Poradna duly
Jana Čurdová
@Kacenka712 Ahoj, zkus si nalistovat pár stránek zpátky, tam jsme to s holkama řešily, všechny babské rady, možné i nemožné. Ať je Ti brzo líp! ![]()
@sylvis Tak to jsme na tom úplně stejně
jsem taky v 10 týdnu a špatně už mi nebylo dobrých 14 dní. Občas teda jo, ale jenom maličko, asi aby se neřeklo a je to spíš z hladu než od těhotenství
taky mám docela strach, aby bylo všechno v pořádku, takže si mě docela uklidnila. No s tím večerním jedením moc zkušenosti nemám, protože chodím spát tak brzo, že v 11 už mám hlubokou půlnoc
ale je pravda, že dřív když jsem šla spát pozdějc mi bývalo strašně zle a pomohlo jen to zaspat. A co si dát jenom nějaký ovoce nebo zeleninu, zaplácnout žaludek?
@Kacenka712 Já jsem teď taky bojovala s nemocí. Pálilo mě v krku, bolely průdušky… Na ten krk jsem měla pastilky od Vincentky, docela se mi po tom ulevilo. Ale jinak jsem žádný prášky taky nebrala a protrpěla to. Zápasím s tím už 9 dní
teď už jen občas smrknu a kejchnu, ale ráno mě vždycky pálí v krku
tak snad i to přejde a budu zase fit… A jak psala @Fidofido, někde se to tady probíralo. A pomoct by ti měli i v lékárně, i když já se toho trochu bojím… Anebo pak praktický doktor…
Holky, takže já se odpojuji, dnes jsem se právě vrátila po revizi z nemocnice. Takže termín 23.6.13 je pryč…
![]()
@Rimnaha Moc mě to mrzí
Přeju, abys byla co nejdřív v pořádku a mohli jste se zase pokusit o miminko ![]()
@Janenina Ahojky, tak to se máš, že Ti už nebývá šoufl
Já jsem taky v 10týdnu a špatně mi bývá pořád
a větší hlad už taky pociťuju a když přijdu v noci z práce taky koukám do ledničky
Dnes mám kontrolu, odběr krve a dr. mi slíbil už i fotečku, tak se móc těším ![]()
Ahoj holky, tak jak mi bylo ráno dobře, teď je mi blbě. Tak jsem se v práci nasrala, že mi až vyhrkly slzy. Kdybych tu na stole neměla práci, co musí být dnes hotová, tak se na to vyse.ru a jdu domů. Až mě rozbolelo bříško.. Dala jsem si sladkou tyčinku, rozdýchala to a snad už to bude ok..
@Maky.p Budu na tebe myslet s kontrolou
A pak se pochlub s fotečkou
já jdu na odběry krve zítra a 5.12. na UZ, který je součástí screeningu. S tou prací tě naprosto chápu, mám to úplně stejně
když máme mzdy, tak se nemůžu sebrat a odejít, protože to za mě nikdo neudělá
takže když jsem byla nemocná, chodila jsem do práce a nikoho to u nás moc nezajímalo… Přítel mi furt řikal, abych zůstala doma, ale já prostě nemohla
A to na*rání v práci znám bohužel víc než dobře… Moje nadřízená se ke mě chová tak, že se mnou už vlastně nepočítá a můžu ti říct, že je to fakt hnusný a dost mě to mrzí. Chodím poctivě do práce a makám a co si za to vysloužim?! A místo toho, abych teda pomalu předávala práci někomu jinýmu, tak dostávám ještě další?! A přesně tomu jsem se chtěla vyhnout tím, že v práci oznámim, že jsem těhotná… Ale tady se na to moc nehraje… Ano, řekli mi, že můžu jít dřív z práce, když mi bude blbě, ale máme tady služby v kanclu, kdy tu musíme bejt do šesti, takže jít dřív nemůžu a v době mezd už vůbec ne. Takže je mi tahle benevolence celkem k ničemu. Věř, že tě naprosto chápu. Já se snažím brát to s nadhledem, ale fakt mi to nejde… Vždycky se musím uklidnit, musím si uvědomit, že nosím dítě, kterýmu to neprospívá…
@Janenina - já se taky pak snažila rychle uklidnit, pohladila jsem bříško a za chvíli to bylo ok.. Máme to holt na prd.. Dneska mám jaksi blbej den od rána, nic mi nevychází.. Ještě že půjdu za chvíli domů a zdřímnu si..
Ahoj
my máme termín 11.6.
jinak s těmi nevolnostmi.. než jsem otěhotněla každý mluvil o ranních nevolnostech. Já mívám nevolnosti zásadně večerní
většinou když ulehnu do postele a většinou to zaspím. Zítra jdu také na odběry krve a na UZ tak doufám, že bude vše v pořádku ![]()
Jak si to tak čtu, tak máme každej něco, je to fakt děsný. Mě je dneska třebas celej den blbě. Furt pocit na zvracení, přitom mám strašný hlad, bolí mě hlava a to ještě musím fungovat v práci. Holky držte se ![]()
@Rimnaha píše:
Holky, takže já se odpojuji, dnes jsem se právě vrátila po revizi z nemocnice. Takže termín 23.6.13 je pryč…![]()
![]()
Ježíš to je mi taky moc moc líto. Určitě to vyjde příště.
@Rimnaha je mi to moc líto, ale budu držet palečky, ať je brzo vše ok
@Janenina taky chodím spávat brzo, většinou už kolem 9hod nevím o světě kolem. Ale 11 je právě ta hodina, kdy se probudím, protože musím na záchod
k tomu mi začne kručet v břiše, takže to vezmu přes ledničku. Ovoce většinou vyhraje, teď zrovna vedou zavařené broskve. A když né ovoce, tak aspoň jogurt.
Holky teď mě spíš trápí to, že jsem na neschopence, ale někde jsem vyčetla, že je povinnost zaměstnavatele přeřadit vás na místo, které je pro vás vhodné. Doktorka mě totiž nechce pustit do práce, z důvodu rizikového pracoviště. No a pokud se nenajde taková pracovní pozice, je to problém zaměstnavatele, tudíž zůstáváte doma ale mzdu vám musí proplatit bez jakékoliv ztráty. Zdá se mi to trochu jako blbost, ale na některých stránkách jsem to tak viděla. Nemáte s tím nějaká nějakou zkušenost??
@sylvis Ahojky, zkusím mrknout do zákoníku práce a uvidíme. Ale možná to tak fakt je…
@sylvis No tak podle ZP to je tak, že pokud jako těhotná vykonáváš práci těhotným zakázanou, zaměstnavatel je povinen tě přeřadit na jinou pozici. Pokud si na této pozici budeš vydělávat míň máš nárok na vyrovnávací příspěvěk. Nikde jsem tam ale bohužel nenašla nic o tom, že pokud zaměstnavatel takovou pozici nemá, tak ti náleží mzda… Ale to neznamená, že to tak není. Možná bych zkusila zavolat na ministerstvo práce nebo inspektorát práce…