Poradna duly
Jana Čurdová
Jsem prajzák jak poleno!! Těm co bydlí za Opavou (směrem na jih) se říká Císaráci, je to z dob Marie Terezie jak nás prohrála v kartách
my jsme připadli Prusku (Prajzáci) a od Opavy dál jí to zůstalo.
![]()
Kde u Hlučína jste bydleli? V Hlučíně teď bydlí moje kamarádka, bývalá sousedka. A kde v OV bydlíš?
Báro do OV to mám jen 30km a Kim je taky z OV takže myslím, že by nebyl vůbec problém se domluvit a sejít se!!
A nehádejte se mi tady holky!!!! Víte že se nesmíte rozčilovat
![]()
Já bych byla klidně pro! Ale nedokážu teď slíbit kdy, zatím služebku do OVY naplánovanou nemám, poslední dobou nerada jezdím autem, jsem z toho vždycky unavená
Ale klidně bych někdy mohla přijet i o víkendu třeba a mohly bychom uspořádat těhotenský meidan ![]()
Snažím se jíst zdravě, ale ne vždycky se to povede
Myslím, že sklenička Kofoly jednou za čas zase tak nevadí, stejně jako káva, i když já se naučila pít bezkofeinovou a docela mi to vyhovuje. Snažím se jíst tak, abych tomu malému něco dala. Až do teď jsem třeba vůbec nemohla ani vidět maso, tak se teď snažím aspoň 1× týdně si maso dát. Dneska jsem si poprvé za 4 měsíce dala přírodní vepřovou kýtu a k tomu jsem si udělala kopu zeleninového salátu. Jím hodně ovoce a snažím se více sýrů a různých tvarohů.
Z www.rodina.cz
Vaše dítě bylo počato před 91 dny, narodí se asi za 174 dnů.
Jste ve 2. trimestru a 16. týdnu těhotenství (počítáno od data poslední menstruace).
Ze své stravy rozhodně vyloučete DIA nebo tzv. Light výrobky a veškerá umělá sladidla. Slaďte přírodním nebo hroznovým cukrem.
Vaše bříško #
V tomto období se může na přechodnou dobu dostavit nespavost. Pokud je to možné, svůj noční dluh dohánějte přes den, když Vás přepadne únava. Na noc zkuste vypít sklenici teplého mléka a neuléhejte s plným žaludkem. Osvědčuje se také lžíce rozehřátého včelího medu. Rozhodně však tuto potíž neřešte léky na spaní!
Víte, že? #
Ze své stravy rozhodně vyloučete DIA nebo tzv. Light výrobky a veškerá umělá sladidla. Slaďte přírodním nebo hroznovým cukrem. Konzervované potraviny s pří:,–(ou chemikálií také nejsou ideální součástí Vašeho jídelníčku.
No tak to už jsme se zase dostali k výživě, jen pokračujte a já si zase budu připadat jako ta nejnezodpovědnější mamina!!!
Tak moje prohřešky jo?! občas si dám Coca colu, piju kafe!! Občas si dám k obědu pivo nebo sklenku vína!! Piju jen Poděbradku prolinii, která slazená aspartamem. Jím všechno co jsem jedla před otěhotněním, vyhýbám se jen ostrým jídlům a v poslední době majonézovým salátům a plísňovým sýrům. Tak…
Pajk, já myslím, že když si nedáš to kafe denně, tak se zase tak nic neděje. Já si taky občas líznu pivka a když je příležitost, klidně si skleničku vína dám. Naposledy jsem měla na štědrovečerní večeři 2dc bílého, mám totiž víno desně ráda! Hlavně ledové, to miluju (i když to zase tak často nepiju).
Ale ty umělá sladidla už jsem četla ve více článcích, že by se měla omezit, ale to je těžké, sladí s tím spoustu jogurtů, ovocných tvarohů a mléčných nápojů ![]()
No a plísňové a zrající sýry nejím (teď řádí ta listerióza, tak mám strach). ALe jinak je mám moc ráda. Majonézu jsem nejedla ani před tím, z té je mě zle. Ale o víkendu jsem si ve Vaňkovce dala Tiramissu a až jsem to snědla (bylo úúúžasnééé) tak jsem se dzvěděla, že to dělají z čerstvých vajec, takže to si asi nevybereš.
no já s tou minerálkou chtěla taky přestat, ale jiná minerálka mi nechutná a navíc jsem si našla nějaký článek o tom že to pro těhotnou nevhodné není, tak si vyber...... ale už se pomalu přeorientovávám na neperlivé neslazené vody. Stejně s těmi bublinkami budemem muset zatočit až budeme kojit. Takže džusy a asi Aqualineu.
Ty jo, maso posledni dobou taky nemusím. A to jsem od přírody masožravec. Teď mi maso vyloženě smrdí, ale občas se musím přemoct.
Doktorka mi doporučila k pití neperlivou Magnesii, tak tu docela piju astřídám to s různýma ovocnýma čajíkama, ráda mám šípkovej třeba. Nebo ředěné džusy.