Poradna duly
Jana Čurdová
Holky já to mám s tou prací podobný.. vůbec se mi tam nechce.. a neumím si představit, jak to tam přežiju, když mi je teď pořád blbě..
.. Nejhorší je, že já se tam asi ukoušu nudou..No a dělat, že něco dělám jde teda taky pěkně blbě.. ![]()
Hanulko mě už je teď líp, nejhorší jsou asi ty rána a dopoledne, mě je blbě taky až tak od soboty, tak jsem na to zítra zvědavá. Oběd jsem snědla s chutí a půjdem na menší procházku asi, u nás svítí slunce. A zítra první kontrola u doktora, jsem zvědavá, večer pak písnu.
tak to ja teda jim s absolutni nechuti
se musim nutit neco snist…
Ivko, to já se tam nudou neukoušu, ale bojím se, abych tam někde nepadla, někdy se mi točí hlava, budu muset chodit u zdi a přidržovat se asi
Ale zítra to po obědě balím, tak to snad bude dobrý a pojedu autem, jinak jezdím busem, to nevím jak přežiju po ránu.
Vercas já jela předminulý týden k našim busem a málem jsem to nerozdýchala jsem zvyklá jezdit autem, a bylo to docela nepříjemný.
dekuji za privitani, jsem docela namekko-dalsi priznak tehotenstvi ![]()
cetla jsem par stranek z diskuse, ale nestiham vse, tak se predstavim svymi slovy… uz jsem psala, ze jsem po potratu pred 3 mesici, jinak deti nemame, me je 32 let, manzelovi 38, takze mame uz nejvyssi cas…zijeme ted v severnim Irsku, asi rok a pul, jinak jsme z Ostravy. tady pracujeme v tovarne, kvuli anglictine a silene byrokracii nemuzu delat sve povolani-soc.pracovnice a zdrav.sestra…
takze znalosti mam az moc, myslim, ze je mi to az na skodu, protoze tady je zdrav.pece o tehotne tak odlisna, ze to nechapu… Ze jsem tehotna vim podle testu, bolavych a zvetsenych prsou, zadne menstruace, citlivosti na zapachy,nevolnosti-kdyz mam prazdny zaludek a unavy… k praktickemu lekari jdu az v prosinci, driv me nevezme, ke gynekologovi se nedostanu vubec/pokud nebudou komplikace/ a prvni UZ mi udelaji az tak 10-12 tyden. takze jsem z toho nervozni, protoze muj zazitek s potratem byl udesny, ani ne tak kvuli tomu, ze jsem potratila, ale spis kvuli systemu pece a pristupu lekaru.
…a jeste: az se s tim tady naucim lip pracovat pridam taky nejake foto… vidim, ze vetsinou se bavite dopoledne, ja muzu az vecer, tak predem prosim za prominuti za pripadne pozdni a opozdene reakce…
![]()
Pavli tak tu Gabču jsem ještě neviděla a stejně jsem tu přistěhovaná ![]()
Madagascar se klukům moc líbil, tak doporučuji ![]()
liky tak to ti držím pěstičky, aby bylo všechno v pohodě a abys šla co nejdřív k doktorovi
a vůbec nevadí, že se sem dostaneš večer, kolikrát nás tu je mnohem víc než dopoledne, je to různý ![]()
Vercas a nemůžeš zůstat třeba doma?bylo by to lepší ![]()
Hanulko já taky nemám chuť, ale od oběda jsem nic neměla a odpoledne v City Parku mi moc dobře nebylo a doma jsem do sebe nacpala čtyři rohlíky a horalskou pomazánku, mňam, tu už jsem nejedla roky
ale pak mi zase bylo nějak šoufl, asi jsem to přehnala ![]()
Ivi a ptala ses už na tu neschopenku?
dobry vecer devcata!!
Neco jsem tady chtela napsat a odepsat ale davala jsem fotky do galerky a zapomnela jsem co jsem chtela…
soni doufam ze se zada brzy zpravi(uf doufam ze to jsou zrovna ta tvoje
) nechtela bych byt v tve kuzi,me staci kdyz jsem si je parkrat skripla,rekla bych ze jsem byla v obdobne situaci–pekne blba a bolava
liky Drzim palce at je to vsechno v poradku,samozrejmne nejlepsi by bylo nahodne si najit nejake pratele,nejlepe z oblasti lekarstvi…alůe coz… Irsko je pro mne nadherna zeme ale co jsem videla,slysela i cetla… pro me by to bylo jako utect tam z mesta na venkov,ale ze by to tam fungovalo az tak venkovsky..? .....to i ve meste?.....
dobry vecer vsem, zavidim vam dnesni svatek, jsem utahana z prace… jak bojujete s unavou? chodim sice drive spat, ale porad se budim a litam na WC, mocovy mechyr mam mensi a mensi… ![]()
Haidule severni Irsko a Irsko vubec [ostrov] je opravdu nadherne, priroda, more- parada, lide jako vsude dobri a spatni, ale zdravotnictvi ve Velke Britanii je proste jine…tehotenstvi neni nemoc, takze staci prakticky lekar, a UZ je az ve 12 tydnu, nekdy pozdeji, protoze to berou tak, ze kazde temer kazde 4 tehotenstvi konci v prvnim trimestru potratem… pokud mi prakticky lekar potvrdi tehotenstvi zacne si me pozyvat kolem 4 mes.porodni asistentka a az do porodu bych chodila k ni asi 1× mesicne[i mene] na moc a tlak…a max.2-3× UZ v nektere nemocnici..
Přeji všem vlastně už pěkné ráno. Nějak mi nechodily celý víkend maily, tak jsem myslela, že tu nikdo není a ono je to jinak. Ale stejně jsem celý víkend prozvracela a dneska pokračovala, takže mi do smíchu moc není. Doufám, že mně doktor nechá doma…
Jinak na ten Madagaskar bych šla taky, ale v tomhle stavu bych to tam stejně nedala, jinak první díl úplně žeru, strašně se mi líbíl. Musela jsem si ho koupit na dvd ![]()
dobre ranko,
teda Dup ty tak moc zvracis? jak to zvladas? to zvracis po kazdym jidle? me znama doporucuje si koupit zazvor v obchode a i k nemu cichat, ze i ta vune pomaha, toz nevim ![]()
letim do prace, snad to preziju
liky-moje sestřenka před týdnem porodila v Ostravě mimíska a vrací se zase do Irska a říkala o péči přesně to co ty.
Jinak se omlouvám,že jsem vám tu vlezla. Jsem z červňátek,ale termín mi doktor nakonec určil až na červenec.
Tak sem tam nakouknu,abych se podivala jak se dari.
Preji vsem pohodove tehu a hlavne zdravicko.
Hezké ránko i ode mně ![]()
Dup chuděrko, tak to tě lituju. Mně je sice špatně, ale ještě jsem nezvracela… (neno to špatně????) Drž se v práci. Já jdu do školy (jsem na vysoké) a budu tam až do pěti do večera. Nějak mně to vyčerpává.
Neměla jste někdo taky dítě na škole? Já jsem ve druháku a bojím se, že je tímto moje studium ohroženo. Vůbec mně ta škola nezajímá - mám aktuálně úplně jiné zájamy ![]()
Dobre ranko!
liky no,v tomto pripade to trosku i chapu,ale aspon ze potom uz se o tebe bude mekdo starat.To je jako v Egypte,tam taky pisou deti do registru az po 3.roce zivota,ponevadz je velika umrtnost deti do 3 let.
duupko tak to ti moc nezavidim,ja jsem rada ze uz je me zase dobre,uz ani nevolno me dlouho nebylo,naposledy ve ctvrtek.NAvic desne nerada zvracim tak se premlouvam abych vubec nemusela ![]()
hanulko o zazvoru s etady uz hodne mluvilo,ja osob ne mam kandovany zazvor,vzdy kousek ukousnu anebo piju caj. Hodne uklidnuje zaludek,v ajurvede je na prvni pricce nej leku,ale ze by zabiral uz i vuni…?…paani
Jeste jsem nezkousela.
boruwecko pamatuji si na stredni,tam jedna holcina udelala maturitu a v cervenci rodila
A co skolu prerusit?No,na druhou stranu zase dokud bude miminko hodne pres den spinkat,muzes se ucit…mlicko pak odstrikas a polovicka nakrmi kdyz budes potrebovat fyzicky do skoly zajet…No nevim,ja v tve situaci co bych delala ![]()