ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
11.1.07 20:32

Tak si vždycky tak povzdechnu, když čtu Vaše příspěvky. Závidím Vám ty kursy a touhu po informacích, výbavičky a pod. To je u nás už odpískané!
Když jsem se včera snažila manžela včlenit do diskuse o koupi nového kočárku, tak nemohl pochopit, že ten, co máme již není dostačující! Nějak mu chlapci nedošlo, že do sportovního kočárku těžko dáme novorozené mimi. Ach jó! A to se všude chlubí, že bude mít tři děti.
Kik, docela mě překvapila ta Tvá info z pojišťovny..... u nás v ordinaci se platí jen do ní vstoupíš a ani se nikdo neptá u jaké jsi pojišťovny. Mají prostě paušální taxy a hotovo.
Teď jsem si vlastně uvědomila, že mi doktorka na UTZ objevila cystu na pravém vaječníku. Vůbec nevím jak s tím naložit, nemáte někdo zkušenost?
Mějte se
 EVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
11.1.07 22:18

Ahoj Kouličko,
já mám cystu na jednom vaječníku asi 2,5 cm velkou, ale dále se nezvětšuje, zůstává stále stejná. Je tam už roky a už několik lékařů mi řeklo, že to není na závadu, že s tím není třeba nic dělat. Horší by to bylo, kdyby se pravidelně nalévala, to se pak chodí na nějaké punkce, ale nepomůže to na dlouho. Většinou se ty cysty nafouknou znovu. Někdy se může stát, že praskne sama, ale to bys poznala podle prudké bolesti.
Takže pokud není příliš velká a nemění se, tak snad můžem být v klidu. Já jsem si myslela, že budu mít problémy s otěhotněním i kvůli té cystě, ptala jsem se doktorky, jestli ta cysta nebude na překážku v těhotenství, a ona říkala, že si vůbec nemám dělat starosti. Tak už na to nějak nemyslím. Jo a taky jsem v dětství byla na dvou operacích břicha - slepé střevo a tříselná kýla, vše na pravé straně - bála jsem se srůstů, ale když se mi podařilo bez problémů otěhotnět, tak si říkám, že je tam asi vše v pořádku…

Zdraví Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.07 08:21

Kurnííík, už jsem měla napsanou tak dlouhou zprávu a ono se mi to smazalo :evil: Tak znovu:

Kouličko já měla cystu na začátku loňského roku. dr. mi na ni ani nic nedala, jen si mě pozvala za měsíc a tehdy řekla: Nooo cystička se mi líbí…z čehož jsem pochopila, že se asi zmenšila či co. No a teď vlastně ani nevím, jestli ji tam ještě mám nebo ne. Myslím, že pokud s tím dr. nic nehodlá dělat, tak to nebude problém. Buď v klidu!

Kik, mi přišel domů zpravodaj z VZP a tam bylo popsáno, na co máš nárok na gynekologii. Bylo tam mimojiné i vyšetření na genetické vady! Tady někdo psal, že to stojí 1490,– ale to snad bylo s tím velkým UTZ, ještě se v tom nevyznám, uvidíme co mi řekne dr. Já zatím platila jen 50Kč za fotečku z UTZ a to mi vždycky dala 3!!
Akorát pár roků zpět jsem co půl roku platili „dobrovolný“ příspěvek 50Kč, ze kterých pak nakoupila UTZ a monitor na ozvy. To nás nezruinovalo a ještě se teď můžeme na ty naše drobečky podívat co… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.1.07 09:30

Ahoj holky,

chci vám říct, že tuto diskusi opouštím!!!

V úterý jsem byla na velkém ultrazvuku a doktorovi se tam něco nelíbilo, ale neřekl mi co abych se prý nestresovala a poslal mě do Gennetu do Prahy na vyšetření. Tam jsem podstoupila ultrazvuk a odběr CVS, to je odběr vzorku placentových klků na zjištění genetických vad plodu.
Pak nás poslali domů s tím, že si máme za 24hod. zavolat na výsledky. Nepočítala jsem s tím, že budou dobré, protože mi to tam naznačovali, ale prý počkáme co řeknou výsledky. Tak tam manžel včera volal, já nebyla schopná, tušila jsem co řeknou. Naše miminko má vývojou a tu nejhorší vadu T21, to je Downův syndrom.

Prý se máme rozhodnout zda si miminko necháme i když bude postižené a nebo zda podstoupím potrat.
Myslím, že není co řešit, je mi 24 let a nedovedu si představit celý život pečovat o postižené dítě, které vlastně i v 50-ti letech je dítě.

Jdu na potrat. Je mi jedno jestli mě tu odsoudíte. Jen bych chtěla říci těm, kteří by mě chtěli odsoudit, aby se zamysleli nad tím zda by to sami chtěli a miminko si nechali.

Naštěstí je to moje druhé dítě, takže nemám ani tak čas si něco vyčítat nebo tak něco, ale věřte mi bolí to strašně moc.

Nejhorší je, že týden před tím velkým ultrazvukem nebylo na ultrazvuku vůbec, ale opravdu vůbec nic vidět a ani tomu nic nenasvědčovalo.

Prosím o vymazání z tabulky. Přeju vám jen to nejlepší a važte si zdravých miminek.

Mějte se moc krásně a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
12.1.07 09:39

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.07 09:47

Verunko ani nevím, co bych Ti vlastně měla napsat. Myslím, že tady jsou všechna slova marná. Je mi to moc líto, vůbec Tě neodsuzuju, sama nevím, jak bych se ve Tvé situaci zachovala. Musíš teď být moc silná. Určitě budeš mít další miminko a bude zdravé, neboj. Budu se za Tebe a to nenarozené miminko modlit.
Držím palečky ať všechno dobře dopadne a ať to co nejrychleji přebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
12.1.07 09:54

Ahoj Verunko,
je mi to strašně moc líto, úplně mě hrkly slzy do očí, ale jsi mladá a život máš před sebou! Vím, že to musí být strašně moc těžké, já sama si ani nedovedu představit, jaké to pro tebe musí být! S tvým krokem plně souhlasím a podporuji tvje rozhodnutí, jednala bych úplně stejně i když je mi už 30 let. Budeš mít další miminko, uvidíš!
Těžko něco přát… snad jen přeji co největší sílu to všechno zvládnout jak jen nejlíp to půjde a optimistický pohled na svět. Budu ráda, když se nám ozveš až budeš mít všechno za sebou.

Moc ti držím palce a myslím na Tebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
12.1.07 10:02

Pajk - k tomu vyšetření na vývojové vady, ano pojišťovna jej plně hradí v 16tt těhotenství, ale můžeš si zaplatit i tzv. nadstandartní UTZ+odběr krve již ve 12tt, za kt. zaplatíš 1490,–. Já to podstoupila, protože už jsem starší a chtěla jsem mít klid. Doktorka mi o této možnosti řekla. Ve 12tt jsou prý výsledky z krve přesnější díky větší citlivosti nějakých látek a pravděpodobnost odhalení genetických vad vyšší. Tento test se pak znovu dělá od 16tt znovu, jdu na něj příští týden.

Holky, když se tady bavíte o těch cystách … chtěla jsem zeptat, jestli některá z vás, kt. jste už rodily máte nějakou zkušenost s prsy, mě doktorka našla cystu v levém prsu, měla jsem s tím problémy už dřív, ale vždycky mě řekly, že je to jen nějaký nezhoubný útvar, jenže já jsem na další vyšetření letos v červenci už nešla a když už jsem chtěla jít, tak mi řekly, že v těhotenství se už prsy výrazně mění a že mám počkat po porodu. Myslíte, že to potom zmizí nebo to naopak může znamenat problém s kojením? Docela to bolí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.1.07 10:15

Jste moc hodné.

Další miminko asi hned tak chtít nebudu, budu mít strašný strach. V Praze říkali, že po potratu můžu otěhotnět co nejdřív, ale fakt se na to teď necítím, nevím jaká bude situace třeba za dva měsíce, to teď nedokážu říct.

Myslím, že tak za půl roku začnu přemýšlet o miminku.

tak pa a ozvu se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
12.1.07 11:27

Verunko ,

je mi to moc líto, přeju ti moc síly a hlavně další zdravé miminko, až se na to budeš cítit!!!!

Já bych určitě reagovala stejně jako ty, neměla bych sílu se celý život starat o člověka, který tvou péči potřebuje stále!! A navíc by mi i toho človíčka bylo líto, mrzelo by mě, že nemá stejné podmínky pro spokojený život jako ostatní děti. I když tohle by mi jistě maminka, které má takové dítě možná vymlouvala!

Tak se holka drž!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
12.1.07 11:29

Ahoj,

Veru, je mi to strašně moc líto. :cry: Myslím že tohle je právě to čeho se tu každá z nás obává. Já sama jsem třeba nebyla ještě ani jednou na odběru krve. Pokud by mi doktoři řekli tohle tak ač třeba nemám dítě zatím žádné tak bych jednala stejně jako ty.

Je mi to fakt moc líto a držím palce, aby jsi měla sílu to celé zvládnout.

Mametka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
12.1.07 11:45

Ahoj,

Verunko, je mi moc líto, co se ti přihodilo. Hned mi před očima proběhla moje kontrola za 14 dni a že kdyby taky skončila takto, určitě bych jednala stejně jako ty. Myslím, že se tu mezi námi nenajde nikdo, kdo by ti tvé rozhodnutí vyčítal. Všechny se takového verdiktu určitě bojíme. Tedy aspoň já ano. A mluvím určitě za všechny, když řeknu, že budeme moc rádi, když k nám občas nakoukneš!
Buď silná,holka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
12.1.07 13:07

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
12.1.07 13:58

K bolestem břicha .. včera nám na kurzu říkali, že takový tlak v podbříšku a bolení k tomu patří, jak se prý natahují všechny ty vazy. Jinak můžu říct, že některé věci, kt. nám tam říkali, co nás všechno čeká, byly dost děsný, vůbec se na to netěším (křečové žíly, hemeroidy, popraskané a vytahané břicho, boky a stehna, neudržení moči ).. no raději už nebudu jmenovat dál.

Prý je hodně důležité cvičit cviky na posílení svalů pánevního dna, tak ode dneška začnu každý večer alespoň trochu cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
12.1.07 14:07

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek