Poradna duly
Jana Čurdová
AHOJ MAMULKY!!!
Dlouho jsem se neozvala, téměř týden jsem ani nezapnula počítač! Nachystat vánoce pro dva malé nedočkace je docela náročné nejen na práci, ale i na taktiku. Ale bylo to moc hezké, ta dětská očíčka je přesně to, co mě dobíjí a povzbuzuje.
Také jsme se pochlubili s těhotenstvím a nikdo moc radostí neskákal, což mě docela mrzelo.
Chtěla jsem Vám všem hlavně popřát do Nového roku samou radost, ať všechno dopadne šťastně a můžeme být hrdými a spokojenými maminkami ![]()
Mějte se pohodově
EVA.
Ahojky holky,
Kim víš jak je to asi s těmi anonymními? Všechny příspěvky nezaregistrovaných se sčítají a pak je ANONYMNÍ skoro jako nick.
Baldo vítám Tě u nás, souhlasím s Kim, určitě se zanedlouho budeš na miminko těšit. Včera jsem potkala bývalou spolužačku, má termín den po mě a miminko to je neplánované. Říkala, že první dva měsíce byla nešťastná, ale už ji to přešlo a teď už je úplně v pohodě.
Kouličko to mě mrzí, že z toho rodina nebyla nadšená. To zamrzí, ale když už je to třetí, tak to asi berou jako rutinu ne? ![]()
Hlavně, že z toho máš radost ty a tvá rodina!! Nenech si ji zkazit.
ahoj maminy , zdravím Vás po dlouhé době ,… nebyl vůbec čas zavítat.
Včera jsem byla na 1, UTZ větším na diagniostiku vroz. vad . no už bylo vidět že to bude KLUK!! teda musím přiznat že jsem se těšila na holčičku , můj mužskej ten je nejštastnější.No ted musím holčičí jména zahodit , a hledat jiná.Tak to bude problém.
Jinak jsem 13 týden , piškot je 5 cm velkej , břicho moc nemám , váhu drřím , i dokonce po Vánocích!!Už ani nemám tolik hlad , ale ta pleť ta se mi teda horší!!
takhle jsem snad nevypadala ani v pubertě,…
tak maminky , hodně spánku!! a brzy napisanou.
Ahoj holky, zdravím Vás po svátcích! Jinak vítám Baldu a neboj, já jsem byla ze začátku taky v rozpacíh, přesto, že je mímo plánované. To přijde, uvidíš.
U nás už to všichni věděli před vánocemi, takže velkou slávu už máme za sebou. Vánoce byly moc hezký, dostala jsem spoustu hezkých dárků. Na mímo cokoliv kupovat jsem vydala zákaz, ne že bych byla pověrčivá, ale když jsem začala špinit, měla jsem strach. Největší radost mám z lístků na muzikál Jack Rozparovač ![]()
Hned na první svátek vánoční jsem onemocněla, rýma, kašel, teplota, tak jsem šla k doktorce, dala mi jen nějaká homeopatika, ale bohužel se to zhoršovalo natolik, že mi dneska bohužel napsala antibiotika - Duracel, prý vhodná pro malé děti i těhotné (cesta nejmenšího zla)
Takže docela drsný
trpím jako kůň, ještě to nezabralo, tak snad brzy budu ok, hlavně aby malý bylo v pořádku. Máte někdo zkušenost s užíváním atb v těhotenství?
Jinak koukám, že nákupy oblečků se rozběhlo na plný otáčky, to je dobře! Já už se nemůžu dočkat až budu zdravá a vyrazím si ke své oblíbené návrhářce Gábině Páralové www.gabinaparalova.cz a nechám si něco spíchnout. A taky ke kadeřníkovi, asi zkrátím dlouhé vlasy, je s tím moc práce. Jinak jsem zase zhubla dvě kila, ale to je tou chřipkou asi, ale bříško už mám teda dost viditelný ![]()
Pěkně jsem se zakecala, tak se omlouvám
A držím pěsti, kdo má teď nějaké kontroly a piště ať víme, jak rostete
Pak papa
ahoj holky,
hlásím se po vánocích, taky jsme byli na svátky u rodičů. Včera večer jsme se vrátili a dneska vyrážíme pro změnu k sousedům na chatu na
Silvestra. Nakoupila jsem si džusíky, Fanty, vody a rychlé špunty, teda, to to bude kalba, abych to vubec ustála ![]()
Dneska jsem ráno byla na krvi, tak jsem o 750 kč lehčí a 4 zkumavky krve chudší
Pak jsem byla u pana doktora v centru onkologické prevence na vyšetření děložního čípku, výsledky budou až za týden, tak jsem zvědavá. Ale snad to vypadalo v pořádku. Mám tam nějaký vřídek, ale to by prý nemělo vadit, že to může být těhotenstvím. Tak držte palečky.
Vánoce se u nás taky vydařily. Rodičům (jak mým, tak manželovým), jsme zabalili fotoalbum s fotkou z ultrazvuku a připsali tam „ahoj babičko a dědo, jestli se všechno podaří, tak si mě budete moct v červenci pochovat“. Měli z toho strašnou radost. Tchán když to rozbaloval, tak to otvíral tou zadní stranou, tak si myslel, že dostal album na fotky. On totiž když fotí, tak si nechává vyvolávat fotky 9×13 a můj manžel mu vždycky říká, až si nechává dělat 10×15. Tak akorát prohlásil: Já vím, 10×15 a pak teprve zahlídli na přední straně medvíka a pak fotku ultrazvuku a uz to bylo jasny. Měli z toho obrovskou radost. A naše babička byla taky dobrá. Přišla k našim druhý den na oběd a tak jsem jí dávala do ruky to fotoalbum se slovy: Babi, podívej, co jsme dali našim k vánocům. Ona na to tak nechápavě koukala (pak mi došlo, že asi nikdy neviděla ultrazvuk) a pak nechápavě řekla, kdo je tady babička a děda? Ale potom když jí to došlo, tak měla taky hroznou radost.
Jinak jsem si koupila těhotenské jeany, moc pěkný, vůbec není poznat, že jsou těhotenský. Akorát to má jeden háček. Zkoušela jsem si velikost 38 a zrovna ten pár kalhot měl utržený knoflík. Tak mi je paní prodavačka vyměnila za jiný kus, ale ty už jsem si nezkoušela. A když jsem si je včera večer zkoušela, tak jsem zjistila, že mi paní omylem dala větší velikost. Možná bych do nich dorostla, ale chtěla jsem je nosit už teď. Kupovali jsem je v Kolíně, tak si budu muset udělat příští víkend opět výlet do Kolína.
Dneska jsem si ještě udělala radost a v Terranově si koupila úžasnou zimní bundu zlevněnou z 1800 na 700, mají tam obrovský slevy. Sice je do pasu, tak doufám, ze mi moc rychle neporoste bricho (i kdyz už začíná).
Jinak pleť mám taky hroznou, taky je to snad horší než v pubertě, ale co se dá dělat ![]()
Na ten dotaz ohledně antibiotik. Kdyz je napsala doktorka, tak by určitě neměli vadit. Teď jsem měla týden antibiotikovou mastičku (trpím na záněty nehtového lůžka a pravidelně mi strhávají nehet, ale teď mě to nedoporučili a radši mi na to dali antibiotika- paní doktorka chudák hledala asi 5 minut v knize, co mi může napsat. Moc to ale nezabralo, tak se možná tomu strhnutí nehtu stejně nevyhnu. Ale naštěstí místní umrtvení může být prý i v těhotenství).
Nějak jsem se rozepsala, ale dlouho jsem tu nebyla a několik dní nebudu… Tak se všichni mějte hezky, opatrujte bříška, a do nového roku hlavně hodně zdraví - to je teď nejdůležitější a krásného nealko silvestra!
Ahoj holky,
přeju všem to nej do nového roku a hlavně zdravíčko. Zároveň si musím trošku ulevit od svých obav. Naposledy jsem byla u doktorky 14.12. a protože nemám žádné výrazné problémy, tak si mě pozvali až na 18.1. a to jdu zároveň i na genetiku na testy a ultrazvuk. Dělá mi celkem problém nehubnout! obvykle jsem měla váhu 51 kg, teď mám s bídou 48 kg. Snažím se jíst, ale na nic nemám chuť, musím se do všeho nutit. Nezvracím, ale celej den mám žaludek furt jak na vodě. Břicho se možná tváří trošinku nafoukle, ale nic moc a prsa taky nemám o moc větší. Tak někdy pochybuju, jestli se té mojí fazolce u mne líbí a jestli jí něco nechybí s tou mojí životosprávou. Zatím pro jistotu beru vitamíny Calibrum babyplan. Jo a s těhotenským oblečením asi ještě dlouho nic řešit nebudu, zatím jsem si koupila manšestráky o číslo větší než obvykle, ale padaj mi. Nicméně džíny, které jsem nosila ještě nedávno mě přece jen trochu tlačí na břiše a není to moc příjemné, takže už je radši nenosím. No tak jsem si trochu zase vylila srdíčko, manžel se mně snaží uklidňovat, ale mně to pořád vrtá hlavou. Snad po těch pěti týdnech bude vše ok.
No nic, asi půjdu zase do postele, jsem slabá jako moucha a vůbec se mi nebude chtít v úterý do práce.
Mějte se hezky a užijte si Silvestra v té správné míře,
Martina
Ahoj Mabu,
můžeš být úplně klidná, první 3 měsíce jsem zhubla 3kg, nic mě nechutnalo a jak píšeš ty, do všeho jsem se musela nutit, resp. můj přítel mě nutil jíst. Ze všeho mě bylo zle a když už jsem něco mohla tak banány, mandarinky a čokoládu. Byla jsem tak slabá, že jsem skoro pořád jen spala. Je to normální, můžeš být klidná. Zase se dostaneš na původního váhu. Taky jsem se tam docela rychle dostala a ještě kilo přibrala, ale teď jak mám chřipku nebo co to je za svinstvo, tak jsem zase 2 kila zhubla. Podle utz jsem ve 14tt a to na co jsem se nejvíc těšila (velký prsa
) zatím tak moc velký nejsou, zvětšily se jen o malilinko
, ale dvoje těhu kalhoty už mám, protože džíny mě tlačí přes břicho a není to pohodlné. Jinak většinu bokovek zatím obleču, jen si je musím stáhnout víc dolů.
Takže nezoufej, chuť k jídlu se ti zase vrátí, ale pokud by šla váha víc dolů, tak bys to měla říct doktorce, mě řekla, že kdybych ještě zhubla další kilo, tak už bych musela na kapačky, ale naštěstí se to v rozmezí 10-11tt upravilo.
Tak ať je brzy líp! Mimochodem mě docela pomáhal zázvorový nebo mátový čaj, zkus to.
Ahoj holky,
tak 28.12. jsem byla na další kontrole. Máme bez kousíčku 5 cenťáků a 2 ručičky a 2 nožičky. Dokonce mi doktor ukazoval kde má žaludek
.
Miminko by mělo být v pořádku, ale doktor si dělá starosti s váhou. Zhubla jsem 4 kila a je mi pořád špatně. Povídal že by mě nejradši poslal do nemocnice. Nakonec mi povolil studenou coca colu (originál) a ono to fakt pomáhá. Do dneška od kontroly mám už půl kila nahoře +-. I když dneska už to zase není nic moc, tak jen doufám že Ne jak Na Nový rok tak po celý rok.
Další kontrola by měla být 16.1. Zatím si mě zve pořád po 3 týdnech, asi kvůli tý váze. Už taky cítím že mi bříško začíná tlačit, dělá se tam taková boulička
.
Vítám nováčka, držím palce aby se pocity brzy změnily, někdy mám podobný a to bylo miminko chtěný až moc
.
Mametka
Ahoj manetko, gratuluji k úspěšné kontrole! Mě to čeká až 19.1., to si ješt počkám a utz za 4 týdny, kde už bych se měla dozvědět pohlaví miminka ![]()
Ahoj holky,
nejprve bych vám chtěla také popřát vše nej do Nového roku 2007, hlavně žádné problémy během těhotenství a ať se nám ti mimísci narodí zdraví. Také jsem teď neměla nějak čas na počítač. Konečně jsem si ty vánoce užila, když teď nechodím do práce. Ve čtvrtek mě opět čeká ultrazvuk a už se těším, až uvidím mimíska. Dnes jsem 12+1, tak jsem zvědavá, co nám pan doktor řekne. Chci si nechat udělat druhou fotečku.
Kim, já už rifle delší dobu nenosím. Jak jsem otěhotněla, tak jsem měla hned břicho nafouklé. Chvíli to ještě šlo je nosit, ale pak mě začaly tlačit a bylo mi to nepříjemné. Nevím jestli to nějak vadí mimískovi, ale asi se v tom podle mého nemůžeš cítit dobře. Těhu kalhoty taky ještě nemám, ale nosím teď takové plátěné kalhoty, u kterých si můžu posouvat gumu v pase. Koupila jsem si je už volnější a už v září. Ty jediné mi ještě nevadí a cítím se v nich pohodlně.
Co se týče toho spaní, tak já teda trpím. Jsem zvyklá spát na břiše a pár dní se to už snažím omezit, jelikož mi to začíná vadit a tlačit. Na internetu a v knížkách jsem se dočetla, že ideální poloha je na levém boku. Na bříšku je to pak nemožné, když ti povyroste. Poloha na zádech (cituji z jedné knihy) „ponechává váhu dělohy na zádech, na střevech a dvou velkých cévách- na srdečnici a na dolní duté žíle. To může zhoršovat bolesti v zádech, snížit výkonnost trávení a popř. být příčinou nízkého krevního tlaku. Nejlepší pro vás a vaše mimi je svinout se nebo natáhnout na boku- nejlépe na levém-, s jednou nohou položenou křížem přes druhou a s polštářkem mezi nimi. Tato poloha umožní největší průtok krve a živných látek placentou a účinně podpoří i činnost ledvin. Znamená to pak lepší vylučování odpadových látek a tekutin a tím i méně otoků na kotnících, nohou a rukou.“ Myslím si, že když ti to zatím nevadí spát na břiše, tak je to v pohodě. Ale za chvíli to už nebude možné.
Nějak jsem se rozepsala. Už jdu do hajan zkoušet tu novou polohu
a příště zase ahoj.
Milis
Ahoj holky, i já přeju v novém roce hlavně hodně zdraví pro vás i vaše mimča, pohodový průběh těhotenství a pohodičku obecně vůbec!
Kim, pohlaví dítěte je možné poznat v rozmezí 17-20tt, což ti asi ještě na tvojí konrole 9.1. neřeknout ![]()
Milis, to spaní na levém boku .. taky to mám vyčtené a řekla bych, že to není tak špatné. Taky jsem ráda spálava na břiše, ale na tuto polohu jsem přešla docela bez problému. Od vánoc mě strašně rychle vyskočilo bříško, takže spaní na břiše už fakt nemůžu
Jelikož máme obrovskou francouzskou deku, tak si ji vždycky naňahňám mezi kolena a je to fakt pohodlné spaní:-) Prý je to výborná prevence proti křečovým žílám!
Jinak jsem až do 9.1. doma a už mě to teda fakt nebaví
Těším se zase mezi lidi ![]()
Jinak ještě k tomu přibírání … optimální váhový přírůstek je 10 max 12kg. No jsem zvědavá, na kolik se vyšplhám já, zatím jsem -1kg
A jelikož jsem drobné postavy, trochu se toho děsím, ale snad se do toho nějak vejdu. Jedna moje kamarádka nabrala „jen“ 8 kg, moje mamka, když byla těhotná tak jen 5kg, ale znám i holky, které přibraly 20kg a víc, děsný. Ale to asi člověk moc neovlivní. Taky mám teď nějaké období nechutenství, nemám vůbec hlad ani chuť k jídlu, jen to sladké ![]()
Tak se mějte holky a piště!
Moje ségra přibrala 2Okg, takže uvidíme
No pak na sobě budeme muset zase máknout ![]()