Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak koukám,jak nakupujete. Mně slibuje kamarádka, které se minulý rok v červenci narodil chlapeček, že mi všechno oblečení po něm dá, tak ať toho moc nekupuji. Měla všechno v bílé nebo žluté barvě a vše značkové. Tak teď čekám až to přiveze z Prahy,kde bydlí a uvidím,co budu kupovat. Každopádně postýlky budu muset mít zřejmě dvě.
Máme totiž ložnici v podkroví,kde bude jedna a druhá v zatím prázdné místnosti, kde plánuji mít takovou dětskou hernu přes den s přebalovákem a tak.To je hned vedle obýváku,tak bych měla mrně na dohled. Ale ještě nevím.Bude totiž léto,tak si myslím, že přes den bude mimi v kočárku třeba na zahradě nebo na balkoně,tak nevím zda by tu druhou postýlku využilo.
Jo a ty jména. Tak mi máme na kluka už dlouho vybraného Denise, a to se asi nezmění a zrovna včera jsme dělali seznámek jmen pro holčičku. Naše dřív vybraná Sára se nám totiž už moc nezamlouvá. Nehledě na to,že se jich u nás začalo objevovat nějak moc. Ato nechcem. Tak do užšího výběru se dostali Lola, Nika, Nela, Valentína nebo Mia a Jesika. A teď babo raď ! ![]()
Jinak přeji dobré chutnání k nedělnímu obědu.
Jo a vítám Evču!!
Ahoj holky,
Evi, s tou vaničkou je asi pravda, že v ní malé dlouho koupat nebudu, zase na druhou stranu chci veškerý komfort při koupání a to tato vanička ho nabízí, nebudu muset tahat pak vaničku s vodou někam jinam, budu mít na vaně nádstavec a vaničku pak jednoduše vypustím do vany. Samozřejmě, že koupím i látkové lehátko do normální vany.
http://www.babydirekt.eu/…vanicka-surf
Holky, vybrala jsem postýlku Bebe you Auxerre, 60×120, ale je moc drahá (7900,–). Myslíte, že šikovný stolař by ji mohl udělat levněni?
Ahoj holky,
nejspis jste si toho vsimly na titulce, Lesina vydala clanek se seznamem potrebnosti pro mimi: https://www.emimino.cz/…s/story/5325 (i kdyz ja musim priznat, ze mam nastavenou jako domovskou stranku nasi diskusi, takze kdykoli spoustim webovy prohlizec, nacte se mi primo nas cervenec 2007, takze se na titulku uz tak casto nedostanu). Ale kdyz uz jsme byly u nakupovacich temat, tak to sem preci jenom pridavam.
Tak tenhle seznam muzu poslat cele rodine a kdyz nekdo neco poridi, tak to proste ostatnim nahlasi, ti si to odskrtnou ze seznamu a uz to porizovat podruhe nebudou… Takovy neco jako „svatebni listina“, to jde, ne?
Dovedlo me to taky k zamysleni, co vazne potrebuju mit doma, nez se vurmicek narodi, a co se da pripadne poridit , pokud se ta neodbytna poteba vyskytne. Prave jsem totiz zacala vahat nad klasickou postylkou, mam uz tu cestovni, teoreticky staci poridit zavesne luzko pro novorozence a klasickou matraci, jo a taky mam po manzovi kolibku pro zacatek. Tak jsem vazne na vazkach, ta „pripostylka“ me taky hodne nadchla.
My teda vsechno porizujeme pod heslem vysoka kvalita za minimalni cenu, mam hodne veci po manzelovych starsich detech (foto visi v albu), a kocar (teda vlastne kocary) mam uz vybrany (Quinny Speedi, ten druhy bude na drandeni po vesnici klasicky vysoky - merim 178 - hluboky veliky kocar vymenitelny za sportakovy nastavec, ale Peg Perego nebo Inglesinu tady poridim po jednom diteti do 40 eur, ten Quinny vyjde do 250 eur), takze se moc nestresuju. Je ale pravda, ze chci porizovat postupne (zacala jsem s autosedackou, kterou musime mit uz na cestu z porodnice, a prave tou cestovni postylkou).
Rozhodne se chci dostat pod 20 tis. Kc, ale zas neceho se vzdavat rozhodne nechci, jsem pevne rozhodnuta pro satek i pro kojici polstar, a Martin me namlasal ,kdyz vypravel, ze meli zavesovaci postylku do pokoje, ve kterem travili nejvic casu, akorat ze ji nekomu venovali (tady se mimi veci nepujcuji, ale davaji).
Tak uz jsem toho zase naplacala spousty, mejte se pri nedeli krasne,
ame a vurmicek.
Rozara/1974/okr. Nový Jíčín/2.7.07/Daniel 96, Tadeáš 03
Bára/1976/Blansko/3.7.07/KO 19.1.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 3.1./Nikolka V.04
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/5.7.07/KO 31.1.
Jana „Janis“/9.7.07/KO 3.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 9.1.
Mametka/stir 25r./Králevéhradecko/12.7.07/KO 16.1.
Petra „Kik“/Praha/12.7.07/KO 3.1.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 19.1.
Lenka „Milis“/Teplice/byk 1978/14.7.07
Eva „Koulička“/Brandýs n.L./15.7.07/KO 18.12./Nelinka (2/2000), Šiminka (7/2005)
Jitka „technicka.g“/27r./15.7.07/KO 7.12.
Adela „Ame“/stir 1974/A-Sitzendorf/16.7.07/KO 13.2. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 4.12./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Eva „Vajo“/Brno/lev 1973/25.7.07/Melika (3r.)
Martina „Mabu“/Pardubice/29.7.07/KO 18.1.
Balda/29r./Ostrava/31.7.07
Píďala/Liberecko
Silvie „Kim“/Ostrava/stir 23r.
Drobek
ahoj holky,
Ame, diky za seznam. Muzes mi tam prosim aktualizovat kontrolu 24.1. a pridat rocnik narozeni 1978? Dekuju
Pak jdu ještě na kontrolu 25.1. do centra onkologické prevence, protože mě už podruhé vyšla špatně cytologie děložního čípku, tak mě budou víc hlídat. Tak doufám, že to bude všechno v pohodě.
Holky, vy jste me tak navnadily, ze jsem taky dneska vyrazila na prvni nakup. V H&M meli velky slevy, tak jsem tak koupila pidi manžestráčky s laclem světle hnědé barvy, na ktere byla 70% sleva, takze vysly asi na 120 korun a pak ještě jedno roztomilé smetanové bodýčko.
A sobě jsem tak koupila dvoje těhu kalhoty do prace a dva těhu svetry (ty bohužel ve slevě nebyly).
V sobotu jsme byli v Kolíně (vyměňovala jsem si tam jeany za menší velikost) a při té příležitosti jsme koukali na kočárky a zamilovala jsem se do CAM Cortina x3. Je to trojkombinace - hluboký kočárek, sporťák a autosedačka. Je teda dražší - za 17500Kč, na netu jsem nejlevnější našla za 16500Kč, ale je to všechno v jednom. Když to bude člověk nakupovat zvlášť, tak to taky výjde na podobný peníze. Taky se me hodne libil ten Jane Nomad nebo Jane Slalom, ten se Báro líbí tobě, ale tenhle je mu těma vlastnostma hodně podobný a je levnější. Kdyby ho někdo prodával už použitý, tak bych ho brala hned, ale je to kolekce 2006, takže ho asi použitý neseženu.
http://www.kocarky.cz/…tris_06.html
Jestli to máte někdo blízko do Kolína, tak ten obchůdek můžu doporučit, jsou tam moc příjemný, každýmu se plně věnují, mají tam dost veliký výběr kočarků, postýlky, autosedačky, oblečení jak na děti, tak těhu atd atd. Mají web www.kocarky.cz . V breznu pořídají v Havlíčkově Brodě prodejní výstavu.
Ce se týče vaničky, tak přemýšlím, že koupím jenom koupací kyblík, sousedka ho má a nemůže si ho vynachválit.
Jdu se ještě podívat do naší fotogalerie na vaše nové fotečky a musím se vrhnout na úklid, zítra k nám příjde paní z finančáku kontrolovat doklady k hypotéce, tak aby se chudák nezhrozila.
Tak zatím
Ahoj holky,
Kik, ten kočárek je moc hezký. Taky bych chtěla kočárek i s tou autosedačkou. Kamarádka si teď bude kupovat Chicco S3 a ten se mi také líbí. Má dokonce nějaký podstavec, který se upevní do auta a tu sedačku jen do něj zasuneš a nemusíš ji pokaždé pásat. To mi přijde super.
Pajk, mě to bylo jasný, že si tvůj taťka dělal legraci. Můj taťka je to samé.
Já si jdu prohlédnout nové fotečky a pak do postele. Poslední týdny mám problém se spaním. Nemůžu dlouho usnout a když se mi to podaří, tak se pak 2× budím na záchod a pak opět nemůžu usnout.
No hrůza Mějte se,
Milis
Milis, tak teď jsi mi na:,–(ila brouka do hlavy, to Chicco vypadá taky moc dobře a je za srovnatelnou cenu. To by chtělo asi vidět oba dva kočárky v reálu vedle sebe, aby to člověk mohl porovnat.
Krásné ráno,princezny.
Jakpak jste prožily víkend?Co bříška?Já mám pocit,že břícho se naráz rozhodlo poskakovat naráz a běhěm pár dní se nevlezu do svých kalhot a těhu,co jsem pořídila mám jak neforemný pytel.Nu což,asi budu muset vyrazit za nákupy.
Celý víkend jsem nakukovala a četla vaše debaty o kočárcích a přebalovácích,pokojíčcích a taaak.Ale byl tu i přítelův syn a 3 děti už dají zabrat,takže vždy jen na chvíli.
Holky celkem vám to plánování závidím.My máme pro kluky pokoj zařízen,přebalovák po Tedíkovi slouží jako šuplíková komoda,takže ji opět Tadeášovi zabavím,na:,–(ím desku,co jsem kupodivu nevyhodila a Tedymu pořídím skříňku novou.Ale kam ho postavím,to vážně netuším.
Mimi s náma bude zatím v košíku v obyváku,pak v postýlce,ale ke klukům se už nevleze.Tak doufám,že do té doby pořídíme jiné bydlení.
A kočár…hm,tak ten vůbec neřeším.Aspoň zatím.
Přeji všem maminkám i jejich bříškům hezký,pohodový den.
Dobrá ráno holky,
tak jsem si pročetla Vaše příspěvky a musím říct, že závidím těm z vás, kt. něco dostanou nebo zdědí. U nás tohle nehrozí, takže z toho důvodu jsem se taky vrhla do toho nakupování alespoň těch maličkostí. Navíc já bych na první mimčo chtěla věci nové
Mám vlastně koupený všechny košilky, bodíčka, dupačky a kabátky, ponožky a čepičky, osušku s kapucí, takže pro 0-3měsíce vlastně skoro všechno.
Dneska jdu ještě do CA, mají tam velké slevy na oblečení na děti, mám tam vybrány rifličky, menžestráčky a pár mikin.
Jinak ostatní věci už máme vybraný takže čekám až vyjde nová kolekce kočárků Jané a všechno to objednám hezky naráz. Kromě postýlky, tam ještě váhám, protože se mi nechce dát víc než 5tis. za novou. Takže zkouším poptat, za jakou cenu by nám tu moji vybranou udělali na zakázku. Bebe you je docela drahý, takže jsem od ní nakonec ustoupila a vybrala jen pár doplňků jako přebalovací matrace, nočník, kýbl na použité plenym, kartáček a hřebínek na vlásky, nůžky, teploměr a to je snad všechno.
Mají třeba užasný povlečení do postýlky, ale za 1690!!! Což je nehorázná cena, takže mi moje nastávající tchýně slíbila, že nám ušije povlečení, mantinel i kapsář.
Přebalovací komodu si nechám udělat s odělávací doeskou, aby se dala později použít do dětského pokojíčku samostatně. Líbí se mi lamino odstín vanilka v kombinaci se světlým dřevem. Jednu takovou komodu už mám, takže to chci mít všechno hezky v jednom designu.
Kik, Cam Cortina je fakt hodně podobný Jané, taky jsem se na něj ze začátku dívala i na tu 3kombinaci Chico, ale jelikožkamarádka má Jané dostala jsem doporučení na něj a když jsem si ho zkoušela, byla jsem z něj nadšená. Takže v tomto mám jasno, ale ty Cam Coritna schvaluju taky. Líbí se mi.
To jsem se pěkně rozkecala
Tak přeju hezký den a celý týden!
Kim, myslím, že u kočárků je důležité, abyste věděli, co od něj chcete a jaké vaše požadavky má splňovat. Na emiminu je spousta diskusí o kočárcích, tak tam napiš a zeptej se na něj nebo tam už o něm bude třeba někdo psát.
Pro nás byla důležitá nejdřívě funkčnost kočárku a potom jsme k tomu hledali přijatelný design, ten je taky důležitý. Bohužel některé maminky vybírají kočárky podle toho, aby jim ladil k výbavičce nebo šatníku, věřte, že takové případy fakt znám
A taky je důležité si ho sama vyzkoušet, jak se ti s ním bude jezdit. Pro mě byla priorita přeba váha kočárku, protože jsem drobná, proto jsem vbrala kočárek, kt. má 6,5kg. Taky musel mít natáčecí přední kolečka pro lepší manipulaci a stavitelné madlo, protože přítel má 190cm. Pak je taky rozdíl mezi kočárkem do města nebo spíš do terénu. Já jsem chtěla i do terénu, ale bohužel se nedá zkloubit úplně všechno a třeba zdvojená přední kolečka do terémnu vhodná nejsou, zůstává mezi nima tráva a kamínky, dře to a nejede. Ale samozřejmě žádný kočárek není ideální a vždycky se musí udělat nějaký kompromis.
Kim, koukni sem, to než pročteš… jsou tam užitečné rady a typy, já to ze začátku četla asi 4hodiny! ![]()
Kim, koukala jsem na ten tvůj kočárek, je docela hezký, ale váží 15kg! To mi přijde docela hodně.
Menší váha není na úkor velikosti. Váha je daná podvozkem kočárku a materiálem, nikoliv korbičkou.
Ahoj holky,
pro mě je důležité taky to aby se z něj dal udělat sporťák.
Kim ten Tvůj se mi taky dost líbí, ale je to taky sporťák jsem se nějak nedočetla. Je nebo není? Podle ceny asi ne viď