ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
3.1.07 21:34

Ahoj holky těhulky!
Petro, to jsem ráda, že je tu někdo z Pražských luhů a hájů! Já sice nejsem úplně z Prahy, ale z Brandýsa je to kousek!
Kim - můj první porod (2/2000) nebyl nic moc, ale vlastně to asi bylo normální. Za to ten druhý byl za odměnu. Byl to také červenec (2005), strašný vedro, tak mě Šimánek dlouho netrápil a za půl hodinky už na mě koukal. Užívala jsem ke konci těhotenství bylinné čaje a věřím tomu, že díky tomu jsem rodila jak po másle. Až to bude aktuální, určitě Vám napíšu, co si nakoupit, protože já na to vsázím!
Ještě jsem chtěla něco napsat k tomu hubnutí za pomoci kojení. Je to podle mě velice individuální. Dceru jsem kojila do půl roku, ale protože byla spinkací a jídlo jsem ji musela nutit, tak jsem nezhubla ani deko! Všechna nabraná kila (a že jich bylo!!!!!) jsem nechla až na kole na Šumavských kopcích :P ! Šimánka jsem kojila ještě nedávno asi do 15. měsíců, a protože byl neskutený nespavec a dravec, tak jsem po dvou měsících po porodu byla hubená jak koza! Takže se musíme každá nechat překvapit, jak s námi děťátka zacvičí :D !
V pátek mám kontrolu a UTZ, tak se už nemůžu dočkat, doufám, že mě neodbydou jako minule!
Přeji pohodu
 EVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
3.1.07 21:37

Ahoj holky, škoda, že už nebydlím v Ostravě, to by byl pořádný babinec, kdybychom se všechny místní těhule sešly. Už druhým rokem se snažím zvyknout na východní Čechy, ale stále často s nostalgií vzpomínám na mou rodnou Ostravu.
Chtěla jsem se vás zeptat, protože mne tchýně o svátcích trochu vyvedla z míry tvrzením, že by dítě mělo spát od počátku samo ve svém pokoji, protože se s takovou manžel nevyspí!!! Jaký teda na tohle máte názor?
Hezký večer,
zdraví vás Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.1.07 22:29

Ahoj holky,
jak čtu vaše příspěvky z ultrazvuků, tak se čím dál tím víc těším na zítřek. :D Jsem hrozně napnutá jak bude mimísek vypadat, kolik bude měřit atd. Mám i obavy, aby bylo vše v pořádku. Po těch třech potratech se moc bojím. Jsem ráda za každý bezproblémový den. No zítra vás budu informovat.
Jinak včera jsem to riskla a objednala jsem si těhu manžestráky na Bebefieldu. Zkoušela jsem si ve městě nějaké za tu stejnou cenu a nebylo to ono. Tak snad mi budou a nebudu je muset vracet. Projela jsem toho oblečení na internetu hodně, ale tohle se mi fakt líbí nejvíc.
Cítím se dobře, takže jsem si řekla, že se nebudu válet a začnu něco dělat. Mám kolem baráku dost práce, kterou jsem odkládala, jelikož moje zaměstnání bylo dost časově náročné. Pořád jsem říkala, že až budu na marodním před mateřskou, tak se do toho všeho pustím. U našich máme s manželem už tak 3 roky ještě spousta věcí (bydleli jsme tam rok), tak si je musím taky konečně převést. No a začala jsem taťkovi pomáhat s administrativou v jeho firmě. Budu fakturovat atd. Zaměstnával tím do dneška babičku, ale už začala dělat velké chyby a čeká ji tedˇ operace šedého zákalu. Tak je taťka rád, že to můžu převzít a budu mít na to i čas. Chudák to nestíhá. Chce mi za to dávat nějaké ty korunky na přilepšenou k marodnímu, tak asi neodmítnu a budu je šetřit na výbavičku pro mimíska.
Je mi moc líto, že tu není nikdo z okolí Teplic. Ráda bych poznala osobně kamarádku, se kterou bych mohla sdílet vše kolem těhu. Jsem moc ráda, že mám VÁS. Je to pro mě velký přínos. :)
Tak se mějte fajn a zítra ahoj.
 Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
3.1.07 22:34

Ahoj holky,
taky jsem se dlouho neozvala,ale znáte to.........vánoce. A teď jsme byli přes silvestra na horách. Sice bez sněhu,ale i tak jsme si to užili. Udělali mi dobře hlavně ty dlouhý procházky. Já jdu na kontrolu v úterý, tak doufám,že bude vše jak má být!
Jinak já zatím přibrala jen půl kila,ale myslím,že teď to teprve začne, Všichni mi říkají,že bříško začíná být vidět právě ve 4měsíci.A je fakt,že se mi nějak zvětšuje. :oops:
Dneska jsme byli v Praze,tak jsem koukala na miminkovský věcičky,ale všude mají jen zimní,tak ještě počkám.

Mějte se krásně a já se na vás zase mrknu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
3.1.07 22:52

Ahoj holky,

nezlobte se na mě, že nepíšu, ale alespoň si poctivě čtu příspěvky ( to jsem ale vyčůránek, že?)!!

Koukám, že jste všechny v pořádku, miminka pěkně rostou!!!

Milis - taky se mi líbí rifle od bebefieldu!! Musíš napsat, jak jsi spokojená, až je budeš mít doma!! Mě málokdy sednou rifle, ale když ty těhu mají úplet, tak by to mohlo být lepší!!! Budeš mít takový ten úplet přes celé bříško??
Taky jsem přemýšlela, že si koupím rovnou 3/4ťáky, že bych je teď nosila s kozačkama a na jaře a v létě jen tak!!

Kouličko - fakt asi platí, že každé těhu, porod i dítě jsou jiné!! To jsem zvědavá, co mě po naší malé hyperaktivce čeká!!!

Pajk- to je prima, že se ti tak mrskal!! Já jsem byla dnes taky na UZV a mimi bylo hodně v klidu a kdyby tam nebylo vidět to pumpující srdíčko, tak bych byla nervózní!!! Ukázalo krásně prdelku, škoda, že ještě není vidět, co to bude!!!

Holky - já bych se nákupům oblečků vůbec nebránila, člověk z toho má hroznou radost a pořád se v tom přehrabuje a těší se!!

Pá všechny se držte a mějte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
4.1.07 08:12

Ahojky,
Kik nestraš mě s tou velikostí mimíska. Doktorka mi řekla, že je velké tak akorát!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 09:25

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
4.1.07 10:23

Kim - ta nemoc se jmenuje PREEKLAMPSIE!

Vložím článek -

Co je to preeklampsie?
19.11.2006

7% prvorodiček v těhotenství onemocní chorobou jménem Preeklampsie. Při dalším otěhotnění se počet snižuje. Nemoc je rozpoznatelná již během začátku těhotenství, projevuje se vysokým krevním tlakem, otoky nohou i rukou, váhovým přírůstkem, bolestmi hlavy a přítomností bílkoviny v moči. Mezi další příznaky patří poruchy vidění, zvracení a bolesti břicha. Po porodu preeklampsie mizí.

Závažnost této nemoci spočívá v tom, že preeklampsie způsobuje poruchu funkce placenty a tak může dojít ke zpomalení růstu plodu v děloze. To může být poté důvodem vyvolání předčasného porodu. Ten je nutné postoupit v případě, že vysoce stoupne krevní tlak těhotné, dojde k poklesu funkce ledvin nebo se zhorší zdravotní stav plodu.

Preeklampsie se dá zjistit během těhotenství a neznamená, že neporodíte zdravé dítě. Panika tedy není na místě i když preeklampsií trpíte. Lékaři vás budou pravidelně kontrolovat a měřit krevní tlak. Ženám se také doporučuje aspirin, který závažnost nemoci snižuje. Budete také užívat léky snižující krevní tlak, které jsou pro vás i v těhotenství bezpečné. Úplná prevence proti preeklampsii zatím není vyvinuta, někteří lékaři doporučují užívání vitamínů C a E ještě před těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 10:29

Kik a Pajk, gratuluji ke kontrolám! Nic si z toho nedělejte, my měly (předpokládám, že mám v příšku holčičku :-) naposledy 4,85 a to jsem byla ve 12tt a TP mám skoro jako Pajk 3.7. Dneska v noci porodila moje kamarádka tak se chystám pro pár rad (samozřejmě až později až to bude možné). Špinění konečně přestalo, doktorka mi říkala, že mě topravděpodobně souviselo s placentou a dneska jsm na www.rodina.cz četla, že v 15tt je plně ukončen vývoj placenty. Tak snad to bude už ok. Už je mi i líp, dobrala jsem antobiotika a tak se konečně chystám v sobotu do světa :-) Potřebuju plesové šaty a hlavně … chci koupit pár pidi oblečků, tak už se moc těším.

Holky, není taky někdo z Blanska či soíš Brna a okolí?? Asi ne co :-(

S OZP žádné zkušenosti nemám, ale je pravda, že jsem se dívali s přítelem po různých pojišťovnách co která nabízí pro těhulky a OZP toho měla opravdu nejvíc! Tak přemýšlím taky o tom, že se zaregistruji u nich. Každá koruna dobrá. Já už si zaplatila 15ti týdenní kurz cvičení + přednášek pro těhotné za 3200,– a 600,– za plavání, takže by se příspěvek určitě hodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 10:41

Holky, k těm kalhotům z Bebefieldu … taky jsem to riskla a objednala jsem si rifle a na to, že mám problém si koupit rifle mi sednou jako ulité a jsou fakt super, jsme spokojená. Jestli můžu poradit, objednejte si opravdu tu velikost, kterou máte teď, ne větší. Paní, která to má na starosti mě ochotně poradila. Podle jejich velikostní tabulky bych měla mít 40, ale normálně mám všechno 38, tak jsem si objednala 38 a jsou dobrý. Nejsou s tím širokým páse přes břicho, jen ty pod bříško, abych je mohla nosit i po porodu než se dostanu do svých původních.
Potom mám ještě oranžový menžestráky od Mutti, ty jsou přes bříško, aby bylo trochu tepleji a jsou moc pohodlný.

Tak hodně zdaru při nákupech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
4.1.07 10:43

Příjemný a krásný den budoucí maminky :-)

holky děsíte mě stou velikostí miminek, mě doktor řekl že to odpovídá na termín, ale byla jsem tam 28.12. a velikost byla 4,89 cm a TP 12.7. a vy tady píšete o velikostech přes 6 cm - holt to moje zas bude takovej cvček malej (asi po mě) :-) - možná to bude taky těma nevolnostma a že se mi nedaří pořádně jíst

Mabu - s tím pokojíčkem - schválně bych se tchýně zeptala jestli to takhle ona praktikovala, spousta dětí vyrostla u mámy v ložnici a nevím proč by nemělo i tvoje (pokud to tak chceš) - hlavně po porodu (aspoň podle mě) by si měla mít miminko na blízku, protože potřebuje vědět že je s tebou

• dej dyžtak vědět jestli má tchýně ještě nějaký dobrý rady :lol:
    (nemyslím to zle, ale já se se svojí tchýní moc nemažu (právě kvůli zaručeně dobře myslícím radám) a to ještě není tak úplně moje tchýně - jsme spolu 8,5 roku - brát se teprve budeme - někdy ) :o

Holky mě zatím doktor vůbec krev nebral a mám tam jít 16.1. - sestra mi řekla že příště mi jí už vezmou a doktor zas že je to ještě brzo. Aby mi ji nebral po porodu :o :-)

Jo ještě jedna radostná zpráva (když čtu co píše Bára) - kamarádka rodila včera - 5 min po půlnoci - má kluka Jáchyma a je předpisovej - 52 cm a 3540 g.

:D

Mametka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 10:52

Manetko, buď v klidu, jestli mimčo měřilo tolik kolik píšeš před týdnen, tak jsi byla ve 12tt a to jste stejně velcí jako my :-) S velikostí si nedělej hlavu, myslím, že je to tak akorát. Však u porodu je lepší rodit menší mimčo než obra :-)
A k těm pokojíčkům… já si teda osobně nedovedu představit a nezním nikoho, kdo by měl od začátku mimčo jinde než v ložnici. To je podle mě blbost, to by mě strach asi nedovolil. Ale proti gustu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 11:01

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
4.1.07 11:07

jo tak nějak jsem to myslela Kim :D

tak jsem ráda že nebudu mít nějakého zakrslíka, že v tom nejsem sama
je fakt že je určité rozmezí - které je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 11:58

No pokudjsi manetko drobná, asi žádnýho obra mít nebudeš :D Stejně jako já, mám jen 160cm, ale tatínek má 190cm, tak uvidíme, čí geny budou silnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí