Poradna duly
Jana Čurdová
zuzi znam spoustu bajecny ch chlapu,nejen takove ty klasicke povalece.A u nas je to tak,ze on me driv pomahal,sportoval…co se narodil malej desne zlenivej,kyne a doma nehne ani brvou…a kdyz ho treba poprosim: milacku,prosim nevzal bys za me rano,abych se dospala?.......Si se zblaznila,me chces zabit?Vstavat takhle brzy rano nebo co??......
Ach jo no…A to ze jsem ted tehotna?No a co? Jsem snad nemocna?…Proste se hrozne zmenil…
Sam pro sebe cokoliv,pro me…jen kdyz se mu chce.Sam ma dve auta,ted zase chce kupovat BMW za pul milionu,ja?Ja mam pry vozit deti ve skodovce 105,v tom kousku plechu tady po Praze,az do me nekdo napali nebo hodi mys a ja to neubrzdim,bude ze me harmonika i s detmi. proc se lidi dokazou tak nechutne zmenit? ![]()
No nic nebudu uz tady trousit svoje starosti,ja jen aby se tad ynedebatovalo taky jen o tom ze je nam spatne a nevideli jsme srdicka,i kdyz to co jsem napsala ja asi neni zrovna nejvhodnejsi sem
Budeme si nuzivat brisek a ono vsechno nejak dopadne ![]()
Haidule nemáš to vůbec lehký, chlapi jsou někdy pěkně natvrdlí
kdyby jen ženská věděla, co na toho jejího zabere, viď? Hlavně se teď nesmíme stresovat
Radši se tady z toho vypovídej, když budeš mít trápení, od toho jsme tady
a to platí pro všechny holky, já už taky kňučela a ne jednou ![]()
Sono já a Zuzka máme kamarádku která našla trefné přirovnání chlap je plaz.....má mozek plaza tak co po něm chceš. Ale já teda i když mě kolikrát taky dokonale vytočí tak mám ještě v mezích normy super chlapa, s malou pomáhá i hlídá zvládnul i celý den odjela jsem spali vrátila jsem se spali a vše o.k ale také má své černé chvilky. To mám evšichni
ahoj holky,
Haidule, taky nechapu, ze se clovek tak moc zmeni, je to skoda
snad ten muj chlap nezlenivi, je zvykly uklizet, nakupovat i varit......
ja se od vcerejska tesila na koprovku, mame ji moc radi, no a u vareni se mi udelalo pekne zle, jsem myslela ze budu zvracet, byla jsem bila jak stena.....nakonec jsem trochu pozdeji trochu snedla a vytuhla......
jdeme ven, preju pekny den vsem ![]()
Paaani,koprovku bych si take dala
Jen ted nemam hovezi,asi pockam az manzel zajede do makra,u me uz to nepripada v uvahu tahat se s tim tezkym vozikem a deti tam nesmi.Ja se zatim bajecne drzim u polivek,ty me chutnaji a i zasyti,je toho plny hrnec takze si mohu kdykoliv dat jakmile na me prijde zrava a hlavne.....hlavne tolik neztloustu a nebude me spatne ![]()
Si pamatuji m inule tehu,jsem si dala par lzic cinske polivky a nejak jsem to nestihla na zachod,jesteze mame v kuchyni lino a napadlo me aspon vzit to pres kuchyn ![]()
Preji vsem krasne odpoledne!
Zdravím všechny, já jsem zatím v 5tt, ale k lékaři jsem objednaná až na 5.12… mám takový dotaz…dnes jsem malinko zašpinila (světle hnědě) … mám se něčeho bát? díky za odpověď
Ahojky holky,
dneska jsem se sem vůbec nedostala, až teď mám chvilku.. Ráno jsem vůbec nemohla stát z postele jak mi bylo blbě.. pak se to zlepšilo, ale odpoledne jsem se znova natáhla a spala až do teď
.. A normálně bych si šla zase lehnout..
Holky chtěla jsem se zeptat.. leží mi v hlavě taková otázka.. až půjdu k dr. to bych měla být 7+3, ale já vím, že jsem měla OVU okolo 18.10 což je 13 dní po MS.. tak mě tak napadá - bude už vidět srdíčko? Ale asi by mělo být viděť nebo je vidět později??.. já fakt teď nevím..
Zpa pa I.
Ahojky, tak to je jako u mě, já taky ráno nemohla vstát, z postele jsem se odkulila do obýváku na gauč a tam ležela až do oběda, odpoledne jsme byli v lese a teď toho mám dost, jsem zvědavá jak budu fungovat v práci. A už se těším až zas půjdu spát ![]()
Já jdu k doktorovi v úterý a myslím si že srdíčko určitě ještě neuvidí, ale ten 7tt už by mohlo možná.
No já si vždycky něco vemu do hlavy.. pak to hledám všude na netu a akorát jsem pak vynervovaná..
..
Strašně se na tu prohlídku těším, ale zároveň bojím.. Ale to máte asi každá..
Já se taky docela těším v úterý k doktorovi, doufám, že mi to potvrdí to těhu, já nebyla ještě ani na krvi, jen to beru podle těhu testů a vynechání MS. A už mám doma nějaký půjčený knížky, tak si čtu, ale většinou se taky dívám na net, tam se najde vše ![]()
Jen to pomalu utíká, už bych chtěla mít mimíska u sebe ![]()
Vsem doporucuju stranky www.rodina.cz ja na nich hledala tedy az kdyz jsem mela malyho,kdyz byl miminko a nevedela jsem si rady,opravdu doporucuji kouknout,jeste take nakouknu na briska co tam pekneho pisou…
Prectete si ![]()
http://www.rodina.cz/clanek6601.htm
http://www.rodina.cz/clanek3814.htm
Ahoj holky, tak jsem to pročetla a musím říct, že jsem taky hrozně spavá. Ráno jsem se nasnídala a pak se převalila k televizi, kde jsem pospávala až do oběda. Hrůza. Teď sice střídavě koukám na Zora, Titanic a Mozarta, ale asi se přesunu do ložnice a budu spát
. Špatně se mi začíná dělat, ale jen odpol. nebo večer. Po ránu jsem v pohodě.
Kráčmero to zašpinění se mi stalo minulý těhu asi v 6.týdnu. Hned jsem běžela k dr. ale nebylo to nic vážnýho. Dostala jsem tbl a ty jsem jedla do 12.týdne. Řekli mi tam, že to takhle ze začátku může pozlobit aniž by to bylo hned to nejhorší.
No a jinak, koprovku jsme právě dneska měli
, taky je to naše oblíbená.
Haidule věřím, že máš smíšený pocity. S chlapama je to vážně někdy jak s marťanama.
Dobrý stránky pro těhulky jsou taky http://www.porodnice.cz
ahojky,
Kráčmero já to při Káje měla také ale jen je to prý prasklá cévka jak se roztahuje děloha většinou ti dají ascorutin, a u mého dr mi ted doporučili 2× denně kys-listovou pro posílení stěny děložní a prý si mám dávat pozor vždy v období ms.
koprovku bych si taky dala a le má drahá polovička to nejí ![]()
srdíčko to je asi opravdu individuální ale 7+ něco už by vidět nýt asi mělo.
Vercas při prvním těhu mi dr ani krev nebral a rovnou jsem šla na uv s tím že dnešní spolehlivost testů je vysoká.
jinak se přidávám k blinkajícím je to děs a hrůza
Tak kyselinu listovou byste mely jist vsechny!!!Ne jen kvuli posileni delozni steny ale je to hlavne kvuli zdravemu vyv oji miminka!!!Kyselina listova je moooc dulezita proti vyvojovym vadam plodu!! Pokud nekdo se rozhodne ze ma dost ovoce a zeleniny ze doplnkove vitaminy nepotrebuje,alespon tu listovku si koupit… Zase vam sem hodim trocha ctenicka at vite jak na tom s miminkem jste(jo a ta velikost je tam brana i s nozickama tusim,jinak se uvadi od hlavicky po zadecek
SEDMÝ TÝDEN - boj spánkem
Co asi dělá? Pluje si ve vaku naplněném tekutinou a má spoustu práce s vývojem. Je velké asi tak 1,5 centimetru, zřetelně jsou vidět ruce a nohy s náznaky prstů, začínají se vyvíjet kostní buňky, má plíce, střeva, játra, ledviny, a vnitřní pohlavní orgány. Nejsou sice ještě úplně jak by měly být, ale jsou. Skoro úplná je vnější podoba nervového systému. To jsou divy, co?
Nepříjemnosti s častějším močením Typické pro začátek a vlastně téměř celé těhotenství je potřeba častějšího močení - může tě budit i několikrát za noc a nedá se s tím nic moc dělat, snad jen před spaním méně pít. Holt, budete muset cestou na výlet třikrát stavět…
Mdloby V těhotenství klesá krevní tlak, proto míváš větší sklony k mdlobám. Snaž se nestát dlouho na jednom místě, vstávej pomalu a opatrně, často seď nebo polehávej, nedělej prudké pohyby. Ukrutné jsou nákupy v obchodech, kde je vydýchaný vzduch, tam raději pošli partnera.
Velká únava Velká potřeba spánku a odpočinku v začátcích těhotenství je vlastně obrana tvého organismu před mnoha podněty, které by tě mohly zatěžovat v době, kdy tělo i mysl potřebují sílu na zvládání fyzických i psychických změn.
Chce se mi spát aneb něco o Šípkové Růžence Někdy se neubráníš a usínáš v práci u počítače, cestou v tramvaji, prostě kdekoli. Ideální by bylo prospat většinu svého času, takže pokud to jen trochu jde, SPI, ODPOČÍVEJ, RELAXUJ!
Rada. Jestliže ti nevolnost nebo únava brání v práci, požádej svého lékaře, aby ti na toto období napsal neschopenku. Až ti bude lépe, můžeš se do práce vrátit. Správný lékař tvé pocity pochopí a jistě ti rád vyjde vstříc.
OSMÝ TÝDEN - najít svého anděla
Miminko se má čile k světu. Teď už se mu neříká embryo, ale plod. Všechny tkáně i orgány už se vytvořily tak, jak je najdeme u hotového člověka. Je čas dorůstání a formování. Miminko-plod měří kolem 3 centimetrů, bije mu srdíčko a svaly se začaly hýbat. Je možno rozeznat obličej - nos je zašpičatělý, jsou již vytvořeny nozdry a ústa s jazykem. Prsty na rukou i nohou jsou zřetelnější, ještě jsou však spojeny kožní blanou, můžeme rozeznat ramena, lokty, hýždě a kolena. Miminko se čile pohybuje, ale ty pohyby ještě necítíš. Je neuvěřitelné, co takový tvoreček zvládl za pouhé dva měsíce!
Výběr a návštěva gynekologa. V tomto týdnu můžeš navštívit svého gynekologa. Ten tě vyšetří a vystaví ti těhotenskou průkazku. Do 22. týdne budeš navštěvovat poradnu každé čtyři týdny a pokaždé s lahvičkou moči. V poradně tě zváží, změří tlak a všechny údaje zapíší do průkazky. Nos ji stále sebou, ať si ji můžeš znova a znova prohlížet při čekání na autobus a také pro všechny případy. Každá maminka pečlivě studuje údaje v průkazce zapsané, ale je těžké poznat, co znamenají všechny ty zkratky a klikyháky, které vypadají víc jako tajné šifry než jako lékařský zápis. Není-li ti něco jasné, neváhej a zeptej se svého lékaře, ten ty hieroglyfy určitě rozluští a vysvětlí ti je.
Těhotenství je velmi krásné, ale citově i fyzicky náročné období, a proto je důležité si pečlivě vybrat lékaře, který bude tvým průvodcem a rádcem celých devět měsíců - tak trochu andělem. Správný gynekolog by měl být schopen informovat tě o vyšetřeních, která probíhají a mít čas s tebou mluvit o tvých problémech a pocitech, o tom, jaké jméno vybrat a kde mají krásné postýlky. Rozhodně by měl být otevřený a ochotný diskutovat s tebou o možnostech vyšetření v těhotenství (odběr plodové vody atd.) nebo o tvých představách porodu.
Ultrazvuk. Už v tomto týdnu může lékař provést vyšetření ultrazvukem. Uvidíš, jakou ti udělá radost, když uvidíš na obrazovce své třícentimetrové miminko. Neostýchej se a požádej doktora, ať ti vše na monitoru ukáže a vysvětlí. Pomocí ultrazvuku lékař přesněji určí stupeň těhotenství, stádium vývoje plodu a také, je-li všechno v pořádku. Můžeš odejít z ordinace s obrázkem prenatálního vývoje svého drobečka a všichni jistě uznají, že právě ten tvůj je ten nejkrásnější. Vedlejší účinky ultrazvuků ještě nebyly zjištěny, i když se mluví o tom, že jejich časté používání můžou na miminko nepříznivě působit. Jen se odborníci neshodli na tom, co je častější používání. U nás jsou běžné tak tři, čtyři ultrazvuky a ty by neměly miminku uškodit. Prozatím je ultrazvuk nedílnou součástí prenatální péče.
Krevní testy. Při první návštěvě ti bude odebrán vzorek rve, aby se zjistila tvá krevní skupina, hladina hemoglobinu a přítomnost HIV.
Obavy. Ty, stejně jako tvůj partner, můžete prožívat období velkého těšení, ale také velkých obav, zvlášť jde-li o první těhotenství. Jaký bude život s miminkem? Zvládnu živit rodinu a starat se o ní? Co se změní mezi námi? Bude miminko v pořádku? Co když to bude divoch po strýčkovi? Jsou to přirozené starosti, se kterými se potýká každý otec i maminka a kdykoli to bude možné, najděte si čas si o všech pocitech popovídat. Určitě vám to pomůže obavy překonat a budete se moci spolu na miminko připravovat.
Rada. Říkej svému muži o svých pocitech, prohlížejte si prenatální obrázky, plánujte (na to nikdy není brzy). Učte se společně těšit a radovat se ze svého miminka.
ahoj holky ![]()
tak já jsem snad jediná, kdo nejí koprovku
to do sebe fakt nedostanu ![]()
Eli já celý den zívala a večer jsem lehla k Titaniku a nepamatuju si, že by stihnul vyplout
a teď mi je, jako bych spala hodinu ![]()
Ivi, Vercas hlavně se nenervujte, když nebude všechno přesně tak, jak jste čekaly, ať nedopadnete jako já
taky mi chvíli trvalo, než jsem pochopila, že každá těhu je jiná a nemůžu se s nikým srovnávat
všechno bude oki, uvidíte ![]()