Poradna duly
Jana Čurdová
Lukinka - vidíš a já měla za to, že těhotné 12- tky dělat nesmějí, ale myslím, že pokud to takhle řekneš doktorovi tak tě nechá doma… mě už to obvodačka nabízela taky ale záleží hodně na domluvě
Marye - já chodím na kontroly 1× za měsíc tak nevím jestli je to hodně nebo málo
Já dělám v práci 12ky normálně, ale mám je tak 2-3× za měsíc o víkendech takže to není až tak hrůza. Zakázali mi noční a to jsem ráda…
Medisek,
no právě že když jsem měla původního doktora tak ten by mi napsal neschopenku,ale nevím co teď ten můj nový.Navíc zaměstnavatel mi nechce přistoupit na 8 hodinové směny,proto jsem to zatím neříkala a počkám až po středeční poradně.Víš jak chodím utahaná?Navíc kus dojíždím přes celé město,takže mi cesta večer trvá domů hodinu.
wevik,
já dělám krátký dlouhý týden 12-tky v Globusu,sice sedím v kanceláři,ale půl směny musím chodit po prodejně.Na Silvestra mě jeden chlap málem shodil na zem jak se hnal za šampusem a slevama.Navíc sedím přímo proti vchodu kde je šílená zima a průvan.
Ahoj holky,
tam mam za sebou poradnu s UTZ, ale krve mi nebrali
Krev mi brali minule a zatim je vse v poradku. Mimco se krasne mlelo, no uplny rodeo, skrabalo se za uchem a cucalo si prsty. Bohuzel nesla zmerit kustka, ale sije odpovida normalu, tak jsem klidna
Ale pohlavi teda nevim ![]()
Mam zadanku na triply, ale tem teda moc neverim
Minule tam byla nejaka spatna hodnota, tak jsme byla trochu vystrasena a na velkym UTZ mi rekli, ze to mohlo byt zpusobeno defacto cimkoliv, pomalu i tim, jak jsem se rano probudila ![]()
Pohlavi si rict necham, ale nevim, kolika lidem to rekneme, ani se jmenem nevim, jak moc se chci sverit. Okoli do toho vzdycky moc keca ![]()
Ivco, hlavne, aby ty ses citila v porodnici dobre. A manzel snad ustoupi ![]()
Ahoj holky, musela jsem si vzít tužku a papír a udělat si poznámky, abych na žádnou otázku nezapomněla ![]()
Ellanis- já jsem to tu už možná i psala, na projasnění šíje jsem doporučení nepotřebovala, dělala mi ho sama doktorka, i se mi o něm sama zmínila. Není to vůbec samozřejmé vyšetření, už proto, že se nehradí ze zdravotního pojištění, tak se poptej na další kontrole sama, mělo by to být jedno z nejpřesnějších vyšetření, tak by bylo škoda ho prošvihnout.
Ivčo-manžel je asi trošku ješitnej, ale nelam si s tím hlavu, při porodu jde jen o tebe a mimčo, kdyby ses přihlásila tam, kam chce on, stejně nemáš nikdy jistotu, že tam bude s tebou, vždy je možnost, že to nestihne. Jde jen o tebe a miminko. Naprosto souhasím s tím, to teď nechat vyhnít a lehce do toho ťuknout až v tom červnu
Medisek- přístup tvé nadřízené je otřesný, já se snažím objednávat až po pracovní době, ale vím dobře, že ne vždy to jde.
Co se týče pohlaví, tak ho budu chtít vědět, ale jinak je mi to jedno, co to bude, hlavně, ať je v pořádku a zdravé, zdrovna dneska se moc necítím, bolí mě bříško, teplota mi šla najednou docela dolů, ale nechci se stresovat, do kontroly mám ještě týden.
Kalhoty v těhu taky nemusím řešit, jak jsem již psala, jsem vorvaň, takže mám dostatečné množství velkých kalhot.
Je ale legrace to, že mám takovou divnou zimní bundu, kterou, když si teď zapnu, tak v ní vypadám jak v devátém měsíci a už třikrát mě někdo pustil v trolejbuse sednout ![]()
Marfuška,
docela jsi mě pobavila s tím vorvaněm a tou zimní bundou hihi.myslím si že jistě nevypadáš tak jak popisuješ.A hlavní je to aby ses cítila dobře.Seš hold holka krev a mlíko. ![]()
Holky dík za uvedení de reality, zitra se na to vyšetření poptám ![]()
Ivčo já mám kontrolu taky zatím po měsíci, jen ten UZV mám jindy, myslím, že častější kontroly budou až pozdějc. Ono pokud je všechno v pořádku, což se nám všem určitě po těchto kontrolách potvrdí, tak si myslím, že je zbytečné tvrdnout co chvíla u doktora … ikdyž je fakt, že na UZV bych teď taky kliďánko chodila co týden ![]()
No ale v chytré knize jsem se dočetla, že nám teď druhým trimestrem začíná to nejlepší těhu období, prej si máme užívat a je nejvhodnější doba na cestování. Tak zbalit pár švestek a hurá do světa
Kéž by bylo aspoň teplo … teď mě tak napadá, že letos asi budu muset letní dovolenou omezit na zahradu, pokud teda nebude takový hic, že se nebude dat s tím pupkem vůbec vylézt ven ![]()
Máte už některá nějakou zřejmě asi jarní dovču v plánu, že bych pobrala inspiraci???
Jinak jsem se dneska přihlásila do předporodních kurzů…no bude to sranda…před těma pěti lety jsem donutila manžela jít se mnou na sezení (bývají vždycky čtyřhodinové), kde se probíralo vše kolem porodu, šli sme na sál atd… a ten z toho byl úplně hotový, pač nějak netušil, do čeho se uvrtal
Asist. byla v minulém životě zřejmě andersen, tak vyprávěla a vyprávěla a vyprávěla … byla to fakt prča sledovat manžela, jak trpí (on je totiž ten typ člověka, co je pro něho pracovní čas drahý
)… tak už se těším na repete… dvakrát týdně k tomu máme cvičení, tak to bude super, že budu mět taky trochu jiné „starosti“
Tak mé poznámky nestačily, úplně jsem zapomněla napsat, že já chodím na kontrolu teď po 4 týdnech a mám dojem, že tak chodí i kamarádka v Praze, co je už v sedmém měsíci.
Ellanis, já jsem myslela, že ty předporodní kurzy jsou až někdy později, to jsi mě překvapila, nejlépe bude se na to asi zeptat v nemocnici, kde chci rodit.
Chtěla bych chodit na těhotenskou jógu, chystám se tam skáknout ale až po prohlídce příští týden, akorát, že já moc nejsem na tyhle pomalý pohyby, radši mám aerobik.
Marfuška tak ono asi záleží, jak kde to mají…u nás v UH je to myslím tak, že máme 6 sezení po čtyřech hodinách. Paní andersenová říkala, že začíná teď jeden kurz od 15.1. takže to by tak po tom měsíci vyšlo do toho července…máme to tu takové roztahlé, možná, že jinde je to rychleji po sobě, tak není třeba se hlásit tak brzo ![]()
Hm, tak to já mám rizikové těhu, takže asi sport či kurz nehrozí. U prvního jsem na kurzu byla i s plaváním a to bylo fajn. Začala jsem asi až v pátém m. S tima 12 hod. šichtama to teda nezávidím, já dělala jen 7 hod u prvního těh. a měla jsem, co dělat, ale fyzicky dost náočná práce+ tahání beden 12,5 kg atd. Ale směla jsem dělat jen do 22.00 hod. a přestávku 5 minut kdykoliv, ale to se dobře řekne a hůř dělá. Nakonec jsem od 5. měsíce byla doma skrz nohy(křeč.žíly). A nyní jsem doma od 1,5 m.,zatím. ![]()
Ellanis,
já to vidím na jaro,že se přesunu na chalupu a budu tam lenošit i když vlastně nebudu moct,maximálně týden,kvůli malé kdo by ji vodil do školky a ze školky a kdo by se staral o ty moje dvě prasátka (manžel a dcerka) ach jo tak asi nic ![]()
Hm tak to máme obdobné, ale idea to byla dobrá( na tu chatu). ![]()
Marfuško:Hm tak moje rozměry jsou tedy. DBS:22, DBC:30. DBT: 31, CE:15. Nemám vůbec tucha jaké jsou průměry a co to znamená, ale pokud je nejdůležitější ta poslední míra, tak ji mám oproti Vám vážně o dost menší
Jinak mě teď 30.12. nabírali krev na plno testů a příští středu dáme prý výsledky dohromady s nějakým velkým kontrolním UTZ. To je ten screening, či projasnění šíje? Mám v tom bordel
Jinak , pár dní nato, jdu ještě do nemocnice na nějakej spešl UTZ, kterým se vyšetřuje srdíčko miminka, kvůli méme léhkému prolapsu, tak se děsně těším a zároveň bojím. Jsem si říkala, že by takovým UTZ už mohlo být třebas vidět pohlaví, jenže když jsem to zmínila před přítelem, tak byl hned oheň na střeše, že on chce prý překvápko a já mu ho zkazím ![]()