma rukama a pak si oblíznout ruku,což jistě nikdo moc nedělá,hlavně to chytnout můžete ale od malých kotat,které lítají venku a ty sežerou nakaženou myš.
toxo se spíš než od koček chytne z nedovařeného masa.takže spíš bacha na nedovařené maso - králičí,kuřecí.myslím že 90% lidí,co mělo toxo to měli z toho masa.
No ted to prozmenu vypada, ze samomluvou tady trpim ja.....holky, chtela jsem se zeptat…vy, co jste se zminovaly o te genetice, co vas ceka v tom 11-13tt, muzete mi napsat blize, co to bude konkretne obnaset? Chci to vedet pro porovnani s Finskem, kde to berou dle meho nazoru docela blasé ve srovnani s Cechy. Dikos moc. ![]()
Ahojky pomalu dočítám. Stice držím palečky a moc ji přeju aby se ji vyplnilo vše co si bude od týhle chvíle přát. A vy co máte po KO blahopřeji. Že je to krásný pocit slyšet srdíčko???? Já když ho slyšel v tom 6t tak jsem se tam málem rozbrečela.
Co se týče Toxoplazmozy: tak nemusí to být jen z výkalů je to i ze srsti. Já kočky nenávidím od malička ( omlouvám se vám co je máte doma) ale vážně je nemusím a nikdy jsme je ani neměli. My máme domácího mazlíčka pejska Maltézáka je to můj mazel a manžel si moc nepřeje abych s ním byla, dokonce i babička mi řekla abych se s nim nemazlila ale já si zase myslím že se nemusím bát máme ho jen doma s žádnýma jinýma pejskama nikdy nepřišel do styku a je řádně očkovaný. Asi bych se víc obávala těch koček než psů. No je lepší se na to informovat u Dr.
Jinak já pořád kašlu, dnes jsem byla u Dr ani na krev jsem raději nešla jak jsem měla jít půjdu až v pátek. Dr mi řekl že na kašel nic není a nemělo by se vůbec nic v prvním TT. Tak jsem mu řekla že jsem si koupila jen jitrocelový sirup a to od MUllera a k tomu čaj taky od Mullera doporučili mi ho vlékárně že jedině tato značka Muller může být pro těhotné a kojící ženy. Tak mi na to Dr přikývl že by nám to nemělo nijak uškodit.Tak jsem zvědavá protože už jsem kvůli kašli nepsala 2 noci.Jinak pořád jen spinkám kdykoli se mi vyskytne možnost přes den tak hajinkáme i s manželem mám ho ted na týdne doma tak o mně pečuje a zárovn dodělává koupelnu.
Taky bych vám sem hodila fotečku z UTZ z 6t ale nějak jsme někam založili kábl od fotáku tak snad ho zítra seženeme zatím pa pa pa
Korvapoosti: Tak vyšetření v 11t až 13t se nazývá Predyko nebo taky Screening je to vyšetření UTZ zda se miminko vyvíjí jak má zda má obě ručičky, nožičky, uši, oči, nosík atd samozřejmně že to nebude vidět celé vyvinuté ale zjištují jestli jsou tam ty náznaky očiček atd.Stojí to 1400,–(teda aspon u nás ve Zlíně) a jsou tady ve Zlíně 3 ordinace kde to provádí tak si můžu vybrat v jedný to dělají i zdarma ale asi u toho nedostaneš fotečky. Více inf. najdeš někde na netu já to píšu jen laicky taky o tom moc nevím tak snad aspon trochu mám pravdu.Uvidíme jdu na to v půlce listopadu tak uvidím.