Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli některá maminka tady neví, jestli se dá koupit mléko bez laktozy v balení po jednorázových dávkách??
malá mi nechce nic než prso, teď máme dietu k tomu a už mě nebaví utrácet za velká balení bezlaktozového mléka, když ho použiji třeba jednou a pak to sypu do koše ![]()
takhle je to i se sunarem, prostě mlékama všeobecně. nestíháme ho vypít. díky moc za rady…pěkný den ![]()
Tak to jsem sama zvědavá, jestli někdo takové zná. Za mě nee, nikdy jsem takové neviděla, i když by se hodilo… ![]()
A kolik je malé? Protože od roka už můžeš dávat klidně zajíce a ten není drahej a můžeš ho spotřebovat pro sebe
My kupujeme al 110, nechutná jak bliti, mám ho třeba i 14 dní v lednici, ale většinou ho sníme do týdne. Protože kojim, tak ho ma nejen malá v kaši, ale i já v kave, dělám z něj puding, omáčky, péču z něj. Stojí 100-130 kč piksla.
Pokud jde ciste o laktozu (ne BKM) a nemusi to byt UM, tak me napada koupit bezlaktozove krabicove (normalne tekute) a davky zamrazit. Da se koupit v nekterych super-hyper, myslim, ze i v DM. Zajic nema slozeni jic moc teda, navic si nejsem jista jak je na tom s tou laktozou, v nekterych myslim cosi z mleka bylo ale ted presne nevim..
@vermace píše:
Aha,..a kupujete ho v lékárně?
@vermace píše:
Aha,..a kupujete ho v lékárně?
My kupujeme al 110, nechutná jak bliti, mám ho třeba i 14 dní v lednici, ale většinou ho sníme do týdne. Protože kojim, tak ho ma nejen malá v kaši, ale i já v kave, dělám z něj puding, omáčky, péču z něj. Stojí 100–130 kč piksla.
@vermace píše:
Malé bude 16 měsíců-vůbec nevím, co je zajíc?
Tak to klidně můžeš dávat užto. Třebas tady ten http://www.vegshop.cz/…g-vegan.html ten je fakt dobrej i na chuť, malej mi mlíko nepije, zvrací ho, todle si trochu dá. Ve zdravých výživách mají na výběr více mlék. Ten zajíc stál 58,– i u nás ve výživě a dá se dávat do kafe.
@vermace mají v tescu a další marketech. žlutý rýžový, modrý s přídavkem vápníku, zelený sójový..
@vermace píše:
My kupujeme al 110, nechutná jak bliti, mám ho třeba i 14 dní v lednici, ale většinou ho sníme do týdne. Protože kojim, tak ho ma nejen malá v kaši, ale i já v kave, dělám z něj puding, omáčky, péču z něj. Stojí 100–130 kč piksla.
Jo jo v lékárně. Vyrábí ho nestlé
Nejlevnější obyč bezlaktózové je v Intersparu a v Kauflandu. V DM už stojí 2× tolik.
Zajíc je složením pěkný hnus.
Krom toho je to sojové mléko, to bych malému dítěti nedala.
Problém je v tom, že ty bezlaktozove mlíka chutnají jak blitky. Ten al 110 je podle mých zkušenosti nejlepší. A je jako mlicko, žádná pachuť.
@omites píše:
Nejlevnější obyč bezlaktózové je v Intersparu a v Kauflandu. V DM už stojí 2× tolik.
Zajíc je složením pěkný hnus.Krom toho je to sojové mléko, to bych malému dítěti nedala.
není sojové
@monika32 píše:
není sojové
Nektere jsou sojove, nektere ne (ryzovy, pohankovy)nicmene to slozeni neni fakt nic moc. Skoro si rikam proc to prodavaji ve zdrave vyzive ![]()