červenec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
696
12.1.10 18:23

aartep- podle toh jak to popisuješ, tak určitě půjde o ten RH faktor. Jestli jsi RH+ a tvoří se ti protilátky, může to znamenat, že mimi zdědilo RH- po tatínkovi a tak tě budou jen víc sledovat, případně dostaneš po porodu injekci právě proti těm protilátkám. U prvního to neva, problém by byl u druhýho, že bys ho těma protilátkama mohla ze svého těla vypuzovat ještě dřív, než bys vůbec zjistila, že jsi těhotná. Alespoň takhle mi to bylo vysvětleno u Dr. u prvního dítěte, já jsem RH- a tatínek byl RH+. Ale Dom je nakonec RH- po mně, takže jsme se tomu vyhnuli.
Jinak se vám všem musím pochlubit! Dneska mi přišel opožděný vánoční dárek - monitor na poslech srdíčka miminka. :dance: Je to naprosto úžasný, teď jsme celá rodinka poslouchali, jak mimču krásně tluče srdíčko :potlesk: :potlesk: :potlesk: No prostě paráda!!! Jen jak je čiloučký a pořád se v bříšku vrtí, tak jsme ho tou sondou pořád museli hledat.Chvilku byl na pravo, za chvíli zas na levé straně břicha, no sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
12.1.10 18:41

holky, tady u toho článku jsem se fakt pobavila, ještě štěstí, že žijeme v celkem osvícené době :-) http://www.rodina.cz/clanek7210.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5849
12.1.10 19:21

holky tak ja taky dneska hlasim uspesne absolvovany screening :dance: vsechny hodnoty v poradku, celkovy riziko 1:5000, takze se nam obrovsky ulevilo. a predevsim je to uzasnej zazitek! tezko uverit, ze za jedinej mesic se ta mala fazolka vyvinula do toho malyho cinorodyho clovicka! jeeeej jsem z toho byla uplne dojata. a jeste nam zamaval(a). a nebo se drbal(a) za uchem, tezko rict :wink: . na urceni pohlavi bylo jeste brzo, ale dalsi UZ uz za mesic a uz ted se tesim, az mimi zas uvidim!
preju vsem bezproblemove kontroly a same dobre vysledky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
12.1.10 19:25

minonko: to je krásný obrázek, moc gratuluji :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
12.1.10 19:27

smeya: díky za info, uvidíme, co nám řeknou po další krvi. Ten monitor musí být úžasný :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5849
12.1.10 19:31

aartep

no vypada tam zatim spis jak mimozemstan, ale to ted holt tak ma byt. na pristim UZ uz bude zas vetsi fesak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
12.1.10 19:38

minonka77gratuluju, úžasná fotečka :palec:
Jinak se zvýšeným sliněním mám také problém, ale u mě to není tak hrozný, snad to brzo přejde.

• Citovat
  • Upravit
1280
12.1.10 19:48

taky gratuluju ke krásným fotečkám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
12.1.10 20:54

ahojky, gratuluju ke kontrolám a krásným fotečkám, moje ko taky v pořádku, mímo si tam leželo jak na gauči, chyběla jen ruka pod hlavou :-D dr měřil už fundus, tak mám 16…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
12.1.10 21:06

Ahoj holky,
dočítat to po dnu je docela složité. Napsali jste toho dost :-D
Minonko nádherná fotečka. :kytka:
Aartep kamrádka u poslední dcery (byla třetí) měla ten samý problém. Jen jí prý v těhotenství hlídali a po porodu jí dali léky. Prý kdyby ještě někdy otěhotněla, tak aby nepotrácela.
Marye s tou tabulkou to špatný nápad není. Ale já bych tam nerozepisovala jména a pohlaví, ale udělala bych tam jen další sloupec a tam bych napsala číslo 1, 2, 3 podle toho kolikáté je to těhotenství (ne těhotenství, které zkončilo špatně, ale jen ty donošené :-) ) Co vy holky na to?
Jinak sny se mi taky zdají ale ne moc hezké a v noci se dost často budím. Občas jsem ze snu tak vyděšená, že pak nemůžu dlouho usnout. Ale u prvního těhotenství jsem to měla taky a až do porodu.
Dnes jsem byla u kamarádky a hlídala jsem jejího 5letého syna. No hrůůůůza :zed: Docela jsem koukala co to dítě dovede. Nechtěl půjčovat hračky, poroučel, dohadoval se… Jsem docela ráda, že jsem doma. Ještě tam jedu hlídat zítra a pak klid. Příště si to hlídání u ní rozmyslím. :-) Bylo mi líto Martínka. Ale zas jsem si vyzkoušela jaké to je hlídat dvě děti z rozdílem 3 let najednou. Pokud nebudu mít pomoc od manžela, tak to bude docela těžký.
Holky bolí vás třeba klouby? Mě včera začali bolet klouby a dnes ráno mě začali i bolet klouby na rukou. Sice přes den funguji normálně, ale např otevřít pet flašku mi dělá problém. Pokud mi to nepoleví, tak budu muset jít k lékaři. Docela mě to děsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macicek111
13.1.10 06:57

Holky, dobré ránko! Chtěla bych se zeptat Kvítky, Nikollen, Aartep a určitě ještě dalších, kdo by věděli - asi před měsícem mi na pohotovosti předepsali Utrogestan a pak další balení i můj dr. Lékárnice se mě ptali, jestli mi řekli, jak ho mám užívat (polykat nebo zavádět), ale nikdo mi nic neřekl, tak lékarnice řekla, abych ho polykala. Jednu ráno a večer. Tak to tak celý měsíc dělám, ale teď jsem se někde dočetla, že v prvním trimestru by se měl zavádět, tak snad jsem neudělala nějakou botu… :-( Jsem blbka, měla jsem si tam zavolat. A ještě poslední věc, píší, že se má brát pouze v prvním trimestru, ale ještě mám tablety tak na týden a něco, myslíte, že ho mám dobrat? Všem moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
1280
13.1.10 07:02

macicek111

ahojky, tak mě řekli, že ho mám zavádět 3× denně, ale někdy ho i spolknu, když vím ,že nebudu mít čas si aspon na hodku lehnout, prý spíš záleží na tom jestli zvracíš, aby to mělo nějaký účinek, navíc když ho zavádíš, je přesně tam kde má být hned :wink: …taky prý jsou při orálním podání větší vedlejší účinky, únava, bolest hlavy atd., takže spíš záleží jak to snášíš, obojí je možné :wink:
nevím ve kterém jsi týdnu, ale má se opravdu brát jen první trimestr, protože pak přebírá funkci placenta a je už vlastně zbytečný, myslím , že pár dní navíc neublíží..já mám poslední v úterý a to bych měla být 12+2 :wink:

Příspěvek upraven 13.01.10 v 07:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
13.1.10 07:04

Holky moc gratuluji ke krásným fotečkám :kytka: Já jsem asi totalní antitalent fotečka mi se prostě nejde dát. Asi se budu muset poradit s manžou jinak to nevidím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
13.1.10 07:11

s fotkou to je jednoduché jestli jí máš uloženou v pc, když píšeš vzkazy je pod tím okénko procházet ..přidat fotku, na to klikni, vyskočí ti nové okno , tam si najdi složku kde máš uložené fotky, označ jí a dej otevřít v tom samém okně, dál už jen klikneš přidat příspěvek :wink: snad se ti to povede , držím palečky a jsem zvědavá na fotečku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macicek111
13.1.10 07:18

Nikollen, moc děkuji. Já právě až na špinění a pak i krvácení (teď už je to v pořádku) žádné jiné problémy nemám - zvracení, nevolnosti, nevadí mi pachy, prostě nic, takže mě to polykání problém nedělá (vedlejší účinky žádné), ale když se nad tím člověk zamyslí, asi to zavádění bude fakt účinnější, ale bohužel - už s tím nic neudělám, jsem 13+1, tak už ho asi brát přestanu. V pondělí jdu k dr., tak mu řeknu, že už jsem ho vysadila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex