Poradna duly
Jana Čurdová
ahojkyyy, tak já teď nedám večer ránu bez mlíka s rohlíkem a pomazánkovym máslem bez příchutě, jinak maso nemusim, sladký a slaný taky ne…
![]()
Nat: o pražském cestování mhd mi ani nemluv, nejradši mám důchodce co se oháněj kartou ztp a v 9.měsíci mě vyšupujou ze sedačky…což se mi s Pájou několikrát stalo… ![]()
Já jsem to u prvního těhotenství z Pražskou MHD měla stejné jako Terka. Nikdo nepustí a důchodci jsou nepříjemní. Ukážou průkaz a těhotná netěhotná prostě pusť mě sednout. A to bydlíme na místě kde v okolí máme hodně důchodců (je tady zahrádkářská oblast a dva baráky Domov důchodců).
No my jsme v Praze bydleli přibližně 4 roky a taky máme zkušenosti, manželovi jednou bylo zle, byl nemocnej a stejně ho opruzovala nějaká důchodkyně, ale on se naštěstí nedá.
Kompot jsem si teď taky oblíbila, hlavně teda broskvovej, mňááám.
V dopravě si sedám důchodce nedůchodce, pobolívá mě břicho a vždycky jsou kolem mladší, co by se měli zvednout. Asi jsem sobecká, ale na druhou stranu, kdy jindy k tomu budu mít příležitost
Ale pozor, v pondělí mě pustil sednout v narvaným trolejbusu takovej postarší děda.
No tak to je celkem drsný. To jako když vytáhně dědek průkazku ZTP, tak ho musím pustit i v 9. měsící nebo co se stane když ne? A co když budu mít pro změnu já v průkazce napsáno rizikové těhu, teda pokud se to nějak značí…Já teda důchodce v Praze vážně nemusím, jednou sem byla svědkem jak nějakej vyšinutej dědek si v metru sednul a naproti němu seděl nějakej kluk, ten děděk ho začal mlátit holí a řvát, to je dneska mládež ![]()
Natally to je mazec, i když důchodci jsou fakt kolikrát dooost nebezpečný
a sranda je, jak se pomalu plouží s holí a jakmile vidí autobus, kterej by jim mohl ujet, čapnou hůl, chromej nechromej a mažou o sto šest, že by přeběhli kdejakýho závodníka
a v buse poslušně zase čapnou hůl a už nadávají, že si nemají kam sednout. Toho jsem byla zase svědkem už několikrát já. Ale kdyby mě chtěl v MHD v těhu zvednout kdokoli ze sedadla, tak bych se určo nedala, i kdyby měl těch průkazek ZTP třeba deset ![]()
Ahojky holky s tima chutěma tak ty vajíčka už jsem si dělala 2× v neděli. Ale jinak po včerejšku už nebudu přehánět. A u mě je nehorší to, že cítím jako 100 psů dohromady. Vím, proč to je, ale už by to mohlo skončit. Mám pak nechutě k jídlu.
Tak doboru a pošlete sem trochu toho sněhu, kluk už má špinavou kombinézu od trávy… ![]()
O důchodcech bych vám mohla holky vyprávět.každý den s nima dělám v práci. Nedávno jsem se tak vytočila že jsem po jedné docela dost zvýšila hlas. A to já patřím mezi kliďasy a nekonfliktní typy. Ale bylo toho na mě moc, nenechám přece aby na mě někdo neprávem ječel…Ikdyž bych v tomhle měla mít profesionální jednání, jsem přecejenom jen člověk…
přidávám se k vám holky s tou kontrolou 3.2.2010
jo a čtěten co se mi teď stalo : čtu si tak vaše příspěvky o jídle to co máte rády. A najednou čtu o míchaných vajíčkách, a mě v té situaci začalo být špatně až mě z toho natáhlo..
asi jsem si představila ty vajíčka jak se smaží v tom tuku, nevím…Já totiž tohle jídlo asi jediné v těhotenství nemůžu, je mi z toho na blití, stačí když to jen ucítím.
neva…musím si opakovat :
nesmím myslet na míchaná vajíčka, nesmím myslet na míchaná vajíčka, nesmím myslet na míchaná vajíčka, nesmím myslet na míchaná vajíčka, nesmím myslet na míchaná vajíčka, nesmím myslet na míchaná vajíčka, nesmím myslet na míchaná vajíčka, ..... ![]()
dobré ráno, sotva jsem si včera oddychla, že je mrňous v pořádku, zase musím pořád myslet na to, aby dobře dopadla krev a nemusela jsem na plodovku… to je furt něco, co?
ale už jsme to včera řekli tátovi (mamka věděla od začátku), tchýni (tušila dlouho) a manželově babičce. reakce byly fajn ![]()
Taky cestuji prazskou MHD a rozhodla jsem se v ramci ochrany me a mimca sedet a nepoustet, preci jen ty tramvajaci obcas jezdi jak pra… a brzdi tak, ze lidi litaji po cele tramvaji. Vzdy koukam, ze je nekdo dalsi mladsi, kdo by mohl pustit sednout. Ale je fakt, ze me jeste nikdo na primo neoslovil.
Na vajickach taky obcas ujizdim, miluji vajicko na mekko a rohlik s maslem, mnam mnam. Ale neprehanim to.
Vcera jsem byla na kosmetice, ale nejak me to pri peelingu dost palilo a mela jsem podrazdenou plet, coz se mi jindy nestalo, tak mozna nejake tehu hormony.
Koukam, ze vas jde dnes hodne na kontrolu, tak preju hodne zdaru a at je vse v nejlepsim poradku.
Dobré ranko, tak vajíčka jsou hodně aktuální koukám. Já moc nejím masíko nyní tak si myslím, že tělo si to chce jima nahradit. Jinak moc sněhu jste nám na jih neposlaly, když pominu malou krupičku na autě… Tak snad dnes nebo zítra.
Všem maminkám doufám, dopadnou kontroly dobře. Jsem sice podruhý těhule, ale nějak se v těch odběrech začínám ztrácet? Mě brali krev v 10 tt a kontrolovala moč- což mám v pořádku. A z tý první krve se určuje co? Pak mi sestřička říkala, že další kontrolu moč a zase tu krev? Vím, že si to můžu někde najít, aale mám přece Vás…
A kdyby teda dopadla nějak špatně ta krev i druhá tak se jde na plodovku??
dobre ranko. z toho co jsem zatim posbirala za informace ja, by to melo byt nejak takhle: z te prvni krve se zjistuje krevni skupina, Rh faktor, hCG, AIDS, syfilis, toxoplazmoza apod. z dalsich odberu se zjistujou PAPP-A (pregnancy associated plasma protein A) a volna beta podjednotka hCG, coz jsou markery, ktery muzou (ale taky nemusi - pomerne casto jsou falesne pozitivni) ukazat na mozny vyvojovy vady. tyhle vysledky pak daj dohromady s vysledkama z NT a vysetreni nosni kustky, prihlidnou k riziku, ktery prislusi k tvymu veku (nejaky riziko tam je vzdycky, jen s vekem mirne roste) a stanovi celkovy riziko. od toho se pak taky odviji pripadny doporuceni na amniocentezu.
a moc by meli kontrolovat pri kazdy prohlidce na pritomnost cukru a bilkovin. ![]()