Poradna duly
Jana Čurdová
ja mam 1.kontrolu 24.10. a termin porodu bych rekla 14.6.
// 16.10.
Metrik nejak neumim vlozit na svou stranku. ![]()
Teda to je nadlidskej ukol docist a jeste neco napsat ![]()
Tady je dneska osklive a podle toho vypada i moje nalada. Nejradsi bych vlezla do postele a nevylezla. a jde to? Nejde
.
K vaze se snad nebudu ani vyjadrovat, ale dala jsem si zavazek , ze v prosinci 2009 budu mit na zacatku sestku. Na mne teda kojeni take nezabiralo a to jsem se pri tom ani nejak extra nedokrmovala.
Prsa obvod 70 vam zavidim, ja mela vzdycky siroky hrudnik a posledni pulrok mam obvod 9O a sehnat neco pekneho je taky dost bojovka. Navic treba soupravicka-nemozne, protoze ty kalhotky co k tomu jsou jsou pro 130 kilo nejmin
a ja mam dole normal 40.
meluzinka - taky nemam hrudnik 70-mam ho od prirody vetsi a k tomu si pripocti obal a slapu ti na paty.
Taky bych spala az bych brecela-jenze se tu ted trapim s ukoly. malej je nemocny taky -tak zbyva domaci vyuka.
ahojky,
VYKYNA : veliká gratulace k srdíčku a k obříkovi
![]()
WAPIKU: doplňuji pro tebe info, TP 9.6. a KO 29.10., díky za doplnění ![]()
Já byla dnes po třetí s malou na zkoušku v jeslích, chceme to zkusit od listopadu na 1 den v týdnu, připadá nám to fajn pro její osamostatnění a aby si zvykla na kolektiv a přestup do školky byl pak pozvolnější. Zatím to zvládá docela dobře, nechávám jí tam zatím jen 2 hodiny + oběd. Mám docel velký dítko, tak je skoro o hlavu větší než ostatní děti
, jak kdyby patřila spíš do školky. ![]()
Tak já bych zase hrudník 70 vyměnila min. za 75, protože sehnat v 70tce kojící podprdu je nadlidský úkol, natož ve vel. jakou bych potřebovala - všechny mi byly volné, takže zapínání jsem měla vyjeté pomalu až za krkem a efekt podprdy tak šel do háje ![]()
váha - nabrala jsem 19kg z počátečních 47kg a ke konci jsem vážně už funěla…v porodnici jsem nechala asi jen 5kg a pak to šlo postupně a myslím do 6 měsíců jsem byla skoro na svém - teď mám 50kg/168kg a když mi zůstanou po porodu nějaká 2kg, tak budu jen ráda. Šlo to taky hlavně díky kojení - 19měsíců ![]()
stiko: co vím, tak mi z té revize dělali histologii.
Hm, 50 kilo jsem mela tak na zakladce. Ja pribrala v tehotenstvi asi 13kg, v porodnici jsem nechala 8 a tech pet se me drzi jeste ted, jsou to uz ctyri roky. A to jsem kojila bez mesice dva roky a nezrala. U me to nejak nefunguje. Ted mam na vahu porad stejne, ale zvetsilo se mi bricho a na nohou jsou mi lehce volnejsi kalhoty, pocitam, ze ne nadlouho. Uz jsem si koupila tehotenske kalhoty na stridacku s tema jedinyma, ktere pres bricho neskrti a privezla z chalupy tehotenske hadry. Skoda, ze jsem predtim mela o pet kilo min a rodila v rijnu. Pocitam, ze uziju tak spodary a puncochace. Kalhoty by mi sice ted jeste byly, ale jsou letni, ze
Na jare uz je neoblecu. Tak jsem si dneska prikoupila dalsi spodni pradlo, velikost XXXL.
váha: já přibrala jen asi 10 kg a asi 6 kg nechala v porodnici, po měsíci už na mě nikdo nepoznal, že jsem nedávno rodila, po půl roce kojení jsem byla 5 kg po svou váhou před těhu, jakmile jsem kojit přestala, tak se mi to během pár měsíců vrátilo a teď mám asi o 3 kg víc než před 1. těhu ![]()
Prsa mam porad stejne velky, resp. maly, jen takovy skladnejsi(nebo skladaci?), takze kojopodprdy pouziju stare, mozna prikoupim nejakou jednu hezci.
obvod. já mám 75 C, ale to teď neoblíknu ani náhodou C ještě jo, ale škrtí mě to na obvod, takže budu muset zavítat na nákupy, prsa se mi nezvětšila, ale spiš jakoby nabyla a zpevnila se, je to dobrý ![]()
ty jo - to je tak deprimujici-vsechny jste zhubly, kojily.
Mno
tak mam inspiraci - ze to teda tentokrat musim zvladnout. ![]()
ja kojila 20dni a pak kvuli zanetu mi to bylo zakazano.
Aspon to mam na co svest,ze jsem neshubla. ![]()
Hm, ja mela taky v sestinedeli zanet, desny, bylo to horsi nez porod, no nechci to vypravet, ale rozkojila jsem se s vydatnou pomoci manzela, ja si nedokazala tak ublizit, me tedy kojeni nezakazali. A ja pri kojeni nezhubla ani deko.
tak mě zatím kalhoty jsou dobře, ale to jen díky tomu, že je nemám přes břicho…
Taky mi na zadku a nohách visí.....ale včera jsem měla sukni jako do pasu no a byla celkem natěsno…tak jsem si uvědomila, že mi třeba za pár týdnů vůbec nic nebude.....co budu nosit…
![]()
Tak to já s podprdama problémy nemám, měla jsem vždycky 80B a jak jsem zhubla 10kg tak byli takový prázdnější, tak jsem někdy vlezla i do A…
Ale taky mám pocit, že je ten obvod tedka nějaký větší…k večeru už mě to škrtí.....
A holky kdy vám při prvním těhu začlo být malé oblečení a začlo vám růst bříško???
Holky ty záněty prsu to musí být soda.....mám pocit že to má hrozně moc žen…dá se tomu vůbec předejít…
prekvapena jo o tom lumpovi jsi vlastně psala…
tak to jste hodný, že mu pořizujete sourozence…promin jsem skleroza… ![]()
k zánětům: taky jsem měla náběh, asi 2. den po porodu, prsa jako horké tvrdé kameny se zatvrdlinama, nemohla jsem se jich doktknout, dávali mi panadol po 6 hodinách asi 3 dny a chtěli, abych se sprchovala chladnou vodou nebo obklady + že mám odstříkávat, což mi vůbec nešlo, hlavně přes tu bolest ne, tak přišla za mnou jedna sestra s odsávačkou a i přes tu šílenou bolest mi fakt pomohla, měla jsem před odstříkáváním prsa vždycky nahřát v teplé sprše po kojení hned chladit, byl to kolotoč, ale zvládli jsme to nakonec, hlavně díky té sestřičce bez zánětu.
Ještě si pamatuji, jak mi říkala, že mám prsa, na kterých kojení nebude vůbec znát, ale zánětem hodně trpí, nevím jak to poznala, ale kojení na nich nakonec znát bylo a pořádně, ale to až když jsem kojit přestalo, naštěstí se to srovnalo ![]()
Oblečení: já nosím strečové džíny, takže zatím dobrý, ale u normálních kalhot nesnesu zapnutý knoflík
a bude hůř, u prvního těhu jsem na sobě pozorovala změny ž kolem 15.-16.tt a okolí až po 20.tt, břicho mi vylezlo, že mě konečně někdo pustil sednout až v 7. měsíci, teď to asi půjde rychleji ![]()
Wapik
Já mám TP a KO už dávno napsané v podpisu a mám to i na těch estránkách asi sis nevšimla ale tak ještě jednou
KO 7.11
TP 5.6.09