Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky, teda Ajiku velka gratulace a zároveňt i přeji aby si příroda vybrala sama a ty se nemusela rozhodovat. Protože je to hodně těžké rozhodování.
holky mě je blbě ve sparu jsem to zvládla jen taktak a ted čekám doma na manžu bude hlídat malou a já pojedu do hypernovy
Pavluško tak já tě obdivuju, já bych to asi nezvládla, lítat někde po marketech s žaludkem v krku.
zuzi já jsem tady, ale jinak nikde nikdo. Ale když už tě tu mám, můžeš mi říct, jestli jsou u toho doktora nějaké kabinky nebo se svléká přímo u něj v ordinaci?
dupi jsou tam dvě ordinace, záleží, do které tě pozve, oni se tam různě střídají. Pokud půjdeš do první, tak jsou tam kabinky,kde se můžeš svléknout. Pokud do druhé, je tam paraván jako v Růžové zahradě
ale oboje je naprosto vyhovující ![]()
tak to je fajn. No budu se muset zorientovat. pak to už bude dobré. díky za info.
a Zuzi řekli ti, jestli máš vzít s sebou moč? Mi totiž vůbec, tak nevím, jestli ji budou chtít nebo ne.
tak jsem to v praci prezila, kupodivu se mi po obede udelalo lip, i kdyz jsem toho moc nesnedla…
holky koupila jsem si zazvor, nevite jak se to konzumuje? staci umyt a nakrajet? a kolik muzu? neni kandovany, je to klasika jakoby ten koren…
Ahojík, tak už jsem konečně doma, po celodenní škole.
Zuzi děkuji za informace. Vůbec jsem neušila, že když nepřeruším, tak nedostanu mateřskou…
Tak to nevím, jestli zvládnu odklad.
Přemýšlela jsem, že bych zkusila přejít na kombinovanou formu studia (takže jen o víkendech) a to bych taky nedostávala mateřskou? To funguje na principu, že vlastně nejsi student, ale pracující a platíš si za studium.
Ajiku to je teda věc! Je mi moc líto, že to ale nejde. Vůbec si nedokážu Tvoji situaci představit. Nicméně přeji také, ať to dopadne co nejlíp to jde.
boruwko u kombinovane formy se prece neplati ne? moje kolegyne (40 let) studuje asi uz 6 let kombinovanou formu na masarne v brne a neplati.....ja chtela na kombin. studium do pardubic a taky bych nic neplatila…
jo a zazvor je humus nejvetsi, to do sebe nedostanu ![]()
ahoj holky já toho měla dneska nějak moc a teprve ted jsem si v klidu sedla i když mě tady čeká ještě kupa nádobí a koš prádla ale to počká do zítřka dneska toho mám dost.
Ahojky holky,
nejdřív Ajikovi gratulace, budeš to mít těžký,ale věřím, že to dopadne vše dobře.
Jinak já byla dnes u doktora, říkal, že je ještě brzo na ultrazvuk, že mě objedná za 14 dní, že ještě asi nic nebude vidět, ale já se nedala a říkám, že třeba něco bude vidět a on tak teda jo, ale musela jsem počkat, po mě byla poslední a ultrazvuk má přes chodbu. Tak mi ukázal váček, v tom taková tečka a pak najednou našel i srdíčko a krásně tlouklo, to bylo nádherný. Zatím to prý odpovídá ta velikost plodu, je to tam, kde to má být, ale s tím špiněním říkal, že mi dá pro jistotu neschopenku na týden, jak chci prý. Tak jsem si jí nechala napsat.Napsal mi ještě vitamíny Ascorutin, ale v letáku píšou nevhodné pro těhotné, tak nevím, nemáte s tím některá zkušenosti?Za týden jdu znovu na ultrazvuk a mám doma odpočívat a nic nedělat.Jsme hrozně ráda, ale stejně mám v sobě takovej strach, přeci jen první tři měsíce jsou rizikové.Mám i fotečku, ale nemám doma skener, tak později ji sem hodím.
Holky pěkný večer, já jdu odpočívat ![]()
hezký večer,
mi je dneska opravdu hodně šoufl, tak rychle…
boruwecko já si přerušila školu kvůli tomu, že mi to takhle na sociálce řekli.Jak to je skombinovaným studiem to bohužel netuším. Ale zkus se pozeptat a nebo pošli dotaz do poradny na www.aperio.cz, nebo se pohrab vzkazy, určitě tam něco podobného bude. Pro mě nakonec bylo přerušení nejlepší a nejjednodušší,ale chyběl mi už jen ten jeden závěrečný semestr. Rozhodně bych ani na hodinu denně nenechala mimčo tchyni, ale pokud máš možnost hlídání, tak bych se nebála, víkendy to se dá ![]()
vidím, že nevolnosti skolily podstatnou část
snad to brzy přejde
dupi s tou močí nevím, já bych ji vzala a uvidíš. Kdyžtak ji pak vyleješ. Mám doma několik zkumavek z minula, tak to se neztratí ![]()
Verčas gratuluji, i k srdíčku, paráda
na fotečku se těším. Ascorutinu se vůbec nemusíš bát, jeto tam sice napsané, ale předepisuje se to zvlášť těhotným. Je to proti špinění a slabému krvácení ![]()
Hanuli já ho překrojila na půl a zalila vroucí vodou. Ten „čaj“ z toho jsem pila. Pomohl mi hodně! Štípalo to a pálilo, dala jsem si do toho citron a med…
pavluško odpočiň si, prádlo počká ![]()
tak a víc nedám…ahoj holky zítra ![]()
TĚHULKY ČERVENEC 2009 http://gi269.photobucket.com/…rimester.gif Jitule B, 8+1tt, TP 29.6./3.7. (// ?), KO: 9.12.
(Praha, 36+28, syn Míša 01/07) Duuupka, 8+1tt, TP 30.6./1.7. (// 26.10.) ), KO: 3.12.
(Opava) Killi 8+1tt, TP 1.7. (// 25.10.), KO: 12.11.
(Morava, 34+30, jedno dítko) Haidule 7+4tt, TP 4.7. (// 26.10. ), KO: 12.11.
(Praha, 28+24, syn Tomášek 01/07) Loan, 7+2tt, TP 6.7. (// 28.10.), KO: 19.11.
(31+24) H.sona, 7+1tt, TP 7.7. (// 31.10.), KO: 26.11.
(Jihlava, 32+27, synové Jakub-10let, Lukáš 8let) E.lina, 6+5tt, TP 9.7. (?), KO: 3.12.
(3 děti) Anonymní ?tt, TP 10.7. (?), KO:? Hanulka82, 6+4tt, TP 10.7. (// 3.11.), KO:?
(31+26) Boruwecka, 6+4tt, TP 10.7. (// 7.11.), KO: 26.11.
(Brno, 21+30) Pavluška 6+4tt, TP 10.7.(// 27.10.), KO: 2.12.
(Tábor, dcera Karolínka 03/07) Vercas, 6+3tt, TP 11.7. (// 5.11.), KO: příští týden
(27+26) Ajik, 6+3tt (KET 2embyjka), TP 12.7. (// 3.11.), KO: 18.11.
(Brno, 35let, dcera Lucinka 6let) IvkkaaP, 6+2tt, TP 12.7. (// 2.11.), KO: 26.11.
(Rakovník, 30+21) Zuzanasinova, 5+5tt, TP 16.7. (// 5.11.), KO: 20.11.
(Ostrava, 32+23, dcera Tereza 03/07)
dobry vecer vsem, hlavne tem s nevolnostmi…me sice spatne zatim neni[jsem vubec tehotna?
] ale vzpomela jsem si po precteni vasich prispevku na dnesni sen…zdalo se mi, ze jsem mela na obed mexicke fazole a bylo mi ve snu z nich spatne a kdyz manzel dnes navrhl fazole na obed, tak jsem malem zvracela jen z te predstavy…je mi spatne uz jen kdyz to pisu ![]()
Vercas ascorutin je kombinace vitaminu C s rostlinnym lekem na zpevneni cev, v tehotenstvi se dava celkem bezne, jen by se nemel uzivat v prilis velkych davkach a dlouhodobe…to co predepise lekar je v pohode…
Ajik moc a moc drzim palecky…
E.lina nevim, jestli se zakon zmenil za posledni 2 roky, ale ve vychazkach na PN kvuli tehotenstvi byl a asi je zmatek…zalezi na lekari, jakou diagnozu napise[ ciste jen dg.tehotenstvi pro nemocenskou myslim nelze] a zalezi jak ktera mistni CSSZ provadi kontroly…nekde nekontroluji tehotne vubec, v nekterych okresech si holky stezovaly, ze je kontroluji na nemocenske porad…takze nejlepsi je zavolat doktorovi a zeptat se a domluvit se…ale jak rikam, mam informace tak 2 roky stare…
Hanulka moznosti je i zazvor nastrouhat a zalit horkou vodu, dosladit dle chuti…
Holky já jsem si koupila zázvorový čaj v lékárně. Ale bylo mi po něm ještě hůř, takže ho nepiju. Ale dneska jsem četla, že se to ani se zázvorem nemá moc přehánět. Tak opatrně.