Poradna duly
Jana Čurdová
@kanka80 Když to půjde, tak bych chtěla pracovat co nejdéle. V práci totiž nemám čas zabývat se něčím jiným než prací samotnou, takže nedumám nad kravinama a zbytečně se nestresuju. Pokud bych byla doma, vím, že pro mě bude mnohem těžší udržet se v klidu, že je s miminkem všechno v pořádku a moc bych se pozorovala. Takhle mi to opravdu vyhovuje, přijdu odpoledne z práce, večer rychle uteče, vařím nějaké jídlo, něco pouklízím, posedíme s manželem a jdu spát. Myslím, že času doma si na mateřské ještě užiju dost a já jsem poměrně společenský člověk, potřebuju kontakt s okolím, takže když jsem delší dobu doma, už mi lidi prostě chybí. Určitě chci na mateřské s mimčem někam jezdit třeba do mateřského centra, na nějaké cvičení, najít si nějakou kamarádku s mimčem apod., jinak bych se asi zcvokla. ![]()
@sylvis S tou fotkou je to zvláštní, s tím jsem se ještě nesetkala. To že Ti to sami nenabídnou je normální, musíš se o ni hlásit, když ji chceš, ale aby Ti ji odmítnul dát, to nechápu. Vždyť se to stejně platí, tak nevím, o co jde ![]()
@Fidofido To nepochopil asi nikdo, proč mi ji nechtěl dát. Tvrdil mi, že je na to brzo, a že stejně není moc dobře vidět. Přitom má už skoro 2cm, a co ho viděla já na UZ, tak bylo vidět docela pěkně. Za 14dní jdu znova na kontrolu, tak už si obrázek vybojuju
@Fidofido Ahojky, to já taky budu s mimčem všude možně chodit do kolektivu, aby pak nebylo závislé jen na mě nebo příteli
Dnes je mi zase blbě, dokonce mě i pichalo v boku, snad to bude ok
kontrolu mám až ve středu a to už mi dr. slíbil i fotku
@sylvis Já byla na první kontrole 7+3tt a to mi fotku taky nedal, protože tam nebylo nic moc vidět a teď půjdu na kontrolu 10+4tt a to už fotka bude ![]()
@sylvis dekuji
… je zvlastni, ze ti ji nechtel dat, i kdyby tam byl jenom puntik, tak by mu to melo byt jedno, kdyz si za to uctujou takovy penize
my mame prvni fotecku z druhe KO v 8+1tt a ted klasickou a 3D z 11+1, ani jeden dr. s tim problem nemel, ale tak snad priste uz ti ji da bez problemu ![]()
@Clairisek byla jsem na kontrole 8+3tt na další jdu 10+3tt. Podle mě byl vidět pěkně, ikdyž doktor říkal, že se schovával a že ho nemohl pořádně změřit, nakonec se to ale povedlo. Snad mi ji příště dá
Ahojky holky, s tou fotkou je to teda zvláštní… I když tam podle doktora není nic moc vidět, tak ti jí snad může dát, co mu to udělá, zvlášť když si za ní zaplatíš. Těhotná seš ty a pro tebe ta fotka něco znamená. To, že pro něj ne, není důvod, aby ti jí nedal. Já jsem dostala prvn fotku, když jsem byla 9+4, to jsem byla na druhý kontrole. Na první tam nebylo skoro nic, tak jsem si o ní ani neříkala. A doktorka po mě ani nic nechtěla, to jsem byla docela překvapená…
@Fidofido píše:
@kanka80 Když to půjde, tak bych chtěla pracovat co nejdéle. V práci totiž nemám čas zabývat se něčím jiným než prací samotnou, takže nedumám nad kravinama a zbytečně se nestresuju. Pokud bych byla doma, vím, že pro mě bude mnohem těžší udržet se v klidu, že je s miminkem všechno v pořádku a moc bych se pozorovala. Takhle mi to opravdu vyhovuje, přijdu odpoledne z práce, večer rychle uteče, vařím nějaké jídlo, něco pouklízím, posedíme s manželem a jdu spát. Myslím, že času doma si na mateřské ještě užiju dost a já jsem poměrně společenský člověk, potřebuju kontakt s okolím, takže když jsem delší dobu doma, už mi lidi prostě chybí. Určitě chci na mateřské s mimčem někam jezdit třeba do mateřského centra, na nějaké cvičení, najít si nějakou kamarádku s mimčem apod., jinak bych se asi zcvokla.
To seš můj člověk
taky pracuju a chtěla bych pracovat, co nejdýl to půjde. Zatím mi nic moc není, tak s tím nemám problém. Jen se musím naučit být v klidu a nenechat se vytočit každou kravinou. Taky bych pak na mateřský chtěla nějakou kamarádku s kočárkem, abych měla s kým chodit ven a s kým podrbat a tak
nerada bych byla zavřená celý dny doma a nemít ani s kým pokecat, to by byl můj konec. Tak doufám, že najdu spřízněnou duši třeba tady anebo v porodnici… V okolí nemám žádnou těhotnou kamarádku, bohužel…
Ahoj holky, tak dneska potvrzeno těhu 6 tt, takže k ovu došlo o 14 dní později, dle ms to měl být 8 tt, ale při naší frekvenci přesně vím kdy to bylo, takže jsem se s panem doktorem krásně sešla ![]()
Holky chci se zeptat, jestli je Vám taky na začátku blbě, mě u prvního těhu nic nebylo a teď je mi fakt zle, ráno je mi na zvracení, ale zvracet neumím tak to nějak přejde, pak mě tlačí pupek a takto se to střídá celý den, ještě minulý týden to bylo O. k. No to si koukám užiju
![]()
@Jupí Ahojky, já bych řekla, že je to normální… Mě bylo taky špatně, teď to přešlo, tak jsem ráda. A jestli chceš, tak se připoj k nám do větší diskuze a tam uvidíš, kolika nastávajícím maminkám je špatně. Takže neboj, nejsi v tom sama ![]()
@Jupí Ahojky, jj, nejsi v tom sama, jsem v 10týdnu a bývá mi pořád dost zle, jsem pak protivná a nic mě nebaví
Taky nezvracím, ale asi bych to hodněkrát spíš uvítala
Nepomáhá na to nic, ale slyšela jsem o nějakých homeopatikách, tak se na to zitra při kontrole zeptám doktora ![]()
Holky děkuji za Vaše reakce, já jsem fakt nemožná. Nejsem v tom sama. Aspoň, že si můžu takto člověk ulevit. Svému milému tohle vyprávět, to je jak když házíš hrách na stěnu.
Dneska je mi zrovna od rána opět špatně, ale podbřišek mě tlačí jak kdybych to měla dostat a celé tělo se tváří jak při nějaké chřipce. No to bude boj.
@Jupí Ahojky, i já jsem v 10týdnu a nevolnosti už jsem nepocítila 14dní. Doktor říkal, že je to v pořádku. Ikdyž jsem měla pořádný strach o prcka, když jsem se ráno probudila a ranní nevolnosti nikde. Držím palečky, aby to brzo přešlo i tebe
Holky já mám spíš jiný problém. Ať dělám co dělám, pokaždé kolem 11večer musím do ledničky, protože mám neskutečný hlad. Ale jestli to tak půjde dál, tak se za chvilku neunesu
máte s tím nějaké zkušenosti?
Ahojky Holky…vsechny vas moc zdravim chci se zeptat na Vase zkusenosti.Od pocatku tehu se opravdu cpu vitamina v prirodni forme jako veskere ovoce a zelenina a jeste navic beru GS mamavit+DHA a i presto se o me pokousi pekna ryma…boli me hlava, poboliva v kruku a jsem porad opravdu unavena a posleni dobou me i zacina pri smrkani tect krev z nosu…poradte mi prosim nejakou babskou radu…nechci zadne leky, aby to mimiskovi nejak neuskodilo.Vim,ze se rika, ze nelecena ryma trva 7 dni a lecena tyden, ale v souvislosti s timto inverznim pocasim si myslim, ze me to jen tak nepusti.Ale je mi to opravdu zahadou…kdybych vedela, ze nemam ty vitaminky, ale takhle…ach jo..uz at je to pryc…jinak vsem Vam preju krasne dny… ![]()