Poradna duly
Jana Čurdová
To máte dobrý, že máte na výběr. A co to ten screening vlastně je? Jak jsem psala, on mi doktor nic neřekne.. ![]()
@Anabellkaa Co to máš za doktora
nebyl tam náhodou jen nějaký brigádník
Můj dr. mi dal brožurky k oboum vyšetření, ale je toho hodně i na internetu, když si zadáš screening v 1.trimestru. A co je hlavní, na screening s Tebou může i partner ![]()
@Anabellkaa
no já si o tom něco načetla na netu, nejdřív ti vezmou krev, z tý zjišťujou hladiny několika hormonů a látek, a pak je podrobné utz, kde měří tzv. nuchální translucenci,(každý mimino má v těhlech týdnech na zátylku takovej kožní lalok plnej tekutiny, měří se jeho tloušťka) zjišťujou přítomnost nosní kůstky, pak ještě nějaká lebeční kůstky zkoumaj a pak asi celkově, počet končetin, jestli tam nejsou nějaký deformace, abnormality, jo a celkově se screening hodnotí dohromady krev plus utz, z toho vypočítávají míru rizika, výsledek je pak buď pozitivní(blbej), nebo negativní(dobrej).
Ahojky holky ja mam jit na screening 6.12 ( co to vubec obnasi?) a nikdo mi tedy nerikal ze by se melo neco platit tak jste me pekne zaskocili
Ja neviem, ale za uzv screening ani za genetiku (teda 1.trimestrální screening) som neplatila, ani som nepočula, že by sa za to malo platiť. ![]()
@johankakoz píše:
Ahojky holky ja mam jit na screening 6.12 ( co to vubec obnasi?) a nikdo mi tedy nerikal ze by se melo neco platit tak jste me pekne zaskocili
Vítej v klubu neinformovaných ![]()
Jo diky za vysvetleni az ted mi naskocili vsechny zpravy tak testy krve mame za sebou z minuleho tydne a ted tedy 6.12 ultrazvuk…prosim vas kdo jste na neschopence ( ja uz od zacatku kvuli zamestnani) jak dlouhé máte vycházky? diky ![]()
no pripadam si jak blazen 37 leta zenska prvni ditea nic nevi a nikdo nic nerekne ![]()
@kanka80 píše:
@Anabellkaa Co to máš za doktoranebyl tam náhodou jen nějaký brigádník
Můj dr. mi dal brožurky k oboum vyšetření, ale je toho hodně i na internetu, když si zadáš screening v 1.trimestru. A co je hlavní, na screening s Tebou může i partner
Je to bývalý primář Liberecké nemocnice, co jsem slyšela. Je hodně dobrý, má ultrazvuk a screening dělá přímo u sebe. Přešla jsem k němu od mí příšerný doktorky (hodně bolestivé a necitlivé vyšetření, když jsem přišla s problémem, tak se mi vysmála a při vyšetření vám mezi nohy koukali 3 lidi - ona, asistentka - zapisovatelka a sestra. Neměla v ordinaci ultrazvuk a zanedbala strašně moc pacientek, co jsem se dočetla na netu teprve po 9 letech u ní. ![]()
@johankakoz píše:
Jo diky za vysvetleni az ted mi naskocili vsechny zpravy tak testy krve mame za sebou z minuleho tydne a ted tedy 6.12 ultrazvuk…prosim vas kdo jste na neschopence ( ja uz od zacatku kvuli zamestnani) jak dlouhé máte vycházky? diky
Jsem doma třetí týden, taky kvůli zaměstnání. Mám 6 hodin denně, víc prý už od ledna nedávají. Kolik máš tedy ty?
ja dostala 4 hodiny že prý to víc nejde,(i iva odsud říkala, že měla 6 hod.) ale slyšela jsem, že se dá žádat sociálku o neomezené vycházky chci to zkusit
@johankakoz píše:
@Anabellkaaja dostala 4 hodiny že prý to víc nejde,(i iva odsud říkala, že měla 6 hod.) ale slyšela jsem, že se dá žádat sociálku o neomezené vycházky chci to zkusit
Zkus to, pak dej vědět, jak jsi uspěla. Aspoň abys měla těch 6. 4 jsou hodně málo, třeba o víkendu..