Poradna duly
Jana Čurdová
Ivco, já jsem unavená non-stop
usínám kolem 9 hodiny večer, vstávám zase až tak v 9 a už taky cítím, že na mě jde spaní… ale je to lepší než při prvním! To jsem vstala v deset, ve 2 po o už zase spala tak do 6, a v 8 večer po první reklamě u nějakého filmu už jsem zase spala ![]()
Ještě že Domča už je tak krásně soběstačnej a taťka taky funguje! Budu mu to pak muset všechno vynahradit ![]()
Ivco
chceš pravdu?Já včera přišla od dr.a spala jsem 3 hodiny jako zabitá,kdybych neměla budíka,tak bych ani nevyzvedla malou ze školky.Já zase v noci spím špatně a přes den jsem jak pytlem praštěná.Už se fakt těším až budu mít tu nemocenskou a trochu si odpočinu. ![]()
Ale řeknu Vám,že mám pocit,že už se
a dokonce jsem dneska dostala chuť na sendvič s tuňákem a to mi od začátku těhu smrdělo všechno co prošlo kolem rybiny.Tak že by??? ![]()
Kdyby mi někdo ten sendvič s tuňákem připravil, tak bych ho snědla s chutí. My si s manželem na chuť dávali uzenou makrelu a tu já teď nemůžu mít ani v lednici
A taky jsem měla ráda vše s květákem a to je to samý.
Ja uz to mam s unavou zda se lepsi, co jsem byla v prosinci doma, porad jsem spala. Ted jsem zacla chodit opet do prace a vydrzim cely den a vecer usinam tak po 21hod. Mozna je to tim, ze se porad v praci neco deje a kecame tu s holkama, tak na me spani tolik nejde.
Porad myslim na ty octove bramburky, o kterych jste tu psaly, dnes si je musim koupit ![]()
Holky, ten NT screening pry neproplaci pojistovna, musi se platit hotove, takze jestli jste nic neplatily, mozna vam nedelali ten NT ale nejaky jiny ULT. Anebo mate hodne doktory ![]()
Přeju hezký den,
děkuju za komentáře k otázce sexu…
S tím prvotrimestrálním screeningem… Jsou dva. Jeden je hrazený pojišťovnou a krevní testy odhalí případnou vrozenou vadu asi na 60 %. Pak je druhý, nehrazený. Stojí cca 1000,–, asi jak kde. Ten odhalí případné vrozené vady (hl. Downa) na 95%. Jeho výhodou je, že je přesný a v případě, že vyjdou falešně pozitivně triple testy, bere se výsledek z prvotrimestrálního screeningu s větší přesností a maminka už potom není hnána na amniocentézu. Triple testy velmi často vycházejí falešně pozitivní.( tak mi to bylo řečeno v Genetu). V mém okolí těch případů bylo poměrně hodně, tak jsem raději zaplatila podrobnější screening…
ahojky, tak s únavou taky docela bojuju, ale je to už o něco lepší…
gratuluju k dalším kontrolám, tyjo to to letí, za chvíli už tu budou první pohyby
![]()
Kvítka: na NT jsem byla v podolí a nic jsem neplatila, prý když jdeš s žádankou od dr, tak nemusíš platit…
mě KO čeká v úterý a ve čtvrtek ten 4D, už aby to bylo… ![]()
Kvitka
a ty jdeš na ten NT?Já slyšela,že v Praze je daleko držší než u nás.Ale jsem ráda že to je za mnou a snad bude i krev v pořádku.
Ivco,mě ten sendvič uchystali v obchodě,sice se mi protočily panenky nad tou cenou,ale když byla chuť a hlavně hlad tak co bysme si s prckem nedali.Ale jinak co mi děsně smrdí je grilované kuře ![]()
Paddy: že by byly dva???to nevím, každopádně mi v podolí dali asi 5stran všech možnejch testů a vše negat.....jinak tripply mi dělat nebudou, když mi tyhle vyšly dobře…
Paddy,děkuji za vysvětlení,tak já byla na tom lepčím placeným,ale to nevadí.Taky jsem uvažovala,že kdyby mi náhodou potom vyšel tripple špatně tak bych nešla na tu amniocentézu.Mě tvrdila sestřička i dr.že ten NT to dokáže prokázat s přesností na 98% tak jim věřím. ![]()
Já taky netušila, že jsou dva. Ale já na ten placený nešla (v době vánoc jsem doopravdy 1000Kč neměla) a ten druhý mi taky nikdo nedělala. Prý až ten druhý v 16tt. Zajímavé je, že je to u každého dr jiné.
Já byla na screeningu ve 12tt a pak bych měla jít až tak kolem 20tt tak jestli je to u každýho doktora jinak ![]()
Terka007- ty jsi tu myslím psala o registraci v Podolí, já se tam chystám v pondělí ráno, jak to tam chodí? A bude stačit tam být na 6??? ![]()
Jinak jsem se dneska objednala taky na 3D ultrazvuk, doporučili mi si ho nechat udělat v 16 týdnu, prý jsou v té době na UZ miminka nejhezčí, tak se strašně těším…a třeba tam už bude vidět i pohlaví ![]()
Holky kolik se platí v Praze za ten 3D UTZ?
Smeya mě včera psala kamarádka, že ta registrace v Podolí je v pohodě, ale je třeba tam být o hodinu dříve.