Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno holky,
Pajk - chtěla jsem se na to o těch miminkách taky dívat, ale byli jsme s přítelem na večeři a na návštěvě u jeho otce, takže jsme přišli pozdě a já šla rovnou spát. Chodím teď spát zároveň se slepicemi.
Jinak poslední dobou se vůbec nemůžu dívat na nějaké pořady o nemocech, o hladovějících dětech v Africe apod., dělá mi to hrozně zle.
Dneska jdu na kontrolu k obvodní doktorce, tak snad už mě uschopní a zítra KONEČNĚ vyrazím do práce. Už se nemůžu dočkat.
Přeji všem krásný den.
PS: Jsem strašně ráda, že není sníh
Když nemůžu lyžovat, aspoň mě to tolik nemrzí.
Tak to jsme na tom stejně. Navíc už se nemůžu dívat ani na mé oblíbené horory
. V neděli jsem se dívala na Hlas smrti a i když jsem ho už viděla, byla jsem z toho hrozně nervozní.
A s tím sněhem......vlekaři a hoteliéři by mě asi ukřižovali, ale taky nechci sníh!! Plakala bych při pohledu na užívající si lyžaře ![]()
Ať ti to u obvodní klapne
Tak mě doktorka bohužel neuschopnila
Prý v těhotenství rekonvalescence trvá déle a nemám to podceňovat. Takže do práce jdu až v pondělí, ach jo ![]()
Jsem pro!
Pracuji sice z domu, ale chybí mi ten kontakt s lidmi, celý den jsem zavřená doma ![]()
Ahojky,
tak jsem byla dneska na kontrole a vše je v pořádku!
Mám velikou radost. Mímíska jsem sice neviděla,doktor mě ani neprohlížel, ale všechny výsledky z krve, kterou mě minule brali, jsou prý výborné. To jsem ráda, měla jsem z toho docela strach. Příště tam mám jít 25.1. na odběry kvůli vývojovým vadám. Ani nevím, jestli mě přitom i vyšetří.
Ale mohl by!!! To už budu v 17tt, tak by třeba mohlo být vidět pohlaví. Jsem hrozně nedočkavá. Jééé, dneska bude moc hezký den!!!!
JInak u nás od rána prší a prší. Ale jsem taky ráda,že není sníh. Nelituju lyžování a nemusím se bát vyjít ven kvůli uklouznutí.
Teď se jdu mrknout na SamaDoma, je tam Bernášková s malou Justýnkou. A na ty miminka se teď tak hezky dívá ![]()
Ahoj Evco,
gratuluju ke kontrole. Je fajn, že je vše v pořádku. Úplně chápu jak se cítíš, já jdu z každé kontroly jak nabitá energií
ale postupem času se vybíjím
zítra to bude týden co jsem byla na kontrole, ale připadá mi to jak měsíc. Na tu odběry kvůli genetice jdu příští středu, ale to bude bez kontroly
. Užívej si toho krásného pocitu
Evco, rovněž gratuluji ke kontrole, já mám příští týden v pátek druhé tripl testy, ale bez UTZ, ale dostanu už žádanku na velký UTZ, kde sledují orgány miminka a samozřejmě pohlaví. Už se těším. Takže snad za 4 týdny už bychom měli vědět, jestli to bude opravdu holčička, jak si myslím.
Tady je odkaz na včerejší testoviny na čt1, mluvili tam o výbavičce pro miminko. Sice jen zhruba, ale i tak jsem se pár zajímavých věcí dozvěděla.
http://www.ceskatelevize.cz/…umatiky.html
Ahoj holky,
tak ten sníh mě trochu mrzí hlavně kvůli naší malé, která se nemůže dočkat až vyrazí na lyžičkách. Chceme jí těnto rok naučit lyžovat a vypadá to zatím bledě. Jedeme příští týden na Vysočinu s kamarádama a s plno dětmi a vypadá to jen na procházky a na plavání. Ach jo ![]()
Dnes jsem byla na NT testech, podle UTZ je vše v pořádku jsem teď 11+2 mimísek má 4,83 cm nuchální prosvětlení vpořádku a má vše tam, kde to má být, UF! Odpoledne mi mají volat výsledky krve, tak mi držte palce ![]()
Báro - jinak k té těhotenské směsy - listí maliníku by vydilo, kdybys ho pila samostatně koncentrovaně, jelikož uvolňuje svalstvo (zejména v pánvi), což je dobré před porodem, ale zde ho máš v poměru 1 : 7, takže to je pouze malá dávka. Je pravda, že by člověk měl být v těhotenství s bylinkama velice opatrný. Tato paní se ale tímto zabývá 40 let a má to dobře ozkoušené. Knížku moc doporučuji Ingeborg Stadelmann " Zdravé těhotenství přirozený porod" - našla jsem na ni doporučení na diskuzích věnující se přirozenému porodu a těhotenství.
Jinak s těmi brněnskými bazárky. Dobrý trochu dražší, ale většinou značkové oblečení je na Vídeňské ( mezi porodnicí u Mil. bratří a Intersparem. Mají tam ceduli Baby bazar a mají zde vše pro děti. Taky je dobrý na Lesné na ul. Haškové, kde je dětská kavárna (naprosto super s velikým dětským koutkem) a u ní je bazárek i s novým oblečením. Já si ale mimibazar nemůžu vynachválit, a pro ty děti je to bez problému. Pokud je tam nějaký problém, tak to maminky uváději. Bez rizika je nové zboží outlet. Mám odtamtud super věci na malou. Taky dole pod nemocnicí na Pekařské myslím, že se to jmenuje levný ráj. Taky tam berou značkové zboží, ale chce to mít štěstí.
Tak to je vše mějte se a hýčkejte si bříška
Eva
Vajo, včera jsem poměrně intenzivně koukala na mimibazar.cz a je tam opravdu spousta značkových věcí jako třeba NEXT
Tak jsem se rozhodla, že až budu znát pohlaví miminka, tak tam určitě něco zkusím koupit. Navíc se tam dá vybrat podle regionu, takže pokud tam někdo prodává oblečky třeba z Brna, dá se domluvit na schůzce a vybrat si. Určitě to prubnu.
Milis, dneska jsme se byli podívat v té prodejně kočárků na Černém Mostě, myslím, že se to jmenuje babyexpert. Porovnávali jsme tam trojkombinace od Chica, Quinny a Cam Cortinu. Kočárky Jané tam vůbec neměli, že prý s nimi mají špatné zkušenosti, že na ně bylo hodně reklamací na podvozky. Nejvíc se nám líbila ta Cortina. Přišlo mi, že se z těch všech dala nejlehčeji ovládat a měla největší hlubokou korbičku. Vzhledově se mi líbil Quinny Buzz, ale ta sedačka má prý úplně nešťastně udělaný polohování, že se nadá nastavit úplně do ležící polohy, ani úplně kolmo sedící. Takže jsem na 90% rozhodnutá pro Cortinu, na internetu se dá sehnat za 16500, tady jí měli za 18000. Strašně jednoduše se tam vyměňují jednotlivé díly a lehce se skládá. Kolečka sice nemá nafukovací, ale jsou dostatečně veliké a alespoň to bude bezúdržbové. Veškeré potahy se dají odepnout a prát. Jediná nevýhoda těch trojkolek je, že se tam nedá přehodit rukojeť, kdyby mimču svítilo do očí sluníčko (dá se přehodit ta korba, ale už se vidim, jak někde na procházce přehazuju korbu i s miminkem). Ještě se zamýšlím nad tím, jestli to nekoupit v obchodě, kde v případě reklamace zapůjčí náhradní kočárek. I když paní nám tvrdila, že na tenhle kočárek reklamace ještě žádná nebyla. Ale do nákupu je ještě spousta času…
Líbila se mi oranžová barva, takže by to chtělo asi holčičku
Ale modrej byl taky docela hezkej.
Gratuluju všem k prohlídkám a dobrým výsledkům, já jdu až 24.1. a už se nemůžu dočkat. V tom týdnu by mě taky měli poslat na krev na genetiku. Dělá se v 16. týdnu, že jo? Evčo, myslím si, že pohlaví mimča půjde poznat až ve 20.týdnu, alespoň mi to tvrdila doktorka. Už jsem se jí nedočkavě ptala, kdy se to dá nejdříve zjistit.
Tak zatím ahoj, mějte se hezky a pozdravujte své rostoucí mimísky…
Teda holky, vy chcete všechny vědět co to bude jo? Já jsem to chtěla jako překvapení, ale nevím jestli to vydržím. Možná mi taky bude líto, že vy to všechny víte a já ne ![]()
Kik, dovolím si malinko oponovat s kočárky z Babyexpertu. V Brně taky jeden Babyexpert máme a jelikož jsme se tam byli o víkendu dívat, musím konstatovat, že do tohoto obchodu už bych si nikdy nešla nic koupit, personál o kočárcích věděl míň než já a na dotaz, jestli se u nich dá koupit Jané, bylo nám řečeno, že jsou to moc drahé kočárky, kt. se tolik neprodávají a proto je neberou. Rověž si dovolím oponovat s reklamacemi podvozku. Jsou to jedny z nejkvalitnějších kočárků a taky nejdražších samozřejmě, právě díky špičkovým podvozkům. Kdokoliv kdo má Jané neměl sebemenší problém. A že pár maminek s Jané opravdu znám.
Jinak kdo včera sledoval večerní zprávy asi viděl, že tam ukazovali vysoce závoadný přebalovací pult právě zn. CAM, povolené hodnoty nějaké látky (přesně si nepamatuje jak se jsmenuje) překročily 280× povolený limit, což je prý přímo až životu nebezpečné. Což jistým způsobem vypovídá a firmě. Pokud mají dělat produkty pro děti a dělají je životu nebezbečné, tak bych si od nich nekoupila ani bryndák.
Já jsem se právě rozhodovala mezi vaničkou Cam a Neonato, ale Cam teď tedy rozhodně ne a raději vůbec nic.
Tak to jen takový postřeh. Přeji všem hezký den.