Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny!
Tak já mám na vánoce vystaráno, dneska ráno jsem byla na další kontrole, stále špiním, prášky nezabraly a doktorka mi řekla, že mám příliš nízko placentu vzhledem k 13tt, ale prý jsem teď na rozhraní I. a II. trimestru a mělo by se to brzy spravit, ale mám přísně nařízeno jen ležení, chůze jen na WC
a pokud se to v průběhu svátků zhorší tak rovnou do nejbližší porodnice. Takže jsme zrušili všechny vánoční návštěvy a kdo chce, musí přijet za námi.
Myslela jsem, že po ukončení 12tt je vyhráno, ale doktorka říkala, že zdaleka není. Každé špinění prý může být předzvěst potratu a nesmí se zanedbávat. Tak nám držte pěsti, ať se ten můj prcek udrží.
Ještě že mám všechno nachystáno, stromeček na balkoně, dárky už mám zabalené 14 dní, před chvílí moje paní na úklid dokončila úklid, takže tu je jako v klícce a Marťa (přítel) jel vyzvednout ke kamarádce vánoční cukroví.
Nejhezčí dárek pod vánoční stromeček bude ten, když to dobře dopadne.
Přeju krásnou předvánoční náladičku a moc se nehoňte!
Ahoj holky,
tak jsem konečně dopočítala DPH a odcházím domů. Teď už jenom finální fáze přípravy na vánoce ![]()
Báro ty se šetři a odpočívej. Neboj to bude dobré, prcek vydrží, uvidíš. Budu na Tebe myslet, občas napiš ju?!
Tak se holky mějte moc krásně, užijte si vánoc, hlaďte si bříška. Já se zase ozvu z domácího PC ![]()
Páčko
Díky Pajk, určitě napiš, já ležím s notebookem, takže si ráda počtu ![]()
Ahoj holky, konečně jsem se za Vámi dostala.Od středy jsme u našich a nějak jim blbul net.
Báro jen prosim Tě poslušně lež a opravdu nic nedělej. uvidíš, že bude všechno v pořádku, ale opatruj se jak to jde.
Já jsem tyto Vánoce vzala nějak oklikou. Doma jsem jen poklidila běžným úklidem, ani okna jsem neumyla a ani nenapekla kousinek cukrový. Už dřív jsme byli domluvení s mamkou, že za nima dorazíme. poslední dobou jsme se vídali málo a tak tady týden budem vegetit. Mám to domů z našeho domu 100km.
už jsem se přiznala sestře a pro naše jsem koupila krásné Vánoční přání pro bábičku a dědečka, tak doufám že budou koukat. Myslím si,že vůbec nic netuší
, nosím volné mikiny a tepláky.
Já se do kalhot ještě docela vlezu. Akorát mám pocit, že mi ty balony vyskočí. Takové prsa jsem v životě neměla.
Moc se opatrujte. Jana
![]()
Ahojky holky, chtěla jsem Vám popřát pohodové a šťastné Vánoce, plno dárků pod stromečkem. Jana
![]()
Ahoj Holky,
tak máme po Vánocích. Spousta z vás nechávala mimča jako překvapení pro rodinu pod stromeček, tak jaká byla radost ?
u nás to všichni věděli, jen tchýni (budoucí) a jejich rodině jsme to neřekli. Dali jsme jí dárek a do něho jsme přibalili do obálky kopii ultrazvuku a dozadu napsali vzkaz, ať začne šetřit
. Když si to rozbalila tak nám volala a měla z toho radost, trochu jsem z toho měla obavy ale bylo to v pohodě. Samozřejmě to vedlo druhý den k tomu že jim to posloužilo zase jako důvod pro pití ![]()
Dostala jsem pod stromeček už nějaký dárečky jako bodyčka, dudlíky, dupačky, plínky a kousátko
. Tak to mi udělalo radost.
Tak už se těším na vaše rodinný historky ![]()
Mametka
Ahojky holky, i já se podělím s týdenním výletem u našich. Bylo to opravdu se vším všudy. Bráchovi a jeho přítelkyni se před třemi měsíci narodily dvě krásné panenky zdravé jako řípa. Naši mají patrový barák a brácha si přestavěl tu vrchní část a tam vegetí. Jenže ta má budoucí švagrová asi pořádně neví co chce. Od úterka řádila jak černá ruka, všem nadávala i mé mamce, která pro ni udělá první poslední. Vyvrcholilo to v sobotu, kdy to můj starší brácha nevydržel a musel na ni vletět. Moc jsem se těšila, jak ty berušky budu mazilkovat a místo toho tam radši ani nechodím, aby zase neměla důvod se rozčilovat. A aby toho nebylo málo tak si náš taťka při sobotním svozu dřeva na topení přimáčkl ruku, tak ho z nemocnice převáželi do Brna na plastickou chirurgii, ale naštěstí měl jen šlachu pomačkanou. V neděli jsme ho dovezli dom, takže jsem dáreček mohla vesele předat
![]()
Pod stromkem jsem měla jen běžné věci. Byla jsem ještě dneska nakoupit nějaký rolák a trička. Už jsem místo velikosti S kupovala L. Né, že bych tak přibrala, ale musím myslet i na pozdější měsíce.
Zítra jdu na kontrolní ultrazvuk, tak doufám že bude vše v pořádku.
Měj te se a jsem zvědavá jestli ještě něktrá z vás měla takové pestré Vánoční dny papa Jana
![]()
Ahoj holky,
přeju krásné posvátčí ![]()
Tak jsem se konečně dostala na chvilku k počítači a taky vám vylíčím naše vánoce.
U nás to každý rok chodí tak, že na Štědrý den už ve 2 hodiny jezdíme k mé babičce, tam se potkáme i s našima (bydlíme u manželových rodičů) a jdeme ještě popřát tetě k svátku (Eva). Tak jsem babičce koupila blahopřání s nakresleným miminkem, napsala jsem tam vzkaz od Ježíška, že pro ni má ještě jeden dárek, na který si bude muset počkat do července a že to bude její pravnuk nebo pravnučka a taky ať si to ještě do večera nechá pro sebe, že to rodiče ještě nevědí. Tu obálku jsem ji dala nenápadně k ostatním dárkům, když jsme šli o patro výš, popřát té tetě.
Po večeři jsme sešli k manželovým rodičům a až když byly všechny dárky rozdané, tak jsme jim dali to naše fotoalbum s ultrazvukem. Myslela jsem, že tchyni odvezem
ta skáákala radostí, to bych vám přála vidět. Skákala, objímala mě, brečela, no šílené ![]()
Pak jsme jeli k mým rodičům, kde je i má druhá babička. Ale hned jak jsme přijeli, tak jsem poznala, že už to vědí. Nějak moc sentimentálně nám přáli veselé vánoce
Ale stejně jsme s tím fotoalbem počkali až byly všechny dárky rozdané. Taky měli obrovskou radost a pak přiznali, že se odpoledne k babičce vrátili a našli tu obálku a že ji vlastně babička otvírala před nimi, takže už nás pak netrpělivě očekávali ![]()
Do dnes našeho drobečka už vidělo asi 20 lidí. Tak se směju, že je z něho fotomodel ještě před narozením ![]()
No…tak to byly naše vánoce, pro mě zatím mé nejkrásnější
Mějte se krásně, ahoj
Teda holky, vy jste mě dojaly!!! Ne jenom, že si všimnete, že tu nejsem, ještě se staráte, jestli je všechno v pořádku… Já se vážně rozbrečela, teda spíš mi vhrkla slza do oka.
Trávila jsem před vánoci týden v Hradišti u budoucího zaměstnavatele a pak jsme ještě odjeli na tři dny na sever k mým rodičům (pocházím z Karviné). Tak doufám, že mám dostatečnou omluvenku.
Mamka už začala nakupovat mimi oblečení, začala s velikostí 56, tak jsem ji mírnila, že to dlouho nevydrží, ale že to bude zaručeně na cestu z porodnice domů, tak snad měla radost. Taky jsem jí rovnou oznámila, že žádný kousek oblíčka nesmí být v takové té baby modré nebo růžové, ať si to je klidně zelené, žluté, oranžové, červené, klasické modré, ale ty šílené „holčičko-chlapečko-slaďárny“ ať si nechá od cesty. Jinak mě rodiče zásobili radami, co jíst můžu a co nesmím (hlavně ty sýry a saláty v Čechách teď ), Tak mi to Martínek pilně připomíná. Taky mi maminka objasnila tu „záhadu“ s otěhotněním při první příležitosti (museli jsme to stihnout do 11. dne prvního cyklu, kdy jsme se přestali chránit, pak jsme měli dlouhou přestávku a mezitím už jsem cítila zvětšující se dělohu) - máme to prý v rodině, jak ona, tak její sestra, tak moje starší sestra, ani jsem to netušila, u nás se o téhle stránce života nikdy nemluvilo.
Bára/Blansko/3.7.07/KO 19.1.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 3.1./Nikolka ?.5.04
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/8.7.07/KO 3.1.
Jana „Janis“/9.7.07/KO 3.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 19.12.
Mametka/25r./Králevéhradecko/12.7.07/KO 28.12.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 24.11.
Petra „Kik“/Praha/15.7.07/KO 3.1.
Eva „Koulička“/15.7.07/KO 18.12./Nelinka (2/2000), Šiminka (7/2005)
Jitka „technicka.g“/27r./15.7.07/KO 7.12.
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/16.7.07/KO 2.1. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 4.12./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Lenka „Milis“/Teplice/17.7.07
Martina „Mabu“/29.7.07/KO 18.1.
Píďala/Liberecko
Silvie „Kim“/Ostrava/23r.
Drobek
Snad jsem na žádnou aktualizaci nezapomněla.
Mějte se krásně a užívejte ještě konec roku, pokud možno odpočinkově!
Papapa,
Ame.
Ahoj holky, tak já jsem momentálně v 9tt. A jsem z toho nějaká přejetá. Vůbec se na mimčo necítím, asi bych měla, je mi už 29
A mám hrozný strach z porodu. Většinou tu říkáte, že si holky mají užívat těhotenství, ale já bych už to vše měla nejraději za sebou. Manžel je nekonečně šťastný, no ale já tedy moc ne. Všechny jste tu nadšené vašim stavem, taky bych ráda, ale nejde mi to.
Ahoj Kim, jsem ta anonymní. Včera jak jsem tu zprávu psala tak jsem nějak zapoměla napsat jméno. Omlouvám se. Taky jsem z Ostravy
Kdy máš termín? Já 31.7.07. A jak to, že máš starosti s protějškem? Netěší se? Je to tvé první? Ještě jsem se chtěla zeptat, v CA měli i podpůrný pás? Taky o něm uvažuji a viděla jsem jej všude od 750Kč nehoru. To mám ale dotazů najednou, co?
Měj se hezky.
Nějak se mi nedaří zobrazovat mé jméno. Asi se budu muset registrovat, že? Moje přezdívka je Balda.