Poradna duly
Jana Čurdová
U mě screening trval úplně stejně jako normální UTZ a dělala mi ho přes břicho. Ale už předtím mě dr. upozorňovala, že může trvat dýl, protože miminko musí být správně natočené (my jsme lezeli předpisově
)
Ahojky holky, vítám nové maminky.
Co se týče kamarádek, tak mám jednu, s kterou jsem prožívala její těhu po 8 letech, ona zase moje. Můžu jí zavolat kdykoliv a vždy si dobře pokecáme. Jinak jsem měla u nás založenej klub Špuntík, takže jsme se pravidelně scházeli s maminkama se stejně starými dětmi. Rozjela jsem i potom další ročník. Měla jsem v út. ročník nar. dětí 2006(11-16 maminek) a ve čt. ročník 2007(17-21 maminek). Takže jsem měla o pokec postaráno. Bylo to fajn,
vyráběly jsme toho spoustu a podnikaly s dětmi. Taky mi z klubu zůstalo spoustu kamarádek, akorát nás trochu rozdělily pracovní procesy…
A úplně první kamarádky jsem si našla na těhu kurzech, s jednou jsme jezdily každý den ven po celý rok, dokud chtěly být mimča v kočáru.Jezdily jsme spolu i na kurz plavání s dětmi.Bohužel se odstěhovala.. Určitě si někoho najdete i vy. Mě kočárek přijde jako magnet k seznámení ![]()
Tedy Verunko, musím říct, žes mě úplně odrovnala!
najít si kamarádky tím, že sama založíš klub mi přijde naprosto úžasné!!! díky za tip, doufám, že se mi podaří seznámit se i tady… ![]()
Klostermanko delali mi screening (= utz) pres bricho a trvalo to tak 10-15 min. Je to zazitek, poprve jsem slysela tlukot srdce a spoustu nam toho ukazal, doporucuju partnera sebou
Jen mi pak vecer pichalo dost bricho, ale uz je to zase ok.
Drzim palce!
Marcela 81 - moc gratuluji a vítám tě
Marfuška - já se na to endo pořád nedovolala tak jsem zvědavá kdy se mi to povede. Stím kýcháním mám teď taky problém. Zrovna dneska ráno jsem se tak rozkašlala a bolelo mě pravé tříslo tak, že jsem myslela, že neodejdu do práce ![]()
irinek - my čekáme 1. miminko a je mi 22, tak si říkám, že budeme mít s prckem k sobě snad blíž, než když mě mamka měla 38 ![]()
nicky33 - moc gratuluji k výsledku kontroly a držím palečky ať je to i dál OK ![]()
IvcaH - my teď sice bydlíme v místě kde jsem vyrostla, ale všechny kamarádky buď studují VŠ, jsou pracovně vytížené a mají jiné starosti nebo se odstěhovaly. Na začástku léta se snad budeme stěhovat ´do Kunratic a tam neznám vůbec nikoho. Tak jsem na to sama zvědavá. Já byla strašně ráda, že jsem našla emimino, tak si teď můžu povídat s Vámi. ![]()
Taky jsem ráda že jsem vás na emiminu našla, bydlím na vesnici a většina mých kámošek je na výšce nebo se odstěhovaly.Škoda jen že bydlíte tak daleko ![]()
No holky vás přečíst to je teda síla, ale spíš jde o to, že potom ztrácím přehled kdo se na co ptá ![]()
nicky 33: gratulace k úspěšné kontrole
IvčaH: podle ultrazvuku jsem dnes 11+2, když mi doktor vystavil průkazku počítal mi TP podle OPU, tedy 9.11,takže mi menstruaci upravil na 26.10, ale je mi to stejně jedno, budu kvůli diabetu mít císaře asi o 14 dní dřív, ještě k tomu přestěhování, taky jsem se k příteli nastěhovala loni v srpnu a na vesnici, od října jsem na nemocenské a žádné kamarádky tady nemám, přítel mě sice seznámil na jedné akci fotbalistů, kde byli i manželky a přítelkyně, ale to je zatím jen tak na pozdrav, a to mám ještě problém si je vybavit ![]()
marcela 81 : vítám novou těhulku ![]()
minonka77: já jsem u prvního přibrala 11 kg, a vzhledem k tomu , že jsem po císaři strávila v nemocnici tři týdny tak jsem šla se svojí váhou před otěhotněním domů
, při druhém jsem přibrala 14 a po pěti dnech jsem šla s 5 kg domů, ale do dvou měsíců jsem opět měla svou váhu, ted jsem přibrala hned na začátku tři kila při OHSS a už jsem se jich nezbavila, ale zatím váha pořád stejná, tak uvidíme, přeci už jen mi není 20 ![]()
Marfuška: no ten utrogestan je síla, pořád musím nosit vložku, taky to dost znepříjemnuje milování, bojím se abych neovlivnila účinek léku, přítel má většinou chut když si ho zavedu, takže ho někdy spolknu
ps: jsem moc ráda , že tu jste ![]()
Ellanis: dítě po třicítce je opravdu změna, jsem nějaká unavenější a to je mi 33…naštěstí nemám od začátku žádné příznaky , myslím tím zvracení a tak…
Petulinda: taky jsem kdysi podstupovala UTZ s plným močákem ,ale ted už to není nutné, ikdyž to dělá vaginálně nebo přes břicho
marye: s přestěhováním je to složité, taky tady nemám žádné kamarádky, v Karviné bych nestačila chodit ven, tady si v létě sednu pod altán …a pracujem na zahradě, ale v zimě je tu nuda, navíc když jsem na nemocenské…ještě že mě ted po kontrole převede zpět k mé gynekoložce do Karviné což je 52 km odsud a budu si moci pokecat s kámoškama…už se na to těším, klidně bych si mohla najít gynekologa tady , ale schválně nechci ![]()
přeji všem příjemné kontroly
holky, máte pravdu, je úžasné, že si můžeme „pokecat“ aspoň takhle napříč republikou. člověka strašně uklidní, že ostatní řeší podobné problémy
nikollen, teď si nejsem jistá: ty čekáš první miminko, nebo už doma nějaké máš?
Ivčo, myslíš, že bych mohla být tak drzá a moc a moc tě poprosila, jestli bys nemohla do tvé úžasné tabulky doplnit, jaké už kdo má děti??? někdy je to krásně poznat z metříků, ale někdy fakt nevím…
jinak dneska mi psala šéfová (máme vedení v Praze), jestli se může zeptat, na kdy plánuji odchod… tak jsem se začala poohlížet, jak to vlastně je s mateřkou. nějaké odpovědi jsem našla tady
Ahojky,
Marye já mám termín porodu 20.7.10 a nástup na MD 8.6.10(na synova narozeniny
)
Takže nástup je 6 týdnů před. Snad je to správně…
Asi mám zánět močáku, což je super, proto asi chodím na wc pořád…
Koupila jsem si urol.čaj a když to nepomůže tak musím na gyndu. Na kontrolu mám jít příští týden tak snad to přejde..
Příspěvek upraven 12.01.10 v 11:21
já mám děti dvě , z prvního manželství, dcera má 12 a syn měl 6.1 10 let, další dítě vzhledem ke dvěma císařům jsem už neplánovala ,a tak jsem se před deseti let nechala podvázat, ale poznala jsem přítele , který vlastní děti nemá a moje má rád, tak jsem se rozhodla pro IVF…vzhledem k tomu , že jsem po dvou císařích a navíc mám diabetes tak je pro mě tohle těhotenství hodně rizikové, ale nemůžu být tak sobecká ,abych to aspon nezkusila, když vím jak moc by přítel chtěl miminko, jemu je už 40 takže je to jeho taková poslední šance , souhlasila jsem s jedním IVF a řekla, že jestli to má vyjít výjde to napoprvé…což se stalo…tak to nechám osudu…snad všechno zvládnu ![]()
teda holky, vás stačí jeden den nečíst a mám velkej problém to dohnat
samozřejmě si nepamatuju, co kdo píše, tak se zkusím alespoň trochu zapojit.
S kamarádkama řeším podobný problém, šla jsem za přítelem do Prahy před rokem a kousek a pár přátel tu samozřejmě našla- většinou jeho- ale co se mimi a dětí celkově týká, tak tu neznám nikoho. Všichni chodí do práce a jedna, co teď porodila bydlí na druhém konci Prahy ![]()
Momentálně jak už jsem psala jsem na neschopence, ale i kdybych nebyla, pracovala jsem jako obchoďák, takže zase sama v autě a na obchodních schůzkách si člověk taky jen tak kamaráda nenajde. A kolegové z práce super, jen roztroušeni po celé republice. ![]()
Tak snad pak s kočárkem to seznamování tady na sídlišti půjde líp ![]()
Jinak nevolnosti mi najednou zmizely, tak snad už bude dobře
delší procházky zvládám teda jen dost těžce a poslední dobou mi tvrdne často břicho. Máte s tím taky někdo problém?
Jo a vítám další těhulku!! ![]()
nikollen:moc ti držím palce, z nejkritičtější doby už jsi skoro venku, tak to musí vyjít. Jsem také po IVF. S partnerem jsme se snažili asi 8 let a nic, IVF byla poslední záchrana i vzhledem k mému věku. A napoprvé to vyšlo!!! Před vánoci jsem také dobrala Utrogestan, ale měla jsem na něj nějaké špatné reakce-dýchavičnost,zrychlený tep, bolení a motání hlavy-hrůza, jsem ráda, že už to mám za sebou. Tak, to by v tom byl čert
, aby nám to nevyšlo
.
Díky za přivítání. Já jsem původně z Písku, ve Strakonicích jsem asi 3 a půl roku.
. Doufám, že se to ještě změní, abych měla spavý miminko. 
Doktorka mi dělala UTZ přes břicho a říkala, že když to bude hůř vidět, že mě kdyžtak pošle vyčurat. Ale možná závisí na tom, jaký UTZ má. Ona sama dělá NT screening i velký UTZ, tak si myslim, že má jeden z těch lepších.
Jinak já jsem od začátku doma. Chtěla jsem se se začátkem 2.trimestru vrátit do práce, ale dr. mě nepustila.
Sny nemám snad žádný. Ale já mam hlavně problémy vůbec spát. V noci se vzbudím a dvě hodiny koukám do zdi a ráno se budim mezi 4 a 6 a už neusnu