Poradna duly
Jana Čurdová
Petulko tak to je teda síla
vážně nevím, co bych jí na to řekla…být tebou, asi se na to vykašlu a snažím se hodit nějak do klidu…vím, že to nebude asi jednoduché na to zapomenout, ale nejdůležitější je teďka se moc nestresovat. Hlavní je, že miminko je v pořádku a šéfové bych zitra klidným, ale velice hořkým tónem oznámila, že přes její snahu je mimi zdravé a že jí děkuješ, že ti umožnila bezproblémový odchod na vyšetření…
já sem taková huba nevymáchaná a jestli něco od šéfiků fakt nesnáším, tak jednání s lidmi jako s onucemi (bohužel mám vlastní zkušenost, tak sem se holt trošku dopálila
) já naštěstí měla tu možnost prásknout dveřmi a z takové firmy zmizet…ale to je jiný příběh…tam toho bylo víc…každopádně, jak už jsem řekla, uvař si čaj, zakutej se pod deku a mysli na prďole a užívej si volného dne ![]()
Ahoj,
Marcelo já u prvního těhotenství měla vycházky 9-11h a 14-16h a bylo to přes léto, takže v tuhle dobu se stejně ven chodit nedalo. Na začátku jsem se to snažila dodržovat, ale po určité době jsem na víkendy jézdila k rodičům na zahradu a pak sháněla výbavičku. Na těhotné se tolik nechodí a kdyby ti kontrola přišla, tak stačí zavolat dr a říct mu to a on ti napíše, že jsi u něho byla.
Marye to zvýraznění je dobrý nápad ![]()
Ke kopání: u prního těhotenství jsem pohyby cítila dost pozdě. Bylo to takové šimrání jak popisujete a to jsem netušila, že jsou pohyby miminka. Tak si myslím, že je cítit můžete i když čekáte první miminko. Já si moc kopání neužívala. Syn byl KP a když se pohyboval, tak mě akorát pod žebrama tlačil hlavičkou a to byl takový dost velký nepříjemný tlak, ale kopání jak jiné těhotné popisovaly jsem nezažila
Teď jsem si bříško pozorovala a na jedné straně mi vyskočila boulička a cítila jsem jakoby náraz a zas hned zmizela. Tak si říkám, že se mi tam miminko asi mele. Občas taky cítím to šimrání či jakoby naražení, tak mě to vždy potěší. ![]()
Peťulko,
no věřím ti,že to teda musí být pořádná semetrika ta tvoje šéfka.Já dneska taky budu oznamovat té svoji,že nadtupuju příští týden na nemocenskou,tak jsem zvědavá,protože je úplně to samé jako ta tvoje,alev bleděmodrém.Ale na druhou stranu si říkám čert ji vem.je to moje tělo a moje mimi a ona ať si ječí,jedním uchem tam druhým ven.Od příštího týdne je mi volná ona i ostatní,hlavně to chce pohodu.Tak držím palečky aby vše bylo ok
ten společný ultrazvuk je fajn, přítel byl se mnou ve 12tt a byl z toho unešenej(teda ne přede mnou, ale pak před kamarády
ukazoval jak háže rukama a hejbe se a tak:-) říkal, že pro něja dost neuvěřitelný, jak tam s sebou mrská, prý se diví, že nic necítím..
Teda než jsem to dopsala, přibylo zas mraky příspěvků ![]()
peťulko- s tou šéfovou, je to kráva!!! Hlavně, že jste ty a mimi v pořádku!
Máš super, že se tam zlevňuje těhu oblečení, tady ani náhodou a to jsem myslela, že by v povánočních výprodejích zlevnit mohli ![]()
marcelo, s vycházkami zkušenost nemám, protože chodím do práce. stres podle mého dr nehraje roli a že prý je horší, když se žena doma nudí a příliš se pozoruje. ale kdyby prý byl problém, tak mě doma nechá. s tím domácím vězením máš pravdu. co to je za trest muset být doma v noci???
Peťulko, s tvojí šéfovou je to docela síla, je to kráva, takže se nenervuj, co jí řekneš… její chování je nelidské, co si o sobě vůbec myslí? vyhodit tě stejně nemůže, takže ať se kouká uklidnit, paní kosočtverec
Ellanis, s tím drobečkem máš pravdu, jak je to neuvěřitelné, jak je to taková zmenšenina
a s pohyby si zatím opravdu moc nefandím. bylo to jen krátce uprostřed noci a bylo to tak zvláštní… ale taky to mohlo být i něco jiného ![]()
Holky ohledně toho kopání,předevčírem jsem ležele večer v posteli a ruku na bříšku a najednou jsem měla pocit jako by se mi dole v podbřišku něco ztuhlo,nebo takový posun ani to nedokážu popsat a manžel si pak ruku dal vedle mě a cítil to taky,ale u malé jsem měla to šimrání jak popisujete tak nevím co myslíte vy?Že by mi už hrabalo? ![]()
Ellanis, smeya: holky, tak to teda závidim, hlavně ty neomezený vycházky. Já jsem se samozřejmě s dr. pokoušela domluvit, ale bohužel. Říkala, že na ně teď chodí každý měsíc kontroly a musí vysvětlovat případ od případu, proč má kdo zrovna takový vycházky. Prý dřív dávala i neomezený, ale kvůli těm kontrolám to zrušila. Jinak je s ní domluva na všem dobrá a jsem s ní spokojená.
Peťulka.Cafinka: Tak já mám v práci podobnou šéfovou, ale ta moje děti nemá, takže se to u ní i dá „trošičku“ líp pochopit. Radši jí teď moc nechodím na oči i když do práce docházím často, abych pomohla kolegyni nebo jen pokecala s holkama. Snad se to tý Tvojí trošku rozleží v hlavě a bude se k Tobě chovat líp.
Peťulko.Cafinko to je příšerná šéfová. Tohle by si vůbec neměla dovolovat. Škoda, že nejši u nás v ČR. To kdyby mi udělala tady, tak bych se hned s dr domluvila a zůstala doma. Nechápu chování takovýhle lidí a obzvlášť když už má doma dvě děti. Snad měla jen špatný den a bude to lepší.
UZT- já kdybych mohla, tak bych manžela sebou taky vzala. U prního byl se mnou v tom 9tt a byl nadšenej. Pak už kvůli práci nemohl a teď musí hlídat venku syna. Dr řekla, že pokud budu mít syna v čekárně, tak mě nevem. Tak má smůlu ![]()
Ivca,
teda to se divím,že nesmíš malého vzít sebou,to u nás můžeš mimi vzít i s kočárkem a sestřička se postará než tě dr.vyšetří.Opravdu některé lékaře nechápu. ![]()
lukinka píše:
Ivca,
teda to se divím,že nesmíš malého vzít sebou,to u nás můžeš mimi vzít i s kočárkem a sestřička se postará než tě dr.vyšetří.Opravdu některé lékaře nechápu.
Já když bylo malému 3 měsíce, tak jsem ho v autosedačce měla i u dr při vyšetření a nevadilo jí, že začal plakat. Ale teď když jsem se objednávala na kontrolu, tak mi do telefonu řekla, že mě s dítětem nevezme. Jsem jí řekla, že je hodný a počkal by u sestřičky, tak řekla jak si to představuji, že sestřička má svojí práci a v žádném případě nebude hídat moje dítě. A mám si zařídit hlídání a přijít. Tak se snažím se objednávat na úplné ráno, aby mě vzala jako první a manžel to stihnul do práce. Prarodiče jsou pracující a nemůžou si brát dovolenou kvůli kontrolám. Ale je to zatím jedinný dr u kterého jsem se s tím setkala. ![]()
Ivča no tak to je další takový případ lidumilovného člověka
Si pamatuju, že když jsem šla na gyndu, malému byl necelý rok a manžel v zahraničí - tehdy náš dr. ještě neobjednával, tak jsem holt musela jít s malým a sestřička ho v pohodě pohlídala a ještě z něho byla celá paf… achjoooo nad přístupem některých lidí vážně zůstává rozum stát ![]()
Ivčo bych se bránila tím, že na dveřích nemají cedulku: Dětem vstup zakázán … ![]()
holky moc vám děkuji za podporu! taky doufám,že se jí rozleží v hlavě, že se ke mně vůbec nemusela takhle chovat, že sem sem jen vylekala (což je myslím pochopitelný) ale jelikož ona je taková semetrika pořád, každý den dělá peklo, ať už je to komukoliv, nechápu co z toho má, jen sem si myslela, že právě proto, že sem teď těhu, že mě se to vyhne, asi ne no. přemýšlím, co sem tak mohla udělat špatně, že na mě tak vyjela. a ještě mě diskriminovala-že prý sem s přítelem mluvila nějakou debilní maďarštinou nebo cokoliv to bylo a ona mi nerozumněla ani prd(příteli sem volala, abych mu vysvětlila, kde je to číslo, ne abych si pokecala..)no jak říkáte, je to prostě kráva, musím se obrnit trpělivostí, hlavně zítra se nesmím začít hádat a nesmím se od ní nechat zlomit a brečet…když já sem taková cíťa..
marye-ten výraz paní kosočtverec mě náramně pobavil
děkuji moc
Ivco to je fakt divný, přitom by se ten UTZ určitě líbil i prckovi a byl by nadšenej, že ho do toho zapojujete
Alespoň ten náš, i když trochu starší, pravda, je nadšenej a nemůže se dočkat na ten 3D- táta bude pryč, tak se mnou půjde právě Domas.