Poradna duly
Jana Čurdová
No můj přítel je totiž původně vyučen kuchařem, tak mu z té školy něco zůstalo
ale je pravda že od něho dnes neslyším nic jiného než: „že jsem udělál dneska luxusní tu svíčkovou?“
tak dnes chválím a chválím…
wewik:týý jo, to jako tvůj manža zvládá svíčkovou jo? Nechceš mi ho půjčit, teda na tu svíčkovou samozřejmě
Tak také hlasím dnes úspěšnou kontrolu. Párkrát jsem se Vás tu už ptala, ohledně toho v čem spočívá ten prenatální screening, jakože sem nevěděla jestli mě dneska čeká nebo jen klasická prohlídka. Nu nikdy jste mi neodpověděli, neva, jsem si zvykla, že si sem chodím občas povídat spíš sama se sebou, ale to je taky fajn
Až naženu přítele, aby mi fotečku oscenoval do PC, tak Vám ji sem taky hodím - lumpík na nás furt ukazoval zadeček, vůbec se mu nelíbilo, jak na něj tlačí
Na další kontrolu jsem objednaná až za 3 týdny a to mám tedy už předvypsané žádanky na ten screening a odběry, jenže zdá se mi to nějak pozdě - vychází to, že budu už 17+3
Ach jo, holky taky byste ten UTZ měli nejradši doma? Já se na ten zázrak nemůžu vynadívat
Joo a pro ty stále slintající, jako já - gynekoložka říkala, že můžu vyzkoušet vitamín B6, že by to mohl utlumit, ale jinak by to definitivně mělo odeznít s nevolnostmi. No nevím nevím, vždycky si říkám, že už mi je fajn a dnes v čekárně, tam sestřičkám přivezl nějakej chlap pizzu a málem sem zas hodila šafli
jsem si letěla koupit do automatu horkou čokoládu a fetovala kelímek ![]()
Natally, ráda bych ti fakt víc odpovídala, ale jsem naprostý a nezkušený laik, takže se mnou moc moudra nepochytíš ![]()
Natally- screening jsme tu probírali docela do podrobna, tak jukni zpět do diskuse, je tam vše popsané včetně odkazů ![]()
Ivco- u mě je to druhé těhu, ročník 78
gratuluju ke kontrole
a s tou dalsi kontrolou v 17+3tt by to melo byt taky ok. nejspis to bude ten tripple test, sledujou 3 latky z krve a dela se v 15.-18. tydnu, coz splnujes. a pak bys mela jit cca ve 20. tydnu na velky organovy UZ. takze zadny strachy, raduj se, ze vysledky jsou v poradku ![]()
holky, když jsem řekla před manželem, že tu některé chlapy chválíte, jak vaří, honem mi běžel dělat večeři. a jestli prý ho taky pochválím
ale on je opravdu zlatíčko a je schopný zvládnout cokoli ![]()
Natally,
ten NT screening jsme tu probíraly,ale jinak na to co půjdeš ty je opravdu pozdě v tom 17+3,takže si myslím,že to budou spíš ty tripple testy.Jinak ke kontrole gratuluju.
A s tím jak pořád slintáš tak držím pěsti aby to co nejdříve přestalo,mě už je kupodivu dobře,po tom 12tt to odešlo ani nevím jak.Hlavně už mi tak nesmrdí věci ani lidi,i když sem tam taky. ![]()
minonka:Tý jo, to máš tedá zmáklý
Koukám, že v tom plavu a to furt něco sleduju na netu a čtu si novinky. Nu ale možná někdy lepší nevědět
Souhlasím s tím příspěvkem pár stránek zpět od Verunky.
Holky já si řekla, že s nakupováním vydržím do kontroly, což jsem splnila a zítra asi pomažu do nějakých krámečků pro sebe už nutně nějaké těhu kalhoty v kterejch můžu mezi lidi, tzn, ne tepláky po doma a pro mimíska, něco malinkýho nad čím se můžu rozplývat
Jinak je moc super nápad přidat do tabulky ty dětičky, aspoň se zorientuju, kdo čeká první mimi jako já(aspoň si nebudu připadat tak bezradné, ale myslím, že zmatek ještě příjde později
), podle metříků to vždy poznat není. Ty jo, vy jste mě dostali s tou svíčkovou, já chci taký
Jsem si zeď uďála pop corn v mikrovlnce a spálila jsem ho, hmm a přitom tam maj návod jak pro blbečky…
![]()
marye:další šťastná co jí doma uvařej ![]()
lukinko:joo, to mi tvrdila gyn. taky, že po 12tt to měla přestat
A souhlasím, nechci aby to vyznělo neslušně, ale někteří lidé opravdu smrdí a to ani není léto ![]()
Příspěvek upraven 13.01.10 v 17:20
Ivco hlasim take prvni tehu a drzim palce s tou bolesti kloubu, doufam, ze uz to mas lepsi a k doktorovi nebudes muset.
IvcaH se dnes ještě ani neozvala,co?? Jestli jí neskolila nějaká chřipka či co, bolest kloubů by tomu i nasvědčovala!
Natally já jsem taky úplný laik co se týče všech možných vyšetření a to je moje 3.těhu! Tak ty už si půjdeš koupit nějaké oblečky, půjdeš do těhu módy nebo si normálně koupíš jen větší číslo? Já zatím s kalkotama nemám problém, ale v práci je fakt, že už musím rozepínat knoflík a pásky jsem dávno odbourala.
Kdo tu psal, že mají doma „kuchaře“? Tak to se holky máte, ten můj za 18 let manželství udělá akorát čaj, topinky, co umí tedy skvěle jsou obložené mísy, když přijde návštěva, hned něco naservíruje, no a to je tak asi všechno. Jo a nedavno když mi bylo ještě blivno,tak jsem mu říkala krok po kroku,jak se dělají špagety, protože já jsem nemohla,neb bych se pob… Zvládl je, ono to je jenom o vůli!
Holky ještě jsem se vás chtěla zeptat, když jsem byla naposled na utz tak mi dr řekla, že těhu je o týden starší,přesně o 7 dní a tím se mi taky posunul termín porodu. Takže jsem dnes vlastně 13+4tt. Mám si taky změnit metřík,nebo ho nechat podle poslední MS??
Tak a baby raďte
![]()
http://www.email.cz/getAttachment?…
Holky zobrazuje se vám to video po kliknutí na odkaz?Asi ne co, jsem to tu nějak zvrtala, to mi poslala kamarádka pro pobavení, moc hezký a dostala jsem z toho chuť na meloun ![]()
Petulindo, ja bych si ten metrik asi nechala podle PM. vsechny tyhle terminy jsou opravdu jen orientacni, navic u takhle malejch miminek to ovlivnuje i presnost mereni pri UZ. doktor klikne kousek vedle a hned jsi par dni jinde… my jsme na prvnim UZ byli par dni pozadu, po vcerejsku jsme zas nekolik dni napred. ten termin PM je vlastne jedinej pevnej.
taky doufam, ze IvcaH se ozve a ze je v poradku! spravnkyne nasi tabulky ![]()