Poradna duly
Jana Čurdová
holky, parádní fotky! jsem líná se vyfotit, ale je to podobné a navíc smažím bramboráky, takže se ještě vyvine ![]()
Holky máte hezké bříška. Já se taky těším až budu v druhým trimestu, ale musím si ještě 14 dní počkat. A přikládám taky fotku mého pupíku v 10+6tt.
Holky, krásná bříška
Počkejte až si budem posílat pupíky v devátém měsíci…to budem funět jak hroši a se slzou v oku vzpomínat na ty dnešní pidibříška ![]()
Jinak jsem jaksik zjistila, že hodnotu NT mi ta doktorka naměřila, takže to mám brat jako vyšetření NT screening??? Prosím někoho fundovanějšího, bo já v tom mám teda pěkný guláš…
Krev mi nebrali, ale tu mi brali už při minulé poradně, tak že by to nějak porovnávali dodatečně???? nebo jak to porovnávání vlastně probíhá…mám zatemněno ![]()
Marfuško, to že ti není špatně určitě nic neznamená…mně v prvním těhu nebylo vůůůbec nic a to jsem kolikrát vstávala třeba o půl šesté a jedla až kolem osmé, žádné pachy, chutě, únava, bolení prsou … fakt nic… určitě se to nemůže podle toho posuzovat…určitě bude všechno v pořádku ![]()
kdyz zminujete tu NT, tusite nekdo, jaky je rozmezi normalnich hodnot? me to ceka za tyden, tak chci byt ready ![]()
minonka já sem na netu našla, že přes hodnotu 3 už je to rizikové
a ještě jsem našla další věc…
na začátku těhu se měří pelvimetrem rozměry pánve, dá se z toho usoudit na případné problémy při porodu. Rozměry jsou čtyři a mají dané určité ideální hodnoty, kterým je dobré se co nejvíce přibližovat
1)Mezi dvěma horními trny kyčelních kostí (distantia bispinalis) - 26cm 2)Mezi dvěma hřebeny kyčelních kostí (distantia bicristalis) - 28cm 3)Mezi hrboly chocholíku - „boky“(distantia bitrochanterica) - 31cm 4)Od 5.bederního obratle po sponu stydkou (conjugata externa) - 20 cm
Ellanis
díky za info.Sice já nepotřebuju měřit pánev mám ji velkou až až,ale u Natally podle toho cos napsala asi bude problém.
lukinka no hlavně bych tím nechtěla nikoho vystrašit
našla jsem to na těchto stránkách
jsou tam i zkratky z těhu průkazky, tak jsem to trochu proletěla ![]()
Holky vážně krásný bříška ![]()
Jinak ohledně toho screeningu, já byla na kontrole včera, Dr. mi udělal podle mě hodně rychlej UZ, i když mimi bylo super čilý, pak napsal žádanku a na ní nějaké pro mě 2 nesrozumitelné hodnoty a s tím jsem mazala do Krče na genetiku. Vím, že ta jedna byla 1,1, ale tu druhou si fakt nepamatuju. Tam mně dali takovej krásnej letáček na pročtení s informacemi, v kostce měří 2 hodnoty, které ukazují na možné zvýšení rizika Downova syndromu. No a pak mě sestřička nabrala krev, že si mám 13.1. zavolat pro výsledky a to bylo vše ![]()
Jinak mě už taky přestává být špatně 24 hodin denně a zle mi je už jen ráno a někdy odpo, přes den v pohodě. Takže klid, určitě je všechno OK ![]()
Petulinda - taky mám vybranou mutsynu, tak jsem ráda, že tady má někdo podobný vkus jako já ![]()
Příspěvek upraven 05.01.10 v 19:33
Taky všem velká gratulace ke kontrolám a pěkným bříškům…taky si myslím, že když nezvracíš a není ti špatně…není důvod k obavám ..u prvního těhotenství jsem zvracela do čtvrtého měsíce…u syna vůbec nééé a ted je to taky od začátku bez zvracení..takže bud v klidu Marfuško
pěkný večer všem ![]()
taky gratuluju ke krásným bříškům…a kontrolám, jinak pánev mi zatím měřili jen v prvním těhu, ale dr mi už teď říkal, že jí mám malou…
![]()
ahoooj
teda vy ste toho nakecali
všem gratuluji k dobrým výsledkům na kontrolách a fotečkám a těm co ještě čekají, tak malý nerviky. a taky gratuluji k bříškům. jak už jsem tady diskutovala se smeyou, ty naše se vyrazili „přes noc“
taky posílám fotečku. je to mazec, přibrala sem tak 2-3kg od samýho začátku a připadám si tlustá. ne že bych se viděla nějak tlustá v zrcadle, ale cejtím se tlustá, to je snad ještě horší.
jinak mě pánev nikdo neměřil, tka nevím, třeba mi to budou dělat doma v Česku, kam za pár týdnů letíme na „dovču“ na týden. už se moc těšíme, hlavně na ty vyplesknutý tváře našich kamarádů a mýho táty
to bude švanda, vůbec nic netuší:-)
tak nic, jdu se napapkat, do sprchy a lehnout, za celý den už toho mám taky dost.jinak mě špatně už nebývá pár týdnů,musím zaklepat, akorát někdy po něčem šoufl. tak pa pa