Poradna duly
Jana Čurdová
Tak to asi chodi vsude jinak s tim placenim NT screeningu. Mne ho bude delat v 13tt ma gynekolozka a platim za nej 800Kc + 100Kc za fotku a jeste si take uctuje, kdyz budeme chtit urcit pohlavi. Davala mi prave podepsat takovy papir, ze zdravotni pojistovny to nehradi, tak jestli mam zajem. Ma na to pry primo ten program, ktery pocita riziko pripadnych vad. Sestricka rikala, ze si mame vyclenit tak hodku, ze to trva dlouho. No uz se tesime ![]()
to, ze si nekdo uctuje penize za urceni pohlavi, mi prijde fakt nehorazny. predevsim proto, ze ti nikdy nedaj 100% jistotu (moji kolegyni dokonce doktorka rekla, ze by se neodvazila si za to rict o penize, prave kvuli ty (ne)spolehlivosti). a druhej duvod je, proc kdyz stejne dukladne prohlizi cely to mimco, by z toho jeden ukon mel bejt nejak zvlast vyclenenej? akorat zneuzivaj toho, ze to lidi chtej vedet dopredu ![]()
O tom určení pohlaví jsem se dneska ptala na tom NT dr. a ten mi řekl,že zatím nic vidět nejde tak já fakt nevím holky a to měl už nějaký lepší utz.Ale brát si za určení pohlaví peníze to je nehoráznost,to je to samé jako když by dr.řekla,kolik měří stehenní kost.A tady vidíte ty skryté poplatky,které jsou tiše tolerovány a tatam je 30,– návštěva lékaře atd. ![]()
IvcaH- 3D stojí v Praze 1300,– , udělají ti 1 fotku a vše nahrají na DVD- to si musíš přinést. Teda takhle je to právě v tom Podolí… Levné to není, ale obětuju to, bude to aspoň hezká památka…
Jinak účtovat si něco za určení pohlaví to už mi přijde vážně moc!!! Je to vůbec legální, když vám stejně neřekne výsledek na 100%??? ![]()
smeya to je v Podolí tak drahé?Já budu platit za 3D 800,– a budu tam mít v ceně dvd jejich + 4 fotky a pak mi ve 24tt udělají dotočnou obličejíku mimča.No jak se říká v Praze je blaze,ale draze ![]()
Lukinka - už to tak je, v Praze je všechno, ale zase kolikrát za úplně jiný peníze
O dotočný obličeje nikdo nic neříkal, ale nabízejí ten 3D ve dvou termínech, jeden mezi 14 až 17 týdnem a druhý 26-30. Ale předpokládám, že ten druhý bych si zase zaplatila… ![]()
Re screening-jj, jsou dva. Mohli jsme si na místě vybrat. Máme vrozenou vadu v rodině, takže jsme dostali doporučení. Ale to bylo jen na ten hrazený pojišťovnou.A kdybych nezaplatila ten podrobnější, tak by pak chtěli triple testy. Takže doporučuju zaplatit podrobný …
No ,ale ten kdo ho nemá a vyšly by mu pozitivně triply, tak prý na amniocentezu nemusí, jen je doporučená, a počká si na další velký uzt ve 21. týdnu, kde by případné vady prý byly vidět…
No, jinak s tou únavou…připadam si jako medvědice v hybernaci… ![]()
Příspěvek upraven 08.01.10 v 14:05
smeya,
mě dneska sestřička ukazovala 3D fotky dvojčat a nádhera,říkala,že původně točili 3D po tom 20tt,ale že to už točí kolem 13tt,že je to moc hezky vidět a já jdu mezi 18-19tt.Říkala právě že ta dotočná toho obličeje je krásná,že jsou tam už vidět nádherné rysy.No uvidím,každopádně já se snad nedočkám toho 17.února ![]()
smeya děkuji. Koukám, že v Praze je dost draže když ten 3D stojí o 500víc než jinde. Ale prý je to nádherné. Sestřenice kamarádka na tom byla a říkala, že prý miminku byli viděti nehty a tak.
A říct si peníze za určení pohlaví to je snad vtip ne? To docela koukám co si ti dr dovolí. Kdyby to jen nechtěli říct, tak to ještě pochopím, ale říct si peníze, že to řeknou…
Ivčo, ty máš ještě na ten screening čas (podle metříku)…dělá se až do konce 13. týdne..A Dr. na něj posílat nemusí.A když pošle na doporučení ( kvůli vrozeným vadám v rodině), tak tě stejně pošle na ten hrazený pojišťovnou. Ale když už jsi potom na místě samém, tak si můžeš vybrat. Ten placený, který je důležitější, si stejně musíš uhradit sama, jen je asi problém s objednáním se, když se chceš objednat sama…nevim, jak je to u vás, ale zkus si tam zavolat. Když ti vyjde negativně, nemusíš se bát triplů a zbytečně se stresovat ![]()
Být tebou, tak se ještě zkusím objednat. Já mam hodně hluboko do kapsy, ale 1000,– jsem radši ušetřila…tak neváhej ![]()
Jinak tam říkají i pohlaví- prý cca na 70%
Z plodovky je to potom na 100%, ale na tu bych opravdu nechtěla…
Paddy já dostala žádanku 16.12. a když jsem si byla pro průkazku, tak mi dr řekla, že je už na to pozdě a můžu jí jen vyhodit. Že pokud jsem tam chtěla jít, tak jsem se měla objednat do 18.12. a teď už je prý pozdě. Já teď čekám až manžel donese výplatu protože mě letos vánoce dost vyčerpaly a tu 1000 jsem doopravdy v té době neměla. Ale líto mi to je. Na amniocentézu nepůjdu i když mi ty triply vyjdou špatně. Budu věřit UTZ.
No kamoska rikala, ze kdyz to pohlavi neni videt, nebo si neni jista, tak se to neuctuje. Ale jinak je to sluzba navic, beru to jako takovy nadstandart na prani, ale jak pisete, v Praze je draze …
Ivčo to ,co to řekla Dr. je hovadina. Prvotrimestrální screening je do konce 1. trimestru. Zavolej si tam a uvidíš. Já na tom byla v 1/2 13.tt.Takže kdybys měla brouka v hlavě, tak si raději ty penízky půjči, ať máš klid…ale rozhodně je na to ještě čas… ![]()
Zdravím všehny maminky, tak koukám, že v těch všemožnejch testech a UTZ pěkně lítám a ta moje gynekoložka se taky moc nepřetrhne,aby mi leccos vysvětlila. Jinak s poplatkem za určení pohlaví také nesouhlasím, přijde mi to fakt nenormální, ta naše za to chce 50Kč
Ale zase je pravda, že za fotku si účtuje taky 50kč a minule po mě nic nechtěla. Jinak čtu v chytré knize, že v 15tt se prý srdce maminky zvětší, aby bylo schopné přečerpávat zvýšené množství krve a potřebu kyslíku plodu a zvětšuje tak svůj výkon o 20 procent, což zapříčiní, že bychom se měli cítit energičtěji než doposud, tak nevím ![]()