červenec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2429
12.1.10 12:12

protilátky v krvi

holky, z krve mi zjistili, že mám positivní protilátky anti-Cw. Máte to taky některá? Docela jsem se vyděsila, protože to může a nemusí ovlivnit vývoj plodu. Ale můj dr. mě uklidňoval, že se dneska zbytečně moc všechno studuje, a že někdy je lepší nevědět. Že měl X klientek, které to taky měly a porodily úplně normálně a zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5131
12.1.10 12:27

aartep s tím ti bohužel neporadím, ale možná bych věřila doktoru, je fakt, že se dnes moc všechno studuje,dřív to nebylo. A vzhledem k věku tě dr nepošle na amnio??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
12.1.10 12:35

Petullindo:co je amnio? Příští týden jsem objednaná na genetiku a tu krev mi chtějí pravidelně kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
12.1.10 12:44

nikollen- v tom s tebou souhlasí, že pokud to tak má být tak to tak je a moc držím palečky ať je vše ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
12.1.10 12:48

holky a konečně se mi povedlo seo bjednat na to endo hurá :palec: a dokonce už na čtvrtek to jsem se sama divila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.1.10 13:06

aartep

děkuju, snad bude vše ok, taky držím všem palečky at už tu jsou jen samé pozitivní zprávy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.1.10 13:08

medisek

jj, děkuju, co má být stane se a nijak to neovlivníme, už tak je to pro mě zázrak , že jsem po podvazu opět těhotná, je to nádherný pocit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.1.10 13:19

aartep

Protilátky anti-Cw v těhotenství
Pokud protilátka anti-Cw byla zjištěna nově a v souvislosti s těhotenstvím, je pravděpodobné, že se vytvořila v reakci na kontakt s krvinkami plodu a je tedy namířena proti nim. V daném případě je nutno během těhotenství sledovat titr (sílu) této protilátky a stav plodu, což je úlohou Vašeho gynekologa a event. specielní těhotenstké poradny pro tyto účely. …toto jsem našla, nevím jestli jsi poprvé těhotná, nějak tu v tom ztrácím přehled, při prvním to není tak rizikové…jen budeš více hlídaná a po porodu ti bude dán nějaký lék na ty vytvořené protilátky, abys mohla znova otěhotnět…určitě máte s manželem rh faktor každý jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
12.1.10 13:27

nikollen:je to moje první těhotentví a zjistila jsem, že ty protilátky jsem v krvi měla už v roce 2005. Přítel půjde na krev až teď, tak jeho Rh faktor zatím neznám. Ale věřím svému dr. a snažím se tím vůbec neznervózňovat :-).Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
12.1.10 15:21

aartep - také si myslím, že to tím RH faktorem. A jaký máš RH faktor ty? Mě gynekolog říkal, že pokud já mám RH+ tak, že bude všechno v pohodě, ale v tomhle bych věřila dr. Uvidíš všechno bude v pořádku :palec: jen tě třeba budou víc kontrolovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
12.1.10 16:17

aartep:Pod tím názvem co uvádíš to neznám, ale pokud se jedná o to, že máš negativní Rh faktor a přítel je pozitivní, tak bu´d v klidu-to mám taky. Odjakživa vím, že má krevní skupinu A Rh-. Když to zadáš do googlu, vyjede ti to plno odkazů i různé statistiky, kolik procent lidí to má.

http://www.bizy-bee.com/…faktor-matky

Vím, že v minulosti to byl opravdu problém - psala jsem na to kdysi jednu krátkou studii, ale nechci tu zabíhat do odbornejch termínů. Nu ale nežijem ve středověku, dnes to opravdu není problém a obzvláště při prvním těhu. Jinak holky, taky mi prosím zítra držte palečky na kontrolu. Na poslední kontrole před 14 dny mi brali krev a moč na nějaké testy a zítra mám přijít prý na nějaký velký kontrolní UTZ - tím se rozumí ten prenatální screening?Mám v tom bordel. Holky, furt bojuju s tou zvýšenou tvorbou slin, brr. Skusím se zítra zeptat, zda na to není nějaká rada, či se mám smířit s tím, že budu celé těhu slintat jak bernardýn :-( Juj, já už bych tak chtěla vědět pohlaví, to je ještě furt moc brzy že? :think: V pátek ráno jdu pro změnu zas na hematologii, ach jo, to jsou furt samý odběry, už mám rozpíchanou ruku jak feťák. Ještě že se mi nějakým zázrakem nedělají modřiny po těch denodenních injekcích clexanu do břicha. To musím někam zaťukat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
12.1.10 16:55

Tak jsme dneska byli na kontrole, hned jak jsem přišla k sestřičce, tak mi řekla, že musím jít znovu na krevní genetické testy, že to v laboratoři zkazili, tak to mě dostalo, protože jsem se už nemohla dočkat, jak nám to dopadlo, ale budu prostě hlavně věřit tomu utz a ten dopadl dobře. Pak mi doktorka dělala utz(poprvé přes břišní stěnu), řekla, že je všechno v pořádku, ale ukázala mi až snímek, co jsem chtěla na fotku, vypadala pěkně, ale když jsem se na ni podívala doma, tak jsem z toho smutná, je vidět, jak je už mimčo velké, ale jinak to vypadá jak neloupaný arašíd, tak příště si to víc ohlídám. No a pak mi doktorka řekla, že mám dle moči zánět močových cest, takže budu brát antibiotika Xorimax, tak mám vážně radost :-(
No hlavně, že je mimčo v pořádku.
Zrovna ze včerejška na dnešek se mi zdálo, že jsme s manžou už měli mimčo doma a dalo mi pěkně zabrat, moc mi nešlo kojit, přebalovat a nechtělo mi ležet na zadíčkách, ale jinak to byl příjemný sen.
Co se týče mé váhy, tak jsem dnes měla o dvě kila méně než při poslední návštěvě, ale to bude tím mojím nechutenstvím, fakt toho teď moc nepojím.
Další kontrolu mám až za měsíc.
Jo a taky jsem si šla dnes koupit další Femibion na měsíc a málem jsem se tam složila, když teď stál 541,–, to je téměř o dvě stě víc jak před měsícem, kdybych to věděla, koupím si ho do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
12.1.10 16:58

Tak tady je dnešní fotka, mimčo bylo zřejmě otočené na druhou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
12.1.10 17:40

holky, pokud už řešíte jména, tak tady je odkaz na jména, která se loni dávala od nejčastějších až po ta, která dala rodiče jen jednou, pokud vám to nějak pomůže :-)

aartep, s protilátkami si taky nevím rady…

Natally, taky sliním jako blázen, už se i bojím naklonit hlavu s pootevřenou pusou, aby to nevypadalo jako epidemie slintavky :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
12.1.10 17:52

Medisek, Natally:krevní skupinu mám A1 Rh positivní, tak snad to bude v pohodě. Holky, díky za rady, alespoň v tom mám trochu jasno :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí