Poradna duly
Jana Čurdová
U nás to teda nevědí. Tchyně možná něco tuší, ale ví to jen moje ségra. Mypočkáme poctivě do Vánoc, nechci to roztroubit a kdyby se pak něco přihodilo (o miminko jsme přišli už dvakrát), tak to nechci absolvovat zase znova.
u nás to taky ještě nikdo neví.. a do Vánoc se to doufám nedozví..
.. A hlavně to asi ani vůbec nikdo netuší..
Teda asi až na tchýni.. u tý si nejsem jistá.. uvidíme ![]()
u nás to taky vím jen já a přítel, no a vy samozřejmě ![]()
přítelovi rodiče minulý týden vedli řeči, že ještě máme aspoň dva roky čas a tak podobně, tak jsem z toho byla smutná, ani se mi jim to nechce říkat o Vánocích
ale co, je to naše mimčo a mně už taky není 20, je mi skoro 33 a nechci už dál čekat, to bych se taky už nemusela dočkat
a nejdůležitější je, že to miminko chceme a moc se na něj těšíme ![]()
Soni to víš že jo, vyprdni se na ně.Důležité je,že ho chcete vy
ale neboj, nakonec taky budou mít radost ![]()
Ivko ty tchyně jsou nějaké tušivé, co
ta moje možná taky,no uvidíme.
mě se to taky tchýni nechce zatím moc říkat, ale když přítel jinak nedá, prostě to bere tak, že když to ví moje mamka,tak jeho musí taky.Naši jsou rozvedený a tátovi nevím kdy to říct.Taky se bojím co kdyby náhodou něco.A jak znám tchýni tak ta až se to doví, tak z toho bude celá hotová a je schopná mi dát pod stromeček celou výbavu pro mimčo.Nevím jak vy, já tchýni moc nemusím.
Zuzko nejenom tchyně jsou tušivé, včera mě říkala mamka,že to taky tušila, že jsem v tom ![]()
Verčo no tak mamka je 300km daleko, tak ta i kdyby chtěla tušit, tak nemůže…
naši jsou taky rozvedení a s otecem neudržuji žádný kontakt, takže ten se to asi ani nedozví. Terezku neviděl ještě vůbec a nemá zájem.
Tak já to budu muset nějak taky, aby se to dozvěděly stejně. Mamku by mrzelo, kdyby to tchyně věděla dřív…
Tak to mě mrzí Zuzko, že taťka (děda vlastně) nemá o Terezku zájem.Já mám mamku asi 8 km daleko a tchyni asi 5, tý to oznámíme asi v pátek, už vidím jak pak bude vnouče rozmazlovat a kecat nám do výchovy.
A Terezka je moc hezký jméno, je mezi favority holčičích jmen u nás ![]()
U nás to teda ví jen moje velká kamarádka a největší kamarádka (která se taky snaží o mimíska), takže dva lidi (musela jsem to prostě někomu řííííct).
To máte ale slyšet ty příbuzný, jakoby všichni něco tušili, a to se s nima ani moc nevídám. Všichni o tom nějak mluvííí. Ale naštěstí asi netuší, protože říkají, že na to mám ještě hodně času…
Ale já nejsem z těch cílevědomých žen, které napřed kariéra, pak dítě, takže já jsem šťastná, ale bojím se, že nás někdo za to odsoudííí. Že nemám rozum atp… ![]()
Jinak bych se atky chtěla svěřit o své rodinné situaci. Rodiče jsou rozvedení, tatínek se podruhé oženil (tu ženskou nesnáším). A svou matku jsem viděla naposledy asi před 8 lety, takže TA, se to taky jen tak nedozví… Je to trošku smutné, ale někdy to tak holt je, že Zuzi…
Jé holky koukám, že neveselých situací s rodiči je tu plno. Přesně jakou boruwecky můj otec se podruhé oženil a jakoby to nebylo málo, vzal si Ukrajinku. Nic proti nim, ale je to úplně jiná mentalita. Setkání by se dala spočítat na prstech jedné ruky. Vztahy ochabovaly a po velké hádce ohledně peněz (alimentů, já byla tehdy na VŠ) - ochably úplně. Dědeček Terezce asi chybí, manželovi otec umřel, když byl v pubertě. Ale má ještě pradědečka, který ji (a její sestřenice,dvě holky od ségry) úplně zbožňuje a vynahradí jí to za všechny. Taky mě to mrzí, já jsem byla vždycky rodinný typ. Ale co naděláme… Nejvíc mě mrzí, že mám mamku a babičku s dědou a zkrátka tu „rodinu“ tak daleko. Ale holt jsem se vdala daleko na krutý sever ![]()
jinak k Terezce - jméno je to fakt krásné, ale dnes už bych ho asi nedala. Je na prvním místě ve jménech, co se dávají a už v porodnici bylo přeTerezkováno
Já měla všechny panenky od dětství Terezky tak už to zůstalo i prvorozené… cítím, že to bude opět holčička, a u jména se asi povraždíme. Nejsme schopni se shodnout ![]()
Už máte někdo vybrána jména? ![]()
No, tak koukám, že jsme opravdu obdobné situace. Mně se matka neodcizila, že by se znovu vdala a do jiné kultury, mně matka prostě nechtěla. Dávala mě do polepšovny a přitom mi nic nebylo, chtěla se mně zbavit. A věci, které si pamatuju z dětství bych už jednou opravdu chtěla radši zapomenout.
A zrovna jsem na VŠ a soudím se s matkou o alimenty. Má dluhy a podmínky a pořád neplatí. Což už určitě náš vztah (jestli mezi námi nějaký někdy byl) nadobro pohřbí.
Já.., jen se bojím, aby to taky ve mně někde nebylo, tenhle necit k vlastnímu dítěti, ale doufám, že to spíš pro mně byl odstrašující případ a že se tomu obloukem vyhneme.
No, abych obrátila list…
Taky by mě zajímají jména… My máme jen kluka (Matýsek, Denis), ale holku jsme taky chtěli Terezku a to asi nevyjde, když je přeTerezkováno…
se pridavam do klubu z rozvedenych rodin. nasi se taky rozvedli, kdyz si otec nasel milenku a ta otehotnela jen aby ho dostala, ptz vedela, ze jinak rodinu neopusti.....ja se snim pak snazila jeste stykat, kdyz jsem byla na VS tak dobry, ale jak jsem ukoncila studium a sla makat, uz se o me nezajimal, jeho nova zena mu zakazovala stykat se se mnou a mym brachou, no a nejhorsi je, ze otec prerusil veskere kontakty i se svojimatkou (mou babickou), ptz si dovolila nesouhlasit s tim co udelal......je to smutny, ale co nadelame......jinak mamka ma super pritele, kteryho mam moc rada, ma o me zajem, pritom ma svoje dve decka a vnuky......no a pritelovi umrel tatinek pred par lety, takze u nas dedeckove taky nebudou ![]()
Holky já jsem také z rovedené rodiny.. máma s tátou se rozvedli, když nám bylo 6 let.. Táta začal pít a hrát automaty no a taky mlátil mámu.. tak to bylo jedno s druhým. Na dětství nerada vzpomínám a nejradši bych ho celý vymazala.. Mamča má přítele se kterým vycházím velice dobře.. Táta nikoho nemá sice ho vídám, ale to asi jen proto, protože bydlí ve společné domácnosti s babičkou (s jeho mámou), a tak tam chodím.. nikdy mi nic neudělal, ale prostě mi vadí. Stačí když si dá pár piv a už je sprostej a atd.. no to ani nemá cenu popisovat.. Ale na druhou stranu nevycházím ani moc dobře s mámou. Vždy na každém vidí jenom to špatné.. Tak už vidím, až jim oznámíme, že čekáme rodinu, tak první její věta bude že si zkazím život, nebo něco takovýho.. I v den moji svatby mi řekla, že toho budu litovat a že jsem blbá.. A i kvůli ní jsem ještě den před svatbou nevěděla, jestli nějaká bude, prot. mi to strašně znepříjemnila.. ale to je na hoodně dlouhé povídání..
Prostě jsem teď strašně ráda, že mám svého manžílka, kterým jsem si opravdu moc jistá. Rodina je u mě na prvním místě.. žádná kariéra.. A strašně si přeji mít úplnou rodinu.. No tak snad se mi to už brzy splní ![]()
Zuzko jinak my už asi jména máme vybraná..
. Teda já jo
.. Kluk bude Tomáš nebo Davídek.. A holčička by byla Eliška .. No ale už vidím, jak to ještě desetkrát změníme.. ![]()
Teda holky to jsou opavdu životní příběhy no u nás je to taky zajímavý ale docela v pohodě sice si s mamkou dost často vjedeme do vlasů ale v pohodě za to u manžela rodiny to je rodinka k pohledání Zuzka ví a holky naše tchýně je opravdu tchýně myslím že vám bude stačit že bydlíme asi 5km od ní a parcelumáme ve stejné vesnici co je a.....malou neviděla 10 měsíců a když ji viděla tak povídá jé ta vyrostla…stačí vám to. a víc asi raději veřejně rozebírat nebudu, aby to někdo hodně zvědavej neroznášel ven.
Holky tím nemyslím nikoho z vás jasný jo?
Jinak v rodině to taky nikdo neví ale myslím si že asi tuší, ale vzhledem k tomu že mám od minulé středy švagra v nemocnici a je to docela vážný a je na infekčním tak to asi budu muset říct a buhví jak tobude s naším mimískem.