Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
sice k vám nepatřím, ale i tak si tady u vás čtu a říkám si, že to snad ani možné, že jsem taky byla jenom ve 12. týdnu. Já jsem začla přibírat až od 24. týdne, do té doby by to na mě nikdo nepoznal. K dnešnímu dni jsem přibrala 10 Kg a víceméně mi narostly akorát prsa a to tak, že je mám jak Pamela Anderson a pak pochopitelně bříško.
Koulička: vím, co to je nevolnost v těhoteství, já sama jsem zvracela ještě před měsícem, ale časem si na to člověk zvyknul, inu, co by člověk nevydržel kvůli miminkům.
Za pár týdnů už se vám mimískové budou mrskat tak, že to samy ucítíte a ty, kdo čekají první, tak můžu říct, že je to tak nádherný pocit…já jsem začla brečet štěstím, když jsem toho našeho prďolku cítila poprvý.
Holčiny, pohlaďte zatím maličká bříška a ať ty maličké cca 6 cm miminka nezlobí.
Papa
To se někdo má
Na mě to teda vidět je, ale to snad u těch drobnějších bývá vidět dřív. Jedna moje kámoška říká, co bych chtěla, že jsem malinká a někde se to ukázat musí, ona je totiž poměrně vysoká 185cm a nebylo na ní nic poznat taky až do 5tého měsíce.
jo jo jsem mrňavá, ale říct o sobě drobná asi nemůžu - mívala jsem 52 kilo - ještě před 4 rokama, ale bohužel se na mě sedavé zaměstnání podepsalo 10 kg, takže moje výchozí váha v těhotenství byla 63, ale zhubla jsem 4 kila, a teď jsem na 59 kg a nahoru to zatím nechce
v mém okolí je to teď samá těhotná - právě se tu stavovala kamarádka a říkala že naše spolužačka ( o 3 měsíce víc než my) tak už ví že bude mít holčičku, pak máme známou ta čeká dvojčata po umělém oplodnění (snažili se 5 let a nic) a budou to dva kluci, další kamarádka má termín koncem února a kupa dalších se teprve snaží
teď jsem byla na půl hodinky venku a udělalo mi to moc dobře
třeba se vrátí chuť k jídlu ![]()
tak to jsem na tom stejně, na mě se zase podepsala autonehoda, skoro rok jsem nemohla chodit a taky 10kg hore, když mě vezli do špitálu měla jsem 48 no a dneska 58, sportovat jsem směla jen velice omezeně, protože mám 2× operované koleno a někdy jsem ráda, že můžu aspoň chodit.. no a když člověk nesportuje, tak tloustne.. já se sice snažím co mě koleno a teď těhu dovolí, ale plavání, těhu cvičení a břišní tanec tase taková zátěž nejsou… před těhu jsem chodila aktivně na spin, ale teď ..... no anorektická zrovna nejsu ![]()
u nás je dneska strašně hezky, tak se taky chystám ven, antibiotika jsem dobrala včera večer, tak bych snad na chvíli mohla, ne? Už jsem 3 týdny zavřená doma … hrůza
jo vím co to je, jsem doma už od 1. prosince a budu až do konce a taky už se docela doma začínám nudit - je to hlavně proto že mi doktor napsal vycházky a dost blbý - 2 hodiny dopoledne a 3 odpoledne
navíc bydlíme na vesnici, takže když něco potřebuju tak autem do města (to není problém), ale když už tam jsem tak si zařídím všechno na jednou a nemůžu tam jezdit vyloženě každej den - tak je to takový naprd
nemáte někdo zkušenosti - jak to je - jestli choděj kontroly na těhotný nebo nechoděj ?
Manetko, na těhotný prý kontroly nechoděj, ale teď od 1.1. je v nemocenských nějaká změna, snad je prý hradí zaměstnavatel a stát mu to potom proplácí, takže si prý každej zaměstnavatel bude svoje zaměstnance víc hlídat, ale jako těhotná neměj strach, to si myslím je něco jiného, aspoň kamarádky, co byly třeba celé těhu doma, tak ani jedna kontrola.
Já jsem byla tenkrát po té autonehodě třičtvrtě roku doma a taky žádná kontrola.
Jsem doma s přerušením dvou dnů od 13.11., sice pracuju z domu, ale i tak, je to psycho. Dva dny jsem byla v práci a hned komplikace, tak už teď budu opatrnější. Taky jsem si hned první den v práci vyrazila na služebku, ze které jsem se vrátila večer, totálně vyřízená
Tak teď si to sakra rozmyslím, co je pro mě lepší a mimčo lepší.
Tak já pádím na čerstvý vzduch, zatím pa.
To taky musím vyvrátit, protože účetní dneska říkala, že to neprošlo a těch 14 dní co měl platit zaměstnavatel už není.
Platí jen sociálka.
taky mi doma tvrdí ať to tak neřeším, jenže já mám strach někde lítat a pak mi seberou neschopenku
jedna dobrá zpráva pro nás všechny práce neschopné - ke změnám nedošlo takže nemocenskou i tento rok vyplácí stát - jen drobné změny budou a to že nám přidají
a to asi 40 kč na den - což je taky dobrý
a strop je asi bez 10 kč - 13000kč
jen by mě zajímalo za jakou dobu se bere plat, ze kterého se to počítá - jestli poslední 3 měsíce nebo posledních 12 - třeba u mě by to pak byl v nemocenské rozdíl - sice ne moc - ale každá kačka dobrá
Tím líp, že platí sociálka, oni kontrolu určitě nepošlou, buď v klidu Manetko. Kde že to vůbec bydlíš? Já bydlím taky na malým městě, koupila jsem si tady v loni byt a z Brna se přestěhovala do Blanska, ale pocházím z malé vesnice, takže vím, o čem mluvíš. Naštěstí jsem se v 18ti osamostatnila a rychle do města ![]()
Vycházky si nechat napsat tak kde se nezdržuješ asi není moc moudrý Kim .-)
s tím platem by mě to taky zajímalo, v těchto věcech se neorientuju a hlavně být na nemocenské je pro mě smrt, protože max. 13 000,– je polovina toho, co beru v práce, když makám, ale naštěstí mě to zaměstnavatel doplácí, protože měkám i doma
Chjo holky já vám závidím. Plánovala jsem, že půjdu na nemocenskou hned po včerejší kontrole. Bylo to trošku vyčůrané, protože makám u otce takže jsem chtěla do práce docházet právě o těch vycházkách a většinu papírové práce dělat doma. Ale doktorka mé plány zhatila. Chtěla mi sice původně neschopenku napsat, ale jen na první trimestr s tím, že by mě včera vypsala. Vzhledem k tomu, že jsme s broučkem naprosto zdraví, mi ji teď už nemůže dát
aaale co, hlavní je, že jsme opravdu v naprostém pořádku, no ne?
Báro myslela jsem si, že budeš brát docela dost, podle toho co tady píšeš, že si můžeš dovolit paní na úklid atd.
Ale že bereš tolik…klobouk dolů!! To já bych byla ráda, kdybych jednou dosáhla aspoň na těch 13000 ![]()
bydlím asi 20 km od Hradce Králové, ale jsem tam skoro furt, jednak tam pracuju (teď už ne
) a bydlí tam obě ségry, máme s přítelem každý svoje auto, takže kdykoli se mi zachce tak si tam zajedu, ale jak říkám každý den tam jezdit nemůžu (taky to něco stojí)
jo taky jsem byla zvyklá brát poslední dobou trošku víc - normálně tak 17 čistého ale je pro mě důležitější být v klidu doma za 13 než za 14 v práci - změnili se nám tam trochu podmínky a tech 17 bych už teď stejně neměla
Pajk - co kdyby si to zkusila u obvoďačky, to mi říkala kamarádka že jí na gyndě nechtěli neschopenku dát, tak šla k obvoďákovi a tam v pohodě a dokonce neomezené vycházky