Poradna duly
Jana Čurdová
macicku, mně právě Jané Slalom doporučila kamarádka, že měl ze všech těch vystavených nejrozměrnější korbičku, že se do ní pak malej krásně vešel. kupovala ho v ČB v Bejbycentru a je prý moc spokojená, ostatní prý vedle něj vypadaly jak pro panenky, ale sama zkušenost nemám. manžel na něj koukal na netu a moc se mu líbil, že je tam brzda na madle a tak ![]()
2010 je můj favorit a u ní píšou, že je korbička ještě rozměrnější
tyrkysová je moc hezká, taky se mi líbí ta se zelenou a ani oranžová není co do pohlaví příliš závazná ![]()
Ju ju, souhlasím, ta korbička je hodně prostorná, což je super, my musíme počítat, aby se nám 5ti měsíční mimi vešlo s fusakem a to myslím bez problémů. A i ten sporťák bezva - tam se prý vejde i pohodlně tříleté dítko. Ale prostě mi přijde celkově takový nizoučký, nemůžu si pomoct…
Teď přemýšlím, jestli se ten Nomad a ten Slalom neliší velikostně, ale myslím, že je rozdíl jen v té konstrukci. Ale tvrdit to nemůžu. Taky jsme koukali v Bejbycentru a abych řekla pravdu, šla mi z toho hlava kolem - tam je to prostě ráj… ![]()
my dnes byli přes noc v Č.Budějovicích a tady je jen poprašek, žádný sypání
marye- malé info ze zákoníku práce - Zaměstnavatel nesmí zaměstnávat těhotné zaměstnankyně prací přesčas. Zaměstnankyním a zaměstnancům, kteří pečují o dítě mladší než 1 rok, nesmí zaměstnavatel nařídit práci přesčas.
Jinak celé to najdeš např. na http://business.center.cz/…ast10h4.aspx
Takže žádné přesčasy v těhu ![]()
smeyo, díky moc, jde mi taky o to, jestli můžu sloužit víkendy a svátky, nebo se to za přesčasy nepočítá?!
Ahojky Mamči,
tak jsem si zase početla. Večer jak lehnu k tv tak jsem do 15 minut tuhá..Manžel je jistě nadšenej
.
Jinak já dělám v rakousku a tam jsou pořádný metry na těhotný, ani minutu přes čas a jen do 22.00 hod. A můžu si udělat pauzu kdykoliv 5 minut, ale to není proveditelné.Byla tam i rozkládací postel pro těhu.Je to tam fakt jiný než tady. Taky mám problémy ted s marozením. Šéf to za mě musí platit(nemocenskou), takže je nadšenej.. dokud mě nuznají natrvalo doma pak to přebírá Krankenkasse. Ale tam musíte vyloženě krvácet, ležet v nemocnici, no div né potrácet… ![]()
Ale naštěstí už jsem tam byla i s prvním tak už o tom něco vím. Ale trvá to.
Holky pijete kafe? ![]()
Dobré ráno holky, tak morava hlásí totální zásyp …
valilo tu od půlky noci a teď teda sype ještě víc, protože ráno, než jsme vyráželi do školky jsem musela odhrnout garáž a než jsem se po půl hodině vrátila, bylo tam nasypáno 2× tolik…sem tam foukne, takže už to není taková nádhera - teda za oknem pořád jo…jestli bude takhle sypat dál, tak su teda zvědavá kolik tun budu muset odházet odpoledne, jak pojedu pro malého…
Ad Jané…já su malá, takže mně „výška“ kočárku vyhovuje, ale co vím, že psaly holky, že vyšším to dělá problémy…ale taky jak komu, někdo si zvykne někdo ne…co vím, tak dlouhánky spíš pokukovaly po PP GT3, ten by vyšší měl být určitě…
Petulindo psala jsem do Handy-výhradní dovozce Jané-jestli je možné objednat samostatnou korbu, tak uvidím, co mi napíšou…jestli jo, tak by podle mně neměl byt problém koupit samostatný sporťák (my sme ho tak před pěti lety kupovali) a korbičku přikoupit v jiné barvě, ale ta celková cena bude asi vyšší, než kdybys to koupila jako kombinaci ![]()
A ten pás, právě, že vychází kolem tří stovek, tak to mi přišlo docela dost na to, že bych si třeba chtěla koupit tři barvy, ať to trochu vypadá…tak možná zkusím najít nějaký obyč černý, zkusím a uvidím…
Medisek držím pěsti, ať je všechno na ![]()
Verunka já su zmlsaná, takže já mám ráda jenom „hospodské“ kafe…takže zase tak často ne, ale Latté si dám, když mám chuť… ![]()
A úplně náhodou jsem si teďka kdysi koupila maminku a je tam seriál o těhu…píšou zrovna o kávě… tak cituju…
„dva šálky kávy denně neublíží žádné těhulce. Pokud na ni máte chuť, klidně si ji dejte! Psychická pohoda je nutná.“ … teď už bez citace v kostce…píšou tu, že kofein je taky v zeleném čaji, cole a čokoládě a že všechno se sčítá… další citace…
" Průzkum, který se zaměřoval na těhulky v posledním trimestru, se shoduje v tom, že ženy, které pily, kávu v doporučeném množství tří šálků denně, své potomky donosily a jejich váha se nijak radikálně nelišila. Takže obávat se toho, že by se vám narodilo malé nedonošeňátko kvůli pár šálkům kávy, opravdu nemusíte."
ufff ![]()
marye- nejsem žádný odborník, ale já si to vykládám podle zákoníku práce takhle: svátky a víkendy jsou brány jako dny pracovního klidu, tudíž se za normálních podmínek nepracuje. Zaměstnavatel může nařídit ve vyjímečných případech práci, ale pak se to bere jako přesčas a to zase u těhu nemůže. Nevím jak to je, když pracuješ třeba na směny v nepřetržitým provozu, ale kamarádka pracovala na infolince u T-mobile, tam je to 24 hodin denně a když přišla do jiného stavu, byla automaticky převedena na směny od 8 hodin ráno a jen pondělí až pátek.
Verunka - já kafčo nepiju normálně, mně prostě od jakživa nechutná…
ale myslím, že jedno dvě kafe denně neublíží, teda pokud si neděláš smrťáky ![]()
Díky za info. Já asi tedy rozhodně nedonošené mimi nebudu mít- pokud bude jako první- tomu se ven nechtělo po v 41+1 mi vyvolali porod. A kluk měl 4,06 a 54 cm
.
V pondělí jdu k dr. a budu s ním konzultovatto moje další marození. ( v 7 tt jsem začala špinit, jeli jsme na gyn. ambulanci do Č.B. a tam mi řekli, že to zatím vypadá v pořádku a Medvídka jsem taky viděla jak mu srdíčko tlouklo). Dali mi utrogestan a c na udržení. Potom jsem byla 22.12. tak to vypadá taky dobře a dostala jsem fotku Medvídka. Kterou jsem již tady prezentovala. No tak jsem na tom. A vzhledem k tomu, že už jsem po třetí těhu a to první mi skončilo v 9 tt. potom máme Martínka a ted 3. těhu. Už jsem tady svůj příběh psala, ale jinam na diskuzi, tak už si hrozně přeji, abych měla pohyby a cítila našeho Medvídka.)
Přeju všem snažilkám, kteří chtějí mimi, aby jim to konečně vyšlo a všem maminkám, aby donosily krásné zdravé miminko!!! ![]()
Zdravím Vás holky,
tak dneska jsem byla brzo ráno na NT screeningu,vypadá to prý dobře podle měření a že se ještě uvidí jak to dopadne z krve.Dr.byl sice po noční ovšem náš prďola ho pobavil,řekl že je to ďábel,mlel sebou neskutečně,dělal tam kotrmelce,pak když ho potřeboval otočit tak se pro jistotu postavil na hlavu no nasmáli jsme se
.Taky mi dával poslechnout
,prostě nádhera.Počítali jsme i prstíky na rukou takže taky všechno ok a opět vyrost prcek o kapku víc během dvou dnů,takže nyní opět termín trošku dříve nakonec se posunu úplně k datu podle MS,měří skoro 7 cm.
17.2.jdu na 3D UTZ a už se nemůžu dočkat,to budu skoro 19.týden a pak ve 24.týdnu by mi měl udělat dotočnou obličeje což už prý bude zadarmo.Dneska musím říct,že jsem opravdu šťastná i přesto,že budu dělat celý víkend. ![]()
Ještě Maru dodatek, ta cena je jen za hlubokou korbičku, ještě se musí připočíst sporťák a autosedačka, takže se to vyšplhá fakt vysoko…