ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2339
4.1.07 13:11

Ahoj holky,
už tu na vás jukám nějaký pátek a myslím,že jsem Vám i psala…chodím si psát s holkama od konce října do diskuze červen 07,ale jelikož jsem v září potratila a po té revisi,co následovala už nedostala menzky a rovnou otěhotněla :oops: ,tak jsme se s dr. na termínu porodu dohodli teprve teď,když mi dnes brala tripple testy,teoreticky jsem 16+3 tt.,ale podle Uz mimísek odpovída 14+3 tt. ,takže se mi termín porodu posunul z června do července.Vezmete mě tak trošku ještě mezi sebe?Nerada bych pak byla v červnu sama ,co přenáší a holčiny se bavily už o kojení a mimískách.Budu tak trošku rozdvojená,pokud by Vám to nevadilo.
Jinak mi dovolte ,abych se představila,jsem už stará rašple :-)-74 ročník,mám doma z prvního manželství 2 kluky,staršího Daniela 96 a mladšího Tadeáše 03.
S přítelem jsme se ještě nevzali,takže mě do porodu čeká ještě asi svatba.....no,ale hlavně,ať nám mimísci rostou a jsme všichni v pohodě.
Bydlím kousek od Ostravy,kde jsem i 13 let pracovala ve Fakultce.
Jinak naše Fazolka měla dneska v tom 14+3 tt. od hlavičky po zadeček 8,5 cm a brali už mi teda tripple testy,výsledky budou za 14 dní,tak jsem dost nervozní.
První nebo druhý ,klidně i 3 těhu a pořád jsou nervy,zda bude vše ok.Možná s věkem i čím dál větší pochyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 13:19

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
4.1.07 13:19

Ahoj ty stará rašple :D :P
jasně že Tě mezi sebe vezmem, zkušeností a rad není nikdy dost!!
Na minulé (nebo předminulé) stránce jsme porovnávaly velikost našich mimísků a ty tady vyrukuješ s takovým obříkem :o já byla na kontrole včera, podle metříku jsem 3 dny za tebou a podle velikosti o 2 cm!!! Tak nevím, asi budeme mit mrňouska :? to se mi bude fajn rodit ne? :lol:
Já vím, do porodu je ještě dlouho a pár centimetrů víc nebo míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 13:26

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
4.1.07 13:33

Holky chtěla jsem se zeptat, nezabýváte se tady některá horoskopy? Nedávno jsme mluvila se svou bývalou spolužačkou (to jsem ještě nebyla těhotná) a ta mi radila v jakém znamení by naše miminko mělo být. Ne že by mi na tom nějak záleželo, ale docela by mě zajímalo, jestli jsme se trefili. Já to znamení totiž zapoměla a se spolužačkou jsem ztratila kontakt, protože je z Brna, na mateřské a doma na net nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 13:36

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
4.1.07 13:54

Jé,děkuji holky za přivítání.
Pajk,no s tou velikostí mimísků…já i předchozí těhu měla kluky vždy o 2 týdny menší než podle výpočtů dle menzek,a první porod mi vyvolávali na Fifejdách v den termínu,protože jsem silně poslíkovala druhý den ale malej měl „jen“2900 g a druhý těhu…brrr ani nemluvit,přenášela jsem do 42+6 tt.,byla jsem jak tank,otevřená od 36. tt na 3 cm,pořád mi ve Fakultce říkali,že to bude ještě dnes a trvalo to 6 týdnů a ještě mi zaváděli nějaké tablety na vyvolání.Poslíkovala jsem celých těch 6 týdnů každý den a doteď nechápu,proč jsem se neozvala.Manžel měl se mnou měsíc volna,protože chtěl být u toho,já měla hodně plodové vody,takže malej tam měl bazén a moc se mu z bříška nechtělo,vždy bylo vše ok,a tak se nikam nespěchalo,ale ty poslední 3 týdny přenášení „stály“ za to.Nakonec se malej „vyloupl“ během cca 3 hodin,což prý bylo i tím,že první porod byl kleš´tový /ale s tím vás tady strašit nebudu/,proběhl velmi hladce,ale za to poté…bylo mi vše jedno,měla jsem strach,ať je hlavně malý v poho a nic víc mě nezajímalo…ani jsem si nevšimla,až mi manžel říká,že mě ta dr. šije už 1,5 hod.....proto holky jedna dobrá rada…co budete rodit v nějaký fakultce.Váhejte s podpisem,zda k vám mohou medici.Nakonec jsem se dozvěděla,že ta dr. držela šití poprvé v ruce.3 dny jsem nemohla na WC,cévkovali mě,po 5 dnech se mi stehy rozjely,ale já puška mlčela,chtěla jsem domů…jelikož manža byl se mnou měsíc doma,musel ihned nastoupit do práce,dělal na montážích,takže hned po porodu odjel na 3 týdny do JČ,takže jsem na vše byla od prvních hodin doma sama a to teprve byl „porod“.Večer už jsem ledva stála ,ještě 4 měsíce po porodu jsem nemohla dolézt do obchodu ,sedět a ni nic jiného a dodnes stehy cítím…
Doufám,že jsem vás moc nepoděsila.

Proto jsem te´d uvítala šanci výpočet data porodu dle UZ a ne dle menzek,ale jsem z toho taková rozpačitá…dr. nemá vaginální UZ,takže od počátku mě vyšetřovala jen přes břicho a dnes na UZ mi OPĚT říká„tak Ireno,kdy teda napíšeme tu posl. menstruaci“,že když bereme tripply ,tak to potřebuje vědět přesně.No přesně jak přesně,když jsem je vůbec neměla a říkali mi,že první den posl. menstruace mám brát tu revizi,což je 11.9.Takže do PC zadala 25.9,místo původního 11.9.,datum porodu ji to napsalo 2.7.07 a mimísek odpovídal,takže nakonec ho změřila a řekla,že má těch 8,5 cm…ale kdo ví......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 13:55

Pajk, žádný prachy nejsou zadarmo, jo mnohdy jsem vydělávala i víc než 30tis. čistého, ale práce je to od nevidím do nevidím, mám stálý slušný fix a k tomu podle dosaženého obratu a zisku (jelikož jsem obchodnice) i prémie. Jsem placená za konkrétní výsledky, takže je to mnohdy makačka, pořád někde na cestách (což už teď dělat rozhodně nebudu), takže i penízky půjdou zákonitě dolů. Ale nedá se to jinak. Jen mě děsí to, že jsem byla zvyklá na nějaký poměrně slušný příjem a teď přijde mateřská a co si budeme povídat.. těch 7500 nebo kolik to dělá je strašně málo. Z toho zaplatím tak akorát hypotéku na byt :-) A závislost na chlapovi je pro mě docela nepředstavitelná, tak se toho dost děsím, proto jsem taky tak nějak těhu pořád odkládala, kvůli dobře placenému místu. Ale jednou to musí přijít, tak ať se teď stará tatínek, no ne?

Ale aby v tom stará rašple Rozara :lol: nebyla sama, tak na sebe taky prásknu, že jsem 76 ročník a z toho důvodu jsem už mímo nechtěla odkládat. Vítám Tě tady Rozaro, koukám, že si o malinko přede mnou, kdy máš TP?

Horoskopy se teda moc nezajímá, ale podle čínského horoskopu, co jsem našle někde na webu bych měla mít holčičku :-) Prý je to zaručený, tak uvidíme, ale i sama to tak nějak cítím.
Jinak mě to vychází taky na raka, z čehož teda moc nadšená nejsem, protože rak je takovej zpátečník, pomalej, všechno mu dlouho trvá, nad vším bádá, ale s tím nenadělám nic. Já jsem štír a přítel kozoroh, takže energií přímo čišíme, ale mimčo bude ráček.

Teda dneska nás tu ale je, nestíhám psát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
4.1.07 13:57

Holky a máte tu někde seznámek ,ať se ve vás trošku zorientuju :-)?
Pochopila jsem ,že je vás dost z Ovy,což je příjemný,v červnu jsou holky povícero z Phy a okolí.
A pročpak nemáte založenou ještě fotogalerii…vy jste mi ale tajnůstkářky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 14:00

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 14:00

Rozaro, tak to jsi teda zkusila, mě o těch medicích říkala kamarádka, prý se ti zase nadstandartně věnují a myslela jsem, že šití je věc opravdu zkušeného doktora, takže mediky nee?? Uff.. no to teda bude něco. Mě už tolik kamarádek popisovalo porod, že teoreticky bych to měla ovládat na jedničku, ale praxe se bojím jako čert kříže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 14:03

Ten čínskej horoskop už nevím přesně, ale myslím, že na to byl odkaz někde na www.rodina.cz, ale přesně už fakt nevím. Buď přímo tam nebo tam byl na to odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.1.07 14:03

No podrobnosti z porodu by mě taky zajímaly, teoreticky bychom to teď ještě mohly brát dobře, stresovat budeme až později :-)
Takže vykládejte :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
4.1.07 14:05

Fotogalerii, ani nevím, jak a kde se dá založit. A když už jsi to tak hezky nakousla Rozaro, nechceš nám ji na přivítanou založit? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
4.1.07 14:14

Holky vy mě bavíte :-)
Tak nakonec nejen stará rašple,ale imám zakládat fotogalerii :-)?No,požádám adminy,a pak už můžete zvesela přidávat fotečky mimísků,bříšek,kočárků a všeho možného…jinak v diskuze fotogalerie červen 07 najdete i nějakou mou fotku.
Holky, o porodech můžete vyslechnout tisíce rozhovorů,ale stejně si ten svůj budete muset prožít samy :-)…a věřte,je to něco neopakovatelného a i po těch svých zkušenostech to časem vše přebolí a ,když vám dají mimíska do náruče je vše zapomenuto.
Mě za chvíli dorazí přítel,tak asi bude okupovat PC,při nejhorším na tu fotogalerii juknu zítra přes den.
Jinak kde budu rodit…ještě nevím,ale asi opět Fakultka,nadstandart už tam sice mít nebudu /jako zaměstnanec jsem měla privilegia/,páč malý měl v červenci 3 roky a byla jsem nucena dát výpověď,a teď si tu „dosedávám“ mateřskou /mmj. stále za 3.500 Kč /ještě s Tedíkem,ale uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí