Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Michaela99 píše:
Blechy ani jinou havěť doma nepěstujeme takže to určo ne. Napadlo mě u mámi z kočky co se tam ochomejta kolem baráku ale to by ty fleky přece v jednu chvilku nezmizely a neoběvili se zas jinde. cestují mu po těle…
no oni obcas prijdou nezvani a nevitani ani nevis…
zanama mela doma blechy aniz by mela nejaky zvire..doted nechapou odkud se tam vzaly ![]()
Mi se dělají takové fleky 1)jako alergická reakce na nikl
@cizova píše:
Mi se dělají takové fleky 1)jako alergická reakce na nikl
- když se opřu o něco(o stůl třeba) a nebo si třeba přeložím ruce, nohy atd vzniknou mi tím přesně takovéhle otoky s bílým středem které strašně svědí…a přitom stačí fakt chvilinka…jednou sem se opřela o hranu stěny bokem a udělalo se mi to i na boku
![]()
To by mohlo být taky možné jelikoš i já jsme alergická na nikl. Variant je tolik že se mi z toho hlava točí.. bude nejlepší k RD. aby mi poradila.. hodl ho bude muset vzít i bez karty nebo jedu na pohotovost.
@Michaela99 píše:
To by mohlo být taky možné jelikoš i já jsme alergická na nikl. Variant je tolik že se mi z toho hlava točí.. bude nejlepší k RD. aby mi poradila.. hodl ho bude muset vzít i bez karty nebo jedu na pohotovost.
tak co u dr? Co je to?
@Kamča.dalmatinka píše:
tak co u dr? Co je to?
Tak sme byli na pohotovosti a je to alergie na okurku(hadovka) přitom mi ji malej jedl už tolikrát a nikdy nic. Teď najednou se po ní osypal.Ale jsem ráda že to nebylo nic horšího. ![]()
@Michaela99 a podle čeho jste poznali, že je to reakce zrovna na okurku???
@Renčí2 píše:
@Michaela99 a podle čeho jste poznali, že je to reakce zrovna na okurku???
my ne.. byli sme s malým v nemocnici a na alergoligii nám to řekli ![]()
@atominnka píše:
@Michaela99 ty jo na okurku??? to taky jde?![]()
![]()
Jo jde.. taky jsme nad tím kroutila hlavou. Celou dobu mi je jedl normálně i ty nakládané a najednou vyrážka.. taky se mi to nezdá ale když dr řekla.. tak to tak asi pujde. Ještě se na to raději přeptám u své dětské ale malý opravdu co nedostal okurku a tak fleky nikde ![]()
@Michaela99 to mi řekni.
naše malá právě salátovku miluje, já myslela, že na tu snad alergie ani není
Ale pokud dr říká, že je, tak asi je ![]()
to máš jako já - alergie na coldrex a paralen.. Taky to nikdo nikdy neslyšel a všichni kroutí hlavama ![]()
Ahoj, prosím o radu. Synovi se včera objevila červená skvrnka s bílým uprostřed na těle. Měl klíště před 2,5 měsíci. Nevím, jestli plašit, že by se mohlo jednat o boreliozu. Jak dlouho to mám sledovat. Četla jsem, že takové skvrny se objeví a mizí. Přikládám foto, ale není moc kvalitní, ale snad to na ní někdo uvidí bystrým okem. Nevíte jinak, co by to mohlo být? děkuji
@evulkanov to kliste bylo na stejnem miste? pak plas…a hned. radeji zbytecne plas, nez resit nejake silene stavy a nasledky.
@KackaDoup právě, že nebylo - bylo na lýtku. ale když jsem říkala doktorce, že měl klíště, tak říkala, že mám jen hlídat, kdyby se objevily takovéto podobné skvrny KDEKOLI na těle, ne jen tam, kde bylo to klíště. a i jsem o tom četla. tak nevím. jo a je to hladké na dotek..