Poradna duly
Jana Čurdová
Koreno , to bych ti prala hodne miminko, nase mala je taky od miminka desne ubrecena, asi to bylo tim tehotenstvim nevim.
Na revizi nastupuju v patek rano po sedmy, to jsem zvedava jak to manza s malou zvladne. Zrovna rikal, ze musime asi za nejakym detskym psychologem, nebo se s nekym poradit, ze nemame autoritu a nase mala je anarchistka. Je to s ni fakt strasne narocny, kdyz ji nedame co chce, tak nas mlati, jeci, triska hlavou o zem, hazi vecma, jidlem, no fakt peknej hajzlik. Byt k tomu tehotna by bylo na me asi mo i kdyz treba by ji sourozenec sklidnil, prej s jedinackem je to jeste horsi, ze chce furt pozornost
.
Mam z ty revize strach, snad nebudu moc krvacet, mam spatnou srazlivost a jsem chudokrevna, to je taky duvod myho strachu z porodu.
Dneska me triskala do obliceje, ze chtela odejit s manzou kdyz sel do prae a ja ji zvedla a nepustila, rekl ze si to nemam nechat libit, dal ji pres ruce a zavrel ji do loznice, ale mo to nefunguje.
korena děkuju za ten odkaz, jdu si to pročíst.
Dnes mi je nějak špatně, žaludek jak na vodě.....asi je to tu, ty „postrádané“ nevolnosti.
stika - asi opravdu zkuste odbornou pomoc, nic za to nedáš a třeba vám opravdu poradí co a jak. A neboj se…budem na tebe myslet, to zvládneš.
Stiko: Koukám, že máme skoro stejné dítko
Taky už ji zavřeme do ložnice, když není jiného řešení - ale tam řve a řve, tluče do dveří a stejně nepřestane…jako když po nás něco hodí, tak i dostane, ale příjde mi, že tak akorát získá naši pozornost a to ji vyhovuje…je to oříšek, jak na takové děti. Říká se, že takové děti potřebují hodně pevný řád, vše dělat na minutu přesně, jenže nejhorší je, že ta naše by si ten řád nejraději určovala sama - třeba si usmyslí, že chce mít pořád v noci rozsvíceno velké světlo a když zhasenem, tak je taky hrozný řev. Nebo mi podsouvá jeden polštářek, že na něm musím ležet a když chci jiný, tak to samé, dokud si nevezmu ten, co chce
Snažíme si stát za svým, ale třeba v noci si chci alespoň odpočinout, tak ji kolikrát raději ustoupím, aby byl alespoň v noci klid ![]()
Taky bych právě nerada jedináčka, zvlášť když by to bylo jedinné vnouče obou prarodičů… ![]()
Už jsme si s manželem min. týden říkali, že to brzy bude taky chtít zajít za nějakým dětským psych., jestli nejde o nějakou porucho chování (LMD)? Doufám, že ne… ![]()
holky o zlobivým dítěti mi něco vyprávějte
mám ho taky doma.jo období vzdoru je úžasná věc.někdy mi připadá, že na ní jen řvu,už od rána.ale když prostě neposlouchá
Stiko - Anička měla taky období,kdy nás mlátila,jak koukám na tvůj metřík, tak to dělala taky nějak v tomhle věku, někdo radí ignorovat, my jsme jí hned plácli, stejně jako ona nás.no a zabralo to.nekřičeli jsme na ní, jen jsme jí řekli, že nás to bolí stejně jako jí.
tak nevolnost je trošku i u mě, ale vždy jen ráné nalačno.jak něco zakousnu, je líp
Nekoupla jste si některá od Lerosu čaj pro těhotné? já včera a je to pěkný blivajz
No možná mu ještě příjdu na chuť později, podle složení nic špatného - rooibos, šípek, meduňka…
stiko : Ještě jsem chtěla dodat, že se mi zdá, že máš docela chápavého manžela, když ti vařil, když muselas ležet apod. Můj, když byla dcerka menší a opravdu pořád řvala, tak on ještě ječel na mě, ať s tím koukám něco dělat - a to mě snad deptalo ještě víc, než samotný pláč ![]()
korena to by mě asi jeblo mít takový dítko, no ale co naděláš. Já jsem prý byla stejná a pomohlo něco, co mě přehlušilo ve řvaní a to něco byl vysavač. Takže když mamka chtěla aby byl klid pustila vysavač a je fakt že když ho slyším i ted, tak mě uspává
a nebo se mi při něm hrozně dobře usíná…
misa - taky to není nic hrozného, už jsem se najedla a je to lepší. Nejhorší je, že pracuju v ústavu a tady jsou kolikrát takový divný odéry a holky třeba i prskaj a slintaj a to mě žaludek teda moc nebere ![]()
koreno, delaji ti jeky testy, nebo reknou kdy se prestalo vyvijet?
Zdravim vsechny. TAky jsem rano dvakrat musela krute bojovat proti zvraceni.
Doma mam taky zlobive dite. Jenze on zlobi ve skole. Nechce se ucit a v hodinach vyrusuje. Nechce v hodinach pracovat. Nepomohly tresty ani prisnost. Takze jsem zkusila jinou metodu, ze me utrapi a kdyz porad touzi po tom braskovi, tak me nesmi trapit-jinak to miminko se bude trapit taky a muze umrit (to jsem rikala a jeste ani nevedela,ze jsem v tom). Zlepseni ve skole je videt,ale sama nevim na jak dlouho to bude.
Stiko-muj syn byl od malicka napojeny na mne. Kdyz mi bylo spatne -tak brecel, kdyz jsem byla nervozni-tak taky. Dodnes s tim musim bojovat.
Drzim palecky,aby to bylo rychle za tebou a hlavne at to doma zvladnete.
chtela jsem se zeptat-berete nejake vitaminy nebo kys. listovou?
Estránky - zatím je to tak, že si tam každý dopisuje svoje údaje, než se najde nějaký dobrovolník, který se ujme správcovství. Proto dostali všichni zájemci SZ s heslem administrace. Kdo si na to netroufá, ráda pomůžu, nebo určitě i ostatní, kterým to jde.
Mroe - tyhle info o těch nových krevních testech mi říkala i sestřička, že prý je to lepší než ten klasický tripple test, co mi dělali minule. Bere se krev 2× + utz. Ale platit bych snad měla jen ten utz, ten neplatí pojišťovna (teda alespoň ne ta moje).
Korena - já většinou všechno scanuju, přefocený je to špatně vidět. A nedal by ti to doktor na CD nebo na flashku?
Prekvapená - taky tě vítám a gratuluju k //. Vitamíny beru Calibrum jako prvně, vyhovovaly mi a je v nich více méně všechno potřebné.
Co se homeopatů týká, mám na ně stejný názor, jako na kartářky, takže nic moc. Věřím, že hodně vykoukají z chování a výrazu člověka, ale jinak tomu nepřikládám žádnou váhu. Na druhou stranu naše dětská dr. je taky homeopatka a tam bych věřila, že když zná i tu lékařskou stránku, může to k něčemu být.
Stika - mě bříško splasklo úplně skoro až po šestinedělí (jestli se tomu po revizi tak říká). Ale záleží na tom, jaké jsi měla břišní svaly. A co se malé týká, nezkusili jste při tom vztekacím záchvatu odejít, nebo studenou sprchu? My jí dali jen jednou a od té doby je klid. Ale ne všechny děti na to zaberou.
Weela - taky jsem se prvně cpala a bylo z toho skoro 20 kilo. Teď se hlídám, ale pupík už mi leze - to jsou ty povolený svaly ještě z předchozího těhu ![]()
Jdu vypnout Králíky z klobouku a uložit Matýska do postýlky.
prekvapena - já dlabu kys. listovou a calibrum baby plan.
milli 20kg? jak dlouho jsi to shazovala? No já bych chtěla max.15kg přibrat tak se musím fakt hlídat. Já totiž nesportuji (jsem pořád strašně unavená)
Je tu někdo, kdo pravidelně sportuje?
taky jsem přemýšlela o tom NT screenengu,musím se zeptat,jestli to ten můj dokto vůbec dělá.a kolik to stojí.právě že prý ten tripple test co se dělá většinou okolo 16tt bývá často falešně pozitivní a taky nedokáže tolik odhalit downův syndrom jako ten nt screening,tak uvidíme.
weela - já taky nabrala 20 kg jako nic.ale je fakt, že jsem se nehlídala ani neomezovala.ale musím říct,že jsem to měla dole snad do 3 měsíců po porodu.a pak ještě zhubla dalších 13 kilo,ale to už dietou a až když jsem skoro nekojila.
taky beru calibrum babyplan a kys.listovou,včera mi to doktor zas doporučoval
misa - tak to jsou docela velké zvraty pro tělo..ale dala jsi to dolů opravdu rychle. Já se toho právě bojím, ale co už s tím se musí počítat.
ted si prohlížím fotky na našich stránkách. Máte opravdu kráásná dítka, všechny. Já už se taky tak těším.
Dneska mi je fakt divně, jak kdyby na mě lezla chřipka. Bolej mě svaly, únava šílená…asi změna tlaku, a to se mi ty moje motanice ustálily..
Ahojky,
Milli - děkuji ti za ochotu se kterou jsi vkládala příspěvky na estránky za mě…a oznamuju, že už jsem se to naučila, takže jsem schopná to zvládat za sebe. Jinak jsou moc pěkné a líbí se mi kolonka, výsledky KO, hned jsem se tam i dopsala. Je to takové šikovné a přehledné
![]()
screening - tak já jsem na to zvědavá, u Nikolky mi to nikdo nenabídl, a je fakt že mi to příjde lepší než triply…je to dřív. A to dvd k tomu je taková perlička pěkná, to bude něco pro rodiče, se zblázní z toho. ![]()
Tak Nikolka je sice živé dítko, ale jak Vás tu čtu, tak je hodňoučká. Vteká se sice taky, ale tak nějak normálně, žádné šílené extempore…a bít nás rozhodně nebije.
Tady je tak krááásně poslední dne asi kdy je tak hezky, od večera má pršet, to je škoda, stromy jsou barevné, do toho sluníčko to mám ráda a ne jak přijde déšť a všechno bude šedivé a mokré. To už aby rychle byly ty Vánoce a světýlka ve výlohách a tak…