Poradna duly
Jana Čurdová
moje kolegyne to mela… ke konci tehotenstvi uz s ni radsi vsude chodil manzel. musis hlavne pomalu vstavat a kdyz jsi venku, tak mit vzdycky vyhlidnuty naky blizky utociste, kde si muzes rychle sednout (teda snazit se sednout si uz kdyz to na tebe jde, abys neupadla). a asi sebou porad nosit aspon neco malyho k zakousnuti/piti, aby sis mohla pohotove ten tlacek zvednout. a klido si v MHD rict o misto ![]()
Natalli já tohle měla u prvního těhotenství a celé těhotenství. Dr mi říkala, že jakmile se mi trošičku začne motat hlava, začerní se mi před očima, tak ať jsem kdekoli, tak si mám sednout na zem a nachvilku zavřít oči a až to přejde, tak pomalu vstát. Mě se takhle zamotala hlava na zastávce autobusu a lidi kolem si asi mysleli, že jsem opila a všichni se otočili a šli daleko ode mě. To bylo v 7h ráno. Tak jsem si tam sedla na zastávku a za 15min jsem už byla v pohodě.
Natally …já sem měla takhle nízký tlak v prvním těhu…teď to sice taky není žádná sláva, ale zatím trochu lepší…jak psaly holky…když to na tebe jde, tak lapnout na zadek a čekat, než to přejde…
Nattali tak já už je teda nosím…jako ty padáky
ještě, že jsem je z minula schovala…tenkrát jsem měla docela problém takové velké podprdy sehnat…teda takové, aby aj trochu vypadaly a nakonec nebyly ani tak moc drahé a sou super pohodlné…můj velmi vtipný muž se mi smál, že kdybych ty košíčky přišila k sobě a nadšila kšilt, že by se to prej v létě dobře zužitkovalo ![]()
Holky, hezka briska a uklidnilo me, ze vam take tak povyrostly, me se zda, ze ted docela dost, ze uz asi zacnu brzo nosit tehu dziny, ktere jsem si tento tyden koupila, jsou krasne. A hlavne me hezky budou hrat na brisko.
Zatim jsem pribrala take 1 kilo, coz ale take z velke casti pricitam Vanocum ![]()
Verco - krasna fotecka z ULT, fakt uplny medvidek.
petulindo fakt se mi udelalo spatne kdyz jsem cetla, jak ji to dopadlo, ale snad byla opravdu komplikovanejsi pripad. Moje doktorka to moc neproziva, ze se nemam bat. V pondeli jdu na screening do Gennetu tak se chci na to zeptat tam, abych slysela jeste jiny nazor.
U hematomu je pry normalni ze splaskne nebo praskne a odkrvaci, ale pak by v nemocnici byla jen 1× a za par dni by byl pryc, a jak to ctu to asi nebyl kamaradky pripad,kdyz byla v nemocnici vicekrat. doufam ze uz je zase tehu nebo brzy bude.
Ahojky,
Natally: tak mě se to stává taky, byla jsem na nákupu 22.12.09 a když jsem nakupovala a pohybovala se tak to bylo dobrý, ale jak jsem šla stát frontu tak už jsem to na sobě cítila: černo před očima, horko a na omdlení. Nechala jsem košík košíkem a šla ven lapat vzduch. Trochu jsem se svlékla šálu atd. a bylo lepší. Ale já tyto problémy mám už od mala. Nesmím být třeba ve frontě dlouho, v autobuse stát,…
Jinak z jižních Čech hlásím ani jedna vločka. Tak jsem zvědavá jestli nám sem taky nějakou vločku
fouknete. Nemáme pak na čem bobovat(syn) ![]()
PS: Nedokážu si představit, kdybych sem přišla po týdnu, to bych asi jen četla a četla už takhle nějak nestíhám
Ale už se těším na ty červencové fotečky miminek a maminek ![]()
Příspěvek upraven 06.01.10 v 13:40
**Ahoj holky,
pardon, že sem lezu, ale už nevím, kam jinam. Sháním maminku, nebo těhulku, která by mi pomohla s vyzvedáváním mého syna ze školky, v březnu nastupuje, já budu dělat ranní x odpolední, odpolední směna je do 18 hodin,takže tak v 18,30 – 18,45 bych si vyzvedla syna. Jde mi o to, že by ho maminka nebo těhulka tak podle možností vyzvedla, školka je maximálně do 17 hodin – jedná se MŠ Magnitogorská, je to vedle Tesca EDEN na Praze 10. Syn by zůstal u maminky a já bych si ho tam vyzvedla. Pochopitelně to nechci zadarmo, to se pak s případnou maminkou či těhulkou domluvíme. Jedná se mi zhruba tak 1× někdy i 2× týdně – záleží na dohodě.
Jsem maminka samoživitelka, bez babiček, bez nikoho, takže sháníme novou tetičku, kamarádku, co nám pomůže, to zvládnout. Děkuju a nezlobte se, že otravuju. Pokud máte ve svém okolí nějakou kamarádku, těhulku atd. nebo třeba studentku – sestru atd, co by si chtěli něco málo přivydělat, tak jí o mě řekněte a pište SZ, ju?
Snad někoho seženeme.
Děkuju a opožděně přeju krásný nový rok**
Pavla a Mireček z Prahy 10**
Gratuluju k dalším ok kontrolám
, jak tady píšete o nízkém tlaku…tak mi to spíš příjde jako nízký cukr, přesně tohle mi dělalo u druhého těhotenství , celou dobu jsem si myslela, že mám nízký tlak, tak jsem si dala kafe s cukrem a najedla se a bylo mi líp, až na konci těhotenství mi zjistili diabetes, ted už ho mám kompenzovaný, píchám si inzulín ,ale občas se mi taky dostane níž než by měl a pocity jsou stejné…musím si okamžitě lehnout a vzít si něco na jídlo…tím vás nechci strašit, jen je lepší si to pohlídat, u mě na to doktorka nepřišla. a přitom jsem měla každou druhou poradnu cukr v moči…ještě k přibírání, taky se mi zdá , že za chvíli budu potřebovat padáky a né podprsenku
ikdyž přítel je jen rád, nemůže se vynadívat
bříško už mám taky …už se těším až budu mít první trimestr za sebou…přeci jen budu klidnější…všem přeju příjemné kontroly a krásné fotečky vašich miminek ![]()
Nicky33 ty máš něco jiného než měla ta má kámoška, ona fakt měla problémy od začátku. Těhu ještě není, dr jí řekli půl roku počkat, tak to dodržují, navíc se v únoru vdává, tak si myslím, že přijde i s jiným překvapením!
S tlakem zatím problém nemám, ťuk, ťuk.
Teď říkali v rádiu, že někde ve Strakonicích našli mrtvé mimčo, strašný!!! Jak to může někdo udělat a mstít se na nevinnejch malejch dětech
![]()
jj, Petulindo, s tím děťátkem to vím, naštěstí jsem si dnes vzala volno kvůli kontrole, jinak bych o tom navíc musela psát, a to bych opravdu nerada
už je ve vazbě, hajzl!
co děláš za práci Marye, jestli se můžu zeptat? No oni říkali, že to je sociálně slabá rodina, ale přesto… to není omluva!!!
jsem novinářka a právě tady na jihu Čech. byla jsem i na podobně smutných soudech, ani se radši nebudu rozepisovat, čeho všeho jsou lidé a „rodiče“ schopni
Marye tak to věřím, že někdy je člověk opravdu rád, že do práce nemusí…bo tento hyenismus mě fakt vytáčí… ![]()