ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
22.10.08 12:09

weela - taky to šlo poměrně rychle dolů. Z porodnice jsem jela o 11 kg lehčí, poslední 3 kila se pak držely, ale do 4-5 měsíců jsem byla zase napůvodní váze. Kojením to šlo fakt samo, měla jsem malého otesánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
22.10.08 12:28

Ellhana vy tam máte krásně? Tady je zataženo, a vypadá to, že bude každou chvilku pršet…aspon se bude hezky spinkat :wink:

milli tak to je paráda, kéž bych to taky tak měla. já mám blbej metabolismus a fakt snadno přibírám, ale zase snadno pak hubnu (u mě je to kolotoč jojo efektů, následnýho hubnutí, jojo,.........)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
22.10.08 12:42

no tak ja nejsem skromna. Muzu pribrat max. 10. :?

Nepodarila se mi tehu kila shodit. :evil:
Ale jak toho docilit,kdyz mam kazde 3hod. hlad a musim si neco maleho dobnout,protoze je mi zle?

Budu si muset nejake ty vitaminky koupit-protoze mam v praci docela stres-tak at nejsem porad na hromade.

Taky mam velke rezervy- musim neco nasprtat-nejak vam tu nestacim s temi vyrazy a s temi terminy. Jsem sto let za opicemi.
dokud jsem na nemocenske-pak to budu tezko stihat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
22.10.08 13:32

Dobre odpoledne, tak jsem zase uprostred docitani......bastim u toho cinske cili nudle v kurecim vyvaru. Ach ty chute. :roll:
Prekvapena: moc zdravim i tebe. Ja mam taky druhe tehu a bricho mi roste snad uz od momentu, kdy jsem se na druhe tehu zacla psychicky pripravovat. Jako kdyby to telo nejak podvedome vedelo a ja pribirala uz takovy mesic pred otehotnenim. Hlavne ty inkriminovane partie…zadek, bricho, boky. :twisted:
Ohledne diskuse o homeopatii.....verim ji, sama chodim, doted vzdy v pohode zazenem nastupujici nachlazeni maleho do dvou dnu pomoci homeopatik. Ale je fakt, ze musite kapnout na dobreho diagnostika. Chce to vytrvalost, viru a taky penizky. Ale je fakt, ze tem, kdo jsou k homeopatii skepticti, to moc nezabira. Zkratka sila podvedomi. Nezamitam klasickou medicinu, je potrebna, ale mela by se doplnovat i alternativou podle vule a chuti kazdeho. Jsou holt veci mezi nebem a zemi…nekdo chodi po doktorech roky (moje znama se snazila otehotnet 11 let) a nic a pak zajde k leciteli (jeji pripad), ktery taky neni vystudovany doktor, ten ji par mesicu sleduje, hovori spolu, pak ji da ranec bylinek na uzivani a pry, …uzivejte to kazdy den a snazte se.....uvidime se za dva mesice a prinesete mi rovnou flasku sampusu. A taky ze jo. Nahoda? Mozna jo, ale co kdyz ne? Mi na dnesni medicine vadi, ze jsou doktori brani za boha, pocitace nahrazuji lidsky kontakt, na osobni konzultaci neni moc casu, stres z administrace, kterou takovy doktor musi zvaldnout taky, no a jeste si myslim, ze i kdyz vis o anatomii naprosto vse, farmakologie je tvuj konicek, ale nemas cas na sblizeni se s „dusi“ tveho pacose, tak ti taky muze spoustu indicii uniknout a leceni jde k sipku.
Sorry, ze jsem se tak rozepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.10.08 13:37

Ahoj holky, já vás nějak nestíhám dočítat, natož reagovat :lol: . Přečetla jsem akorát posledních pár příspěvků. Já při prvním těhu přibrala taky rovných 20 kg, 10 jsem nechala v porodnici a dalších deset bylo pryč za 3 měsíce. Šlo to při kojení samo, vůbec jsem se nehlídala a pamatuju si, že nejvíc jsem jedla večer, když Jonášek usnul. Teď to bude asi mnohem horší, protože na začátku těhu mám o 10kg víc než když jsem byla těhotná poprvé :cry: a k tomu ten hlad je větší a větší, takže až budu rodit, bude ze mě slonice. Nemůžu si ale pomoct, je to silnější než já a když se nenajím, je mi zle. První kontrola u Dr. se už blíží, jdu zítra. Tak mi držte, prosím, palce :) , určitě vám dám během dne vědět. Mějte se hezky a opatrujte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.10.08 13:42

Taky mam cile, tvrdohlave az svehlave dite, ktere si dokaze pro:,–(it svuj nazor temer vzdy, jsme na ni docela tvrdi, ale stejne nas ma na haku.
S tim, ze na lecbu duse nema lekar cas souhlasim, sama jsem zavalena haldou papiru a hlavne, tech lidi chodi moc, nemam proste cas jim naslouchat. Homeopat ma zrejme casu dost a taky mu pacient na miste zaplati. Kdyz se obcas lidi dozvi, kolik stoji UZ, ktery ja musim mit hotovy i s popisem za 10 min, dost se divi, o poctech vysetreni, ktere musim denne udelat nemluve. Ja se taky divim, protoze bych mela vydelavat tolik, ze bych se mela kralovsky, bohuzel, delam v nemocnici a dostavam za spoustu prace velmi malo penez. Asi zivim regiment uredniku a vydelavam na amortizaci drahych pristroju. Nebo ja nevim, kam ty prachy mizi. M

• Citovat
  • Upravit
14079
22.10.08 13:45

Ellhana - mě ty testy u Matýska taky nedělali, asi budou teprve krátce zavedené. Když jsem se ptala Dr., jestli se mě týká to vyšetření z plodovky, jen se zasmál, že jsem na to mladice :lol: Prý až v 35 letech. Jo a k těm testům - kamarádka rodila letos v dubnu a loni touhle dobou jí dělali ještě ty trippletesty a vyšlo jí vyšší riziko DS, tak byla na plodovce a tam samozřejmě dobrý. O tom šíjovém projasnění jsem četla v knížce Deník příšerné matky (nebo tak nějak, jsou toho dva díly a doporučuju hlavně nejistým prvomaminkám :lol: )

Weela - tak to máme podobné. Když si nehlídám jídlo, lehko naberu. Dietou a cvičením to ale v pohodě dostanu pryč. Jenže nabírám většinou na stehnech, na zadku a tak.

Prekvapena - to by jsi se líbila mojí tchýni. Pořád mi předhazuje, že jsem hubená (na 173 cm mám 60 kilo), ale když jsem přibrala, bylo to zase moc. Ona přibrala jen 6 kilo (ale už před tím byla jak metráček). Jo jo, s tím neustálým jídlem taky bojuju. Zatím zabírá ovoce a zelenina, ale na jak dlouho?

Kpu - naprosto souhlasím s tou sílou podvědomí. Pro mě je asi nejlepší ta kombinace naší doktorky se znalostí homeopatie. Většinou nám nejdřív nabídne homeopatika a pak jako druhou variantu klasiku. Pokud to tedy není třeba angína nebo něco závažného.

Petula - držíme palce na kontrolu a pak napiš, co je nového!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
22.10.08 13:47

Ahoj holky,

tak jsem zpátky, miminko je v pořádku, má 2 cm a srdíčko bije . Mám průkazku, na další kontrolu jdu až za 4 týdny 19.11. Ale čekali jsme tam asi dvě hodiny, takže nakonec mi dělat UTZ s Janýskem na mě . Ještě že mám tam fajn gyndaře.

V pondělí jsem tady z toho měla dost depku, tak už jsem sem nešla. Všem, co špatně nebo nijak dopadla kontrola přeji lepší zprávy.

Štiko, nic si nevyčítej, třeba to příště vyjde. :wink: :wink:

Příští týden ve středu se stěhujem, tak na emimi nebudu mít čas a pak ani připojení. Ve spojení budu s holkama z června 2007, tak by vám kdyžtak napsaly, kdyby se něco dělo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
22.10.08 13:51

Vykyno - moc moc gratuluju ke kontrole a máš už to teda pořádnýho macka oproti nám ostatním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
22.10.08 13:52

Weela: hned zapomen na tu dietu!!!! To se v tehu nesmi. Zdrava zivotosprava jo, ale zadne nasilnosti. Pry by tehule moc nemela menit sve navyky po otehotneni…pokud jsi bastila i pred, tak to jen trochu uprav, ale zadne pocitani kalorii, nebo tak. Telo pry z toho pozna, ze jde na tvrde casy a zbavuje se vseho nadbytecneho, co te zatezuje, cimz je i ten tvuj mini podnajemnik. Hubnout fakt nesmis. Ja si taky rikam, ze az me prejde ta desna nevolnost, tak se budu snazit lepe ukocirovat i ty svoje chute, ale ted je mi tak ZLEEEEEEE, ze to zatim neresim. Proste do sebe placam podle chuti pate pres devate, abych tu nevolnost aspon trosku drzela v sachu. Jestli me ta nausea brzo prejde, tak se taky budu muset trosinku hlidat, nejim totiz za dva, ale spise za pet. :oops: :roll: Jsem 8+2 a brisko uz mam. :lol:
Stiko: drz se! Ja si myslim, ze zlobeni tve princeznicky mohlo mit s celou situaci hodne docineni. Ja pozorovala sama, jak se mi Theo transformoval pred ocima, kdyz jsem si prochazela obdobimi stresu, nejistoty, obav a on to 100% ze me citil. Byl sam uzkostlivy, budil se s nocnimi besy, furt by na me visel. Ale to si nijak nevycitej…to patri k zivotu. Deti jsou v rannem veku velmi citlive a intuitivni (nez je zkazime my dospeli :lol: 8). Ber to jako lekci od zivota pro vsechny zainteresovane a urcite bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
22.10.08 13:54

Vykyna - promiň, že se tak blbě ptám, ale ty jsi měla dítko u sebe? Mě teda dělá doktor zatím vnitřní UTZ, to si nějak nedovedu představit :oops: A mimísek je fakt pořádný pořízek, je o hodně větší, než většina ostatních. Gratulujeme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
22.10.08 14:02

Holciny s neposlusnymi ditky......ono kazdy by asi chtel takovou tu zlatou stredni cestu ze jo? Muj Theo je hodnounky, az moc, o nic si nerekne, nic sam nevyzaduje, hraje si sam, nebo za mnou prijde, sedne vedle me, strci si palec do pusiny a kouka do blba. Emoce moc neresi…radost prokazuje krasne, nadseni taky, ale chybi tam skala vzdoru, zlobeni se, frustrace, kriku, vzteku. Asi si myslite, ze jsem cakla, ze si na neco takoveho stezuji, alemi to taky neprijde optimalni. Skoro vubec neplace, a kdyz uz, tak ho v tom spise podporuji, rikam mu…to je dobry si poplakat, to patri k veci, zase se ulevi, kluci breci taky (takove ty kydy od prarodicu ze kluci nebreci me vzdycky pekne stvou). Takze asi tak.....jak ja si nekdy preji, aby se vztekl a necim po me hodil. Clovek si holt nevybere. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
22.10.08 14:11

já právě taky pořád něco někde zobu, ale ovocem já se nezasytím, nebo alespon ne na dlouho.
Já jen nechápu proč se kojením hubne? To vám bere z těla tuky?Asi blbá otázka co…ale prostě to nevím :oops:

Petula…ty se aspon můžeš uklidnovat tím , že jsi druhotěhulka ale já? Při druhém se teda nechci vidět… :lol:

vykyna gratuluju, super zpráva :-) Stěhování zvládni v klidu a bez stresů..

Korvapu nééé dietu držet nebudu, jen jak píšeš, musím si to upravit a trochu se hlídat, tím myslím to, že místo čokošky zdlábnu třeba nějaký ovoce,müsli a tak nějak to chci praktikovat. O miminko nechci příjít. To jsi o 2 týdny přede mnou já 6+5 a mám spíš vidět špek, kterej sem do ted zdárně zatahovala…už to nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
22.10.08 14:15

Holky, tak ja pribrala pri prvnim tehu 28-29kg! Maly se narodil 28.6. a ja jela 20.10. do Cech (podle toho si ty casove relacve tak pamatuji) a mela jsem dziny o dve cisla mensi, nez pred tehu (32 kilo bylo dole). Kojo, kojo, zlate kojo. Slo to samo. No ale zase jsem to potom trosku dohnala a pred tim druhym tehu sly 2-3 kila nahoru nejak sama (previti). Takze doufam, ze na tech 90kg opet pred vylodenim juniora neskoncim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
22.10.08 14:18

hmm tak na mě kojení vůbec nezabíralo.kojila jsem 19 měsíců,to bych musela být jak lunt,já musela radikálně změnit stravování,jinak bych byla jak koule.ale mám radost. ted mám skoro o 10 kg méně než před prvním těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí